Wenen
Kerstactiviteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Kerstactiviteiten: Onze meest aanbevolen

 • Wenen: Kerstconcert Schönbrunn Paleis met glühwein

  1. Wenen: Kerstconcert Schönbrunn Paleis met glühwein

  Wenen is een stad vol magische kastelen en paleizen, spectaculaire muziekevenementen en kersttradities die al honderden jaren oud zijn. Maak deel uit van de festiviteiten door een concert bij te wonen in de Orangerie van het Schönbrunn-paleis, een UNESCO-werelderfgoed, waar Mozart ooit het klavecimbel speelde. Geniet van de sfeer waar de première van Mozarts muziekdrama, The Impresario, plaatsvond in 1785. Het was ook hier dat de beroemde rivaliteit tussen Mozart en Salieri dramatisch eindigde. Luister naar de perfecte muzikale begeleiding van de prachtige en statige zalen van het paleis. Geniet van een avond vol muziek, zang en dans. Geniet van zelfgemaakte glühwein terwijl je geniet van de indrukwekkende omgeving en de show. De avond wordt begeleid door twee getalenteerde operazangers. Ze nemen je mee op een muzikale reis langs klassieke kerstmelodieën en vergeten adventsliederen. ...

 • Wenen: kerstconcert Strauss & Mozart in Kursalon

  2. Wenen: kerstconcert Strauss & Mozart in Kursalon

  Vier kerst op klassieke wijze en bekijk het Salonorchester Alt Wien op het podium van de Lanner Saal. Je kunt genieten van een optreden van geweldige balletdansers en internationale operazangers in een ongelooflijke muzikale viering van de werken van de koning van de wals, Johann Strauss, en een van de hoofdfiguren van de Weense klassieke muziek, W.A. Mozart. Luister naar de walsen en laat het ritme van de polka's je meeslepen. Geniet van de meeslepende operettes en soloconcerten van 2 van de beste componisten ter wereld die worden uitgevoerd met de allerhoogste kunde.

 • Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

  3. Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

  Ervaar de Sint-Petruskerk, een van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Gniet van deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

  Het was geweldig! Prachtige muziek en super goed georganiseerd. Boven verwachting!

 • Wenen: kerstconcert en diner in de Kursalon

  4. Wenen: kerstconcert en diner in de Kursalon

  Vier Kerstmis in klassieke stijl en bekijk het "Salonorchester Alt Wien" op het podium in de Lanner Saal. Geniet van uitvoeringen van balletdansers en internationale operazangers tijdens een ongelooflijke muzikale viering van de werken van de koning van wals Johann Strauss en een van de belangrijkste figuren van de Weense klassieke muziek, Mozart. Hoor de walsen en laat u in vervoering brengen door het ritme van de polka's. Geniet van de aangrijpende operettes en soloconcerten van 2 van de beste componisten ter wereld, uitgevoerd op het hoogste niveau. Geniet van een exclusief 4-gangen "Keizerlijk Wenen" menu in de feestelijke sfeer van het "Das Johann" restaurant.

 • Wenen: kersttour van 3 uur per Segway

  5. Wenen: kersttour van 3 uur per Segway

  Geniet van de feestdagen op enkele van de mooiste kerstmarkten van Wenen, samen met een sightseeing Segway-tour. Na een Segway-training van 20 minuten volg je de gecertificeerde gids door feestelijk versierde straten en passeer je de beroemde gebouwen van Wenen. Laat u betoveren door de charme van de feestelijk verlichte wereldberoemde architectuur van Wenen en geniet van een heerlijke warme chocolademelk of een warm glas glühwein op de idyllische kerstmarkten. Ontdek de verschillende markten in het stadscentrum: de Altwiener Christkindlmarkt is een glinsterend wonderland, het kerstdorp aan de Maria-Theresien-Platz biedt traditioneel vakmanschap aan meer dan 70 kraampjes en de kerstmarkt op Spittelberg is betoverend met zijn unieke sfeer. Aan het einde van de rondleiding ontvangt u de originele Weense kerstmarktmok - een echt verzamelobject.

