Kies data

Wat Phra That Doi Suthep

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Wat Phra That Doi Suthep: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Chiang Mai: 4 uur Doi Suthep & heuvelstam dorp Hmong

1. Vanuit Chiang Mai: 4 uur Doi Suthep & heuvelstam dorp Hmong

Vertrek vanuit Chiang Mai en reis naar de tempel Wat Phrathat Doi Suthep op de Doi Suthep-berg. Volg de voetsporen van de pelgrims die de 309 treden naar de stupa aan de top van de heuvel beklimmen. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de stad Chiang Mai en de omgeving. Daarna bezoek je een dorp en een museum van de etnische heuvelstam Hmong, in het Doi Suthep-Pui Nationaal Park. Kom meer te weten over het leven van de stam, die bekend is vanwege de kleurrijke klederdracht en ambachtelijke tradities. Keer terug naar Chiang Mai, waar je wordt afgezet bij je hotel.

Doi Suthep, Wat Umong & Wat Pha Lat Sunrise Tour met kleine groepen

2. Doi Suthep, Wat Umong & Wat Pha Lat Sunrise Tour met kleine groepen

Begin je ochtendtour met het beklimmen van de 306 treden naar de Doi Suthep-tempel met je lokale gids. Geniet van de gouden zonnestralen na het beklimmen van de trap en maak foto's van het ongeëvenaarde uitzicht over de stad Chiang Mai. Sta dan in de schaduw van het gouden Kruba Srivichai-monument, genoemd naar de Thaise boeddhistische monnik en ingenieur van vele tempels en wegen. Krijg inzicht in hoe de monniken leven en kies ervoor om een verdienste (offer) met hen te maken. Ga naar Wat Pha Lat, een verborgen tempel in de weelderige jungle. Bewonder de serene beelden, heiligdommen en de omringende natuur. Sluit uw tour van een halve dag af met een stop bij Wat Umong, een 700 jaar oude tempel uit 1297. Verken het bos en de ondergrondse tunnels. Bewonder de architectuur van de chedi.

Ethische olifantenverzorger en privétour Doi Suthep-tempel

3. Ethische olifantenverzorger en privétour Doi Suthep-tempel

Begin je privéervaring met een pick-up van je hotel in de stad Chiang Mai en maak een schilderachtige reis naar een privélandgoed van olifanten waar je een halve dag hun verzorger bent. Bij aankomst loop je naar het hoofdkamp, gelegen op de heuvel, kleed je je om in een olifantenverzorger en bereid je je voor op een dag vol plezier. Leer meer over de lange en fascinerende geschiedenis van Aziatische olifanten terwijl je leert gezonde kruidentraktaties te koken die ze als snack kunnen eten. Geef ze daarna de handgemaakte lekkernijen en loop langs hun kant door het prachtige, weelderige bos. Ga verder met het baden van olifanten in de rivier en neem afscheid van je nieuwe, grote vrienden terwijl je op weg gaat naar het volgende deel van je tour. Neem wat tijd van uw dag om te genieten van een heerlijke Tha-lunch, gerechten met rijst te eten en uw maaltijd af te sluiten met een selectie van vers tropisch fruit. Bezoek dan Wat Phra That Doi Suthep, de tempel die op de top van een berg ligt. Je kunt de top bereiken door naar boven te lopen of de lift te gebruiken. Helemaal bovenaan is er een gouden chedi en een terras versierd met kleine heiligdommen, broodvruchtbomen, rotstuinen en een smaragdgroen Boeddhabeeld. Vanaf de bergtop wordt u getrakteerd op een adembenemend uitzicht op het weelderige groen beneden.

