Wawelkathedraal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wawelkathedraal: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

1. Krakau: rondleiding kasteel van Wawel met voorrangstoegang

Verspil je tijd niet bij Wawel terwijl je in de rij staat te wachten  - sla de rij over met dit voorrangsticket en breng zoveel mogelijk tijd door met het verkennen van dit historische versterkte architecturale complex. Sluit je aan bij een goed georganiseerde, kleine groep van tussen de 12 en 15 deelnemers met je voorkeurstaal en kies uit de verschillende opties de delen van het complex die je wilt zien. Van een bezoek van slechts 1 uur aan alleen de kathedraal tot een bezoek van 4,5 uur aan het hele complex, bewonder je de pracht van Wawel op een manier die het beste bij je voorkeuren en schema past.   Wawelkathedraal Het rijkste deel van Wawel, de kathedraal, is de belangrijkste kathedraal in Polen en een echte parel onder architecturale meesterwerken. Ga met je gids naar binnen en bewonder het prachtige interieur, waar Poolse koningen werden gekroond en begraven. Je ziet ook de beroemde Sigismund-bel in de toren en vele rijkelijk versierde kapellen.   Staatskamers, Wawel en binnenplaats De staatskamers van het kasteel van Wawel waren de thuisbasis van de beroemdste Poolse koningen, zoals Zygmunt III Waza en Wladyslaw Lokietek. Hun interieurs staan vol met oude schilderijen en prachtige wandtapijten, die bewaard zijn gebleven van de originele decoraties. Je verkent ook de schilderachtige Wawel en de binnenplaats, omringd door indrukwekkende verdedigingsmuren.   Koninklijke appartementen De koninklijke privé-appartementen bieden een rijke ervaring voor mensen die houden van design, architectuur en geschiedenis. Verken de collecties zilverwerk en schilderijen, evenals de zuilenhal en renaissancemeubels.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

2. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van de staat, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige renaissance Italiaanse schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Verken de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste collecties tenten in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Het voelt alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die ingericht waren zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance en de barok.

Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

3. Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

Welkom in het Koninklijk Krakau, een van de mooiste steden van Europa. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad van de Poolse koningen, waaronder de oude binnenstad en de Wawel-heuvel. Deze monumenten behoren tot de belangrijkste monumenten in Polen en staan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens het verkennen van het koninklijke Krakau, zult u het kloppende hart van Polen kunnen voelen. Eeuwenlang was Wawel een verblijfplaats van de koningen van Polen, Zweden en Litouwen. Dompel jezelf onder in de sfeer van de oude straten van het prachtige Krakau en voel de unieke charme van de oude binnenstad. Verken een van de mooiste steden van Europa met een geschiedenisleraar. U zult bezienswaardigheden ontdekken zoals de Grote Markt, de Mariakerk, de Sint-Adalbertkerk, de Stadhuistoren, Planty Park, de Jagiellonische Universiteit, de Lakenhal van Sukiennice en het Koninklijk Kasteel en de Kathedraal. Je gids is een geschiedenisleraar en promovendus, die al vele jaren gefascineerd is door geschiedenis, met name de geschiedenis van het christendom en Israël. Hij is van Poolse afkomst en heeft veel gereisd, omdat hij veel tijd heeft doorgebracht in de landen van zowel Zweden als Israël, maar hij is blij dat hij Polen zijn thuis mag noemen.

Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

4. Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

Begin je rondleiding met een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz en verken het gebied dat vroeger werd bewoond door één van de meest diverse Joodse gemeenschappen in Europa. Dan brengt een korte rit je naar de Wawel, de belichaming van de voormalige monarchale glorie van Polen. Op de top bevindt zich het koninklijk kasteel en een kathedraal uit de 14e eeuw, waar bijna alle kroningen en begrafenissen van de Poolse monarchen werden gehouden. Wandel, als je de heuvel weer af bent, via de straten Kanonicza en Grodzka naar Collegium Maius, het oudste gebouw van de Academia Cracoviensis. Bezoek het mooie gotische binnenhof en ga vervolgens naar de Grote Markt. Dit bruisende hart van de stad is de perfecte plek om souvenirs te kopen, vooral in de Lakenhalle, die al eeuwenlang de lokale marktplaats is. Rond je rondleiding af door een bezoek te brengen aan de St Mariakerk, waar het prachtige middeleeuwse altaar gebeeldhouwd door Veit Stoss zich bevindt en elk uur op het hele uur klinkt er een bugelklok naar de vier hoeken van de wereld.

