Kies data

Waterpoppentheater van Thang Long

Waterpoppentheater van Thang Long: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hanoi: tickets voor de waterpoppenshow

1. Hanoi: tickets voor de waterpoppenshow

Sla de wachtrijen over bij het Water Puppet Theatre met deze service inclusief tickets voor de show. Je kunt kiezen uit verschillende tijdstippen voor de Water Puppet Show. Ervaar één van de Vietnamese meest memorabele en traditionele kunstvormen tijdens een 50 minuten durende live-voorstelling. De kunst van het waterpoppenspel heeft een duidelijke Vietnamese identiteit. Het is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in de Red River Delta. In de vroegste dagen werd met theaterpoppen het dagelijkse leven van dorpelingen geschilderd - in landbouw- en visserijactiviteiten, kinderspelen en in romantiek. Tegenwoordig komen in de voorstelling ook oude legendes en mythen aan bod.

Ticket met voorrang voor Thang Long waterpoppentheater

2. Ticket met voorrang voor Thang Long waterpoppentheater

Boek van tevoren tickets voor de beste plaatsen bij een voorstelling op een datum en tijd naar keuze.Sla de rijen over bij waterpoppentheater Thang Long en beleef een van de karakteristiekste kunstvormen van Vietnam live op het podium.  Zie een unieke kunstvorm die meer dan 1.000 jaar geleden ontstaan is in de Rode Rivierdelta. Vroeger werd in het waterpoppentheater het dagelijks leven van dorpelingen nagespeeld, waarbij het boerenleven, de visserij en romantiek aan bod kwamen. Tegenwoordig kun je toneelstukken over oude Vietnamese legendes, mythes en geschiedenis bekijken. Het wereldberoemde waterpoppentheater Thang Long in Hanoi is geworteld in een kunstvorm die uit de 11e eeuw komt. De traditie van het waterpoppentheater komt uit een tijd waarin de rijstvelden overstroomd waren en de dorpelingen elkaar vermaakten door tot de taille in het water te staan en poppen op het wateroppervlak te laten spelen. Door lange stokken te gebruiken en de poppenspelers achter een scherm te verbergen leek het alsof de poppen over het water bewogen.

Hanoi: Street Food Walking Tour & Waterpuppet Show

3. Hanoi: Street Food Walking Tour & Waterpuppet Show

De gids zal je verwelkomen in de lobby van je hotel en dan beginnen aan de wandeling in de oude wijk '36 straten 'om een aantal beroemde en gespecialiseerde eetstalletjes en lokale restaurants te bezoeken. Kijk hoe het gemaakt is en proef bepaalde gerechten (het bedrijf kan vegetarische gerechten aanpassen of iets voor andere speciale vereisten). De oude wijk in Hanoi is meer dan duizend jaar oud en heeft tegenwoordig veel van de oude smaak behouden die het gebied in vroeger tijden speciaal maakte. Elke straat was het exclusieve domein van één vak (gilden), dus er zijn hele straten van smeden, zilverwinkels, papierwinkels, grafsteenmakers en meer. Oorspronkelijk waren er slechts 36 straten in de oude wijk, maar vandaag zijn er meer dan 50. Hoewel veel van de straten kort zijn en het gebied vrij compact is. Het kan heel moeilijk zijn om lokaal voedsel te vinden in de verborgen steegjes of trottoirs, zeker de beste manier om straat eten te ervaren is met een local. In deze speciale tour leer je over de Vietnamese keuken, cultuur, mensen en taal. Je zult een unieke ervaring hebben waarbij je het voedsel van de lokale bevolking van Hanoi probeert; het voedsel wordt hygiënisch behandeld en er zijn comfortabele locaties voor de proeverijen. Het voordeel gaat ook terug naar de verkopers of restaurants / families, omdat het voedsel direct bij hen wordt gekocht. Later zal de gids je laten genieten van een waterpoppenshow die een unieke variatie is op de oude Aziatische poppenspeltraditie en een Vietnamese traditie die teruggaat tot de 11e eeuw. Ondersteund door een grote hengel onder het water geplaatst en gemanipuleerd door ervaren poppenspelers, lijken de houten poppen over het water te dansen en vertellen ze volksverhalen. Het is vermakelijk en geschikt voor alle doelgroepen. Aan het einde van je Hanoi-tour ben je vrij om verder te gaan met het verkennen van de omgeving of je gids zal je helpen met een routebeschrijving of een taxi terug naar je hotel.