Chiang Mai: avondtocht van 4 uur naar Wat Umong & Doi Suthep

4. Chiang Mai: avondtocht van 4 uur naar Wat Umong & Doi Suthep

Na de ophaalservice in de namiddag bij je hotel in het stadscentrum van Chiang Mai maak je een korte rit naar de tempel Wat Umong. Op dit moment van de dag is het niet druk en is het uitzicht uitstekend. Bij aankomst verken je de ondergrondse tunnels, bewonder je de schoonheid van de tempel, en geniet je van de bosrijke omgeving. Er wordt beweerd dat de bomen in dit bos wijsheden hebben voor mensen die er langslopen. Na Wat Umong is de volgende halte de tempel Doi Suthep. Bij dit sierlijke gebouw, dat je met een trap van 306 treden bereikt, kun je genieten van een prachtige zonsondergang die de gouden tempel doet oplichten. Krijg vanaf de top van de berg ook het spectaculaire, nachtelijke uitzicht op Chiang Mai te zien. Neem deel aan een traditionele ceremonie die door monniken van de tempel bij de gouden Pagode wordt uitgevoerd. Nadat je de middag hebt doorgebracht met het verkennen van de tempels van Chiang Mai en van de zonsondergang over de stad hebt genoten, word je weer teruggebracht naar je hotel.

Chiang Mai: wandeling van 6 uur naar de top van Doi Pui

5. Chiang Mai: wandeling van 6 uur naar de top van Doi Pui

Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel in Chiang Mai wordt je naar het begin van je wandelavontuur gebracht. 2 uur nadat je met je beklimming bent begonnen bereik je Wat Doi Suthep, op een hoogte van 1100 meter. Vanaf hier wandel je door de jungle en langs een oud bergdorp van de Hmong naar de top van de Doi Pui, die je na het 3e uur bereikt. Na een stevige lunch in het dorp en een klim van ongeveer 1 uur, bedwing je de top van Doi Pui. Hier krijg je een panoramisch uitzicht van 180 graden over de Mae Ping-vallei. De reis wordt voltooid met een afdaling van 30 minuten naar het Doi Pui-kamp, vanwaar je terug wordt gereden. Na wat koude drankjes en snacks keer je met comfortabel vervoer terug naar Chiang Mai. Voordat je terugkeert stop je echter bij Wat Suthep, om deze eeuwenoude, weelderige tempel te bewonderen die in 1383 werd gebouwd.

Wandel- en fietstocht door Nationaal Park Doi Suthep

6. Wandel- en fietstocht door Nationaal Park Doi Suthep

Om 09:00 uur begint je dag, wanneer je bij je hotel wordt opgehaald en naar het basiskamp wordt gebracht. Eenmaal aangekomen luister je naar je veiligheidsinstructie en ontvang je je veiligheidsuitrusting. Vervolgens begin je met je wandeling naar het oude dorp van de bergstam van de Hmong, aan de top van Nationaal Park Doi Pui De wandeling voert je door een prachtige hooglandjungle, vol enorme, inheemse Mai Yai-bomen. Na 3 uur stevig doorlopen bereik je je bestemming: de top van het nationale park, op een hoogte van 1400 meter. Aan de top zal je fiets op je staan te wachten in het nabijgelegen dorp. Na een welverdiende lunchpauze begint je afdaling door het nationale park op een mountainbike naar het Huay Tung Tao-meer, een rit van ongeveer 2 uur. In tegenstelling tot de wandeling wordt je nu geholpen door de zwaartekracht tijdens een mooie bergrit met prachtig uitzicht op de Mae Ping-vallei.  Bij het meer wacht een goede late lunch op je met koele drankjes. Neem een duik voordat het tijd is om achter in de vrachtwagen te springen waarmee je het nationale park verlaat. Na een leuke dagtocht wordt je rond 15:30-16:30 uur weer bij je hotel afgezet.

