Wenen
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Vanwege de uitbraak van COVID-19 kunnen tours, attracties en locaties in deze plaats tijdelijk gesloten zijn. Kijk op onze pagina met reisupdates voor de actuele stand van zaken. Meer informatie.

De beste attracties in Wenen

Wenen: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Wenen

Wenen: 10 hoogtepunten

In Wenen glanst de historie in al haar rijkdom, zie je de meest verfijnde architectuur van Europa en de topattracties van Oostenrijk. Neem tussen je worst en schnitzel tijd voor de volgende hoogtepunten!

Hofburg

Hofburg

Zeven eeuwen lang was het Hofburg het centrum van de Habsburgse macht. Ga op zondag om het jongenskoor van Wenen te zien zingen.

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn

Op het landgoed van Schloss Schönbrunn, het zomerverblijf van de Habsburgers, staan een dierentuin, Romeinse ruïnes, een tropische kas en veel meer.

Albertina

Albertina

Het Albertina staat op het landgoed van het Hofburg, dus is perfect te bezoeken na je tour door het paleis. Binnen zie je de meest waardevolle collectie illustraties ter wereld.

Wiener Rathaus

Wiener Rathaus

Het neogotische stadhuis is een van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad, maar je vindt er ook de historische Rathauskeller - een van de beste restaurants van Wenen!

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper

De Weense Staatsopera is de residentie van het fantastische Weense operagezelschap. Bijna nooit zie je hier twee dagen achter elkaar hetzelfe!

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Bezoekers kunnen hier de groten de Aarde ontmoeten, en in de Weense Madame Tussauds zul je ongetwijfeld ook een paar Oostenrijkers zien die je niet herkent!

Stephansdom

Stephansdom

De Stephansdom, met zijn enorme kerkklokken en de beroemde lichamen in de catacomben, is niet te missen bij een bezoek aan Wenen.

Leopold Museum

Leopold Museum

Je vindt het Leopold in het Museumsquartier. Hier zie je een van de grootste collecties Oostenrijkse kunst, met beroemd werk van Egon Schiele en Gustav Klimt.

Mozarthaus

Mozarthaus

Mozart woonde er slechts drie jaar, maar het Mozarthaus is zijn enige thuis dat nog overeind staat. De centrale locatie maakt het de ideale plek voor een tentoonstelling over zijn leven en werk.

Joods museum

Joods museum

Het Joods museum brengt inzicht in de bewogen geschiedenis van het joodse leven in Wenen. Het museum kent twee locaties: Dorotheergasse en Judenplatz.

Plan je bezoek aan Wenen

Hoe veel dagen?

Je kunt de hoogtepunten van Wenen in 3 of 4 dagen zien, maar een langere stedentrip is de moeite waard - dan kun je de tentoonstellingen, concerten en cultuur werkelijk ervaren.

Vervoer in de stad

Wenen heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. Een auto huren is niet nodig, dankzij de bussen, trams, treinen en relatief nieuwe metro. Taxi's zijn betaalbaar en de stad is fietsvriendelijk - misschien beter 2 wielen huren, dus!

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +43
 • De beste periode voor een bezoek
  Het hele jaar door!

Activiteiten in Wenen

De must-see bezienswaardigheden in Wenen

Steden in Oostenrijk

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

met corona was veel anders. Met de metro moet je een weekkaart kopen. Dus niet twee kaarten van 73 uur per persoon. Bezoek de Prater zeker een keer avonds. Het is de moeide waard.

Wenen: Ritje reuzenrad zonder wachtrij Beoordeeld door Ernst, 07-08-2020

Prima, informatieve tour met deskundige gids. Goede fiets. Tour was met 2,5 uur wat aan de korte kant echter zeker aan te raden.

Klassiek Wenen: geleide fietstour van 3 uur Beoordeeld door Erwin, 22-07-2020

Makkelijk en snel vervoer door Wenen. Kortingen stellen weinig voor, maar in 4 dagen tijd alle highlights bezocht.

Vienna City Card: kortingen en openbaar vervoer Beoordeeld door Johannes, 18-09-2020

Rustige behulpzame gids. Na afloop mochten we de rest van de dag de ebike gebruiken. Heerlijke dag van gemaakt.

Wenen: e-bike-rondleiding met gids van 60 minuten Beoordeeld door Piet-Hein, 06-08-2020

Such a nice guide we had. Thank you Billiana for telling is the story with so much knowledge and enthousiasme!

Schloss Schönbrunn en tuinen: voorrangstoegang met gids Beoordeeld door Brigitte, 06-09-2020