Kies data

Wenen Als je er voor het eerst komt

Wenen Als je er voor het eerst komt: Onze meest aanbevolen

Uitvoering van de lipizzaner bij de Spaanse Rijschool

1. Uitvoering van de lipizzaner bij de Spaanse Rijschool

Bewonder het ballet van de witte hengsten op de unieke, barokke Winterrijschool in het Hofburgpaleis, gebouwd onder Karel VI. Deze uitvoeringen zijn het resultaat van jarenlange training voor de ruiter en zijn lipizzaner. De Spaanse Rijschool is de enige instelling ter wereld die meer dan 450 jaar lang klassiek paardrijden in de renaissance-traditie van de Haute Ecole heeft beoefend. Van de jonge, luidruchtige hengsten tot de volledig opgeleide schoolhengsten, betoveren ze het publiek met hun uitvoering van adembenemende oefeningen zoals capriolen, Levade en nog veel meer.De lichaamsbouw en gratie van de lipizzaner zijn bij uitstek geschikt voor de High School of Classical Horsemanship. Het is het oudste paardenras van Europa. De oefening en het behoud van de High School of Classical Horsemanship zijn enkele van de kerntaken die worden uitgevoerd door de Spaanse Rijschool, die is opgenomen op de Unesco-lijst met vertegenwoordigers van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. De gerenommeerde multimediakunstenaar André Heller heeft voor de uitvoeringen in de mooiste rijarena ter wereld een bijzonder sfeervol lichtconcept ontwikkeld. Deze sfeer en de bijbehorende klassieke Weense muziek maken de prachtige presentatie door de ruiters en hun lipizzaner nog aangenamer. De 1,5 uur durende gala-voorstelling omvat live commentaar. De reguliere voorstelling duurt 70 minuten. De voorstelling 'Tribute to Vienna' duurt 2 uur.

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

2. Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Karlskirche

3. Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Karlskirche

Beleef Vivaldi's Vier Jaargetijden, een meesterwerk van klassieke muziek. Bezoek de Karlskirche in Wenen en luister naar de concerto's van een strijkkwartet en basso continuo. De uitvoering door Orkest 1756, een ensemble met ambachtelijke instrumenten, maakt dit concert zo bijzonder. Geniet van een reis door de tijd met dit avondconcert voor een onvergetelijke belevenis vol met historische klanken. De Vier Jaargetijden omvat 4 van de 12 revolutionaire vioolconcerten die elk seizoen van het jaar verbeelden. Vier sonnetten vormen de inspiratiebron voor dit meesterwerk dat je meeneemt naar een wereld van geluid - met donder en bliksem, krakend ijs en vogelgezang, een slapende herdersjongen, jachtpartijen en naar vele andere plekken. Programma: Le quattro stagioni – De Vier Jaargetijden Lente, opus 8, nr. 1 Zomer, opus 8, nr. 2 Herfst, opus 8, nr. 3 Winter, opus 8, nr. 4 Een of twee extra delen die van week tot week veranderen en van de volgende componisten kunnen zijn: Werk van W.A. Mozart, J.S. Bach, H.I.F. Biber en andere grote componisten.

Wenen: ritje reuzenrad zonder wachtrij

4. Wenen: ritje reuzenrad zonder wachtrij

Ervaar een rit in het bekende reuzenrad van Wenen, een van de symbolen van de Oostenrijkse hoofdstad en een symbool voor het wereldberoemde Wiener Prater. Met zijn iconische silhouet is het reuzenrad een must-see attractie voor iedereen die Wenen bezoekt. Een rit op het reuzenrad in Wenen is een absolute must, net als het bezoeken van Schloss Schönbrunn, de Stephansdom en de Spaanse Rijschool. Een rit op deze belangrijke en fascinerende structuur én de prachtige uitzichten over de hele stad, maken dit reuzenrad tot een waar cultureel en architectonisch hoogtepunt voor alle bezoekers van Wenen. Zonder een ritje in het reuzenrad gemaakt te hebben en het prachtige uitzicht gezien te hebben, heb je Wenen eigenlijk niet gezien! Het reuzenrad van Wenen draait met een snelheid van 2,7 kilometer per uur. Een volledige rotatie neemt net iets meer dan 4 minuten in beslag, dat is, als het reuzenrad niet stopt om mensen uit of in te laten stappen. Een ritje duurt meestal tussen de 12 en de 15 minuten, waarin je geniet van prachtig uitzicht over Wenen en haar omgeving, waaronder de heuvels rond Wenen, de Donau, het Marchfeld en het Karpatenbekken.

