Wawelkathedraal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Wawelkathedraal

Wil je alle activiteiten in Wawelkathedraal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wawelkathedraal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 216 beoordelingen

Het kasteel is vroeger bijna volledig gestript, onder ander door de Duitse bezetter. Verwacht dus geen klassiek Middeleeuws kasteel met veel kunst. Het is mooi gerenoveerd en het laatste deel is het best bewaard gebleven, en geeft je nog het beste beeld van hoe het vroeger is geweest. De gids was ok, maar wat mij opvalt bij al de officiële gidsen in Krakau is dat ze zeer veel details weten en die kennis bijna encyclopedisch meedelen in een toch wat moeilijk verstaanbaar Engels dat niet steeds goed wordt begrepen door de niet-native Engels-sprekenden. Er zijn weinig tot geen "sappige" details of leuke anekdotes die het beter verteerbaar zouden maken. Dus zeker een degelijke gids maar hoe zou beter zijn om zich meer aan te passen aan de interesses van het publiek. Onze groep heeft nochtans veel interesse in cultuur en kunst.

Een goede rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Kazimierz en de oude binnenstad

De gids, Carolina, was zeer deskundig en vriendelijk. De minibus bracht ons eerst naar Kazimierz voor een korte rondleiding over het oude Joodse plein. De minibus bracht ons vervolgens terug naar Wawel, waar we de heuvel op liepen en de kathedraal en het kasteel bezochten met onze gids. We liepen toen terug de heuvel af en langs de Coronation Way naar het hoofdplein om de Sint-Annakerk te bezoeken en de verschillende historische gebouwen langs de weg te bekijken. Dit is in wezen een wandeltocht, voor ons geen probleem, maar een Amerikaanse dame worstelde hiermee. Ik zou deze tour aanbevelen.

Leuke rondleiding. Marianna was erg aardig en deskundig. Ik wou dat de rondleiding door het kasteel langer gedetailleerder was. Ook als de rondleiding door de metro van de kathedraal was inbegrepen, zou dat geweldig zijn. We moesten terug om het te zien

Erg leuk en persoonlijk verteld! Je kan haar passie voor het vak duidelijk zien!

We hebben een prachtige citytrip naar Krakau gehad, wondermooie stad !!