Kies data

Weense Staatsopera

Een van 's werelds toonaangevende operahuizen en tevens een van de meest gevierde monumenten van Wenen.

Weense Staatsopera: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: Big Bus hop on, hop off-tour & optionele rondvaart

1. Wenen: Big Bus hop on, hop off-tour & optionele rondvaart

Bekijk de historische en moderne hoogtepunten van Wenen tijdens een hop on, hop off-sightseeingtour met audiocommentaar. Kies voor een 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs pas, afhankelijk van jouw tijdschema. Alle tickets zijn inclusief een wandeltocht op eigen gelegenheid met een optionele rondleiding of een boottocht over de Donau. Bekijk een aantal van de bezienswaardigheden van het oude Wenen, zoals de Opera, het Museumkwartier, de Hofburg, het Parlement, het stadhuis en de Donau. Met de Rode Route rijd je het stadscentrum uit en kom je langs Prater en het 'Moderne Wenen', en heb je een adembenemend uitzicht op de bergen van Wenen, UNO-City en het Donauinsel (Donau-eiland). De Blauwe Route vertrekt vanuit het centrum van de stad en rijdt langs de beroemde paleizen van Wenen. Je passeert de Hofburg en rijdt vervolgens de stad uit naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere. Bekijk de buitenwijken van Wenen, het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het nieuwe moderne Hauptbahnhof. Met een Classic-ticket heb je 24 uur lang toegang tot de sightseeing-bustour en kun je in één dag het beste van Wenen zien. Volg de zelfgeleide audiowandeling en kom in je eigen tempo meer over de stad te weten. Met een 48-uurs Premium-ticket kun je ook deelnemen aan een wandeling door de binnenstad van Wenen met een gediplomeerde gids, die je door het voetgangersgebied van het oude centrum van Wenen zal leiden. Kom meer te weten over de fascinerende keizerlijke geschiedenis en krijg een uitgebreid inzicht in een aantal van de meest opmerkelijke gebouwen. Kies het 72-uurs Deluxe-ticket en je kunt ook genieten van een prachtige boottocht over de Donau. 's Avonds krijg je een andere kijk op de stad met een panoramische avondbusrondrit met een live-gids. Bewonder de glinsterende lichten van de stad om een van je dagen in de Oostenrijkse hoofdstad af te sluiten.

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

2. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Verken Wenen op jouw manier, met een sightseeingbus. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk de Staatsopera, het Kunsthistorisch Museum, Heldenplatz, het Parlement, het Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je eerst naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden en bezoek daarna museum KunstHausWien of UNO City – de keuze is aan jou! Je kunt kiezen uit 3 busroutes, die je kunt combineren zoals je wilt: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Heldenplatz - Burgtheater/Stadhuis - Universiteit - Sigmund Freud Museum - Votiv Kerk - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK - Stadspark - Strauss Monument - Staatsopera Bussen vertrekken elke 60 minuten Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 uur Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz en Schloss Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Centraal Station - Slot Belvedere - Beneden Belvedere - Staatsopera Bussen vertrekken elke 60 minuten Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 uur De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Nationaal Theater/Stadhuis - Schwedenplatz - Hundertwasser - Prater/Groot Reuzenrad - Donautoren - Oude Donau - Uno City - Treinstation - Misdaadmuseum - DDSG City Cruises - Museum voor Toegepaste Kunst - Stadspark - Strauss Monument - Staatsopera Bussen vertrekken elke 90 minuten Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 uur Je ticket omvat ook een zelfgeleide wandeling met een app die je het muzikale erfgoed van de stad laat ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Haal bij het servicecenter van de activiteitenaanbieder je koptelefoon en kaart op en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te weten te komen.

Wenen: Big Bus City Highlights Night Tour met live gids

3. Wenen: Big Bus City Highlights Night Tour met live gids

Verlies jezelf in de felle stadslichten met een begeleide nachttour in een bus met open dak in Wenen. Bekijk enkele van de meest iconische attracties vanuit een ander perspectief en leer over elke locatie van je gids terwijl je langs de Weense Staatsopera, Wurstelprater en het Stadtpark komt. Begeef je naar de Weense Staatsopera en ontmoet je vriendelijke gids bij de bushalte met open dak net buiten. Spring aan boord en ga zitten in uw stoel met een perfecte gelegenheid voor foto's met het operagebouw. Begin door de stad te rollen terwijl je gastheer commentaar geeft over elke nieuwe locatie die je passeert. Bekijk de glinsterende weerkaatsing van lichten terwijl je langs de Donau en het kanaal vaart. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en architectuur van Wenen en rijd langs het pretpark Wursteprater, het Stadtpark, de boerenmarkt en nog veel meer bezienswaardigheden in de stad.

Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

4. Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen hebben gemaakt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie die je het verleden laten herbeleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarop de ornamenten naar buiten werden gebracht en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk een nieuwe belegering uitvoert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven met humor en muziek. Wandel op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II op jacht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. In de laatste scène op het St. Stephens-plein zie je de kathedraal branden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie je hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

Wenen: Tickets Mozart & Strauss bij de Weense Staatsopera

5. Wenen: Tickets Mozart & Strauss bij de Weense Staatsopera

Geniet van een feestelijke avond met tickets voor het Weens Mozart Orkest. Luister naar de beste stukken van Mozart en Johann Strauss, uitgevoerd door 30 voortreffelijke muzikanten, waaronder leden van de Wiener Philharmoniker en de Wiener Symphoniker. Hoor het beste van de klassiekers, gespeeld door een gerenommeerd Oostenrijks orkest. Zie internationaal bekende solisten en operazangers van de Weense Staatsopera en Weense Volksopera, geleid door de beste dirigenten. Dit alles in de fantastische atmosfeer van de adembenemende Weense Staatsopera, met muzikanten in prachtige barokke kostuums en pruiken. Geniet van ouvertures, aria's en duetten van de mooiste opera's van Mozart, evenals selecties uit symfonieën, instrumentale concerto's, serenades, en divertimento's uit de 18e eeuw. En als klap op de vuurpijl de Radetzkymars en "An der schönen blauen Donau" walsen van vader en zoon Strauss.

Wenen: wijnproeverij e-bike tour

6. Wenen: wijnproeverij e-bike tour

Breng uw dag door met het ontdekken van het Donaukanaal tijdens een e-bike-rit naar de abdij van Klosterneuburg. Verken de abdij, geniet van een wijnproeverij en ontdek het Donau-eiland. Ontmoet je gids in het centrum van Wenen en pak je e-bike. Fiets over de Ringstrasse, langs monumentale gebouwen en beroemde bezienswaardigheden, zoals de Staatsopera en Heldenplatz. Volg het Donaukanaal naar Nussdorf, gelegen aan de voet van Kahlenberg. Ga verder langs de Donau naar Klosterneuburg. Geniet in de abdij van Klosterneuburg van een rondleiding van 30 minuten. Proef daarna lokale wijnen met uitleg over de wijnen die je gaat proeven. Maak een ritje op het Donau-eiland om je ervaring compleet te maken.

Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

7. Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

Ervaar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen 's avonds op deze unieke tour. Rijd rond de prachtige Ringstrasse, die in de avond een extra speciale flair heeft. Tijdens de busrit zie je alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad, waaronder het parlement, het stadhuis, het Burgtheater, de Weense Staatsopera, het paleis Belvedere, en het Kunsthistorisches en Naturhistorisches Museum.  Ga door met de tour naar het beroemde pretpark, waar je het verlichte reuzenrad kan zien. Je eindigt bij de Weense Staatsopera.

Hoogtepuntentour door het stadscentrum van Wenen - wandeltocht in kleine groep

8. Hoogtepuntentour door het stadscentrum van Wenen - wandeltocht in kleine groep

Ervaar het centrum van Wenen met een kleine groep en neem deel aan een tour met mij, een gecertificeerde Oostenrijkse gids en geniet van je privé begeleide wandeling, waar je de belangrijkste plekken in het centrum van Wenen kunt zien. Het maakt niet uit of je weinig tijd hebt om Wenen te bezoeken of dat je interessante details wilt horen van een lokale expert om de stad op eigen houtje te verkennen. We lopen samen om verschillende historische plekken te zien en je duikt op een leuke manier diep in het verleden van de stad. Beleef keizerlijke façades, paardenkoetsen, het keizerlijk paleis (Hofburg), de keizerlijke tuin, het Weense operagebouw, de Spaanse rijschool en de Stephansdom in het hart van de stad en nog veel meer. Lees meer over de levens van prominente persoonlijkheden en de rijke geschiedenis van Wenen. Leer de invloed van de Habsburgers herkennen in de vorm van prachtige gebouwen en woningen. Je duikt op een vermakelijke manier diep in het verleden van de stad. Beginnend op het Maria Theresienplein. Maria Theresia was een sterke vrouwelijke heerser in de 18e eeuw en haar monument is het meest imposante van de Ringstraße. Ontdek het keizerlijk paleis (Hofburg), dat oorspronkelijk een fort was gebouwd in de dertiende eeuw en werd uitgebreid tot een prachtige residentie in overeenstemming met de toenemende macht van de Habsburgers en de uitbreiding van hun rijk. Bekijk een van de beroemdste en meest fascinerende operahuizen ter wereld en passeer de Spaanse rijschool. Het einde van de Tour is bij de St. Stephanskathedraal, symbool van Wenen en het land Oostenrijk.

