Wenen
Celebrities

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Celebrities: Onze meest aanbevolen

 • Wenen: Algemene Begraafplaats – stad van de doden

  1. Wenen: Algemene Begraafplaats – stad van de doden

  Deze wandeling is van een heel andere aard. Een gids leidt je rond door de mogelijk grootste stad van Oostenrijk: de Algemene Begraafplaats in Wenen. Met z'n 3 miljoen inwoners is dit kerkhof rijk aan geschiedenis en natuur en bovendien heel divers. Je komt alles te weten over deze ruim aangelegde begraafplaats uit 1874 in het zuiden van Wenen. Ontdek de graven van tal van beroemdheden uit de wereld van kunst, cultuur en politiek. Wandel langs de militaire graven, gedenkstenen, graven van verschillende geloven én natuurlijk de graven van heel veel doodgewone Weense mensen. De wandeling komt door verschillende delen van de begraafplaats, die symbool staan voor religieuze tradities, culturen en veel persoonlijke levensverhalen. Houd er rekening mee dat de voertaal van de rondleiding Duits is.

 • Wenen: 2 uur-durende romantische tour Oude stad

  2. Wenen: 2 uur-durende romantische tour Oude stad

  Deze rondleiding laat je alle verschillende kanten van Wenen zien. Je professionele gids laat je aan de hand van 6 verschillende onderwerpen uit het verleden en heden de ware natuur van de stad zien, en dat deze veel meer te bieden heeft dan alleen haar beroemde attracties. 1. Romeinen, joden en handelaars De Hoher Markt is een plek die al eeuwen lang geliefd is bij machtige politici, architecten en handelaren. De klassieke bezienswaardigheden hier zijn o.a. het oudste gebouw in Wenen, de eerste openbare waterwerken van de stad, en het beroemde Anker Uhr, welke nog een aantal verrassingen voor je in petto heeft. 2. Griekse Wijk Deze drukke en hectische wijk ligt in de binnenste arm van de Donau en is gevormd door de handel die er door de eeuwen heen werd gedreven. De Turken vochten hier en de Grieken bereidden zich voor op onafhankelijkheid. In alle hoeken vind je sporen van deze gesch...

 • Privéwandeling van 3 uur op de centrale begraafplaats van Wenen

  3. Privéwandeling van 3 uur op de centrale begraafplaats van Wenen

  Ontdek de op een na grootste begraafplaats van Europa in Wenen. De centrale begraafplaats van Wenen vormt een belangrijk onderdeel van de Weense cultuurgeschiedenis, de rustplaats van 3 miljoen mensen, en ook een enorm park. Uitstaande presidenten, architecten, componisten, acteurs, zangers, schrijvers, ingenieurs, ontdekkingsreizigers, schilders en vele anderen vonden hun laatste rustplaats op deze begraafplaats. Bekijk de graven van beroemde mensen en leer meer over hun leven. Bewonder de fantasierijke ontwerpen van de graven met indrukwekkende sculpturen. U kunt ook een bezoek brengen aan de Karl Lueger Memorial Church, een van de meesterwerken van de Weense art nouveau.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 331 beoordelingen

We hebben echt een geweldige tour gehad met meneer Auinger! Hij heeft ons door vele geheime steegjes en naar mooie verborgen plekjes geleid. Ongelofelijk hoeveel hij weet over de geschiedenis van Wenen. En ongelooflijk hoe weinig we wisten als Neder-Oostenrijkers. : D We hebben er echt van genoten en we zullen de tour zeker aanbevelen! Hartelijk dank.

De tour vindt plaats vanaf één persoon. We waren erg opgewonden, interessante verhalen en informatie. De steegjes, pleinen en gebouwen waren erg mooi. Al met al waren we zeer tevreden en bedankt!

Zeer interessante tour, de tijd is verstreken (bijna te snel). Aangename stem van de gids en veel interessante verhalen. Speciale themarondleidingen, zoals B. over de oude Joodse begraafplaats

Hele leuke rondleiding met een echte Weense die ons de mooiste huizen met hun geschiedenis liet zien.Ze had veel kennis en was een door en door Weense

We zagen kleine straatjes van Wenen die we zelf nooit zouden hebben gevonden, dus zelfs onze drie kinderen waren geïnteresseerd om mee te wandelen.