Wenen: voorrangstickets voor Tiergarten Schönbrunn

5. Wenen: voorrangstickets voor Tiergarten Schönbrunn

Bezoek Tiergarten Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld en voor de vijfde keer op een rij verkozen tot beste dierentuin van Europa. Het is samen met het paleis Schönbrunn onderdeel van een UNESCO Werelderfgoedlocatie en je kunt er een unieke combinatie van cultuur en natuur, bevordering van behoud en biodiversiteit, alsook keizerlijke charme beleven. 700 diersoorten, van alpaca's tot zebra's Zie 700 diersoorten van over de hele wereld, waarvan sommige ernstig bedreigd. Verken een park van 17 hectare, waar rondlopen giraffe's, orang-oetans aan touwen slingeren, Siberische tijgers dommelen, koala's bergen aan eucalyptusblaadjes eten, Afrikaanse olifanten in de modder rollen en stokstaartjes in het zand graven. De grootste attractie: reuzenpanda's Maak kennis met de populairste bewoners van de dierentuin, de reuzenpanda's. Leer waarom Schönbrunn een van slechts een handjevol dierentuinen ter wereld is aan welke de Volksrepubliek China een paar panda's heeft toevertrouwd. Ervaar de manieren waarop de dierentuin uniek is in het helpen om deze bedreigde diersoort op natuurlijke wijze te fokken. Ontdek hoe Yang in 2016 de eerste panda in gevangenschap werd die zonder tussenkomst van mensen tweelingwelpen opvoedde. Rondleiding door de dierenhuizen Bij slecht weer kun je je toevlucht zoeken in de vele dierenhuizen. Baan een weg door het regenwoudhuis met meerdere verdiepingen, waar je een grote variëteit aan tropische flora en fauna aantreft. Kom oog in oog te staan met glinsterende vissen en fascinerende reptielen in het aquarium en terrarium. Zie doodshoofdaapjes en lemuren vrij rondslingeren in het historische apenhuis. Neem een blik onderwater op de zeehonden en pinguïns in het Polarium. Zie ijsberen onder water duiken in de naburige Polardom. Lees meer interessante feiten over zeldzame rassen van landbouwhuisdieren in het Tirolerhof.

Wenen: stadstour in een elektrische oldtimer

6. Wenen: stadstour in een elektrische oldtimer

Geniet van een nostalgische rit door het prachtige Wenen. Optioneel inclusief een fles mousserende wijn om na afloop van de rit in stijl te kunnen proosten. Ontdek de charme van deze betoverende stad terwijl je luistert naar de spannende en onbekende verhalen van je chauffeur over de geschiedenis van Wenen. De omgebouwde vintage elektrische auto is comfortabel, wind- en weerbestendig en biedt plaats aan 5 personen. De auto rijdt schoon, emissievrij en stil. Ervaar de perfecte tour voor jong en oud.  Op je rit passeer je de mooiste bezienswaardigheden van Wenen, waaronder het Am Hof-plein, de keizerlijke Hofburg, de Volksgarten, het Burgtheater, het stadhuis en een deel van de beroemde Ringstraße. De drankjes worden direct in het voertuig geserveerd, zodat je er onderweg van kunt genieten.

Wenen: 2 uur-durende romantische tour Oude stad

7. Wenen: 2 uur-durende romantische tour Oude stad

Deze rondleiding laat je alle verschillende kanten van Wenen zien. Je professionele gids laat je aan de hand van 6 verschillende onderwerpen uit het verleden en heden de ware natuur van de stad zien, en dat deze veel meer te bieden heeft dan alleen haar beroemde attracties. 1. Romeinen, joden en handelaars De Hoher Markt is een plek die al eeuwen lang geliefd is bij machtige politici, architecten en handelaren. De klassieke bezienswaardigheden hier zijn o.a. het oudste gebouw in Wenen, de eerste openbare waterwerken van de stad, en het beroemde Anker Uhr, welke nog een aantal verrassingen voor je in petto heeft. 2. Griekse Wijk Deze drukke en hectische wijk ligt in de binnenste arm van de Donau en is gevormd door de handel die er door de eeuwen heen werd gedreven. De Turken vochten hier en de Grieken bereidden zich voor op onafhankelijkheid. In alle hoeken vind je sporen van deze geschiedenis. 3. Architecturale diversiteit Je kunt allerlei verschillende architectonische stijlen vinden in de oude stad van Wenen, van Gotische woontorens tot middeleeuwse betegeling, hofjes uit de Renaissance, Barokke stadspaleizen, hele rijen huizen uit de Rococo en magnifieke Gründerzeit huizen tot elegante Art Nouveau huizen. 4. Mythes en legendes Er is menig verhaal en legendes geassocieerd met de rijke en kleurrijke historie van de stad. Mensen hebben keer op keer geprobeerd hun bestaan uit te leggen aan de hand van deze legendes. Soms legendes verschillen met de werkelijkheid. Dieren spelen een belangrijke rol in deze mythologie en zijn te zien als versieringen op de façades en fonteinen in de stad. 5. Oud universiteitswijk Afgesloten van al het verkeer, ligt de Jezuïenwijk in het centrum van de oude stad. Bij de fontein op het plein, kun je een kijkje nemen in de Jezuïtenkerk, een ware schat van Barokke weelde; een demonstratie van kerkelijke macht, en een voorbeeld van de rivaliteit tussen schilders en architecten in Wenen. 6. Smalle straatjes en achterplaatsen Veel van deze straatjes in de stad zijn kronkelig, smal en alles behalve recht. Je hoeft alleen maar aan de hygiënische omstandigheden in de Middeleeuwen te denken, om je fantasie los te laten over het dagelijks leven hier in die tijd. Zelfs een raam dat opengaat zal je meeslepen.

