Weense Staatsopera

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Weense Staatsopera: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: voorrangsticket & rondleiding Weense Staatsopera

1. Wenen: voorrangsticket & rondleiding Weense Staatsopera

Verken de Weense Staatsopera tijdens deze rondleiding met toegang zonder wachtrij. Dompel jezelf onder in neorenaissance-architectuur en fijnmazige ontwerpen van het operagebouw en ontdek veel dingen die verborgen blijven voor het typische avondpubliek. Kom aan bij het operagebouw en geniet van een gestroomlijnd entree door simpelweg je bevestigingsvoucher te tonen. Ontmoet je gids en begin je reis door het gebouw. Neem vanuit de foyer de grote trap naar de staatskamers (de theesalon, marmeren zaal, Schwindfoyer, Gustav Mahler-zaal) voordat je het auditorium bereikt. Neem een kijkje op het podium waar veel beroemde muzikanten, dansers en artiesten hebben gestaan. Tijdens je ontdekkingstocht hoor je feiten over de geschiedenis van het gebouw en de architectuur, en leer je hoe een operahuis wordt gerund.

...
Wenen: hop on, hop off-busticket met gratis wifi

2. Wenen: hop on, hop off-busticket met gratis wifi

Ontdek de keizerlijke bezienswaardigheden van Wenen in je eigen tempo met een ticket voor de hop on, hop off-tourbus met open dak. Ontdek hoe de stad zich vanuit haar Keltische en Romeinse verleden ontwikkelde tot de grootste stad in Oostenrijk. Wenen heeft een uitzonderlijke muzikale geschiedenis en staat daardoor bekend als Stad van de Muziek. Maar door haar associatie met psychoanalist Sigmund Freud wordt de stad ook wel de Stad van Dromen genoemd. Een van de haltes is het Haus der Musik, waar je de muzikale geschiedenis van Wenen leert kennen via de interactieve tentoonstellingen. Je kunt kiezen uit meerdere opties, waaronder een luxe tour die een 1 uur, begeleide nachttour om 18:00 uur omvat, die ontworpen is om je een ander beeld te geven van de meest iconische bezienswaardigheden in Wenen. Het commentaar aan boord is beschikbaar in 13 talen en biedt waardevolle informatie om je te helpen bij het plannen van je dag. Bekijk de gebouwen van de stad en stap dan bij één van de volgende haltes uit om Wenen verder te verkennen: Rode route:  Op deze route kom je meer te weten over de geschiedenis van de beroemde Ringstraße en de Hofburg en krijg je een inzicht in het leven van de Habsburgers in Wenen. Je hebt ook de mogelijkheid om het Prater met zijn grote reuzenrad en het Donau-eiland te ontdekken.  1. Opera 2. Haus der Musik   3. Museumsquartier/Mariahilfersstraße  4. Musea/Hofburg  5. Rathaus   6. Votivkirche   7. Augarten   8. Prater  9. Pier 3  10. Blue Danube/Pier 8- DDSG River Cruise  11. Donauturm   12. Alte Donau   13. UNO-City/DC Toren   14. Donauinsel   15. Schwedenplatz/Donaukanal (rondvaart)  Stadtpark Schönbrunn Blauwe route  Deze route brengt je van het centrum naar Schloss Schönbrunn en het Belvedere. Je komt meer te weten over het keizerlijke verleden van Wenen en het leven van Sisi.  1. Musea/Hofburg   2. Aqua Terra Zoo/Haus des Meeres   3. Mariahilfersstraße/Ibis Hotel   4. Schloss Schönbrunn   5. Hauptbahnhof/Centraal station  6.  Obere Belvedere 7. Untere Belvedere  8. Haus der Musik  9. Museumsquartier/Mariahilfersstraße Stadswandeling - alleen inbegrepen bij Premium en Deluxe Ticket Vertrek vanaf halte 1 "Opera" Om 11:30 uur - taal: Engels en Duits De wandeltocht vindt plaats van vrijdag tot maandag Ontdek het leven van de Habsburgers door een bezoek te brengen aan Hofburg, de Spaanse Rijschool, Heldenplatz en de Crypte van de Kapucijn - de belangrijkste graflegging voor leden van het Huis van Habsburgers. De tour beslaat ook de muziek in de stad, van Mozart tot Haydn en Beethoven, plus de vele componisten waarvoor Wenen beroemd is. De tocht start vanaf halte 1: Opera en duurt ongeveer 90 minuten en eindigt bij de St. Stefans-kathedraal, de belangrijkste gotische kerk in Oostenrijk.