Hanoi: dagtocht door de stad met lunch en optionele extra's

4. Hanoi: dagtocht door de stad met lunch en optionele extra's

Begin de dag in de vroege ochtend vanaf het handige trefpunt, of met ophaalservice vanaf je hotel in de oude wijk van Hanoi. Ontmoet je gids en chauffeur en vertrek richting boeddhistische Tran Quoc-pagode bij West Lake, een van de oudste pagodes van Vietnam. Daarna breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Complex, met het Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh's paalwoning en het Ba Dinh-plein. Bekijk de laatste rustplaats van Uncle Ho en de One Pillar Pagoda, een belangrijk symbool voor de bevolking van Hanoi. Ga naar het Etnologiemuseum dat inzicht biedt in de 54 verschillende etnische groepen van Vietnam in een poging om het culturele erfgoed te bewaren en de sociologisch-culturele diversiteit in het land te bevorderen. In het museum vind je heel veel informatie over traditionele Vietnamese levenswijzen, van religieuze evenementen tot de symbolische rituelen van alle Vietnamese etnische groepen. Daarna ga je weer terug naar de Oude Stad, waar je geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Daarna ga je naar Van Mieu Quoc Tu Giam - de Tempel van de Literatuur - en de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1070. De tuinen en goed bewaarde architectuur bieden een ontspannende blik in het verleden van Vietnam. De volgende stop is de Hoa Lo-gevangenis, die door de Fransen werd gebouwd tussen 1886 en 1901, toen Vietnam nog deel uitmaakte van Frans Indochina. Kom meer te weten over de oorlogen tegen het koloniale Frankrijk. Wil je de stad nog verder verkennen, boek dan een optionele 45 minuten durende tocht door 36 straten op een traditionele Vietnamese riksja, plaatselijk bekend als een xích lô. Dit was het populairste vervoermiddel in Vietnam tijdens de Franse koloniale periode en werd in die tijd gebruikt als luxe transportmiddel voor de Fransen en een klein aantal Vietnamese mensen.

Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

5. Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een ochtend- of middagrondrit door de stad per busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Begin je tour bij het operagebouw van Hanoi in de Franse wijk en verwonder je over een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Baan je een weg naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plek voor de Vietnamezen. Het complex is een verkeersvrij gebied vol botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en kijk buiten het mausoleum en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. (Het mausoleum van Ho Chi Minh is gesloten op maandag en vrijdag en gedurende minimaal 2 maanden (15 juni - 15 augustus) voor jaarlijks onderhoud, maar je kunt nog steeds foto's maken van het mausoleum en door het gebied wandelen) Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour afsluit in de St. Joseph's Cathedral om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste bouwwerken die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen deze in december 1886 werd geopend. (De route kan veranderen als gevolg van weers- en bedrijfsomstandigheden)

Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

6. Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

Laat je ophalen door je vriendelijke gids en begin Hanoi City te verkennen. Aankomst bij de Tran Quoc-pagode op Golden Fish Island in West Lake. Het is de oudste pagode in Ha Noi, gebouwd in de 6e eeuw. Bezoek het Ho Chi Minh-complex, waar je de kans krijgt om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin om 2 huizen te zien waar hij woonde en werkte van 1954 tot 1969. Bezoek dan One Pillar Pagoda waar mensen de Goddess of Mercy komen aanbidden - het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek het Vietnam Volkenkundig Museum om meer te weten te komen over de cultuur van 54 etnische groepen die in het hele land van Vietnam wonen. Lunchen in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken met 8 heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit van Vietnam, opgericht in de 11e eeuw. Ga naar het Hoa Lo Prison Museum dat oorspronkelijk werd gebruikt door de Franse kolonisten in Indochina voor politieke gevangenen, en later door Noord-Vietnam voor Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de oorlog in Vietnam. Laat je afzetten bij het Waterpoppentheater en geniet ongeveer een uur van de show.