Krakau: Skip-the-Line Tour van het Wawel-kasteel

5. Krakau: Skip-the-Line Tour van het Wawel-kasteel

Stap binnen in de voormalige residentie van het Poolse koningshuis, Wawel Castle. Sla met je gids de wachtrijen over en bezoek de koninklijke residentie met een enorme collectie schilderijen, sculpturen, stoffen en onschatbare meubels. Verken de kamers binnen, die de beroemde wandtapijten van Sigismund Augustus en verschillende Italiaanse Renaissance-schilderijen herbergen. Reis terug in de tijd terwijl je de permanente tentoonstellingen bewondert die renaissance- en barokdecor tentoonstellen. Leer meer over de historische figuren die dit kasteel naar huis hebben geroepen en de Poolse geschiedenis hebben gevormd vanuit je gids. Ga verder naar de Wawel-kathedraal en daal af in de crypten.

Krakau: privéwandeling Wawel-kasteel

6. Krakau: privéwandeling Wawel-kasteel

Verken 's werelds eerste UNESCO-werelderfgoed met een deskundige gids. Ontdek de fascinerende geschiedenis van dit prachtige kasteel. Geniet van het verkennen van een van de meest iconische gebouwen van Polen, gelegen op de top van de Wawel-heuvel bij de rivier de Vistula. Leer meer over de mysteries van het gebouw en zijn omgeving met je privégids. Bekijk de beroemde Dragon's Den, een kalkstenen grot waar de mythische Wawel-draak leeft. Ervaar de uitstekende kunstcollectie van het kasteel en bewonder de Sigismund-klok in de klokkentoren. U kunt ook de Wawel-kathedraal bezoeken als u deze extra optie selecteert.

Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

7. Krakau: Wawel Cathedral Rondleiding met toegangsbewijzen

De tour begint op het ontmoetingspunt nabij Wawel Castle, waar je een warme groet van je gids ontvangt. Geniet van de gelegenheid om dit fascinerende kasteel van buitenaf te verkennen en bewonder enkele van de belangrijkste functies, zoals de verdedigingsmuren, de Wawel-draak, de binnenplaats van het kasteel en meer. Terwijl je ronddwaalt, luister je naar je gids en deel je intrigerende feiten over het kasteel, zijn geschiedenis en zijn vroegere bewoners. Ga vervolgens naar de Wawelkathedraal, die nog indrukwekkender is dan zijn imposante buitenkant, en wordt beschouwd als de Poolse Notre Dame. De kathedraal is een van de belangrijkste historische plaatsen in Polen en het belang ervan is nog steeds bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Breng wat tijd door met het verkennen van de kathedraal, leer over zijn ongelooflijke geschiedenis die 1000 jaar beslaat en luister naar je gids en deel verhalen over de gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden, inclusief de kroning van Poolse monarchen. Terwijl je ronddwaalt, kun je de verbluffende artistieke architectuur bewonderen die beïnvloed is door het gotische, renaissance-, barokke, classicistische en moderne tijdperk. Er is ook tijd om te leren over de vele grote Poolse mensen begraven in de kathedraal waaronder Poolse royalty's, nationale helden, heiligen, dichters en meer.