...
Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

3. Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

Begin je tour door voor je accommodatie kennis te maken met je privégids. Start het verkennen van de oude binnenstad van Wenen en doe onderweg lokale tips op. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Kom meer te weten over de cultuur van de Oostenrijkse hoofdstad en haar wereldwijde invloed. Passeer de beroemde koffiehuizen. Zie waar beroemde historische figuren leefden, van de Habsburgers tot aan Mozart.

...
Wenen: zelfgeleide audiowandeling op je telefoon

4. Wenen: zelfgeleide audiowandeling op je telefoon

Ontdek de levendige hoofdstad en een van de meest opwindende steden van Oostenrijk tijdens deze zelfgeleide audiotour op je telefoon, ontworpen door een expert. Maak een reis te voet door de iconische bezienswaardigheden van de stad terwijl je luistert naar de fascinerende verhalen en geschiedenis van de stad. Na het downloaden van uw tour op uw telefoon (downloadinstructies te vinden op uw bevestigingsvoucher), begint de route bij het Palais Schwarzenberg. Bewonder dit barokke paleis voordat je verder gaat naar de Karlskirche, de Weense Staatsopera en de prachtige Maria-Theresien-Platz. Loop verder om meer bezienswaardigheden te zien, waaronder het Hofburgpaleis en de Stephansdom, de moederkerk van het rooms-katholieke aartsbisdom Wenen. Geniet tijdens de hele tour van online content, waaronder tekst, gesproken tekst en kaarten om je tourervaring te verrijken en roamingkosten te vermijden.

...
Introductie Wenen Deel 1: De Hoofdstad van de Habsburgers

5. Introductie Wenen Deel 1: De Hoofdstad van de Habsburgers

Ervaar het Wenen van het verleden en het heden tijdens deze ontspannen wandeling met een professionele bevoegde gids. Leer alles dat van belang is over de oude hoofdstad van de Habsburgse monarchen en het Heilige Roomse Rijk. Loop door mooie steegjes, over deftige boulevards en verwonder je over de beroemde gebouwen en monumenten. Bekijk de Michaelerplatz, een stervormig plein in het midden van de stad, of de Hofburg, dat constant uitgebouwd en opnieuw opgebouwd is. Wandel over de Josefplatz, slenter langs het Albertina, waar een van de belangrijkste collecties prenten ter wereld te zien is. Neem de schitterende Staatsoper in je op, bekijk het huis waar Sisi's diamanten sterren werden gemaakt en bewonder de indrukwekkende Stephansdom.

...
Wenen: bustour met virtual reality-ervaring

6. Wenen: bustour met virtual reality-ervaring

Verken het beste van Wenen in 1 uur terwijl je geniet van een unieke virtual reality-ervaring. Spring op de Future Bus om door de belangrijkste hoogtepunten van de stad te rijden en maak 4 stops om met een VR-bril in een andere realiteit te duiken. Begin je rondleiding bij de welkomsthalte op de Albertinaplatz, direct achter het operagebouw. Ontvang een welkom van uw chauffeur en neem plaats in de comfortabele en goed uitgeruste minibus. Pak je koptelefoon en laat je begroeten door een professionele audiogids. Na een korte briefing begint je spannende tour. Begin met het zien van de prachtige gebouwen van Wenen, waaronder de Staatsopera, de Neuburg, het Heldenplein en het Maria Theresiaplein. Stap uit de minibus voor de eerste van de 4 virtual reality-haltes. Volg de instructies van de audiogids om uw virtual reality-bril te dragen. Ontmoet enkele van de grootste individuen van Wenen, waaronder Eugene van Savoye, aartshertog Karel en Maria Theresia. Zet na de virtual reality-tour de bril af en vervolg de tour. Ga langs de Volksgarten, het Oostenrijkse parlement, en stop dan recht voor het stadhuis van Wenen. Geniet daar, vlakbij theater Burg, van de tweede virtual reality-stop. Rijd daarna verder richting Schottentor en sla af naar de volgende virtual reality-stop bij de neogotische votiefkerk. Kom meer te weten over de moordaanslag op keizer Franz Joseph en zijn broer Maximiliaan. Vervolg de reis terwijl je interessante verhalen hoort via de audiogids. Passeer Volkstheater, Museumsquartier, het Secession-gebouw, Naschmarkt, Karlskirche en vele andere interessante bezienswaardigheden die u kunt bewonderen door het grote raam naast u. Tot slot wordt u teruggebracht naar de beroemde Ringstraße. Vanaf daar ga je terug naar het startpunt van de tour, direct achter het Operagebouw, voor de laatste virtual reality-stop.

