Toegangsticket

Wenen: Ritje reuzenrad zonder wachtrij

Wenen: Ritje reuzenrad zonder wachtrij

Vanaf € 12 per persoon

Zonder een ritje in het reuzenrad heb je Wenen eigenlijk niet gezien! Geniet van deze iconische Weense ervaring met haar unieke uitzicht op deze stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe boekingsbevestiging

Belevenis

Highlights
 • Bewonder het prachtige uitzicht over Wenen vanaf zo'n 65 meter hoogte
 • Ontdek een van de topattracties van de Oostenrijkse hoofdstad en het symbool van de wereldberoemde Wiener Prater
 • Kijk uit over Wenen en zijn omgeving, waaronder de heuvels rond Wenen, de Donau, het Marchfeld en het Karpatenbekken
Volledige beschrijving
Ervaar een rit in het bekende reuzenrad van Wenen, een van de symbolen van de Oostenrijkse hoofdstad en een symbool voor het wereldberoemde Wiener Prater. Met zijn iconische silhouet is het reuzenrad een must-see attractie voor iedereen die Wenen bezoekt. Een rit op het reuzenrad in Wenen is een absolute must, net als het bezoeken van Schloss Schönbrunn, de Stephansdom en de Spaanse Rijschool. Een rit op deze belangrijke en fascinerende structuur én de prachtige uitzichten over de hele stad, maken dit reuzenrad tot een waar cultureel en architectonisch hoogtepunt voor alle bezoekers van Wenen. Zonder een ritje in het reuzenrad gemaakt te hebben en het prachtige uitzicht gezien te hebben, heb je Wenen eigenlijk niet gezien! Het reuzenrad van Wenen draait met een snelheid van 2,7 kilometer per uur. Een volledige rotatie neemt net iets meer dan 4 minuten in beslag, dat is, als het reuzenrad niet stopt om mensen uit of in te laten stappen. Een ritje duurt uiteindelijk meestal tussen de 12 en de 15 minuten, waarin je geniet van prachtig uitzicht over Wenen en haar omgeving, waaronder de heuvels rond Wenen, de Donau, het Marchfeld en het Karpatenbekken. Het reuzenrad biedt naast de traditionele rit nog veel meer, zoals ritjes voor kleine groepen, persconferenties of zelfs romantische diners voor twee personen. Daarnaast biedt het nieuwe "Panorama" een terugblik op de historie en verhalen van Wenen over de laatste 2.000 jaar. Bezoekers kunnen ook de historische stad van Wenen van dichtbij beleven in de nagebootste bakjes van het reuzenrad.
Inbegrepen
 • 1 ritje in het reuzenrad van Wenen zonder in de rij te hoeven staan
 • Ophaal- en terugbrengservice
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten ofwel een bewijs van volledige vaccinatie, ofwel een bewijs van een Covid-19-besmetting in de afgelopen 6 maanden, ofwel een negatieve PCR-test die is afgenomen binnen 48 uur voor het begin van de activiteit laten zien. Alle deelnemers van 6-11 jaar oud moeten ofwel een bewijs van volledige vaccinatie, ofwel een bewijs van een Covid-19-besmetting in de afgelopen 6 maanden, ofwel een negatieve PCR-test die is afgenomen binnen 72 uur voor het begin van de activiteit, ofwel een negatieve antigeentest die is afgenomen binnen 48 uur voor het begin van de activiteit laten zien.

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Het reuzenrad van Wenen Prater 90 1020 Wenen Routebeschrijving met de auto: Vanuit het zuiden: Zuidelijke snelweg A2 - zuidoostelijke snelweg A23 richting Praag/Brno - afslag Handelskai/Messezentrum Vanuit het oosten: Zuidoostelijke snelweg A23 richting Afslag Handelskai/Messezentrum Vanuit het westen: Westelijke snelweg A1 naar Knoten Steinhäusl Buitenste ring snelweg A21 naar Knoten Vösendorf Zuidelijke snelweg A23 naar Praag/Brno Afslag Handelskai/Messezentrum Vanuit het noorden: Donauuferautobahn A22 naar afslag Reichsbrücke - na Reichsbrücke, linksaf slaan bij de eerste stoplichten, de Vorgartenstraße op - kruising met Ausstellungsstraße Openbaar vervoer: U-Bahn: U1, U2 - "Praterstern" S-Bahn: S1-S3, S7, S15 Wien Nord Tram O, 5 Bus 80A

Openen in Google Maps ⟶
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,2 /5

gebaseerd op 1407 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  3,9/5
 • dienstverlening
  4,3/5
 • organisatie
  4,3/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Het reuzenrad dat een hoogte bereikt van ongeveer 65 meter is zeker de moeite waard! Wanneer je op de toppunt bent kan je over vrijwel de gehele stad kijken. Een erg mooi uitzicht over de verschillende gebieden en hoogtes die Wenen zo’n unieke en mooie stad maken. €9,20 voor een ticket waarbij je alleen wel moet laten zien dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. Al met al een hoogtepunt voor deze dag.

Verder lezen

14 augustus 2021

Het was oke. Het uitzicht was absoluut niet wat ik had verwacht. Ik denk dat ik hogere verwachtingen had. Je zag vooral de kleine Platz onder het reuzenrad. De rest van de stad was zichtbaar maar stond niet centraal. Het was wel cool. (het restaurant ernaast was CRAP. De obers zouden letterlijk de zaal verlaten en niets meenemen. Ze zouden zo boos worden als je hen eraan zou herinneren om een vork mee te nemen, hoewel de plaats leeg was.)

Verder lezen

9 januari 2020

Super

Wat een leuke attractie voor iedereen! erg mooi uitzicht en je krijgt genoeg tijd om alles te zien! je zou zelfs een dineetje kunnen doen in een van de cabines! Wachtrijen waren niet al te lang en boven verwachten konden we zelfs een kleine tentoonstelling bewonderen. Wat een ander voordeel was, was dat het metrostation dichtbij de attractie was.

Verder lezen

28 oktober 2015

Georganiseerd door

Product ID: 41837

Geselecteerde datum