Wenen
Activiteiten voor het hele gezin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

 • Wenen: training in de Spaanse Rijschool

  1. Wenen: training in de Spaanse Rijschool

  Je bezoekt de Spaanse Rijschool in Wenen en bekijkt de paarden terwijl ze hun oefeningen doen. In de prachtige barokke Winterreitschule krijg je inzicht in de jarenlange training van de Lipizzaners en hun berijders. De ochtendtraining wordt begeleid door klassieke Weense muziek. Er zijn verschillende activiteiten, waaronder ter ontspanning, ter perfectionering van bewegingen en ter versterking van de spieren. De beroemde sprongen levade, courbette en capriole, die tijdens voorstellingen van de Spaanse Rijschool worden uitgevoerd, zijn alleen sporadisch tijdens de ochtendoefeningen te zien. De witte Lipizzaner hengsten moeten bijna elke dag hun routine oefenen met hun berijders. Het belangrijkste doel van deze ochtendoefeningen is om de paarden atletisch en gezond te houden, maar ook om bepaalde spiergroepen op te bouwen die nodig zijn voor de oefeningen van de haute école.

  Die periode dat ik in Wenen was waren er geen tickets voor shows beschikbaar , dus ik ging naar een training sessie kijken, in een uur tijd men krijgt wat informatie en ziet hoe het werkt,verwacht geen spektakel maar 1u goed genoeg gespendeerd geld,

 • Uitvoering van de Lipizzaner op Spaanse rijschool

  2. Uitvoering van de Lipizzaner op Spaanse rijschool

  Bewonder het ballet van de witte hengsten op de unieke, barokke Winterrijschool in Hofburgpaleis, gebouwd onder Karel VI. Deze uitvoeringen zijn het resultaat van jarenlange training voor de ruiter en zijn Lipizzaner. De Spaanse rijschool is de enige instelling in de wereld die meer dan 450 jaar lang klassiek paardrijden in de Renaissance-traditie van de Haute Ecole heeft beoefend. Van de jonge, luidruchtige hengsten tot de volledig opgeleide schoolhengsten, betoveren ze het publiek met hun uitvoering van adembenemende oefeningen zoals capriolen, Levade en nog veel meer. De lichaamsbouw en gratie van Lipizzaner zijn bij uitstek geschikt voor de High School of Classical Horsemanship. Het is het oudste paardenras van Europa. De oefening en het behoud van de High School of Classical Horsemanship zijn enkele van de kerntaken die worden uitgevoerd door de Spaanse rijschool, die is ingeschrev...

  Mooie locatie. Nadeel is als je 2nd gallery zit je moet staan om wat te kunnen zien. Bovendien vind ik het minder als een paard op z’n achterbenen moet staan ons publiek te vermaken

 • Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

  3. Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

  De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

  Leuk om eens ‘achter de schermen’ te kijken! Ik had persoonlijk wel verwacht dat het groter zou zijn!

 • Herleef Wenen: historische multimedia-tentoonstellingen

  4. Herleef Wenen: historische multimedia-tentoonstellingen

  Geniet van leuke bezigheden met het hele gezin terwijl je een tijdreis maakt door 400 jaar Weense geschiedenis. Dwaal door de uitgebreide kelders van de Sint-Michaëlkerk tijdens deze 50 minuten durende duik in het stadsverleden. Maak met behulp van de nieuwste entertainmenttechnologie een reis door de tijd, helemaal terug naar de antieke tijd van het Romeinse kamp Vindobona tot het hedendaagse Wenen, een spannende zinnenprikkelende ervaring. Maak kennis met enkele van de belangrijkste mensen van de Weense geschiedenis en luister naar wat ze te zeggen hebben in de portrettengalerij. Breng een bezoek aan de 5D-bioscoop, waar spectaculaire effecten je het gevoel geven een inwoner te zijn van het oude Wenen. Ervaar het keizerlijke Wenen en kom meer te weten over de adel van het Weense hof. Ontmoet de keizerlijke familie in hoogsteigen persoon en bepaal zelf wat je van de koninklijke hoogh...

  sneltrein doorheen de weense geschiedenis. Aanrader met kinderen of jongeren (3D en 5D (!)-effecten).

 • Wenen: toegangsbewijs Museum der Illusionen

  5. Wenen: toegangsbewijs Museum der Illusionen

  Verken meer dan 70 tentoonstellingsstukken in Museum der Illusionen. Geschikt voor het hele gezin, train je hersenen en misleid je geest met de verbijsterende puzzels. Daag de zwaartekracht uit in een schuine kamer. Groei en verklein je familie en vrienden in de Ames-kamer. Ervaar hoe het voelt om de grond onder je voeten te verliezen in de vortex-tunnel. Houd je smartphone of camera bij de hand, want er zijn talloze unieke fotomogelijkheden in het museum. Ontcijfer de lastige houten spellen en train je hersenen om creatief te denken.

 • Wenen: Toegangsticket voor Madame Tussauds

  6. Wenen: Toegangsticket voor Madame Tussauds

  Ervaar de betoverende en sierlijke hoofdstad van Oostenrijk en de wereld van beroemdheden bij Madame Tussauds Wenen. Je maakt kennis met de hoofdrolspelers uit de Oostenrijkse geschiedenis en cultuur en ontdekt wat ze tijdens hun leven bereikt hebben. Begeef je onder de crème de la crème en voel je een beroemdheid. Daag je favoriete sporthelden uit, deel het podium met muzieklegendes en ontmoet filmidolen op je met sterren bezaaide reis door Madame Tussauds Wenen. Met wel 3 verdiepingen en meer dan 2500 vierkante meter aan tentoonstellingen is dit entertainment op z'n best, geschikt voor het hele gezin. Het maakt niet uit of je Oostenrijker bent of toerist. Door de interactieve tentoonstellingen met meer dan 80 wassen beelden ben je even in een andere wereld. 

