Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.
Rondleiding

De Ringstrasse van Wenen: 3 uur wandelen met een historicus

De Ringstrasse van Wenen: 3 uur wandelen met een historicus

Vanaf € 73,20 per persoon

Tour door de beroemde Ringstasse van Wenen met een historicus als gids. De Ring is ontworpen om het kosmopolitisme en de moderniteit van de stad dramatisch te demonstreren. Leer meer over de controverses van de bouw van de boulevard en over zijn briljante architecten.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe bevestiging
Tourgids
Engels
Privé- of kleine groepen mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Verken de ringvormige boulevard die het antwoord was van Wenen op de Champs-Élysées
 • Bespreek de dramatische stijlen waarin de beroemde gebouwen aan de Ring werden gebouwd
 • Ontdek hoe de Ringstrasse het middelpunt van de Weense samenleving werd
Volledige beschrijving
Eind 1857 verklaarde de Oostenrijkse keizer dat hij de verouderde middeleeuwse stadsmuren zou afbreken om plaats te maken voor een moderne boulevard op de groene lijn rond het oude stadscentrum. De ringvormige boulevard moest de rijkdom en macht van Wenen en de gereedheid voor moderne tijden symboliseren, waardoor de stad kon concurreren met de beroemde reconstructies die Parijs en Berlijn uit de 19e eeuw beroemd hadden gemaakt om grote lanen en weidse vergezichten. Deze 3 uur durende wandeling neemt je mee langs de beroemde Ringstrasse-boulevard terwijl je historicusgids je een diepgaande introductie geeft van de politieke en filosofische motivaties achter het project. Bovendien leer je over de sociale en geografische impact die het de komende jaren op de stad heeft gehad. Begin uw tour voor het indrukwekkende stadhuis, een van de bezienswaardigheden langs de ring en een populair ontmoetingspunt. Toen het project werd geïntroduceerd, werd uitgeroepen dat een groot aantal openbare gebouwen langs de Ringstrasse zou worden geplaatst. Ontdek waarom bepaalde stijlen werden gekozen voor bepaalde gebouwen. Je zult ook bekend raken met de meest invloedrijke architecten van de Ringstrasse-gebouwen. Een boulevard functioneert als een soort openbare catwalk en The Ring was absoluut de plaats van plaatsen in Wenen om te zien, gezien te worden en mensen te ontmoeten vanaf het moment van voltooiing. Langs deze belangrijke boulevard werden verschillende cafés en restaurants gevestigd. Aan het einde van de tour bezoek je Café Schwarzenberg, voor het eerst geopend in 1861, waar je inzicht krijgt in de bloeiende Weense cafécultuur van de tweede helft van de 19e eeuw.
Inbegrepen
 • Tour van 3 uur door de Ringstrasse van Wenen
 • Gids voor historici
  Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
  Vereisten voor deelnemers
  • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
  • Alle deelnemers van 12 jaar en ouder moeten één van de volgende documenten kunnen overleggen: bewijs van volledige vaccinatie; bewijs van eerste vaccinatie die minstens 22 dagen geleden is toegediend; bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden óf een negatieve PCR-test die niet meer dan 48 uur voor begin van de activiteit is uitgevoerd

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Bereid je voor op je activiteit

  Trefpunt

  Café Landtmann, Universitätsring 4, A-1010 Wenen

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Goed om te weten

  • Deze tour kan ook geboekt worden als een familietour voor kinderen, waarbij de gids zich richt op de symbolen op verschillende gebouwen en op het dagelijkse leven in Wenen rond 1900.
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,5 /5

  gebaseerd op 2 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • prijs / kwaliteit
   5/5
  • dienstverlening
   5/5
  • organisatie
   5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Georg was Excellent

  Extremely knowledgeable, easy to engage in conversation. Absolutely tireless, and a willingness to direct Tour to your whims and desires. The tour was more like a conversation than a lecture. We all truly enjoyed the tour and well worth the money spent. Thank you Georg!

  3 juni 2017

  Vertalen

  10 april 2019

  Vertalen
  Georganiseerd door

  Product ID: 50812