Belevingen in
Wat Chalong

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat Chalong: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Phuket: stadstour van 5 uur voor kleine groepen

1. Phuket: stadstour van 5 uur voor kleine groepen

Ontdek de beroemdste en meest pittoreske locaties van Phuket tijdens een kleine groepstour van een halve dag. Maak kennis met de geschiedenis van Phuket en de lokale keuken. Je wordt opgehaald in de lobby van je hotel en vandaar uit begint je reis naar de populairste plekken in Phuket. Allereerst bezoek je de oude binnenstad van Phuket, en geniet je van het zicht op deze historische stad onder begeleiding van een professionele gids, die je ook kennis laat maken met de lokale keuken. Maak foto's en verken de kleurrijke Sino-Portugese architectuur, zoals het voormalige Charter Standard Bank-gebouw en de levendige straatkunst langs Thalang Road. Dan breng je een bezoek aan de Chalong-tempel, waar je de glinsterende pagode en het wassenbeeld van Abts Cham, die een hoge reputatie geniet bij de lokale bevolking, kunt bewonderen. Veel Thai komen hier om hun respect te betuigen aan de abt en hem te bedanken voor het geluk in hun leven. Vervolgens breng je een bezoek aan de top van de Nakkerd-heuvels, naar een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Phuket. De Grote Boeddha is gebouwd als symbool van vrede en eenheid voor de mensen in Phuket. Je kunt het majestueuze, witmarmeren standbeeld van 45 meter hoog in de Marnwichai-stijl van dichtbij zien, terwijl je geniet van het uitzicht op zowel Chalong Bay als Kata Bay. Bezoek vervolgens een windturbine in de buurt van Promthep Cape, bekend om zijn adembenemende uitzichten. Rijd ten slotte naar de laatste halte van je tour, naar een ander hoogtepunt: het Karon-uitkijkpunt aan de westkust van Phuket. Mis de kans niet om foto's te maken van het uitzicht op verschillende baaien, de groene berg en de smaragdgroene zee met haar turquoise water, voordat je terugkeert naar je accommodatie.

...
Phuket: hoogtepunten van de stad en Hidden Gems Instagram Tour

2. Phuket: hoogtepunten van de stad en Hidden Gems Instagram Tour

Maak coole foto's in de levendige Romani Street in de oude binnenstad van Phuket en bekijk de mooiste zonsondergang boven Promthep Cape tijdens deze dagtour met een deskundige lokale gids. Geniet van de luxe van een hoteltransferservice. Begin het avontuur van de dag met een bezoek aan twee van de beroemdste plekken op het eiland. De eerste stop is de Chaithararam-tempel of Wat Chalong, de grootste en meest heilige tempel in Phuket. Bekijk het botfragment van Boeddha. Luister terwijl je gids je de lokale manier laat zien om een offer aan de monniken te brengen. Dwaal rond in de tempel en bewonder de decoratieve muren en plafonds die mozaïeken uit het leven van Boeddha weergeven. Ga dan naar de Grote Boeddha, genoemd naar het grote 45 meter hoge albasten beeld van Boeddha die bovenop een heuvel zit. Maak een paar foto's van deze beroemde bezienswaardigheid en het omliggende landschap voordat je naar de oude binnenstad van Phuket gaat. Laat je niet misleiden door de naam. De oude binnenstad van Phuket staat bekend om zijn felgekleurde, eeuwenoude Chinees-Portugese huizen. Verken Soi Romanee, een van de beroemdste straten in de oude stad. Ga vervolgens naar Nui Beach, waar je kunt genieten van een heerlijke lunch voordat je naar Rock Swing gaat om wat foto's te maken op een schommel. Geniet vanaf Cape Krating van een prachtig uitzicht op de Andamanse Zee en het weelderige groen van het eiland. De volgende is Ao Sane Beach, ook wel Jungle Beach genoemd. Je hebt wat vrije tijd om uit te rusten en te ontspannen, te snorkelen en te zwemmen, of je kunt zelfs een korte wandeling bergopwaarts maken naar Cape Krating, waar je ook een fantastisch uitzicht op de zee hebt. Om de dag af te sluiten, ga je naar Promthep Cape om te genieten van de zonsondergang en foto's te maken van nog meer zeegezichten en prachtige uitzichten om het avontuur van de dag te herdenken.

