Kies data

Wenen Concerten & opera's

Wenen Concerten & opera's: Onze meest aanbevolen

Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Karlskirche

1. Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Karlskirche

Beleef Vivaldi's Vier Jaargetijden, een meesterwerk van klassieke muziek. Bezoek de Karlskirche in Wenen en luister naar de concerto's van een strijkkwartet en basso continuo. De uitvoering door Orkest 1756, een ensemble met ambachtelijke instrumenten, maakt dit concert zo bijzonder. Geniet van een reis door de tijd met dit avondconcert voor een onvergetelijke belevenis vol met historische klanken. De Vier Jaargetijden omvat 4 van de 12 revolutionaire vioolconcerten die elk seizoen van het jaar verbeelden. Vier sonnetten vormen de inspiratiebron voor dit meesterwerk dat je meeneemt naar een wereld van geluid - met donder en bliksem, krakend ijs en vogelgezang, een slapende herdersjongen, jachtpartijen en naar vele andere plekken. Programma: Le quattro stagioni – De Vier Jaargetijden Lente, opus 8, nr. 1 Zomer, opus 8, nr. 2 Herfst, opus 8, nr. 3 Winter, opus 8, nr. 4 Een of twee extra delen die van week tot week veranderen en van de volgende componisten kunnen zijn: Werk van W.A. Mozart, J.S. Bach, H.I.F. Biber en andere grote componisten.

Wenen: klassiek concert in de Sint-Annakerk

2. Wenen: klassiek concert in de Sint-Annakerk

Geniet van een klassiek concert door een strijkersensemble van musici van gerenommeerde Weense orkesten. Op het programma staan complete werken van Mozart, Haydn, Beethoven of Schubert, gespeeld op historische instrumenten wat de sfeer van de gouden eeuw van de Weense Klassieke Tijd oproept. De Annakirche, de concertzaal, bevindt zich in het hart van Wenen en wordt beschouwd als een architectonisch meesterwerk met een prachtige akoestiek en een barokke sfeer. Wenen staat algemeen bekend als de hoofdstad van de muziek. Geniet van een live-optreden in de stad van Mozart, Haydn, Schubert en Beethoven. De kerk wordt tijdens de koude maanden verwarmd.

Wenen: concert van Mozart in de Gouden Zaal

3. Wenen: concert van Mozart in de Gouden Zaal

Geniet van een grandioos concert met klassiekers van Mozart en Strauss in een van de meest gewaardeerde concertgebouwen in Wenen. Tijdens deze vermakelijke en stijlvolle avond woon je een optreden van het beroemde Weens Mozart-orkest bij. Het Weens Mozart-orkest is opgericht in 1986 en bestaat uit muzikanten die regelmatig deelnemen aan concerten van het Weens Philharmonisch Orkest en het Weense Symphonieorkest en andere vooraanstaande Oostenrijkse orkesten. Naast de vele jaren van wereldwijde optredens staat het Weens Mozart-orkest ook bekend om Mozartconcerten in Wenen in historische kostuums, waarmee ze de muzikale cultuur van de stad verrijken. Luister naar 30 uitzonderlijke muzikanten, 2 internationaal gerenommeerde solisten en 2 operazangers van de Weense Staatsopera en de Weense Volksopera die een goed gebalanceerd concertprogramma in de stijl van de laat 18e-eeuwse muziekacademies aanbieden. Dirigenten met sterrenstatus, een ongeëvenaarde akoestiek en de indrukwekkende architectuur van deze prachtige Weense concertgebouwen zullen voor een onvergetelijke avond zorgen.