 • Wenen: wees een chocolaterier voor een dag

  7. Wenen: wees een chocolaterier voor een dag

  Word een echte chocolatier in het Chocolademuseum Wenen en volg een chocoladeworkshop, waar een team je alles zal bieden wat je nodig hebt, van kookgerei en ingrediënten   tot recepten om de lekkerste chocolade te creëren. Je hebt geen kookervaring nodig om het meeste uit deze verrukkelijke ervaring te halen. Je wordt verwend met diverse smaken, geuren en proeverijen terwijl je 3 unieke chocoladerepen maakt. Met diverse professionele middelen zul je je chocolade perfect maken en daarnaast een origineel "Xocolate"-drankje creëren, de allereerste chocoladedrank uitgevonden door de oude Azteken.  Na de workshop ontvang je een officieel en ondertekend certificaat van het Chocolademuseum Wenen, waarna je de rest van het interactieve chocolademuseum kunt bezoeken. Hier kun je naar het hart van de jungle reizen, het thuisland van de cacaoplant, en leren over cacaoteelt. Je ziet ook chocolades...

  Het was een hele leuke ervaring, heel aardig personeel, goede uitleg en leuke weetjes

 • Wenen: "Sisi's Amazing Journey" Virtual Reality Experience

  8. Wenen: "Sisi's Amazing Journey" Virtual Reality Experience

  Zodra je het rijk van virtual reality bent binnengegaan, bereid je dan voor op een prachtige reis. Je wordt de hele weg vergezeld door keizerin Sisi, bediende Ketterl en de stuurman van de boot. Luister eerst naar het leven van Sisi en luister naar spannende details over de belangrijkste jaren van de keizerin in een anekdotisch verhaal. Ga dan zitten, leun achterover en maak een virtual reality-boottocht, met de modernste mobiele boot-simulatoren, beneden en ver boven de straten van Wenen. Je reist door de riolering van Wenen, ontmoet gravin Elisabeth Bartoly, een Hongaarse edelvrouw en beruchte moordenaar, en de maagdelijke slachtoffers in haar martelkamer. Later land je in de Schönbrunn Zoo, waar je wordt omringd door pinguïns. Rond je historische virtual reality-ervaring af met een magische vlucht boven Wenen en geniet van een panoramisch uitzicht van 360 graden.

 • Spaanse rijschool: rondleiding van stallen tot zolder

  9. Spaanse rijschool: rondleiding van stallen tot zolder

  Een rondleiding om je een nieuw perspectief te geven op de Spaanse rijschool, van stallen tot zolderverdiepingen. Je bezoekt de barokke dakstructuur en bekijkt het meer dan 250 jaar oude houten dakconstructiesysteem dat is opgebouwd uit meer dan 2000 stukken hout. Als hoogtepunt van deze rondleiding kun je een ladder beklimmen en genieten van een uniek uitzicht (door een klein raam) van Wenen en prachtige en unieke foto's nemen van de oude binnenstad van Wenen. Tijdens je rondleiding bezoek je ook de paardenstallen en zie je de prachtige winterrijschool die een van de belangrijkste werken van de Oostenrijkse late barok presenteert. De hal was het grootste interieur van de Hofburg tot de 19e eeuw.

  Geen minuut verveeld tijdens de rondleiding. Onze gids was goed op de hoogte op het gebied van architectuur als van de paarden. Het gebouw is indrukwekkend en al zeker als je de zolder hebt gezien.

 • Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

  10. Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

  Ervaar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen 's avonds op deze unieke tour. Rijd rond de prachtige Ringstrasse, die in de avond een extra speciale flair heeft. Tijdens de busrit zie je alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad, waaronder het parlement, het stadhuis, het Burgtheater, de Weense Staatsopera, het paleis Belvedere, en het Kunsthistorisches en Naturhistorisches Museum.  Ga door met de tour naar het beroemde pretpark, waar je het verlichte reuzenrad kan zien. Je eindigt bij de Weense Staatsopera.

  Heel mooie tocht langs alle.mooie verlichte gebouwen. En dit in een lekker warme bus, ook als je van boven zit,.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Het reuzenrad dat een hoogte bereikt van ongeveer 65 meter is zeker de moeite waard! Wanneer je op de toppunt bent kan je over vrijwel de gehele stad kijken. Een erg mooi uitzicht over de verschillende gebieden en hoogtes die Wenen zo’n unieke en mooie stad maken. €9,20 voor een ticket waarbij je alleen wel moet laten zien dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. Al met al een hoogtepunt voor deze dag.

Die periode dat ik in Wenen was waren er geen tickets voor shows beschikbaar , dus ik ging naar een training sessie kijken, in een uur tijd men krijgt wat informatie en ziet hoe het werkt,verwacht geen spektakel maar 1u goed genoeg gespendeerd geld,

Geen minuut verveeld tijdens de rondleiding. Onze gids was goed op de hoogte op het gebied van architectuur als van de paarden. Het gebouw is indrukwekkend en al zeker als je de zolder hebt gezien.

Mooie rondleiding, veel te zien. Wordt veel verteld en er is voldoende ruimte voor vragen.

Indrukwekkend hoe die paarden worden getraind. Rustig en vriendelijk.