Chiang Mai: privé-dagtocht mooiste tempels, handwerkcentrum

7. Chiang Mai: privé-dagtocht mooiste tempels, handwerkcentrum

Geniet van een dag lang bezoek aan de eeuwenoude tempels van Chiang Mai, en een handwerkcentrum waar je ambachtslieden aan het werk kunt zien. Als eerste bezoek je Watt Chediluang uit de 14e eeuw, in het hart van de oude stad. Dan, Wat Phra Sing, de meest gerespecteerde tempel van de stad. De kleinere aanbiddingshal is een goed voorbeeld van Lanna-architectuur. Na afloop bezoek je Wat Chiang Man, de eerste tempel in Chiang Mai, gebouwd door Koning Mangrai. Geniet van een lunch bestaande uit authentiek Thais eten en bezoek dan de Doi Suthep-tempel, gelegen op een bergtop, op een kilometer boven zeeniveau. Ga naar het Sankampaeng handwerkcentrum; zie zijde geweven worden en bezoek fabrieken waar zilverwerk, lakwerk en sieraden worden gemaakt.

Nationaal Park Doi Suthep: afdaling per fiets voor beginners

8. Nationaal Park Doi Suthep: afdaling per fiets voor beginners

Deze tour biedt je de mooiste en populairste afdaling per mountainbike die je in Chiang Mai kunt vinden. Je dag begint wanneer je om 09:30 uur bij je hotel wordt opgehaald, waarna je uitgebreide veiligheidsinstructies en uitleg over je fiets krijgt. Na een 45 minuten durende rit naar de top van de berg Doi Pui maak je een korte testrit om te wennen aan je materiaal.   Vervolgens daal je over een klein jeepspoor af naar de Hill Top Coffee Plantation Als je een beginner bent, helpt je gids je met de technieken om bergafwaarts te fietsen. Volg het spoor onder de spectaculair grote bladerdaken en profiteer van de koelere temperaturen voordat je bij je eerste rustpunt arriveert. Neem een pauze en probeer wellicht een kopje lokale koffie terwijl je van de berglucht en het uitzicht geniet! Hier woont het vriendelijke bergvolk van de Hmong. Je ziet hun landelijke levensstijl en landbouw in de bergen van Noord-Thailand.   De tweede etappe vereist je volledige aandacht, vanwege de wildgroei langs het pad. Voor gevorderden is er een pad met enkel spoor, parallel aan het minder uitdagende jeepspoor. Onderweg naar het Huay Tueng Tao-meer aan de voet van de berg vind je verschillende fantastische uitkijkpunten waar je pauze kunt nemen en meer uitdagend, licht afwisselend terrein. Wanneer je aankomt bij het meer kun je genieten van een duik in het water, een welverdiende maaltijd proeven en het uitzicht op de berg in je opnemen, waar je zojuist een fantastisch, ruim 3 uur durend mountainbike-avontuur hebt beleefd. Vervolgens is het tijd om terug te keren naar Chiang Mai, op de luie manier: per wagen, die je rond 15:30 weer terugbrengt.

Chiang Mai: Doi Suthep & Inthanon Nationaal Park Dagtour

9. Chiang Mai: Doi Suthep & Inthanon Nationaal Park Dagtour

Begin je dag vol avontuur om 8:00 uur wanneer je privégids en chauffeur je ophalen bij je hotel. Je rijdt door het westen van Chiang Mai naar de Doi Suthep-tempel, de beroemdste bezienswaardigheid in Chiang Mai en een heilige plaats onder de lokale bevolking. Thaise mensen zeggen dat je niet echt in Chiang Mai bent geweest als je Doi Suthep niet hebt bezocht. Bewonder op de top van de tempel de glanzende gouden en met juwelen bezette pagode gemaakt in de Lanna-architectuurstijl. Luister naar het gezang van de monniken terwijl je vanaf het uitkijkplatform het panoramische uitzicht over de hele stad Chiang Mai bewondert. Vervolgens ga je naar Doi Inthanon National Park, waar de hoogste top van Thailand zich bevindt. Het gebied is bedekt met weelderig groene bewaarde bossen en is uitgegroeid tot een van de beste parken van het land. Stop halverwege tot aan de top waar je de prachtige Wachirathan-waterval kunt bewonderen en geniet van de smaken van het echte Thaise eten voor de lunch. Na de lunch vervolg je de rit de berg op en geniet je onderweg van het geweldige uitzicht. Bezoek op de top de koning en koningin pagode en de prachtige omliggende tuinen. Op de terugreis maak je een laatste stop bij een lokale markt op weg naar beneden voordat je terugkeert naar je hotel in Chiang Mai.