Vienna City Card: openbaar vervoer en korting op attracties

8. Vienna City Card: openbaar vervoer en korting op attracties

Met de Vienna City Card kun je overal komen in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk. Na activering heb je 24, 48 of 72 uur de tijd om de hele stad te verkennen met gratis en onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer, waaronder metro, trams, regionale treinen, bussen en nachtbussen (zone 100). Geniet van talloze voordelen tijdens je verblijf, bij musea en bezienswaardigheden, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkels, 20% korting bij deelnemende restaurants, en nog veel meer (max. 7 dagen). Bespaar tot wel 50% met de kortingen. Als je met je gezin reist, heb je geluk: één kind onder de 15 jaar mag gratis meereizen met de houder van een City Card. Zie de app 'ivie - Your Personal Vienna Guide' voor alle informatie over de kortingen die je met de kaart kunt krijgen. Download ivie, voer je 8-cijferige code in om je digitale Vienna City Card te activeren en gebruiken.

Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

9. Wenen: keizerlijke schatkamer in het paleis de Hofburg

Ontdek de fascinerende schatten van de Habsburgs in het oudste gedeelte van het Hofburgpaleis, de Zwitserse vleugel. Zie de kostbaarste juwelen, waaronder de grootste smaragden ter wereld, die laten zien hoeveel macht de Habsburg-dynastie heeft gehad. Andere hoogtepunten zijn de schat van de Orde van het Gulden Vlies, de Bourgondische schat uit de 15e eeuw en de troonwieg van de zoon van Napoleon. Bewonder de mooie juwelen van de keizerinnen en prinsessen van Habsburg en delen van de oorspronkelijke juwelen van keizerin Elisabeth. Ontdek legendarische schatten zoals de Heilige Lans uit de 8e eeuw, de grootste geslepen smaragd ter wereld, de grootste agaatschaal ter wereld - ook wel bekend als de Heilige Graal - en de hoorn van een eenhoorn.

Dagkaart voor het Kunsthistorisches Museum in Wenen

10. Dagkaart voor het Kunsthistorisches Museum in Wenen

Het Kunsthistorisches Museum van Wenen werd door keizer Franz Jozef gebouwd om de keizerlijke collecties in onder te brengen. Zie werken uit het oude Egypte en de klassieke oudheid tot en met de late 18e eeuw. Bewonder bij de afdeling schilderkunst meesterwerken van Rubens, Rembrandt, Rafaël, Vermeer, Velázquez, Titiaan en Dürer. Bekijk bij de Kunstkammer werk van goudsmeden als Benvenuto Cellini. De collectie bevat ook meesterlijke beeldhouwwerken en fijne ornamenten van ivoor van topkunstenaars. Bewonder ook het imposante gebouw zelf, en sta vooral even stil bij de bijzondere trap waarin een serie schilderijen verwerkt zijn waaraan Gustav Klimt zelf heeft meegewerkt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Citycards
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Wenen

Welke topattracties zijn een must-see in Wenen?

De topattracties in Wenen zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wenen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hallstatt

Overzicht activiteiten in Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Prachtig oud reuzenrad. Mooi uitzicht op het Prater en Wenen. Je maakt 1 rondje van ongeveer een kwartier voor een zeer redelijke prijs. Reserveer wel van tevoren, anders sta je lang te wachten in de rij. Aanrader !

Super mooie en verzorgde dierentuin in een prachtig decor! Je kan er gerust een hele dag besteden met kinderen!

Als je in dekgelegenheid bent altijd doen. Absoluut de moeite waard.

Geweldig, gewoon downloaden en je hebt er geen kijken meer naar

Enkel metro gebruikt: zeer goed, snelle verbindingen.