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

8. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, ondergrondse Rynek & lunch

Bezoek het centrale plein van Koninklijk Krakau en vind de meest interessante sporen van gebeurtenissen uit het verleden op het marktplein. Maak een wandeling over een van de mooiste pleinen van Europa met een bezoek aan het Historisch en Archeologisch Museum Dungeon Market. Slenter over het plein, vind de meest interessante artefacten uit de oudheid en ontrafel hun doel. Ontdek welke evenementen hier hebben plaatsgevonden en welke legendarische personen hier zijn geweest. Ga 4 meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum om jezelf op hetzelfde niveau te vinden als de geplaveide wegen van het 12-13e-eeuwse Krakau. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel. Bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Bekijk de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie in de koninklijke kamers. Bekijk de Wawel-collecties van oosterse kunst met de belangrijkste en grootste collectie tenten in Europa. Betreed de gotische Wawel-kathedraal, een heiligdom waar Poolse monarchen werden gekroond.

Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

9. Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

Bezoek een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau, de rotsachtige Wawel-heuvel, die uittorent boven de oever van de Wisla en al eeuwenlang de zetel is van seculiere en kerkelijke autoriteiten. Bekijk het museum, dat tegenwoordig een van de meest bezochte en belangrijke musea in Polen is, en bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, porselein en meubels. Verken de permanente tentoonstellingen in het kasteel, die het uiterlijk van de kamers uit de renaissance en de barok nabootsen, en leer over de geschiedenis ervan met een ervaren lokale gids. Ervaar de originele koninklijke kamers, betreed de majestueuze kathedraal en leer over de meest interessante historische feiten verweven met sprookjesverhalen. Geniet van een lokaal diner in een nabijgelegen café en neem even de tijd om op adem te komen voordat je aan boord gaat van een moderne catamaran voor een intieme cruise op de koningin van de Poolse rivieren - de Vistula, en de Wawel, de kathedraal, kunt bewonderen en een beetje van Krakau kunt zien op zijn oevers.

Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

10. Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

Leer Krakau in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, maak gebruik van de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload (via een link en inloggegevens die je hebt gekregen bij het boeken), gebruik je de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste attracties van Krakau te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of de rest voor een andere dag te bewaren. Je bezoekt de Stadhuistoren, de Lakenhal van Krakau, de Mariakerk, de Florianuspoort, de Krakau Barbican, Plac Szczepański, de Sint-Petrus- en Pauluskerk, de Wawelkathedraal, het Wawel-koninklijk kasteel en Smok Wawelski, waar de tour loopt af.

Sitemap Wawelkathedraal

Wil je alle activiteiten in Wawelkathedraal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wawelkathedraal

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 291 beoordelingen

Magda was geweldig en fantastisch. Ik had geluk en was de enige in de groep, dus had een "privé" tour en ik had niets meer kunnen vragen. Ze gaf me zoveel informatie, beantwoordde al mijn vragen en deed zelfs haar best om mijn eerste ervaring in Krakau de moeite waard te maken. Heel erg bedankt, Magda! Deze tour is een must met Magda. Ze zal je alles vertellen wat je moet weten en nog wat. Ze is ook een wereldreiziger en heeft zo'n schat aan kennis om al haar ervaringen te delen. :)

Diepgaand bezoek aan het kasteel en de kathedraal gedurende 3 uur. De zeer vriendelijke Franstalige gids was stipt op de meeting en had de skip-the-line tickets genomen. We hadden de kans om de koninklijke wandtapijten te zien die uitzonderlijk werden tentoongesteld voor dit dubbele jubileum. Degenen die de stroom hadden, gingen naar de klokkentoren van de kathedraal.

Geweldig bezoek met een extra gids en een camper voor het standbeeld van Jean pol II. Duidelijke en interessante uitleg. Een kasteel vol geschiedenis om te weten. Het bezoek aan de klokkentoren van de basiliek was de kers op de taart. Te doen !

Het was dezelfde gids als het eerste bezoek. We waren blij haar te vinden. Een beetje teleurgesteld dat ik het kasteel niet heb kunnen bezoeken dat wordt gerenoveerd. Anders bovenaan.

De gids Magdalena was geweldig, erg aardig en deskundig en zorgde goed voor ons tijdens de tour. Zeer informatief en mooi om zo'n kostbaar erfgoed te bekijken?