Kies data

Wawelkathedraal

Wawelkathedraal: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

1. Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van soevereiniteit, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Ontdek de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste tentencollecties in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Voel je alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die versierden zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance- en barokperiodes.

Krakau: tour Kasteel van Wawel met skip-the-line toegang

2. Krakau: tour Kasteel van Wawel met skip-the-line toegang

Verlies geen tijd bij het Kasteel van Wawel met in de wachtrij staan dankzij dit fast-track ticket, en houd zoveel mogelijk tijd over om het historische, versterkte kasteelcomplex te verkennen. Kies de onderdelen van het complex die je wilt zien, die het best passen bij jouw voorkeuren en je tijdschema. Ontdek de Kathedraal van Wawel, de belangrijkste kathedraal van Polen en een architectonisch meesterwerk. Ga met je gids naar binnen en bewonder het prachtige interieur, waar Poolse koningen werden gekroond en begraven. Bekijk de beroemde Sigismund-klok in de toren, en de vele rijk versierde kapellen.   Daarna verken je de Staatszalen van het Kasteel van Wawel, waar de beroemdste Poolse koningen hebben gewoond, zoals Zygmunt III Waza en Wladyslaw Lokietek. Bewonder de oude schilderijen en prachtige wandtapijten, bewaard gebleven van de originele aankleding. Wandel over de schilderachtige heuvel van Wawel en de binnenplaats die wordt omringd door indrukwekkende verdedigingsmuren, voordat je doorgaat naar de koninklijke appartementen. Verken de collecties zilverwerk en schilderijen, evenals de zuilenhal en renaissancemeubels.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

3. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

Bekijk al die prachtige dingen met een deskundige lokale gids. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel, dat sinds 1930 een van de belangrijkste musea in Polen is geworden. Bekijk een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels, en herschep het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode. Bezoek de koninklijke kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Zie ook de Wawel-collecties Oosterse kunst bevatten de belangrijkste en grootste collectie tenten van Europa. Krijg toegang tot de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit een heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

Rivier de Wisła: rondvaart van 45 minuten

4. Rivier de Wisła: rondvaart van 45 minuten

Je begint de boottocht over de rivier de Wisła (Vistula) in Krakau onderaan de Wawel (dicht bij de Oude Stad). Dit is een uitstekende keuze voor iedereen die wil genieten van de schoonheid van Krakau vanaf een unieke 'Vistula'. Tijdens de boottocht zie je de meest representatieve monumenten van de 'koningsstad' Krakau. Je vertrekt vanuit de haven 'Vistula Garden' naast de Dębnicki-brug, waarna je langs het belangrijkste symbool van Krakau vaart: de Wawel en het Koninklijke Kasteel. Ook kom je voorbij de Stanislaus-en-Wenceslauskathedraal en vervolgens vaar je door de bocht waar zich het kloostercomplex van de Norbertijnse Wisla-zusters bevindt. Andere highlights die je tijdens deze boottocht zult zien, zijn de Sint-Pietersbasiliek, de Aartsengel Michaël, Sint-Stanislaus de Martelaar en de kerk op de rots. Aan het einde van de tour bereik je de voetgangersbrug Ojca Bernatkadie, die twee wijken met elkaar verbindt: Kazimierz en Podgórze. Deze beroemde loopbrug van Krakau wordt ook wel de 'Brug van de liefde' genoemd en wordt zowel door toeristen als door de lokale bevolking zeer gewaardeerd. Aan het einde van de tocht vaar je weer terug naar de Wawel, waar je het schip verlaat.

Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

5. Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

Leer Krakau in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je spel op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Begin je rondleiding bij de imposante Raadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Kom meer te weten over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je komt ook langs de unieke kerk van St. Peter en Paul, vergeet niet om een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart is van deze unieke tour.

Krakau: stadsintroductie, gids en audio in de app

6. Krakau: stadsintroductie, gids en audio in de app

Loop door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste bezienswaardigheden en plekjes. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Start je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie verdwaal je nooit. Begin je rondleiding bij de imposante Raadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Kom meer te weten over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je komt ook langs de unieke kerk van St. Peter en Paul, vergeet niet om een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour.

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal en Rynek-tour met lunch

7. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal en Rynek-tour met lunch

Bezoek enkele van de belangrijkste attracties van het historische Krakau tijdens deze begeleide dagtour. Begin bij Rynek, het centrale marktplein van de oude stad. Bezoek de ondergrondse Dungeon Market Historisch en Archeologisch Museum. Na een volledige lunch met Poolse delicatessen, verken je het Wawel-kasteel en de kathedraal. Je tour begint op het centrale plein van Royal Krakow. Wandel over een van de mooiste pleinen van Europa en leer over het verleden van je gids. Ga vervolgens vier meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum, om op hetzelfde niveau te lopen als de geplaveide wegen van het 12-13e-eeuwse Krakau. Verken vervolgens de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel. Bekijk de kunstcollecties, weelderige stoffen, militaire artikelen en kostbare meubels van dichtbij. Bewonder de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie in de koninklijke kamers. Ten slotte stap je de indrukwekkende gotische Wawel-kathedraal binnen, waar Poolse monarchen door de geschiedenis heen zijn gekroond.

Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

8. Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Krakau met een deskundige lokale gids. Bezoek de Wawel-kathedraal en het koninklijke Wawel-kasteel. Kom meer te weten over Poolse koningen en koninginnen tijdens een bezoek aan de Koninklijke Kamers. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel, dat sinds 1930 een van de belangrijkste musea in Polen is geworden. Bekijk een uitgebreide collectie schilderijen, grafische afbeeldingen, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels, die het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode nabootsen. Bezoek de koninklijke kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Zie de Wawel-collecties van Oosterse kunst bevatten de grootste collectie tenten in Europa. Krijg toegang tot de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit een heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

9. Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

De tour begint op het ontmoetingspunt nabij Wawel Castle, waar je een warme groet van je gids ontvangt. Geniet van de gelegenheid om dit fascinerende kasteel van buitenaf te verkennen en bewonder enkele van de belangrijkste functies, zoals de verdedigingsmuren, de Wawel-draak, de binnenplaats van het kasteel en meer. Terwijl je ronddwaalt, luister je naar je gids en deel je intrigerende feiten over het kasteel, zijn geschiedenis en zijn vroegere bewoners. Ga vervolgens naar de Wawelkathedraal, die nog indrukwekkender is dan zijn imposante buitenkant, en wordt beschouwd als de Poolse Notre Dame. De kathedraal is een van de belangrijkste historische plaatsen in Polen en het belang ervan is nog steeds bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Breng wat tijd door met het verkennen van de kathedraal, leer over zijn ongelooflijke geschiedenis die 1000 jaar beslaat en luister naar je gids en deel verhalen over de gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden, inclusief de kroning van Poolse monarchen. Terwijl je ronddwaalt, kun je de verbluffende artistieke architectuur bewonderen die beïnvloed is door het gotische, renaissance-, barokke, classicistische en moderne tijdperk. Er is ook tijd om te leren over de vele grote Poolse mensen begraven in de kathedraal waaronder Poolse royalty's, nationale helden, heiligen, dichters en meer.

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

10. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

Bezoek het centrale plein van Koninklijk Krakau en vind de meest interessante sporen van gebeurtenissen uit het verleden op het marktplein. Maak een wandeling over een van de mooiste pleinen van Europa met een bezoek aan het Historisch en Archeologisch Museum Dungeon Market. Slenter over het plein, vind de meest interessante artefacten uit de oudheid en ontrafel hun doel. Ontdek welke evenementen hier hebben plaatsgevonden en welke legendarische personen hier zijn geweest. Ga 4 meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum om jezelf op hetzelfde niveau te vinden als de geplaveide wegen van het 12-13e-eeuwse Krakau. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel. Bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie in de koninklijke kamers. Bekijk de Wawel-collecties van oosterse kunst met de belangrijkste en grootste collectie tenten in Europa. Betreed de gotische Wawel-kathedraal, een heiligdom waar Poolse monarchen werden gekroond.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
81 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Overzicht activiteiten in Wawelkathedraal

Wil je alle activiteiten in Wawelkathedraal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wawelkathedraal

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 382 beoordelingen

Magda was geweldig en fantastisch. Ik had geluk en was de enige in de groep, dus had een "privé" tour en ik had niets meer kunnen vragen. Ze gaf me zoveel informatie, beantwoordde al mijn vragen en deed zelfs haar best om mijn eerste ervaring in Krakau de moeite waard te maken. Heel erg bedankt, Magda! Deze tour is een must met Magda. Ze zal je alles vertellen wat je moet weten en nog wat. Ze is ook een wereldreiziger en heeft zo'n schat aan kennis om al haar ervaringen te delen. :)

Diepgaand bezoek aan het kasteel en de kathedraal gedurende 3 uur. De zeer vriendelijke Franstalige gids was stipt op de meeting en had de skip-the-line tickets genomen. We hadden de kans om de koninklijke wandtapijten te zien die uitzonderlijk werden tentoongesteld voor dit dubbele jubileum. Degenen die de stroom hadden, gingen naar de klokkentoren van de kathedraal.

Geweldig bezoek met een extra gids en een camper voor het standbeeld van Jean pol II. Duidelijke en interessante uitleg. Een kasteel vol geschiedenis om te weten. Het bezoek aan de klokkentoren van de basiliek was de kers op de taart. Te doen !

Het was dezelfde gids als het eerste bezoek. We waren blij haar te vinden. Een beetje teleurgesteld dat ik het kasteel niet heb kunnen bezoeken dat wordt gerenoveerd. Anders bovenaan.

De gids Magdalena was geweldig, erg aardig en deskundig en zorgde goed voor ons tijdens de tour. Zeer informatief en mooi om zo'n kostbaar erfgoed te bekijken?