Private Evening Cyclo Tour met Water Puppet Show

7. Private Evening Cyclo Tour met Water Puppet Show

De gids haalt je rond 06:00 uur op bij je hotel en je krijgt dan een cyclo naar het Hoan Kiem-meer, een hotspot voor het lokale leven in Hanoi en ook een van de belangrijkste schilderachtige plekjes in de stad. Ga naar Hanoi Opera House in de Franse wijk, gelegen in het centrum van Hanoi, en tussen 1901 en 1911 opgetrokken door het Franse koloniale bestuur. Op slechts een steenworp afstand ligt het legendarische Sofitel Legend Metropole Hanoi Hotel, een Grand Dame van Zuidoost-Azië, die gasten wenkt met zijn ongeëvenaarde koloniale grandeur en tijdloze elegantie. Hier beleef je de weelde van een ander tijdperk. Stop rond 18.30 uur om te genieten van een traditionele Vietnamese waterpoppenshow en maak daarna een wandeling door de straten van de oude wijk en geniet van traditionele Vietnamese gerechten: kipnoedels en eikoffie. Aan het einde van de rondleiding door Hanoi bent u vrij om verder te gaan met het verkennen van de omgeving of uw gids zal u helpen met een routebeschrijving of een taxi terug naar uw hotel.

Private Hanoi City Tour: HoChiMinh Mausoleum & Water Puppet

8. Private Hanoi City Tour: HoChiMinh Mausoleum & Water Puppet

Geniet van een dagtour door Hanoi met een privégids en krijg inzicht van de lokale bevolking in de mythologie, tradities en gebruiken van Vietnam. Bezoek culturele en historische bezienswaardigheden, zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh, maar ook alledaagse plekken zoals de huizen van de oude wijk. Nadat je door je gids en chauffeur bij je hotel bent opgehaald, ga je naar het Ho Chi Minh-complex om het hart van Viernam te ontdekken in het Mausoleum van "Uncle Ho's". Voor het mausoleum staan 79 cycadbomen, die de 79 levensbronnen van Ho Chi Minh symboliseren, terwijl 2 bamboestranden in de wind fluiten om de voormalige president en vader van de natie te herdenken. Bekijk het nabijgelegen huis op palen en de schilderachtige pagode met één pilaar, gebouwd van hout voor de 11e-eeuwse keizer Lý Thái Tông. Ga verder naar de taoïstische Quan Thanh-tempel, een van de vier heilige tempels van Hanoi. Reis per eco-auto (optioneel) naar de oude wijk en meng je onder de lokale bevolking terwijl ze hun hectische leven leiden. Verken 's middags de levendige oostelijke sector van Hanoi, inclusief het Museum of History, het Hoan Kiem-meer, de Ngoc Son-tempel en de Huc-brug. Reis per eco-auto naar de oude wijk en meng je onder de lokale bevolking terwijl ze hun hectische leven leiden. Sluit af met een unieke waterpoppenshow en ervaar een kunstvorm die honderden jaren geleden door Vietnamese boeren is bedacht.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Waterpoppentheater van Thang Long

Wil je alle activiteiten in Waterpoppentheater van Thang Long ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Waterpoppentheater van Thang Long

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 743 beoordelingen

Ticket online geboekt, alles werkte perfect. Alleen hadden we de hele bevestigingsmail moeten lezen. Toen we aankwamen, gelukkig te vroeg, lieten ze ons weten dat we onze vouchers niet ter plaatse konden krijgen. Deze moeten we ophalen. We zochten toen verwoed naar het kantoor, vonden het na 2 mislukte pogingen en waren er op tijd. Het theater was mooi en indrukwekkend. Een van onze mooiste ervaringen in Hanoi.

Een geweldige show met enkele maren, zoals het feit dat toegang is toegestaan zodra de show is begonnen (30 minuten te laat), de geluidsisolatie sinds de buitendeuren open waren en het geluid van een andere show buiten gefilterd. een gebrek aan respect voor het publiek en vooral de kunstenaars. En hoewel het het gebruik van de flitser verbood, gebruikten ze het herhaaldelijk zonder hen te vermanen.

De daadwerkelijke waterpoppenshow is geweldig, maar ik zou mensen NIET aanraden om tickets te kopen via je gids. De kaartjes waren zwaar gemarkeerd. Ik werkte met 300% en de stoelen waren niet speciaal. Er was geen extra service en het was in ieder geval niet eenvoudiger door via dit bedrijf te boeken. Zeer grote verspilling van geld!

Briljante show, zeker een bezoek waard. Ik zou aanraden om de stoelen in de eerste 4 rijen te krijgen. Zoals iemand anders hier heeft opgemerkt, kun je de kaartjes voor £ 7,00 bij de kassa krijgen, dus was ik teleurgesteld over de kosten hier, omdat we de prijzen altijd redelijk vinden.

Ze liegen! Er bestaat geen voorrang hier. Je kan net zo goed aan de inkom je ticket kopen, er was plaats genoeg.