Wenen
Kerstactiviteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Kerstactiviteiten: Onze meest aanbevolen

Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

1. Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

Ervaar de Sint-Petruskerk, een van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Gniet van deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

...
Wenen: rondleiding van de kerstmarkten

2. Wenen: rondleiding van de kerstmarkten

Ga samen met een lokale gids op pad om meer te weten te komen over de kerstmarkten in Wenen en bezoek 4 geliefde locaties in de alternatieve wijken van de stad. Dompel jezelf onder in de kersttradities met warme punch met rum en kerstkoekjes om onderweg op te eten. Luister naar leuke verhaal, zie de grootste schaatsbaan in Oostenrijk met eigen ogen en beleef nog veel meer. Je kunt kerstcadeaus kopen bij de kraampjes vol unieke artikelen en feestelijke decoratie. Bovendien kun je heerlijke zoetigheden proeven, waardoor je zeker in feeststemming komt.

...
Wenen: kersttour van 3 uur per Segway

3. Wenen: kersttour van 3 uur per Segway

Geniet van de feestdagen op enkele van de mooiste kerstmarkten van Wenen, samen met een sightseeing Segway-tour. Na een Segway-training van 20 minuten volg je de gecertificeerde gids door feestelijk versierde straten en passeer je de beroemde gebouwen van Wenen. Laat u betoveren door de charme van de feestelijk verlichte wereldberoemde architectuur van Wenen en geniet van een heerlijke warme chocolademelk of een warm glas glühwein op de idyllische kerstmarkten. Ontdek de verschillende markten in het stadscentrum: de Altwiener Christkindlmarkt is een glinsterend wonderland, het kerstdorp aan de Maria-Theresien-Platz biedt traditioneel vakmanschap aan meer dan 70 kraampjes en de kerstmarkt op Spittelberg is betoverend met zijn unieke sfeer. Aan het einde van de rondleiding ontvangt u de originele Weense kerstmarktmok - een echt verzamelobject.

...
Wenen: kerstmarkten 2,5 uur durende wandeling

4. Wenen: kerstmarkten 2,5 uur durende wandeling

Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de feestelijke periode van Wenen tijdens een wandeltocht langs 3 van de pittoreske kerstmarkten en zie de mooiste pleinen van Wenen transformeren voor het seizoen met de geuren en smaken van de winter. De verlichte gebouwen van de Ringstraße vormen een fantastisch decor voor tal van gebakken goederen, hete punch en geroosterde kastanjes. Ga naar de Arts and Crafts Market in de schaduw van de St. Charles Church (Karlskirche). Bezoek de oude Weense Christkindl Markt in Freyung, omringd door de stadspaleizen en de Schottenkirche. Een rustiger alternatief voor de drukte van Rathausplatz, de markt biedt volop mogelijkheden om kerstspulletjes te proeven (op eigen kosten). Bezoek vervolgens het Kingdom of Lights op Rathausplatz, de grootste kerstmarkt van Wenen, met wortels die teruggaan tot de 18e eeuw. Naast tientallen eetstalletjes, kun je ook genieten van de prachtige handgemaakte kunst en ambachten uit Oostenrijk en Centraal-Europa. Zie uitbundig versierde kerstbomen in het park, waaronder de Kasperl-boom ("Tree of Seals") en Herzerlbaum ("Tree of Hearts.") Onderweg zie je feestelijke lichtjes bij bezienswaardigheden als de Kathedraal, Paleis Hofburg, Spaanse Rijschool en Stadhuis. Bewonder de versieringen van de belangrijkste winkelboulevards, zoals Graben en Kohlmarkt, en vang de spanningen van Haydn, Mozart en Strauss in het Rathaus elk weekend voorafgaand aan Kerstmis.

...
Wenen: magische rondleiding kerstmarkten en oude centrum

5. Wenen: magische rondleiding kerstmarkten en oude centrum

Zie hoe Wenen Kerstmis viert tijdens een magische rondleiding langs de vele kerstmarkten van de stad. Ontdek een grote variëteit aan Oostenrijkse tradities en gewoontes, waaronder een breed aanbod aan seizoensgebonden producten zoals de traditionele Glühwein (gearomatiseerde wijn). Kerst brengt een speciaal gevoel van magie naar het oude centrum van Wenen. Samen met de professionele lokale gids bezoek je de mooist versierde plekken en markten. Je zult betoverd raken door de charmante sfeer op straat, die alleen in deze tijd van het jaar ervaren kan worden. Je ervaart de hoofdstad van Oostenrijk vanuit een geheel nieuw perspectief, vol kleuren, traditionele waren, en feestelijke sferen.

...

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 35 beoordelingen

Prachtige avond

Ik had de aanbevelingen van eerdere bezoekers van de site gelezen. Ik arriveerde een half uur van tevoren en kon mijn plaats kiezen. Ik was niet alleen zeer goed geplaatst, maar ik vond het orkest ook erg goed. De kerk was versierd met lange, mooie sparren. De keuze van nummers was niet conventioneel. De muzikanten en het publiek waren in een gelukkige stemming. De bis was een traditioneel Oostenrijks kerstlied. Een geweldige avond. Geen verwarming in de kerk, je moet goed bedekt zijn en je jas houden.

We gingen op 26 december. Het concert was best leuk. Vier muzikanten speelden beentoven, bach, motzart en anderen. U hoeft geen formele kleding te dragen. Het was behoorlijk koud, zelfs in de kerk.

Het was geweldig! Prachtige muziek en super goed georganiseerd. Boven verwachting!

top locatie en prachtige ambiance met prachtig programma!!!

fantastisch

we wisselden onze voucher bij de ingang, geen probleem