 • Wenen: rondleiding van de kerstmarkten

  6. Wenen: rondleiding van de kerstmarkten

  Ga samen met een lokale gids op pad om meer te weten te komen over de kerstmarkten in Wenen en bezoek 4 geliefde locaties in de alternatieve wijken van de stad. Dompel jezelf onder in de kersttradities met warme punch met rum en kerstkoekjes om onderweg op te eten. Luister naar leuke verhaal, zie de grootste schaatsbaan in Oostenrijk met eigen ogen en beleef nog veel meer. Je kunt kerstcadeaus kopen bij de kraampjes vol unieke artikelen en feestelijke decoratie. Bovendien kun je heerlijke zoetigheden proeven, waardoor je zeker in feeststemming komt.

 • Wenen: kerstmarkten 2,5 uur durende wandeling

  7. Wenen: kerstmarkten 2,5 uur durende wandeling

  Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de feestelijke periode van Wenen tijdens een wandeltocht langs 3 van de pittoreske kerstmarkten en zie de mooiste pleinen van Wenen transformeren voor het seizoen met de geuren en smaken van de winter. De verlichte gebouwen van de Ringstraße vormen een fantastisch decor voor tal van gebakken goederen, warme punch en geroosterde kastanjes. Ga naar de Arts and Crafts Market in de schaduw van de St. Charles Church (Karlskirche). Bezoek de oude Weense Christkindl Markt in Freyung, omringd door de stadspaleizen en de Schottenkirche. Een rustiger alternatief voor de drukte van Rathausplatz, de markt biedt volop mogelijkheden om kerstspulletjes te proeven (op eigen kosten). Bezoek vervolgens het Kingdom of Lights op Rathausplatz, de grootste kerstmarkt van Wenen, met wortels die dateren uit de 18e eeuw. Naast tientallen eetstalletjes, struin j...

 • Wenen: magische rondleiding kerstmarkten en oude centrum

  8. Wenen: magische rondleiding kerstmarkten en oude centrum

  Zie hoe Wenen Kerstmis viert tijdens een magische rondleiding langs de vele kerstmarkten van de stad. Ontdek een grote variëteit aan Oostenrijkse tradities en gewoontes, waaronder een breed aanbod aan seizoensgebonden producten zoals de traditionele Glühwein (gearomatiseerde wijn). Kerst brengt een speciaal gevoel van magie naar het oude centrum van Wenen. Samen met de professionele lokale gids bezoek je de mooist versierde plekken en markten. Je zult betoverd raken door de charmante sfeer op straat, die alleen in deze tijd van het jaar ervaren kan worden. Je ervaart de hoofdstad van Oostenrijk vanuit een geheel nieuw perspectief, vol kleuren, traditionele waren, en feestelijke sferen.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 35 beoordelingen

Prachtige avond

Ik had de aanbevelingen van eerdere bezoekers van de site gelezen. Ik arriveerde een half uur van tevoren en kon mijn plaats kiezen. Ik was niet alleen zeer goed geplaatst, maar ik vond het orkest ook erg goed. De kerk was versierd met lange, mooie sparren. De keuze van nummers was niet conventioneel. De muzikanten en het publiek waren in een gelukkige stemming. De bis was een traditioneel Oostenrijks kerstlied. Een geweldige avond. Geen verwarming in de kerk, je moet goed bedekt zijn en je jas houden.

We gingen op 26 december. Het concert was best leuk. Vier muzikanten speelden beentoven, bach, motzart en anderen. U hoeft geen formele kleding te dragen. Het was behoorlijk koud, zelfs in de kerk.

Het was geweldig! Prachtige muziek en super goed georganiseerd. Boven verwachting!

top locatie en prachtige ambiance met prachtig programma!!!

fantastisch

we wisselden onze voucher bij de ingang, geen probleem