...
Wenen: The 7 Wonders of Vienna Tour en Spy Game

7. Wenen: The 7 Wonders of Vienna Tour en Spy Game

Ontdek de fascinerende geschiedenis en attracties van de stad terwijl je aanwijzingen in Wenen oplost. Verken deze prachtige Oostenrijkse stad door een zoektocht te spelen met je vrienden, partner of familie. Ontvang uw toegangscode per e-mail bij het boeken van de tour en gebruik de code in de app. Dwaal ongeveer 1,5 uur door Wenen om je zoektocht te voltooien. Er is echter geen tijdslimiet en je bent vrij om de stad in je eigen tempo te verkennen. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en wees klaar om aan het avontuur te beginnen. Los aanwijzingen op en raad het antwoord om het geheime verhaal van elke plaats te ontgrendelen. Speel als een grote groep en los samen de aanwijzingen op; één persoon kan toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt ook in teams opsplitsen en tegen elkaar strijden of een individueel ticket kopen.

...
One Perfect Day in Wenen: een privérit en wandeltocht

8. One Perfect Day in Wenen: een privérit en wandeltocht

Geniet van een dagtour door Wenen die de perfecte introductie biedt voor bezoekers die voor het eerst komen en een stadswandeling combineert met een ontdekkingstocht door de voorsteden per sedan of busje. Een deskundige lokale gids zal de hele dag bij je zijn (ook voor het autogedeelte) om al je vragen te beantwoorden en tips te geven over hoe je de stad op eigen gelegenheid kunt verkennen. Ten eerste, aangezien het voetgangersgebied van de Innere Stadt tot ongeveer 11.00 uur vol staat met bestelauto's, begint u met een rondrit door de buitenwijken van de stad. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Belvedere-heuvel en bewonder het meest indrukwekkende barokke paleis van de stad. Een interieurbezoek om Klimt's "Kiss" te zien is optioneel. Ga dan naar het oudste nog bestaande reuzenrad in het Prater-park. Steek de machtige Donau over en ontdek een van de modernere kanten van de stad in het VN-complex en DC-City. Bekijk een fantastisch voorbeeld van milieuvriendelijke architectuur uit de jaren 80 in het Hundertwasserhaus. Om de 2e keizerlijke residentie van de Schönbrunn recht te doen, zou minstens een halve dag nodig zijn. Stel jezelf tevreden met het zicht op de gevel en tuinen, en maak een aantekening om later terug te komen. Onderweg passeer je de Naschmarkt, Karlsplatz en de Staatsopera. Voor de lunch zal je gids je enkele lokale suggesties geven, zoals worstproeverijen bij een typische würstel- kraam, "of een lunch in een verborgen Inner City-eetcafe. Er zijn zelfs een paar juweeltjes op het dak waar je van kunt genieten. Breng vervolgens de rest van de dag door met het te voet verkennen van de Innere Stadt. Afhankelijk van uw conditie kan de precieze route de historische monumenten van de Ring, de binnenplaatsen van het keizerlijke Hofburgpaleis, de barokke trappen van enkele van de weelderige banketbakkers van de stad en de heilige schatten van de Stephansdom omvatten.

