Wenen Natuur & avontuur

Wenen Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Wenen: voorrangstickets voor Tiergarten Schönbrunn

1. Wenen: voorrangstickets voor Tiergarten Schönbrunn

Bezoek Tiergarten Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld en voor de vijfde keer op een rij verkozen tot beste dierentuin van Europa. Het is samen met het paleis Schönbrunn onderdeel van een UNESCO Werelderfgoedlocatie en je kunt er een unieke combinatie van cultuur en natuur, bevordering van behoud en biodiversiteit, alsook keizerlijke charme beleven. 700 diersoorten, van alpaca's tot zebra's Zie 700 diersoorten van over de hele wereld, waarvan sommige ernstig bedreigd. Verken een park van 17 hectare, waar rondlopen giraffe's, orang-oetans aan touwen slingeren, Siberische tijgers dommelen, koala's bergen aan eucalyptusblaadjes eten, Afrikaanse olifanten in de modder rollen en stokstaartjes in het zand graven. De grootste attractie: reuzenpanda's Maak kennis met de populairste bewoners van de dierentuin, de reuzenpanda's. Leer waarom Schönbrunn een van slechts een handjevol dierentuinen ter wereld is aan welke de Volksrepubliek China een paar panda's heeft toevertrouwd. Ervaar de manieren waarop de dierentuin uniek is in het helpen om deze bedreigde diersoort op natuurlijke wijze te fokken. Ontdek hoe Yang in 2016 de eerste panda in gevangenschap werd die zonder tussenkomst van mensen tweelingwelpen opvoedde. Rondleiding door de dierenhuizen Bij slecht weer kun je je toevlucht zoeken in de vele dierenhuizen. Baan een weg door het regenwoudhuis met meerdere verdiepingen, waar je een grote variëteit aan tropische flora en fauna aantreft. Kom oog in oog te staan met glinsterende vissen en fascinerende reptielen in het aquarium en terrarium. Zie doodshoofdaapjes en lemuren vrij rondslingeren in het historische apenhuis. Neem een blik onderwater op de zeehonden en pinguïns in het Polarium. Zie ijsberen onder water duiken in de naburige Polardom. Lees meer interessante feiten over zeldzame rassen van landbouwhuisdieren in het Tirolerhof.

Vanuit Wenen: Alpenpanorama-tour naar Hallstatt

2. Vanuit Wenen: Alpenpanorama-tour naar Hallstatt

Je vertrekt vanuit Wenen en reist langs een panoramische weg door het hart van de Oostenrijkse Alpen. Bezoek een van de oudste kloosters in Oostenrijk in de abdij van Admont aan de oevers van de rivier de Enns en bewonder de barokke architectuur van het gebouw, beroemd om zijn enorme monastieke bibliotheek. Je maakt een begeleide wandeling door het dorp Hallstatt en je komt meer te weten over zijn opmerkelijke geschiedenis. Ervaar de cultuur van de regio en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergen die uit de smalle valleien rijzen. Ga verder naar de stad Gmunden, populair als kuuroord vanwege het warme klimaat en het fascinerende landschap. Je krijgt een prachtig uitzicht op het 11e-eeuwse kasteel Schloss Ort in het midden van het meer Traunsee. Profiteer van de vredige sfeer van de stad, bekend om haar traditionele ambachten sinds de 17e eeuw en koop souvenirs voor de rit terug naar Wenen.

Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

3. Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

Bekijk de bezienswaardigheden van Salzburg tijdens een dagexcursie vanuit Wenen, met optionele drop-off voor degenen die willen overnachten. Reizend in kleine groepen van niet meer dan 8 personen, neemt de intieme tour je mee door het adembenemende landschap van het Weense Woud, met de toppen van de Alpen in de verte, en verder naar het prachtige Oostenrijkse merengebied. Stop bij de ansichtkaart Lake Attersee en bezoek het charmante bergdorp St. Gilgen aan de Wolfgangsee, een beroemde locatie in de hitfilm "The Sound of Music". Ontdek bij aankomst in Salzburg de oude binnenstad van Salzburg, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met uw gids tijdens een ontspannen wandeling. Luister naar intrigerende verhalen over de beroemde inwoners van de stad terwijl je langs de geboorteplaats van Mozart, de kleurrijke tuinen van het Mirabell-paleis, de begraafplaats van de abdij van St. Peter, de kathedraal van Salzburg en het aartsbisschoppelijk paleis komt. Breng de middag door in Salzburg met voldoende vrije tijd om een lunch te kopen en zelf door de stad Mozart te dwalen voordat je met je chauffeur terugkeert naar Wenen.

Wenen: kaartjes voor Kunst Haus Wien: Museum Hundertwasser

4. Wenen: kaartjes voor Kunst Haus Wien: Museum Hundertwasser

Bezoek het KunstHausWien en verken het Museum Hundertwasser. Kies tussen een ticket voor de permanente tentoonstellingen, een ticket voor de tijdelijke tentoonstellingen, of een combiticket met korting voor beide. Bij het Museum Hundertwasser leer je meer over de beroemde kunstenaar die de filosofie en artistieke principes van het museum vormgaf en die de architectuur van het gebouw bepaalde. Leer meer over de toewijding van Hundertwasser ten opzichte van het gebouw en om in harmonie met de natuur te leven. De rondleiding begint bij de eerste visioenen van de kunstenaar tot praktische implementaties zoals bouwmodellen en het museum zelf.

Wenen: geheimen van de fiaker en rit per paardenkoets

5. Wenen: geheimen van de fiaker en rit per paardenkoets

Neem een kijkje in de onbekende wereld van de fiakers (bestuurders van paardenkoetsen). Wie zijn de fiakers? Waar komen ze vandaan? Belangrijker nog; waar gaan ze 's avonds naartoe als de werkdag erop zit? Achterhaal deze geheimen en nog veel meer, met een bezoek aan de authentieke paardenstal van de fiakers in Wenen. Je krijgt eindelijk de kans om een kijkje achter de schermen te nemen van de traditionele dubbelspan met 'Lohnkutchen' (de originele paardentaxi). Verken het unieke paardencentrum van fiakers in de 11e wijk van Simmering in Wenen. Dankzij een buitengewone rondleiding door de stal krijg je een idee van dit traditionele beroep van het familiebedrijf van de Weense fiakers. Maak daarna een ritje met een authentieke Weense fiaker - de gebruikelijke manier van vervoer in de 18e eeuw - terug naar de stad, voordat de werkdag van de fiaker begint. Tijdens de rit kom je door de opbloeiende wijk van Sint Marx en ga je via de beroemde Ringstraße naar het stadscentrum. Je wordt afgezet bij Michaelerplatz in het stadscentrum, wat een perfecte plek is om je ontdekkingsreis langs alle bezienswaardigheden van Wenen voort te zetten.

Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

6. Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

Deze tour van Wenen naar Salzburg en het omliggende merengebied is een geweldige kans om in de wereld van klassieke muziek te duiken en enkele van de juwelen van het natuurlijke erfgoed van de wereld te zien. Salzburg is een prachtige stad aan de oevers van de rivier de Salzach, en is ook de wereldhoofdstad van de klassieke muziek, de geboortestad van zowel Mozart als Karajan. Loop door de Mirabell-tuinen en bekijk het huis waar Mozart werd geboren, evenals de kathedraal en de Sint-Pietersabdij, een van de oudste abdijen van Europa. Tijdens je vrije tijd kun je ervoor kiezen om de kabelbaan naar het fort van Hohensalzburg te nemen om een prachtig panoramisch uitzicht over de stad te zien. Iedereen die ooit de "Sound of Music" heeft gezien, zal enthousiast zijn bij het zien van enkele filmlocaties. Nadat je de culturele kant van Salzburg hebt omarmd, ga je de natuurlijke schoonheid van het Salzkammergut-merengebied verkennen. Wat is er mooier dan de weerspiegeling van de machtige Alpenbergen in het kristalheldere water van de pittoreske meren? Bereid u voor op onvergetelijke alpenlandschappen, zuivere heldere lucht en het sprankelende blauwe water van de Mondsee. Dit zijn niet de enige schatten die in het Salzkammergut op u wachten. Het laatste hoogtepunt van de tour zijn kleine dorpjes aan de oevers van de Attersee. De stille wateren van de mysterieuze meren verbergen vele legendes en verhalen, die allemaal bijdragen aan het zeer bijzondere karakter van deze tour.