Chiang Mai: privé-uitstap naar Doi Suthep-tempel & Bua Thong

10. Chiang Mai: privé-uitstap naar Doi Suthep-tempel & Bua Thong

Nadat je bent opgepikt bij je hotel of accommodatie in Chiang Mai ga je over kronkelende bergwegen op pad naar nationaal park Doi Suthep-Pui. Hier breng je een bezoek aan de belangrijkste tempel van de stad. Beklim de 306 treden of kies voor comfort en reis met de kabeltrein omhoog. Welke manier je ook kiest, uiteindelijk bereik je de tempel op 1100 meter boven zeeniveau. De beroemde gouden pagode is adembenemend en de tempel herbergt het relikwie van de heilige Boeddha. Je kunt je hier laten zegenen door een boeddhistische monnik en deelnemen aan een geluksbandjesceremonie. Vanaf het balkon heb je een weids uitzicht op Chiang Mai. Daarna ga je op weg naar de watervallen van Bua Thong. Zwem rond in het heldere water of beklim de kleverige kalkrotsen en geniet van de betoverende natuur. Op je weg terug naar Chiang Mai pauzeer je ook nog bij een orchideeënkwekerij.  

Sitemap Wat Phra That Doi Suthep

Wil je alle activiteiten in Wat Phra That Doi Suthep ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wat Phra That Doi Suthep

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 558 beoordelingen

Geweldig, eerlijk gezegd een van de beste tours die ik ooit heb gedaan en ik heb veel gedaan. We deden de watervalwandeling gevolgd door mountainbiken (veranderden onze tour toen we op kantoor kwamen, wat geen probleem was). De watervalwandeling is lastig en je hebt wel een bepaald niveau van fitheid nodig, maar het is het zeker waard. Maar het mountainbiken was geweldig. Het was een hele uitdaging, maar de gidsen (Denyall en A - hebben deze misschien verkeerd gespeld) waren briljant om je zo veilig mogelijk naar beneden te krijgen. Voortdurend tips en advies gegeven en regelmatig gestopt. Heeft ons lokaal fruit (geweldige smaken) en dieren laten zien wanneer ze ze zagen en de energie op peil houden, zelfs als we moe werden. We hadden twee valpartijen in onze groep en beide keren namen de jongens hun tijd en zorgden ervoor dat iedereen in orde was voordat ze verder gingen. Als je zin hebt in avontuur en vertrouwen hebt in fietsen, ga dan mountainbiken. Wat een mooie en interessante uit

Sid en Pan waren geweldige gids en chauffeur! Sid nam zijn tijd bij ons in de tempel en voegde Khae Soi toe aan de lunch op mijn verzoek. We voelden ons nooit gehaast. Verschillende wateren en snacks en nuttige reisinformatie in Chiang Mai. Hun zonnige karakter wreef over ons en we genoten van de Sticky Waterfall-wandeling. Ik raad deze tour en gids ten zeerste aan!

Ik heb deze reis op het laatste moment geboekt en was zo blij dat ik dat gedaan heb. Mona was onze gids voor de dag en ze was geweldig. Ze is zeer goed geïnformeerd over Chiang Mai en kan al uw vragen beantwoorden. Ze hield de dag vol met veel leuke activiteiten en nam veel foto's voor ons. Ik zou deze tour ten zeerste aanbevelen!!

Private tour with a very nice guide. He explained everything, Was very good with the children… it’s something you can definitely do when you arrive in the morning and want to see some culture in the afternoon.

Hele relaxte trip. Interessant om meer over lokale gebruiken te weten. De guide Bee was super. Goed Engels, veel uitleg en meedenkend!