Privétour

Historische rondleiding van halve dag in Paleis Schönbrunn

Historische rondleiding van halve dag in Paleis Schönbrunn

Vanaf € 291,52 per groep tot 10

Volg een 2,5 uur durende rondleiding door Paleis Schönbrunn en zijn prachtige tuinen met een historicus als je gids. Bewonder de rococo-ambiance van het majestueuze paleis en de barokke landschapsprincipes van verweven natuur en architectuur in de tuinen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 2.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Privégroep

Belevenis

Highlights
 • Verken de prachtige formele tuinen van Schönbrunn, ontworpen op basis van barokke landschapsarchitectuur
 • Zie de porseleinkamer, het kantoor van Maria Theresa
 • Bewonder de unieke miljoenenkamer uit het Rococo-tijdperk
Volledige beschrijving
Het verbazingwekkende hoog-barokke paleis Schönbrunn werd gebouwd om te concurreren met Versailles. Begin je 2,5 uur durende rondleiding met een wandeling door de prachtige formele tuinen, gebaseerd op het barokke landschapsprincipe van geïnterlinieerde natuur en architectuur. Wanneer je de Gloriette nadert, een enorme triomfboog op een heuveltop met panoramisch uitzicht op de bossen van Wenen, vertelt je gids je over de militaire overwinningen die het bewind van keizerin Maria Theresia (1740-1780) tot een hoogtepunt in de politieke en culturele dominantie van de Habsburgse dynastie in Europa maakten. Het park werd in 1779 opengesteld voor het grote publiek, een populistisch gebaar dat het sluwe charme offensief van Maria Theresa onthult. Het was onder de leiding van Maria Theresa dat Paleis Schönbrunn het middelpunt werd van het keizerlijke beleid van Oostenrijk en het centrum van het hofleven, naast het functioneren als de zomerresidentie van een regerend gezin met 16 kinderen! Je zult zien dat de volgende generatie Habsburgse heersers ook hun stempel drukten op Schönbrunn. De appartementen van Franz-Joseph en Elisabeth vertellen het verhaal van een paar dat verscheurd werd door de lasten van de staat. In 1854 trouwde keizer Franz Joseph met de Beierse prinses die beter bekend was onder de naam Sisi, die de rituelen van het hofleven en de sierlijke omgeving van het zomerpaleis verachtte. Ze gaf opdracht tot de bouw een wenteltrap die van haar officiële kamers naar een privéingang leidde van waaruit ze van het paleis naar de tuinen kon vluchten. Terwijl je de opulente kamer na de andere bezoekt, krijg je een gevoel van de weelde die het plattelandsmeisje Sisi ontvluchtte. Bewonder de unieke Miljoenenkamer die zijn naam te danken heeft aan zijn prijs. Deze beschikt over antieke Indo-Perzische miniaturen in rococo-lijsten en wandkleden van gesneden palissander uit de Antillen die de Miljoenenkamer tot één van de meest volleerde combinaties van oosterse en Europese decoratieve kunst uit het rococo-tijdperk maken.
Inbegrepen
 • Begeleide rondleiding van 2,5 uur met een historicus als gids
 • Toegangsprijs voor paleis en park Schönbrunn, 20 EUR per persoon of 18 EUR voor studenten tussen 19 en 25 jaar
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers van 12 jaar en ouder moeten één van de volgende documenten kunnen overleggen: bewijs van volledige vaccinatie; bewijs van eerste vaccinatie die minstens 22 dagen geleden is toegediend; bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden óf een negatieve PCR-test die niet meer dan 48 uur voor begin van de activiteit is uitgevoerd

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Je gids helpt je bij het kopen van je tickets.
 • Gidsen zijn professoren, promovendi, historici, journalisten, kunstcritici en gepubliceerde auteurs.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 22 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,6/5
 • dienstverlening
  5/5
 • organisatie
  5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Suzanne was an excellent guide and educator, sharing her wealth of historical knowledge with us. My husband and I ended up being the only two guests, so we ultimately received a private tour. Even on a rainy day, Suzanne was upbeat and ready to share the beautiful palace and its history with us.

4 september 2019

Vertalen

A terrific experience thanks to my knowledgeable guide George.

For some reason I was the only one booked on the "group " tour so I had my guide George all to myself. We talked for over 3 hours and I was given an incredible insight into the lives ,origins and histories of the Habsburgs. The gorgeous house and gardens came alive for me and I will enjoy happy memories of it when I am back in an often grey and damp U.K.!!

Verder lezen

30 maart 2017

Vertalen

Wir hatten das Glück an einer äußerst privaten - nur wir zwei Teilnehmer - Tour mit Ilse teilzunehmen. Ilse ist mit Abstand die beste Fremdenführerin, die ich jemals in „Action“ erleben durfte. Über alle Maßen hinaus freundlich und aufmerksam besticht Ilse, was die Qualität der Führung betrifft, mit sehr viel Detailwissen und „nice-to-know“-Infos und handelte die ganze Tour hindurch versiert und ging besonders auf Fragen sehr umfangreich ein. Sie ist äußerst flexibel und hat die seltene Fähigkeit vom starren Konstrukten abzuweichen und die Tour entsprechend ihrer Gäste zu individualisieren. Mit Ilse spaziert man gerne durch den imposanten Garten von Schönbrunn - auch bei 32 Grad Celsius - schwitzt in den Gemächern der zahlreichen Marias und Josephs und Ferdinands, die dort lebten, und würde sogar im Anschluss noch auf einen kalten Heurigen im Biergarten akklimatisieren. ABSOLUT EMPFEHLENSWERT!

Verder lezen

25 juni 2021

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 62821