Wenen: e-bike-rondleiding met gids van 60 minuten

7. Wenen: e-bike-rondleiding met gids van 60 minuten

Met een e-bike fiets je snel van het ene Weense hoogtepunt naar het andere. De rondleiding begint op Karlsplatz en passeert dan het Musikvereinshaus, de Opera Hall, Hotel Sacher en de Albertina. Je gaat dan verder van de Hofburg naar Heldenplatz waar je de geest van het goede oude Wenen kunt snuiven, compleet met het zicht op de musea. Je pad leidt je vervolgens naar het Parlementsgebouw en Rathaus, voordat je aankomt bij het Burgtheater en langs de Stock Exchange rijdt. De Stephansplatz mag niet worden gemist en daarna fiets je verder naar het stadspark op de Schwarzenbergplatz naar het Belvedere. Je rondleiding eindigt weer bij Karlsplatz. Als je in de stemming bent om eens iets anders te doen, kun je navraag doen naar e-bike-huur voor de hele dag. Binnen 20 minuten bereik je de nabijgelegen recreatiegebieden Donauinsel, Prater of de nabijgelegen wijngaarden rond Wenen. Aan het einde van je dag kun je je e-bike afgeven op Karlsplatz of ons hoofdkantoor in de buurt van Schönbrunn. We halen ook fietsen op bij hotels.

Vanuit Wenen: Sound of Movies Musical Tour naar Salzburg

8. Vanuit Wenen: Sound of Movies Musical Tour naar Salzburg

Begin je reis in het idyllische landschap van de Oostenrijkse Alpen. Bezoek de beroemde kerk van Mondsee, gekozen door de directeur van The Sound of Music als een ideale locatie voor de bruiloft van Maria. Maak op weg naar Salzburg de kans om geweldige foto's te maken van de prachtige meren en pieken. Geniet van de frisse lucht in het Hellbrunn-park en zie hoe de beroemde Gazebo het geheim van Liesl's eerste kus bewaart. Zie het Nonnberg-klooster, het oudste in Europa dat beroemd werd dankzij de stem van Maria Kutschera, wiens verhaal als inspiratie diende voor de film Sound of Music. Je wandelt door de prachtige Mirabell-tuinen, waar Maria en de kinderen rond de Pegasus-fontein dansten en het lied Do-re-mi zongen. Bekijk de schilderachtige Hourse Pond-opname in de film en de beroemde Residence Fountain van Residence Square, de beroemdste fontein in de stad, gekozen voor het nummer I Have Confidence in Me. Neem foto's van de zomerse rijschool, waar de familie von Trapp deelnam aan het wereldberoemde muziekfestival van Salzburg, en geniet van de stilte van de oudste begraafplaats in Oostenrijk in het Sint-Pietersklooster, waar de familie von Trapp eerder een veilige schuilplaats vond voor het ontsnappen naar Italië.

