Wenen
1 dag

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen 1 dag: Onze meest aanbevolen

 • Skip The Line Tour: Paleis Schönbrunn & Wenen Stadstour

  1. Skip The Line Tour: Paleis Schönbrunn & Wenen Stadstour

  Profiteer van deze tour: sla de wachtrij over bij Paleis Schönbrunn! Krijg een indruk van de meest belangrijke historische attracties in Wenen. Met de bus ga je door de Ringstraße, waar veel mooie gebouwen staan zoals het staatsoperagebouw, het Habsburg museum, het Natuurhistorisch museum en het museum van kunstgeschiedenis met een wereldberoemde collectie. Ontdek het museumstadsdeel waar Paleis Hofburg (het winterverblijf van de Keizer), het Oostenrijkse Parlement, het Stadshuis, en het Staatstheater te vinden zijn. Het hoogtepunt is een begeleide tour door de gangen van Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van figuren als Maria Theresa. 

  Omdat we al een aantal dingen bezocht hadden, kwam het een en ander bekend voor. We hadden ook wat informatie vooraf gelezen. Toch kwam er nuttige en leuke informatie bij door de gids.

 • Wenen: stadstour per bus en Schloss Schönbrunn

  2. Wenen: stadstour per bus en Schloss Schönbrunn

  Zie alle topattracties van Wenen in een sightseeingtour. Stap op de comfortabele bus, ga er lekker voor zit en start de verkenning van het historische centrum van de stad. Ontdek de Ringstrasse en de architectonische hoogstandjes, zoals de Staatsopera, de Hofburg en het Burgtheater. Bewonder staatsinstituten zoals het stadhuis en het Oostenrijkse parlement. Stap uit om de voormalige keizerlijke zomerresidentie van de Habsburgers, Schloss Schönbrunn, binnen te gaan. Vermijd de rijen voor het loket en besteed meer tijd met het verkennen van de 22 staatszalen.

 • Schloss Schönbrunn: tour inclusief tuinen

  3. Schloss Schönbrunn: tour inclusief tuinen

  Maak kennis met je gids bij de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers. Bewonder de barokke façade van het paleis en sla dan rij voor de kassa over en ga naar binnen om de extravagante rococo-interieurs te verkennen. Krijg een idee van hoe het koninklijke leven was en loop door privé-appartementen en -kamers die door kroonluchters verlicht worden. Bezoek de Napoleon- en de Marie-Antoinettezaal. Bewonder de 40 meter lange Grote Galerij waar de Habsburgse heersers hun uitgebreide feesten hielden. Luister naar verhalen over het persoonlijke leven van de Habsburgers terwijl je door de 22 staatszalen loopt. Zie hoe bekende vorsten zoals keizerin Maria Theresia en keizerin Sisi er hun sporen nalieten. Daarna verken je de tuinen in Franse stijl en loop je over de groene boulevards om de Romeinse ruïnes en rijkelijk versierde fonteinen te zien. Zie de Gloriette, een triomfboog op een he...

 • Van Wenen: privétour Melk, Hallstatt en Salzburg

  4. Van Wenen: privétour Melk, Hallstatt en Salzburg

  Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Wenen, kun je achterover leunen en ontspannen in het comfort van een luxe voertuig terwijl je je een weg baant naar de stad Melk. Bezoek de benedictijnenabdij op een rots met een spectaculair uitzicht op de rivier de Donau. Bekijk het graf van Saint Coloman van Stockerau en ga naar de top van de abdij om een panoramisch uitzicht op Melk te krijgen. Rijd langs mooie meren en schilderachtige stadjes zoals Bad Ischl. Stop bij de prachtige stad Hallstatt aan de Hallstätter See en leer meer over de historische zoutproductie. Bezoek een ondergronds zoutmeer om de mummie van een prehistorische mijnwerker te zien die in zout is bewaard! Bezoek vervolgens de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart in de stad Salzburg. Verken de hoogtepunten van de door UNESCO beschermde oude binnenstad en ontdek waar de legendarische film "The Sound of Music" is opgeno...

 • Volledige dag privétrip van Praag naar Wenen

  5. Volledige dag privétrip van Praag naar Wenen

  Ontdek Wenen's tophoogtepunten in slechts één dag tijdens deze privérondrit vanuit Praag. Ontmoet uw gids 's morgens direct bij uw hotel in Praag en vertrek in uw privévoertuig. Na ongeveer 4 uur op de weg, arriveer je in Wenen en begin je te verkennen. Verken de romantische stad Wenen en bewonder de gotische en barokke architectuur tijdens een dagexcursie vanuit Praag. De Oostenrijkse hoofdstad, gelegen aan de rivier de Donau, staat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij aankomst krijgt u veel informatie over de hoogtepunten van de stad, waaronder Hofburg Palace (oorspronkelijk de zetel van de adellijke Habsburgse familie), het Opera House, het stadhuis-Rathaus, het Oostenrijkse parlement, het Museumkwartier, de Albertina , de paleistuin en de Stephansdom.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.179 beoordelingen

De gids was fantastisch!

Deze tour mag je niet missen in Wenen. De gids was zeer deskundig en geestig bij het uitleggen van de geschiedenis. Het beste was dat we naar een verkeerd ontmoetingspunt gingen en de reis op de eerste dag misten. Het personeel van Get Your Guide was zeer behulpzaam om ons ticket naar de volgende dag te verplaatsen!

En leuke tour met als onderbreking mooi Schonbrunn. Prima gids die ondanks de drukte de groep goed bij elkaar hield en duidelijk en veel vertelde.

Sterk aanbevolen, alles heel goed georganiseerd en GEEN wachtrijen is geweldig. De gids was geweldig en heeft een werk van 10 gedaan.

Zeer informatief en leerzaam.

Uitstekende gids perfect duits. En nog humor ook. Veel historische feiten. Heel veel zaken geleerd. Zeer de moeite waard.

Heel goede rondleiding met ervaren gids. Had een uurtje langer mogen duren.