...
Phuket: privé ATV, zipline en stadstour door Phuket

3. Phuket: privé ATV, zipline en stadstour door Phuket

Laat de adrenaline pompen met een ATV-rit en zipline-avontuur in de natuur. Maak foto's van glorieuze uitzichten bij Karon Viewpoint, bewonder de Grote Boeddha, verken het tempelterrein van Wat Chalong en wandel door de kleurrijke oude binnenstad van Phuket. Begin helder en vroeg door je op te halen bij je hotel voordat we beginnen met een ATV-rit van een uur. Ga off-road op een Phuket ATV en verken het terrein van het eiland voordat je rechtstreeks naar het zipline-gebied gaat, waar je door de lucht zweeft en getuige bent van de schoonheid van Phuket. Na een opwindende rit is het tijd om je camera's tevoorschijn te halen terwijl je op weg bent naar Karon Viewpoint. Maak foto's en geniet van het glorieuze uitzicht voordat je naar Ao Sane Beach gaat. Na alle verbruikte energie kunt u bijtanken met een heerlijke lunch voordat u geniet van het verfrissende water aan de kust. Je kunt zelfs een snorkelmasker huren en proberen zeedieren te spotten voor de volgende stop. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, het 45 meter hoge albasten beeld dat bekend staat als de Big Buddha Phuket, is de volgende bestemming. Geniet van de weidse uitzichten zodra je de voet van het standbeeld bereikt en bewonder de majesteit van het op twee na hoogste standbeeld in Thailand. De volgende stop in de rest van onze Phuket City Tour is de Wat Chalong of Chalong-tempel. De grootste en meest heilige tempel in Phuket, volgens de legende is de grote pagode eigenlijk een fragment van Boeddha's bot. Loop door het tempelterrein en verken de vergulde zalen met prachtige gouden beelden en ingewikkelde details. De laatste stop van de dag is de oude binnenstad van Phuket, bekend om zijn kleurrijke winkelpanden in oude stijl en vele mogelijkheden om te snuffelen. Luister naar de vele straatverkopers die hun waren verkopen, stop om het lokale straatvoedsel te proeven en koop zelfs een souvenir om je dag te herinneren voordat je terugkeert naar je hotel om de dag af te sluiten.

...
Phuket: stadstour, yoga en Muay Thai-les

4. Phuket: stadstour, yoga en Muay Thai-les

Begin de dag helder en vroeg en word meegenomen naar je eerste activiteit, een yogales. Bereid je voor op de komende dag met een rustige training en meditatiesessies met een lokale yogaleraar. Verbrand vervolgens wat calorieën in een Muay Thai-les. Leer de basis van deze geliefde Thaise krijgskunst en perfectioneer een paar stoot- en trapcombo's. Koop na een zweterige training een heerlijke lokale lunch. Ga naar Karon Viewpoint voor de eerste stop van de stadstour door Phuket. Maak foto's van alle hoeken van het eiland en ga dan verder naar het Grote Boeddhabeeld. Met een indrukwekkende hoogte van 45 meter is het standbeeld een van de beroemdste bezienswaardigheden op het eiland. Ga verder naar Wat Chalong, een van de meest heilige tempels van Phuket. Het gerucht gaat dat in de hal van de grote pagode een fragment van Boeddha's bot te vinden is. Bewonder de talrijke gouden beelden en gedetailleerde gravures van de tempel voordat je naar de laatste halte gaat. Rond de tour af in de oude binnenstad van Phuket. Dit beroemde Portugees geïnspireerde gebied herbergt kleurrijke winkels die een verscheidenheid aan lokale waren verkopen. Dwaal door de straten om de bezienswaardigheden, geluiden en culinaire geuren in je op te nemen voordat je terugkeert naar je accommodatie.

...

Sitemap Wat Chalong

Wil je alle activiteiten in Wat Chalong ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wat Chalong

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 247 beoordelingen

We hebben geluk gehad, want dit was de laatste uitstap naar Phuket. De tours moeten stoppen wegens Covid-19. Dus een wagen voor ons beiden. De trip goed gestart met enkele mooie uitkijkpunten, daarna de Boeddha en de tempel bezocht. Daarna naar Old Phuket om daar 2 kleine museums en een huis te bezoeken. Geen verdere tour in Phuket, de gids nam ons terug mee naar de auto en terug richting hotel. Het kan zijn dat er uit veiligheidsoverwegingen (Corona virus) niet verder in Phuket werd gewandeld, maar het dit mocht de chauffeur er wel bij gezegd hebben. Wij zouden hiervoor absoluut begrip hebben. De chauffeur was ook een gewone Thai en geen erkende gids, hij mocht geen uitleg geven in de sites zelf. Al bij al een relatief geslaagde excursie.

De gidsen waren uitstekend - vriendelijk, informatief en zeer attent van mijn bejaarde ouders die ons vergezelden. Ik kon ze helemaal niet bekritiseren. Mijn enige kritiek was op het restaurant waar we naartoe gingen om te lunchen omdat de eigenaar kortaf, ongeduldig was en niet luisterde en ondanks het vragen om de 'kleine' portie ons medium gaf en ons hiervoor in rekening bracht ondanks ons dat we het niet hadden gevraagd.

Gidsen waren grappig en legden de achtergronden rond het gebied duidelijk uit. Het was een geweldige ervaring! Ik wou dat ik bij zonsondergang op Promthep Cape kon blijven! Dit is de beste plek om de prachtige zonsondergang in Phuket te bekijken! Ik zou willen voorstellen dat je de tohr hebt genomen, omdat deze alles omvat wat je moet zien in Phuket. Het was een geweldige prijs-kwaliteitverhouding !!!