Wenen Citycards
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ontdek de Oostenrijkse hoofdstad met de Vienna Card

De Vienna Card is 48 of 72 uur geldig en biedt korting bij topattracties. Er zijn ook kortingen beschikbaar op entertainment en bepaalde winkels en horeca.

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn

Met de Schönbrunn Pass Classic of Pass Gold krijg je 20% korting op een tour door het paleis met audiogids. Wat voor toegang je krijgt tot andere paleisattracties hangt af van het type pas dat je aanschaft.

Belvedere

Belvedere

Je kunt korting krijgen op combinaties van attracties, of een ticket met korting kopen voor Oberes of Unteres Belvedere.

Spaanse Rijschool
Foto: Daniel Stockman @ Flickr (CC BY-SA 2.0)

Spaanse Rijschool

Krijg korting op een opvoering van de beroemde Lippizaner paarden in de Winterrijschool bij de Hofburg. De traditie in deze rijschool wordt al 450 voortgezet.

Het Weense Reuzenrad

Het Weense Reuzenrad

Het reuzenrad uit 1897 is na een brand in 1945 herbouwd en biedt bezoekers aan het pretpark Prater een prachtig uitzicht over de Oostenrijkse hoofdstad.

Jongenskoor Wenen
Foto: Clemens Pfeiffer @ Wikipedia (CC BY 2.0)

Jongenskoor Wenen

Geniet van dit wereldberoemde jongenskoor in de Musik und Theater Konzerthalle. Je krijgt 10% korting op optredens in de avond (tussen mei en oktober).

Plan je bezoek

Openbaar vervoer

Je reist gratis met de bus, metro en tram, en je mag een kind van 15 of jonger meenemen. Op de Ring Tram en tussen het vliegveld en de stad reis je voor een gereduceerd tarief.

Kortingsboekje

Bij de Vienna Card zit een boekje met 120 pagina's aan informatie voor bezoekers over de kortingen die ze in de stad kunnen krijgen.

Wat anderen zeggen over Wenen

Heel handig en veel geld mee uitgespaard

Pas voor 3 dagen genomen. Absolute aanrader voor iedereen die van plan is veel dingen te bezoeken. Mijn geld dubbel en dik terug verdiend. Ik heb het gecombineerd met een Vienna city card zodat je ook vlot alle openbaar vervoer kan gebruiken. Ikzelf heb voornamelijk de metro gebruikt. Heel veel bezoeken zijn gratis met de pas en bij een aantal moet je zelfs niet aanschuiven aan de kassa en kan je rechtstreeks je kaart scannen bij de ingang

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door David, 30-05-2018

Aantrekkelijk aanbod van talrijke bezienswaardigheden.

Mooi aanbod, maar volgende opmerkingen: 1) Men verliest bijna een halve dag om Pass en noodzakelijk metro abonnement op te halen (hop on hop off bus is niet praktisch). Waarom niet beschikbaar in hotel zoals in Salzburg ? 2) Iedere attractie hanteerde andere manier van inchecken - bijhorend boekje is niet gebruiksvriendelijk.

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door Anoniem, 09-05-2019

Superhandig, die Vienna Card maar vooral voor OV!

De korting die je krijgt bij bezienswaardigheden vielen tegen; helemaal niet of een paar euro. Het boekje dat je erbij krijgt, is niet handig. Veel te veel en opzoeken kost te veel moeite. Een app waarin je een kunt opzoeken, zou erg handig zijn!

Vienna City Card: kortingen en openbaar vervoer Beoordeeld door Maria, 05-10-2018

super gemakkelijk, ik zou het volgende keer opnieuw met de pas doen.

je haalt de kosten van de pas er ruimschoots uit, al is het alleen maar met de hop-on-hop-off bus. In Wenen rijden er zoveel dat je er overal mee kunt komen. Ook geen wachtrijen bij musea en andere bezienswaardigheden. Top!

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing Beoordeeld door Jac., 11-04-2019

Afhaalpunt met voucher ook op CAT station

Raar dat je niet meteen kan activeren op aankomst station van City Aeroport Train Moesten een heel eind lopen met de koffers voor we gebruik konden maken van on line gereserveerde openbaar vervoerkaart

Vienna City Card: kortingen en openbaar vervoer Beoordeeld door Hans, 29-01-2019