Wenen: avondrondleiding Schloss Schönbrunn, diner en concert

4. Wenen: avondrondleiding Schloss Schönbrunn, diner en concert

Breng een heerlijke avond door in het Weense Schloss Schönbrunn met een rondleiding, diner en concert. Dompel jezelf onder in de wereld van keizerin Maria Theresia en keizer Frans Jozef I en verken het keizerlijke jachtslot na sluitingstijd met je smartphone. Geniet van een driegangendiner voorafgaand aan een klassiek concert. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang van de rondleiding in het paleis bent, meld je bij de hoofdingang van het paleis. Een van onze medewerkers zal je daar ontvangen. Bewonder de prachtige architectuur en de schitterende interieurs en luister naar de informatie van je smartphone-gids. Geniet daarna van een driegangendiner in een restaurant op loopafstand van het paleis. Na het diner ga je weer terug naar de Orangerie om te genieten van muziek van Mozart en een concert mee te maken in de prachtige concertzaal. Ervaar de geweldige overtures, arias en duetten van Wolfgang Amadeus Mozart's concerten en opera's zoals 'Het huwelijk van Figaro', 'De magische fluit' en 'Don Giovanni'. De populairste aria's, walsen en polka's van de koning van de wals, Johan Strauss, vermaken je tijdens de tweede helft van het concert waarin je kunt luisteren naar 'Die Fledermaus', 'Der Zigeunerbaron', 'De blauwe Donau' en de 'Radetzkymars'. Het orkest wordt begeleid door 2 operazangers.

Wenen: toegangskaarten voor het concert van Mozart & Strauss

5. Wenen: toegangskaarten voor het concert van Mozart & Strauss

Luister naar de beste Weense stukken, uitgevoerd door het Salonorchester Alt Wien in de muziekzaal Kursalon in Wenen. Upgrade naar de vip-ervaring voor premium zitplaatsen en een glas wijn. Breng een avond door met een uniek programma van de meest gevierde composities van de 'wals-koning' Johann Strauss en de meest briljante exponent van het Weense classicisme, Wolfgang Amadeus Mozart, gespeeld door het vermaarde Salonorchester Alt Wien. Ervaar een van de bekendste uitvoeringen van klassieke Weense muziek bij dit fenomenale concert in de wereldhoofdstad van muziek. Verlies jezelf in een avond vol Weense charme terwijl je luistert naar virtuoze muzikanten en operazangers, en betoverende balletsolisten ziet. Van de wellustige klanken van de wals en de polka tot de dramatische aria's en duetten, luister naar de beste operawerken en concerten van twee van 's werelds grootste componisten, uitgevoerd door artiesten van het hoogste niveau.

Wenen: klassiek concert in het Mozarthuis

6. Wenen: klassiek concert in het Mozarthuis

Het Mozart Ensemble Wenen nodigt je uit tot een ontroerend en onvergetelijk concert in het eerste huis van Mozart in Wenen. Geniet van de muziek uit de Weense klassieke periode van componisten zoals Mozart, Haydn, Schubert, Beethoven, en nog veel meer. De Sala Terrena van het Mozarthaus Vienna bevindt zich in het historische centrum van Wenen, in de buurt van zowel de Stephansdom als de Hofburg. Het werd gebouwd als deel van het klooster van de Duitse ridderorde in de tweede helft van de 12e eeuw. In 1781 leefde Wolfgang Amadeus Mozart in het klooster van de Duitse ridderorde. Hij speelde een aantal concerten in Wenens oudste concertzaal, in opdracht van aartsbisschop Colloredo, een belangrijk beschermheer van de familie Mozart.

Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Brahmszaal

7. Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijden in de Brahmszaal

Ontdek een waar hoogtepunt van het Weense culturele seizoen en beleef een avond vol prachtige muziek tijdens dit 2-uur durende concert met werken van Mozart, Beethoven, Haydn of Schubert. Ga zitten in de mooie Brahmszaal van de Musikverein en bewonder de adembenemende architectuur. Het eerste deel van het concert omvat klassieke Weense stukken van Mozart, Haydn en Schubert. Het tweede deel bestaat uit Vivaldi's legendarische vioolconcert “De vier jaargetijden”, met een strijkersensemble en Oostenrijkse solisten met internationale faam. Deze unieke ervaring zal je zeker charmeren.