Wenen: bustour met virtual reality-ervaring

9. Wenen: bustour met virtual reality-ervaring

Verken het beste van Wenen in 1 uur terwijl je geniet van een unieke virtual reality-ervaring. Spring op de Future Bus om door de belangrijkste hoogtepunten van de stad te rijden en maak 4 stops om met een VR-bril in een andere realiteit te duiken. Begin je rondleiding bij de welkomsthalte op de Albertinaplatz, direct achter het operagebouw. Ontvang een welkom van uw chauffeur en neem plaats in de comfortabele en goed uitgeruste minibus. Pak je koptelefoon en laat je begroeten door een professionele audiogids. Na een korte briefing begint je spannende tour. Begin met het zien van de prachtige gebouwen van Wenen, waaronder de Staatsopera, de Neuburg, het Heldenplein en het Maria Theresiaplein. Stap uit de minibus voor de eerste van de 4 virtual reality-haltes. Volg de instructies van de audiogids om uw virtual reality-bril te dragen. Ontmoet enkele van de grootste individuen van Wenen, waaronder Eugene van Savoye, aartshertog Karel en Maria Theresia. Zet na de virtual reality-tour de bril af en vervolg de tour. Ga langs de Volksgarten, het Oostenrijkse parlement, en stop dan recht voor het stadhuis van Wenen. Geniet daar, vlakbij theater Burg, van de tweede virtual reality-stop. Rijd daarna verder richting Schottentor en sla af naar de volgende virtual reality-stop bij de neogotische votiefkerk. Kom meer te weten over de moordaanslag op keizer Franz Joseph en zijn broer Maximiliaan. Vervolg de reis terwijl je interessante verhalen hoort via de audiogids. Passeer Volkstheater, Museumsquartier, het Secession-gebouw, Naschmarkt, Karlskirche en vele andere interessante bezienswaardigheden die u kunt bewonderen door het grote raam naast u. Tot slot wordt u teruggebracht naar de beroemde Ringstraße. Vanaf daar ga je terug naar het startpunt van de tour, direct achter het Operagebouw, voor de laatste virtual reality-stop.

Wenen: alles-in-één fietstocht van 3 uur in het Engels

10. Wenen: alles-in-één fietstocht van 3 uur in het Engels

Ga op een leuke, informatieve en gezonde 3 uur durende tour door keizerlijk Wenen, op comfortabele stadsfietsen. Een deskundige gids leidt je over veilige, goed te berijden wegen en zal meerdere pauzes inlassen zodat je foto's van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen kunt nemen. Fiets langs de beroemde Ringstrasse en voel de grootsheid van deze keizerlijke stad, ooit het centrum van het machtige Habsburgse rijk. Bewonder de indrukwekkende architectuur van de stad, van het stadhuis tot de universiteit, de parlementsgebouwen, de Hofburg tot de beroemde Weense Staatsopera. Once the center of the powerful Habsburg Empire, the impressive architecture of Vienna’s noble boulevards include City Hall, Vienna University, the House of Parliament, Imperial Palace, and the Opera House. Ga naar het Heldenpleinwaar Hitler zijn toespraak hield over de annexatie van Oostenrijk bij het Duitse Rijk. Daarna fiets je verder naar het Hundertwasserhaus, het hipste appartementencomplex in Wenen. Ter afsluiting fiets je naar de Prater waar je het enorme reuzenrad kan bewonderen, en dan fiets je weer terug over de oevers van een zijrivier van de Donau.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
42 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Weense Staatsopera

Wil je alle activiteiten in Weense Staatsopera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Weense Staatsopera

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.667 beoordelingen

We hebben deze tour voor één dag geboekt. Het was voldoende voor een dieper inzicht en de organisatie voor de volgende vakantiedagen. Konden alle drie de routes vanaf de Opernring gebruiken. De hop-on/hop-off stelde ons ook in staat om het Prater langer te bezoeken.

Vienna by bike is fantastic and safe. The guide was well informed about all sightseeing topics. Bikes were brand new from brand KTM. A must do for those who like to ride a bike.

Very interesting tour through Vienna with an excellent guide. Lots of interesting things to see.

Interessante informatie die op een boeiende manier door gds Herbert gebracht werd.

Very nice guide, pleasent your in a beautiful city