Wawelkathedraal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Wawelkathedraal

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.164 beoordelingen

Het kasteel is vroeger bijna volledig gestript, onder ander door de Duitse bezetter. Verwacht dus geen klassiek Middeleeuws kasteel met veel kunst. Het is mooi gerenoveerd en het laatste deel is het best bewaard gebleven, en geeft je nog het beste beeld van hoe het vroeger is geweest. De gids was ok, maar wat mij opvalt bij al de officiële gidsen in Krakau is dat ze zeer veel details weten en die kennis bijna encyclopedisch meedelen in een toch wat moeilijk verstaanbaar Engels dat niet steeds goed wordt begrepen door de niet-native Engels-sprekenden. Er zijn weinig tot geen "sappige" details of leuke anekdotes die het beter verteerbaar zouden maken. Dus zeker een degelijke gids maar hoe zou beter zijn om zich meer aan te passen aan de interesses van het publiek. Onze groep heeft nochtans veel interesse in cultuur en kunst.

Prachtige kathedraal die tot leven komt door de audiotour

Het is zeker de moeite waard om deze kathedraal te bezoeken! Ondanks dat ik zelf niet gelovig ben is het de moeite waard om naar de prachtige architectuur te komen kijken en om door middel van de audio naar de interessante verhalen en gebeurtenissen te luisteren. De audio was in het Engels, maar was prima te volgen. Elke ruimte van de kathedraal heeft een ander verhaal, vaak in samenhang met de bewoners van kasteel Wawel. De audio werkte prima en was ook goed verstaanbaar. Je bent ongeveer anderhalf uur zoet met de tour, maar dat komt omdat er genoeg te zien en te horen is. Daarnaast krijg je ook een kijkje in de koninklijke grafkelders en kun je de toren beklimmen. Dat laatste was voor mij echt een pluspunt, vanwege het prachtige uitzicht!

De audio toer is best goed geregeld, helemaal automatische. Zou alleen fijn zijn in eigen taal. Maar dat is misschien te veel gevraagd. Voor de rest mooie kathedraal. Te klok, kathedraal en tombes is 1 gebouw. Je moet alleen wel 100 zloty of id als borg betalen.

Goed geregeld! Je moet wel weten dat je de rij voorbij kan lopen bij de tickets om het in te wisselen. Audio gebruik was zeer goed geregeld. Je krijgt een rondleiding aan de hand van bepaalde punten die het meedragende computertje herkent. AANRADER!

Een mooie kathedraal met veel pracht en praal. Daarnaast moe omgeving om rond te lopen en een overzicht over de stad en de rivier te krijgen. Daarnaast is het makkelijk en snel te boeken