Wembley Stadium
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wembley Stadium: wat gebeurt daar allemaal?

Het oorspronkelijke Wembley Stadium werd in 1923 gebouwd. Sindsdien doet het dienst als iconische locatie voor sport en muziek. Hier een paar voorbeelden van wat zich zoal heeft afgespeeld in dit legendarische stadion.

Voetbal
Foto: Lawrie Cate @Flickr (CC BY 2.0)

Voetbal

Voetbal was de hoofdbestemming voor Wembley. Menig FA Cup finale is hier gespeeld, en ook het Engels elftal trapt vaak in Wembley af.

London Olympics
Foto: 96tommy @Flickr (CC BY 2.0)

London Olympics

Londen was al geselecteerd als Olympische stad voor de Spelen van 1944, maar door WOII werden ze uitgesteld tot 1948. Ze werden bekend als de Spelen van de Bezuinigingen.

Live Aid

"Dit 16 uur lange liefdadigheidsconcert vond in 1985 simultaan plaats in Londen en in Philadelphia. Het was een evenement van ongekende omvang.

Queen Live at Wembley

Een jaar na Live Aid, in 1986, keerde Queen terug in Wembley voor twee avonden. Dit onvergetelijke concert zou het laatste zijn voor Freddie Mercury's dood.

Michael Jackson BAD tour

Jackson verbrak alle records met deze tour. Hij speelde maar liefst 7 avonden achter elkaar in Wembley, voor een publiek van in totaal 504,000 mensen!

Onze insidertips

Wat zijn de openingstijden?

Naast de evenementen kun je het Wembley Stadion het hele jaar door bezoeken voor tours, met uitzondering van bepaalde data voor evenementen. Rondleidingen vertrekken tussen 10:00 en 17:00 elk uur (laatste tour: 16:00), we raden je aan van tevoren te boeken.

Wat kost de toegang?

Vooraf gekochte tickets kosten voor volwassenen £17, voor kinderen/ouderen £10 en voor een gezin (2+2) £45. Ter plekke kosten tickets voor volwassenen £19, voor kinderen/ouderen £11 (gezinstickets niet beschikbaar).

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tussen 10:00 en 16:00 vertrekt elk uur een tour, 365 dagen per jaar tenzij een evenement is gepland.
 • Toegangsprijzen
  Vooraf gekochte tickets voor volwassenen £17, kinderen/ouderen £10, gezin (2+2) £45. Ter plekke kosten ze iets meer.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Metrolijn Jubilee en Metropolitan: Wembley Park Station. Metrolijn Bakerloo en London Overground: Wembley Central Station.
 • Extra tips

  • Een tour met een gids duurt 75 minuten, maar trek minstens 90 minuten uit voor je bezoek.

  • Je mag geen eten of bagage meenemen.

Wat anderen zeggen over Wembley Stadium

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 1.900 beoordelingen

Wat een geluk dat we dit niet gemist hebben!!

Knappe gids, en dan hebben we het niet enkel over zijn uiterlijk. Jong, goed bespraakt, meertalig. Sprak ons aan in het Nederlands toen hij wist dat we uit België kwamen. Even verder hoorden we hem Duits praten. Ieder voelde zich aangesproken in de groep. Indrukwekkend stadion. Mochten overal binnen, behalve in de koninklijke loge. Vertelde grappige en interessante anekdotes, betrok de bezoekers ook in zijn verhaal. Wij zijn supporters van KV Mechelen, dadelijk vertelde hij de anderen wat hij wist over onze ploeg en prees hij de club met de prachtige beker die ze kregen na een bloedstollende wedstrijd tegen Ajax. Man van mijn hart!

Wembley Stadium: tour met gids Beoordeeld door

Wij hadden een hele leuke enthousiaste gids

Wij hadden een hele leuke enthousiaste gids. Eerst moet je zelf door het Wembley stadium lopen met een iPad met eigen uitleg. Pas later komt de life gids die je meeneemt het stadium in. En erg leuke anekdotes vertelt. Zeker een aanrader. Alles gezien in het stadium.

Wembley Stadium: tour met gids Beoordeeld door

Voor alle voetballiefhebbers en niet voetballiefhebbers een must!

Geweldige ervaring tijdens een bezoek aan London. Met name het enthousiasme van de gids zorgde voor een enorme toegevoegde waarde. Helaas stond er een concert gepland waardoor de grasmat niet geheel zichtbaar was. Desondanks een aanrader voor iedereen.

Wembley Stadium: tour met gids Beoordeeld door

Een goed plan wanneer je actief de stad bezoekt!

Genoeg te zien, bezichtigen en aan te doen met deze pass. Het is erg handig, want je hebt vooraf al betaald voor bijna alle activiteiten die de moeite waard zijn. Als je actief dingen wilt bezichtigen in de stad is dit echt een uitkomst!

The Londen Pass met toegang tot meer dan 80 attracties Beoordeeld door

Een grandioze rondleiding in een prachtig stadion.

De rondleiding met gids ( spurs fan ) is echt een aanrader. Gids vertelde enthousiast zijn verhaal.Er was overal tijd genoeg om mooie foto’s te maken.

Wembley Stadium: tour met gids Beoordeeld door