Kajaktocht van een halve dag door Wenen

9. Kajaktocht van een halve dag door Wenen

Ontdek het meest schilderachtige deel van Wenen, de Alte Donau; een dorp aan het meer dat in 1870 werd afgesneden van het hoofdkanaal van de Donau. Hier zwerven nu nachtelijke bevers in een deel van de rivier. Zie hoe Wenen zijn gevestigde reputatie als centrum voor diplomatie, politiek en internationale betrekkingen handhaaft terwijl je langs de Verenigde Naties peddelt, samen met een aantal van de andere belangrijkste hedendaagse gebouwen van de stad. Dit uitzicht op de stad wordt later gecontrasteerd met de schattige hutten aan het meer die de waterkant sieren om levendige uitbarstingen van kleur te geven aan de oever van het meer. Je zult waarschijnlijk het water delen met lokale roeiers, een enkele visser en onderweg veel zwanen en eenden. De Alte Donau is een wateroase midden in de stad, perfect ontworpen voor verder onderzoek per kajak. Als het warm is, kun je ook een pauze nemen voor een duik in het schone water van het meer terwijl je nieuwe vrienden maakt, wat zonneschijn krijgt en actief bent. Ook krijg je heel veel tips van de gids als je het 'nieuwe' Wenen nog even wilt blijven verkennen. U kunt lunchen of een cocktail drinken op het zelfbenoemde 'Copa-strand' van Wenen, zwemmen bij een van de pontons aan de rivier, een bezoek brengen aan de Donau-toren met zijn 360°-uitzicht over de skyline van Wenen, of het charmante Donaupark verkennen, allemaal op loopafstand vanaf het eindpunt.

Wenen: Go Green Eco Tour per elektrische mountainbike

10. Wenen: Go Green Eco Tour per elektrische mountainbike

Sla een dagje de musea en keizerlijke paleizen van Wenen niet over en trek op de mountainbike het stadscentrum uit. Ontdek de spectaculaire groene landschappen die direct voor de deur van de stad liggen en rijd langs de oevers van het Donaukanaal. Fiets naar het wijndorp Nussdorf en beklim vervolgens de hoogste heuvel van Wenen terwijl je gemakkelijk de Kahlenberg beklimt op je comfortabele e-bike met extra dikke banden. Fiets door de prachtige wijngaarden en krijg vanaf de top het meest spectaculaire uitzicht over Wenen. Fiets vervolgens door de bossen tijdens de afdaling om de oevers van de majestueuze rivier de Donau en het Donau-eiland te bereiken. Geniet van een traditionele snack van braadworst en een radler (pils shandy) voordat je door het Prater-park rijdt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Wenen

Welke topattracties zijn een must-see in Wenen?

De topattracties in Wenen zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wenen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hallstatt

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 891 beoordelingen

Interessant familiebedrijf dat graag uitleg geeft over de achtergrond van haar werk. Er wordt een open en goede sfeer gecreëerd waarin het dagelijkse leven van de paarden en het bedrijf wordt gesuggereerd. Je bent erbij als de paarden en koetsen klaar staan voor de dag en dan begeleid je de Fiacre in de koets naar het werk. Leuke ervaring die veel diervriendelijke achtergronden onthult! De moeite waard om te ervaren!

Boeiend en inspirerend museum over leven en kunst (schilderkunst, grafisch werk en architectuur) van Hundertwasser. Met ook op de begane grond een horeca-gelegenheid met een aangenaam buitenterras. Op loopafstand van het museum ligt ook "Hundertwasser Village", een (nogal toeristisch) winkelcentrum in Hundertwasser-stijl.

todo fue según el itinerario hasta tuvimos paradas adicionales todo empezo puntual y el bus super amplio para todos . la guía nos contaba la historia de vienna en el trayecto super la experiencia

Zeer ruime collectie van werk van Hundertwasser. Het toont de veelzijdigheid van deze kunstenaar. Goede toelichtingen en het museum zelf is ook een geweldig gebouw.

Geweldige ervaring. Ongeveer 30 minuten instructie in het leven van Fiakker en een koetsrit van 1 uur.