Wenen: concert Strauss & Mozart in Schönbrunn

8. Wenen: concert Strauss & Mozart in Schönbrunn

Ga mee met een excursie die je meeneemt naar een concert in de Orangerie Schönbrunn in Wenen, een stad vol magische kastelen en paleizen, spectaculaire muzikale evenementen en een hoftraditie die vele honderden jaren teruggaat. In Schönbrunn ervaar je de magie en het spektakel van deze plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, en waar Mozart ooit op een klavecimbel speelde. Wees welkom in Schloss Schönbrunn. Luister hoe het Paleisorkest meesterwerken van Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss speelt. Op geselecteerde data vinden de concerten plaats in de Grote Galerij of in de Wit-Gouden Zaal direct in het Paleis, in Paleistheater Schönbrunn of in andere concertzalen in Wenen.

Wenen: ticket klassiek ensemble Wenen in de Sint-Pieterskerk

9. Wenen: ticket klassiek ensemble Wenen in de Sint-Pieterskerk

Beleef de Sint-Petruskerk, een van de mooiste barokke kerken van Wenen, met toegangskaarten voor het concert van het Classic Ensemble Vienna. Luister naar de prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten als Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Stap binnen in de Sint-Petruskerk, gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister ook naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Geniet van deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

Wenen: concertkaartjes Weens Residentieorkest

10. Wenen: concertkaartjes Weens Residentieorkest

Het Weens Residentieorkest is een van de beste kamerorkesten ter wereld. Elke individuele muzikant is een gerenommeerde solist, en het orkest speelt in grote concertzalen over de hele wereld. Mexico-stad, Montevideo, Parijs, Berlijn, Rome, Athene, en Boedapest zijn slechts enkele van de plaatsen die het orkest heeft bezocht met gast-dirigent Rudolf Nurejev. Onder de muzikale leiding van Prof. Christian Pollack en gastdirigenten Gerhard Lagrange, Daniel-Hoyem Cavazza en Zoltán Janikovic, speelt het Weens Kamerorkest elke dag concerten in de mooiste Weense paleizen: in kleine en grote groepen, met bekende operazangers, balletdansers en muzikale hoogstandjes die overeenkomen met seizoensgebonden thema's. De concerten van Mozart en Strauss van het Weens Residentieorkest vormen een van de culturele hoogtepunten van een reis naar Wenen. Het Weens Residentieorkest kent een interessante parallel met Wolfgang A. Mozart: de thuisplaats van het orkest is precies waar Mozart een aantal van zijn meest onvergetelijke concerten uitvoerde. Het prachtige Paleis Auersperg in barokstijl is een van de belangrijkste locaties voor Europese muziek, politieke en sociale geschiedenis. Naast Mozart, hebben ook Joseph Haydn en Christoph Willibald Gluck hun bijdrage geleverd aan de wereld van muziek. De adellijke familie Auersperg en de Zweedse koninklijke familie Vasa deden ook politieke toezeggingen bij Paleis Auersperg, en stelden hun aristocratische pracht en praal vast met uitbundige feesten. Vandaag de dag worden Paleis Auersperg en het Weens Residentieorkest beheerd door Sylvia Moser, die het culturele leven van Wenen verrijkt met deze twee instellingen.

  • Toegangstickets
  • Privétours
  • Andere belevenissen
32 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Wenen

Welke topattracties zijn een must-see in Wenen?

De topattracties in Wenen zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wenen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hallstatt

Overzicht activiteiten in Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.572 beoordelingen

‘N hele leuke ervaring . We werden aangenaam verrast . Goede akoestiek . Het enthousiasme van het orkest. Kwaliteit van aria’s goed. Het diner was goed.

Het geluid was super, jammer genoeg had ik een plek gereserveerd zonder uitzicht op podium... ik wist niet dat dit bestond? Volle bak

Als je in dekgelegenheid bent altijd doen. Absoluut de moeite waard.

Prachtige kerk en mooi versierd: mooie herkenbare kerstmuziek !!

Extreem mooie locatie, zeer goede muzikanten en mooi programma!