...
Stadswandeling: hoogtepunten van het historische centrum van Wenen

9. Stadswandeling: hoogtepunten van het historische centrum van Wenen

De wandeling begint voor de Weense Staatsopera, een van de belangrijkste operahuizen ter wereld. Hier krijgt u een overzicht van de ontwikkeling van de stad tot op de dag van vandaag. U gaat verder van Hotel Sacher naar de Albertina met een stop bij het "Monument voor Oorlog en Fascisme". Je wandeling gaat dan verder naar de Hofburg, de voormalige hoofdwoning van de familie Habsburg. Nadat je een historisch overzicht hebt gekregen, ga je naar de Ballhausplatz om de presidentiële kanselarij en de bondskanselarij te zien. Daarna ziet u de belangrijkste winkelstraten van het historische centrum zoals Kohlmarkt en Graben waar u verhalen hoort over lokale koffiehuizen, gebak en de Weense keuken. De wandeling eindigt in het hart van Wenen, waar de grootste kerk van het land, de Stephansdom, staat. Hier kom je meer te weten over de kathedraal en de verwoesting ervan tijdens de Tweede Wereldoorlog.    

...
Wenen: verkenningsspel Freud, Mozart en Beethoven

10. Wenen: verkenningsspel Freud, Mozart en Beethoven

Vind aanwijzingen en los problemen op om de geschiedenis en topattracties van Wenen te ontdekken. Download de app en ga met je vrienden, partner of familie op zoektocht door de betoverende hoofdstad van Oostenrijk. Volg elke aanwijzing van de ene halte naar de andere. Als je de antwoorden raadt, wordt het geheime verhaal van die plek ontgrendeld. Voel je zelfverzekerd met behulp van exacte aanwijzingen in het Engels, wat betekent dat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Krijg eenvoudig toegang tot de app met een toegangscode, die je na het boeken per e-mail ontvangt. Je zelfgeleide tour duurt ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, dus je kunt het spel in je eigen tempo spelen. Speel als een groep en los samen de aanwijzingen op terwijl je loopt, of neem het tegen elkaar op, of speel alleen.

...

Plan je bezoek

 • Wanneer bezoeken?

  Als je een concert wilt bezoeken, natuurlijk! Maar als je gewoon een tour of rondleiding wilt maken kun je het best op zondag gaan, dan is er meer kans dat je het podiumgebied kunt betreden.

 • Hoe kom je er?

  De Wiener Staatsoper ligt op loopafstand van U-Bahnstation Karlsplatz (U1, U2 en U4). Je kunt ook de tram pakken (1, 2, D, J, 62 en 65) of bus 59A.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Openingstijden verschillen per optreden.
 • Toegangsprijzen
  Gratis van buiten te bekijken, prijzen voor concertkaartjes variëren.
 • Heb ik een gids nodig?
  Er zijn geweldige stadstours van Wenen te vinden waar tickets voor de opera bij zijn inbegrepen!
 • Hoe kom ik er?
  Neem de U-Bahn naar Karlsplatz (U1, U2 en U4), de tram (1, 2, D, J, 62 en 65) of bus 59A.
 • Extra tips

  • Check online de concerten en geplande evenementen, om je bezoek in te plannen!

  • Je kunt online cadeaubonnen kopen.

Sitemap Weense Staatsopera

Wil je alle activiteiten in Weense Staatsopera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Weense Staatsopera

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.536 beoordelingen

De 2 daagse tour door Wenen was erg leuk. Alle uitleg via een koptelefoon was gemakkelijk te begrijpen. Een kaart waarop de haltes beter zichtbaar zijn zou handig zijn, omdat het niet altijd werkt met de mobiele telefoon.

Een must voor een stedentrip. Zeer aardige en geduldige chauffeurs. De stadstour door Wenen was ook geweldig en al bij de prijs inbegrepen. Ook in andere steden rijd ik graag met BigBus.

Prachtige tour waarbij je kunt stoppen waar je wilt en daar op een dag kunt blijven en de 2e dag de bus kunt nemen

Voor een korte trip naar Wenen zou ik het keer op keer doen.

Sorry, andere en betere verhaalschrijvers hiervoor