Wenen
Cursussen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Cursussen: Onze meest aanbevolen

 • Wenen: wees een chocolaterier voor een dag

  1. Wenen: wees een chocolaterier voor een dag

  Word een echte chocolatier in het Chocolademuseum Wenen en volg een chocoladeworkshop, waar een team je alles zal bieden wat je nodig hebt, van kookgerei en ingrediënten   tot recepten om de lekkerste chocolade te creëren. Je hebt geen kookervaring nodig om het meeste uit deze verrukkelijke ervaring te halen. Je wordt verwend met diverse smaken, geuren en proeverijen terwijl je 3 unieke chocoladerepen maakt. Met diverse professionele middelen zul je je chocolade perfect maken en daarnaast een origineel "Xocolate"-drankje creëren, de allereerste chocoladedrank uitgevonden door de oude Azteken.  Na de workshop ontvang je een officieel en ondertekend certificaat van het Chocolademuseum Wenen, waarna je de rest van het interactieve chocolademuseum kunt bezoeken. Hier kun je naar het hart van de jungle reizen, het thuisland van de cacaoplant, en leren over cacaoteelt. Je ziet ook chocolades...

  Het was een hele leuke ervaring, heel aardig personeel, goede uitleg en leuke weetjes

 • Wenen: educatieve wandeling over drugs en verslaving

  2. Wenen: educatieve wandeling over drugs en verslaving

  Na het verzamelen met je groep op Fritz-Grünbaum-Platz, wordt je ontmoet met je gids. Ze zijn zelf een voormalig verslaafde en nemen je mee op een 2-uur durende tour rond het onderwerp drugs en verslaving. Je gids zal vertellen over hun ervaringen met verslaving, de redenen ervoor en de uitdagingen die de verslaving aan het dagelijks leven bood. Buiten dat geven ze je een overzicht van de betekenis en impact van verslaving voor de samenleving. Je zult ook feiten horen gecombineerd met persoonlijke ervaringen die bedoeld zijn om inzicht te geven in een gestigmatiseerd onderwerp. Deze educatieve tour helpt je een nieuw perspectief op verslaving te krijgen. Het raakt gegarandeerd je hart, waardoor je een ander beeld krijgt van zowel verslaving als verslaafde ..

 • Wenen: stadstour door de ogen van een vluchteling

  3. Wenen: stadstour door de ogen van een vluchteling

  Ga op een ontroerende tour met een vluchteling en krijg een nieuw perspectief op Wenen terwijl je de antwoorden op enkele brandende vragen ontdekt. Wat betekent vluchten uit je thuisland? Wat zijn de redenen hiervoor? Wat is het Oostenrijkse beleid inzake asiel en integratie? Hoe begin je een nieuw leven in het buitenland als je je vorige bent kwijtgeraakt? Luister naar je gids terwijl hij over zijn ervaringen praat terwijl hij uit zijn thuisland vlucht en de Oostenrijkse asielprocedure en de integratie van vluchtelingen op verschillende stations uitlegt. Door sociaal-politieke inhoud en emotionele componenten werpt deze tour een licht op een wereld die we vaak alleen kennen uit mediaberichten. Krijg een authentiek inzicht in de benarde situatie van vluchtelingen en draag tegelijkertijd bij aan de integratie van je gids in de Oostenrijkse samenleving.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 17 beoordelingen

Het was heel leuk.

Mijn 13-jarige nicht en ik hadden veel plezier in de workshop. Ik kan de activiteit aan iedereen aanbevelen. Vloeibare chocolade wordt in een vorm gegoten en kan vervolgens worden versierd met elke hoeveelheid goodies (van geraspte kokosnoot tot gomachtige beren). Je kunt ook snack en de volwassenen hadden ook plezier. Er worden in totaal 3 chocoladerepen gemaakt, die u vervolgens kunt meenemen. Terwijl de chocolade afkoelt, wordt cacao tijdens het wachten gemaakt en geproefd.

Na een korte briefing zijn we begonnen met het kiezen van het persoonlijke ornament voor de chocolade. We mochten een bord vullen met drie vormen met chocolade (melk of pure chocolade). Versier het vervolgens en zet het in de koelkast. Tijdens de afkoelperiode mochten we onze eigen chocolademelk mixen. Het smaakte fantastisch. De kinderen die in de werkplaats waren, hadden veel plezier.

Enthousiaste uitleg en behulpzame medewerkers. Leuke ervaring om je eigen chocoladerepen te maken. Ze waren heerlijk.

Leuke workshop waarin je veel smaakcombinaties kunt creëren. Het museum vond ik iets te kinderlijk.

Het was een hele leuke ervaring, heel aardig personeel, goede uitleg en leuke weetjes