Wenen
Citycards

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ontdek de Oostenrijkse hoofdstad met de Vienna Card

De Vienna Card is 48 of 72 uur geldig en biedt korting bij topattracties. Er zijn ook kortingen beschikbaar op entertainment en bepaalde winkels en horeca.

 • Schloss Schönbrunn

  1. Schloss Schönbrunn

  Met de Schönbrunn Pass Classic of Pass Gold krijg je 20% korting op een tour door het paleis met audiogids. Wat voor toegang je krijgt tot andere paleisattracties hangt af van het type pas dat je aanschaft.

 • Belvedere

  2. Belvedere

  Je kunt korting krijgen op combinaties van attracties, of een ticket met korting kopen voor Oberes of Unteres Belvedere.

 • Spaanse Rijschool

  3. Spaanse Rijschool

  Krijg korting op een opvoering van de beroemde Lippizaner paarden in de Winterrijschool bij de Hofburg. De traditie in deze rijschool wordt al 450 voortgezet.

 • Het Weense Reuzenrad

  4. Het Weense Reuzenrad

  Het reuzenrad uit 1897 is na een brand in 1945 herbouwd en biedt bezoekers aan het pretpark Prater een prachtig uitzicht over de Oostenrijkse hoofdstad.

 • Jongenskoor Wenen

  5. Jongenskoor Wenen

  Geniet van dit wereldberoemde jongenskoor in de Musik und Theater Konzerthalle. Je krijgt 10% korting op optredens in de avond (tussen mei en oktober).

Plan je bezoek

 • Openbaar vervoer

  Je reist gratis met de bus, metro en tram, en je mag een kind van 15 of jonger meenemen. Op de Ring Tram en tussen het vliegveld en de stad reis je voor een gereduceerd tarief.

 • Kortingsboekje

  Bij de Vienna Card zit een boekje met 120 pagina's aan informatie voor bezoekers over de kortingen die ze in de stad kunnen krijgen.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.548 beoordelingen

Zeer gebruikersvriendelijk. On-line besteld, eenmaal op vliegveld makkelijk af te halen, heldere uitleg van medewerker gekregen en overal te gebruiken voor openbaar vervoer. Korting bij bv. entree Donauturm. Onze kaart was incl. CAT trein!

Vooral de metro in Wenen is erg handig. Je komt er overal. Wij hadden een transfer van en naar het vliegtuig erbij. Ook dat is aan te bevelen. Van de overige kortingen hebben we geen gebruik gemaakt.

Het openbaar vervoer is echt heel goed geregeld in Wenen. Met deze kaart konden we drie dagen overal naar toe gaan. Echt super!

Geen gedoe met kaartjes kopen als je deze kaart hebt, het openbaar vervoer in Wenen is top geregeld.

Perfect geregeld! 1 kaart voor alle mogelijke middelen van vervoer. Makkelijk en overzichtelijk!