Wembley Stadium

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wembley Stadium: wat gebeurt daar allemaal?

Het oorspronkelijke Wembley Stadium werd in 1923 gebouwd. Sindsdien doet het dienst als iconische locatie voor sport en muziek. Hier een paar voorbeelden van wat zich zoal heeft afgespeeld in dit legendarische stadion.

 • Voetbal

  1. Voetbal

  Voetbal was de hoofdbestemming voor Wembley. Menig FA Cup finale is hier gespeeld, en ook het Engels elftal trapt vaak in Wembley af.

 • London Olympics

  2. London Olympics

  Londen was al geselecteerd als Olympische stad voor de Spelen van 1944, maar door WOII werden ze uitgesteld tot 1948. Ze werden bekend als de Spelen van de Bezuinigingen.

 • 3. Live Aid

  "Dit 16 uur lange liefdadigheidsconcert vond in 1985 simultaan plaats in Londen en in Philadelphia. Het was een evenement van ongekende omvang.

 • 4. Queen Live at Wembley

  Een jaar na Live Aid, in 1986, keerde Queen terug in Wembley voor twee avonden. Dit onvergetelijke concert zou het laatste zijn voor Freddie Mercury's dood.

 • 5. Michael Jackson BAD tour

  Jackson verbrak alle records met deze tour. Hij speelde maar liefst 7 avonden achter elkaar in Wembley, voor een publiek van in totaal 504,000 mensen!

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Naast de evenementen kun je het Wembley Stadion het hele jaar door bezoeken voor tours, met uitzondering van bepaalde data voor evenementen. Rondleidingen vertrekken tussen 10:00 en 17:00 elk uur (laatste tour: 16:00), we raden je aan van tevoren te boeken.

 • Wat kost de toegang?

  Vooraf gekochte tickets kosten voor volwassenen £17, voor kinderen/ouderen £10 en voor een gezin (2+2) £45. Ter plekke kosten tickets voor volwassenen £19, voor kinderen/ouderen £11 (gezinstickets niet beschikbaar).

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tussen 10:00 en 16:00 vertrekt elk uur een tour, 365 dagen per jaar tenzij een evenement is gepland.
 • Toegangsprijzen
  Vooraf gekochte tickets voor volwassenen £17, kinderen/ouderen £10, gezin (2+2) £45. Ter plekke kosten ze iets meer.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Metrolijn Jubilee en Metropolitan: Wembley Park Station. Metrolijn Bakerloo en London Overground: Wembley Central Station.
 • Extra tips

  • Een tour met een gids duurt 75 minuten, maar trek minstens 90 minuten uit voor je bezoek.

  • Je mag geen eten of bagage meenemen.

Sitemap Wembley Stadium

Wil je alle activiteiten in Wembley Stadium ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wembley Stadium

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.902 beoordelingen

Geboekt via Get your Guide. Gedrukte tickets uit maar ook gedownloade app. Een dagpas gekocht, dus bedacht wat we op een dag konden doen met de pas. Gebruikte Big Bus Tours. Het duurt eeuwen om de hele cirkel van de stad te doorkruisen. We kregen 2 uur te horen, maar het is meer 2 en 1/2. Miste het zien van enkele van de bezienswaardigheden vanwege wegafsluitingen. We gingen naar Westminster Abbey. Geboekt van 15.00 tot 15.30 uur op straat Paul's. Stapte om 1.45 uur in de bus en kwam pas om 15.30 uur in de bus. De bus ging 3 of 4 keer langs de abdij, wat vreemd was. Van St Paul's maakten we onze boeking om 18.00 uur bij de Shard. Zou aanraden om de pas en de attracties die we bezochten te kopen.

We waren erg blij met de London Explorer Pass ... het werkt supergemakkelijk. U kunt de pas met de QR-code uitprinten of direct op uw mobiele telefoon hebben, die vervolgens aan de attracties wordt gehangen. Het voordeel is dat je met de Explorer Pass niet gebonden bent aan een bepaald aantal dagen zoals bij de London Pass, maar geldig is voor het gehele verblijf (ik denk maximaal 30 dagen).

Zeer praktisch, stelt u in staat om vooraf te betalen voor de activiteiten op de lijst die u ter plaatse zult doen, terwijl u van gedachten kunt veranderen tot het laatste moment

Zeer goed om wachtrijen te vermijden en de rondleidingen zijn zeer goed georganiseerd

Zeer eenvoudig in gebruik en ik kreeg zelfs korting bij de toeristenwinkels,