Wenen
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Wenen

Wenen: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Wenen

Wenen: 10 hoogtepunten

In Wenen glanst de historie in al haar rijkdom, zie je de meest verfijnde architectuur van Europa en de topattracties van Oostenrijk. Neem tussen je worst en schnitzel tijd voor de volgende hoogtepunten!

Hofburg

Hofburg

Zeven eeuwen lang was het Hofburg het centrum van de Habsburgse macht. Ga op zondag om het jongenskoor van Wenen te zien zingen.

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn

Op het landgoed van Schloss Schönbrunn, het zomerverblijf van de Habsburgers, staan een dierentuin, Romeinse ruïnes, een tropische kas en veel meer.

Albertina

Albertina

Het Albertina staat op het landgoed van het Hofburg, dus is perfect te bezoeken na je tour door het paleis. Binnen zie je de meest waardevolle collectie illustraties ter wereld.

Wiener Rathaus

Wiener Rathaus

Het neogotische stadhuis is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad, maar je vindt er ook de historische Rathauskeller - een van de beste restaurants van Wenen!

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper

De Weense Staatsopera is de residentie van het fantastische Weense operagezelschap. Bijna nooit zie je hier twee dagen achter elkaar hetzelfe!

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Bezoekers kunnen hier de groten de Aarde ontmoeten, en in de Weense Madame Tussauds zul je ongetwijfeld ook een paar Oostenrijkers zien die je niet herkent!

Stephansdom

Stephansdom

De Stephansdom, met zijn enorme kerkklokken en de beroemde lichamen in de catacomben, is niet te missen bij een bezoek aan Wenen.

Leopold Museum

Leopold Museum

Je vindt het Leopold in het Museumsquartier. Hier zie je een van de grootste collecties Oostenrijkse kunst, met beroemd werk van Egon Schiele en Gustav Klimt.

Mozarthaus

Mozarthaus

Mozart woonde er slechts drie jaar, maar het Mozarthaus is zijn enige thuis dat nog overeind staat. De centrale locatie maakt het de ideale plek voor een tentoonstelling over zijn leven en werk.

Joods museum

Joods museum

Het Joods museum brengt inzicht in de bewogen geschiedenis van het joodse leven in Wenen. Het museum kent twee locaties: Dorotheergasse en Judenplatz.

Plan je bezoek aan Wenen

Hoe veel dagen?

Je kunt de hoogtepunten van Wenen in 3 of 4 dagen zien, maar een langere stedentrip is de moeite waard - dan kun je de tentoonstellingen, concerten en cultuur werkelijk ervaren.

Vervoer in de stad

Wenen heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. Een auto huren is niet nodig, dankzij de bussen, trams, treinen en relatief nieuwe metro. Taxi's zijn betaalbaar en de stad is fietsvriendelijk - misschien beter 2 wielen huren, dus!

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +43
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar door!

Activiteiten in Wenen

De must-see bezienswaardigheden in Wenen

Steden in Oostenrijk

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Prachtige entourage, geweldige artiesten, we hebben genoten

We waren en Wenen voor een citytrip en heel lang nagedacht welke klassiek optreden we zouden kiezen, in een concertgebouw of met een orkest. En omdat we het allemaal erg toeristisch vonden gekozen voor deze kleine opzet en dit bleek een schot in de roos. De kerk is prachtig, de akoestiek heel goed, mooie jonge gedreven muzikanten, ook een prachtig programma, een uurtje, net lang genoeg en ook de prijs is prima (29 euro per persoon). Kleine opzet dus alles is goed te horen èn goed te zien.

Classic Ensemble Vienna in de Sint-Petruskerk Beoordeeld door Maria, 09/03/2019

Muziek, zang en dans zijn top, maar eten en wijn moeten echt beter

De keuze van muziek was wat je vn Wenen kan vewachten; De artiesten waren zeer professioneel en daarenboven echt enthousiast; Ze zijn er in geslaagd de zaal in stemming te brengen. De maaltijd zelf was zeer middelmatig en de wijnen echt ondermaats (maagzeer verwekkend): Oostenrijk heeft veel beter te bieden. Dit heeft de sfeer gelukkig niet kunnen verzuren en we hebben een zeer leuke avond gehad. Ik doe dit nog, maar dan drink ik water.

Super fijn dat we de hele dag de fiets ter beschikking hadden!!

Bij de start werd door de gids gevraagd wat we al bekeken hadden en wat we nog graag wilde zien. Hij stemde daarop zijn route door Wenen af. Na een uur door hem begeleidt te zijn konden we zelfstandig de hele dag door Wenen fietsen. Vlgs afspraak stond er iemand klaar om de fietsen weer in te nemen. Prima geregeld

Wenen: e-bike-rondleiding met gids van 60 minuten Beoordeeld door Anoniem, 10/16/2019

Heel interessante rondleiding en bezichtiging gehad, erg mooi!

Orsolya (Ursula) was onze vrouwelijke gids, erg prettig in de omgang en duidelijk engels sprekend, wist interessant en veel te vertellen over de geschiedenis van Schonbrunn. Ze was geduldig met de groep en heeft ons de bezienswaardigheden in het paleis en ook in de tuin rondgeleid. Prachtige dag gehad.

Schloss Schönbrunn en tuinen: voorrangstoegang met gids Beoordeeld door Anoniem, 09/28/2019

Mooi concert. Plaatsen waren op t podium, orkest richting zaal. Jammer

Prachtige zaal. Doordat onze zitplaatsen op t podium waren zaten we achter het orkest. De solisten waren minder goed te horen. We waren niet geïnformeerd dat de E-voucher nog moest worden omgewisseld vooraf bij de ticketdesk in de Musikverein

Wenen: concert van Mozart in de Gouden Zaal Beoordeeld door Anoniem, 10/08/2019