Wenen Seizoensgebonden activiteiten

Wenen Seizoensgebonden activiteiten: Onze meest aanbevolen

Classic Ensemble Vienna in de Sint-Petruskerk

1. Classic Ensemble Vienna in de Sint-Petruskerk

Ervaar de Sint-Petruskerk, één van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Je laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar de prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister ook naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Je beleeft deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

2. Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

Bezoek de Stephansdom, een van de mooiste gebouwen in de Oostenrijkse hoofdstad. Of je nu een muziekliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, je zult zeker genieten van de geweldige akoestiek binnen de muren van de kathedraal. Kies uit beroemde klassieke of kerstshows voor een elegant concert in Wenen. Bewonder de juwelen van klassieke muziek in de Stephansdom, waar ooit WA Mozart en J. Haydn speelden. Luister naar de geweldige werken van Europese componisten zoals Mozart, Beethoven en Bach, zelfs tijdens de kerstperiode (indien optie geselecteerd). Vier Schuberts 225ste verjaardag met een passend optreden in zijn prachtige woonplaats. Herdenk de 175e verjaardag van de dood van Felix Mendelssohn met een uitvoering van zijn oratorium over het verhaal van de bijbelse profeet Elia, een van de bekendste werken van de componist. Luister naar een concert op het nieuwe Giant Organ (als de orgelconcertoptie is geselecteerd) met machtige klanken uit meer dan 12.000 pijpen, een van de grootste orgeleenheden van Europa. Hoor organisten van wereldklasse een uitgebreid programma met meesterlijke virtuositeit spelen in het middenschip van de kerk.

Wenen: kerstmarkt Schönbrunn en klassiek concert

3. Wenen: kerstmarkt Schönbrunn en klassiek concert

Als ideale aanvulling op een kerstmuziekavond bieden wij culinaire waardebonnen aan, die bij alle gastronomische stands van Schloss Schönbrunn Cultuur- en Kerstmarkt kunnen worden ingewisseld. Schlossorkest Schönbrunn wacht op u in de paleisoranje waar Mozart zelf in 1786 optrad. Het concert is een fijne selectie van meesterlijke muziek van Mozart en Strauss, afgerond met twee vocale uitvoeringen. Bezoek de kerstmarkt tijdens de openingstijd: 19. november tot 23. december | 10.00 uur tot 21.00 uur 24. december | 10.00 uur tot 16.00 uur 25. December tot 4. Januari | 10.00 uur tot 18.00 uur Geniet daarna van kerstmuziek tijdens het concert in de Oranjerie om normaal gesproken om 20.30 uur* *behalve: 24.12. 15:00, 25.-30.12. 20:30, 31.12. 19:00, 01.01. 16:00 & 20:30 uur

Wenen: Nieuwjaarsconcert Strauss & Mozart

4. Wenen: Nieuwjaarsconcert Strauss & Mozart

Ga het nieuwe jaar tegemoet in klassieke stijl en zie het Salonorkest Alt-Wien hun laatste opvoering van het jaar weggeven. Met balletdansers en internationale operasterren creëren ze een onvergetelijke avond in de Mozartsaal van het Konzerthaus in Wenen. Hoor de mooiste melodieën van de koning van de wals Johann Strauss en de held van de Weense klassieke muziek, W.A. Mozart. Na het concert heb je de kans om de wals te leren met een workshop tijdens het Nieuwjaarsgala. Ontdek jouw walstalent terwijl de sfeervolle muziek speelt. Luid het nieuwe jaar in vanaf het prachtige terras met uitzicht op het Stadtpark tijdens een fantastisch muzikaal evenement en feest.

Wenen: kerstconcert en diner in de Kursalon

5. Wenen: kerstconcert en diner in de Kursalon

Vier Kerstmis in klassieke stijl en zie het "Salonorchester Alt Wien" op het podium in de Lanner Saal. Geniet van optredens van balletdansers en internationale operazangers in een ongelooflijke muzikale viering van de werken van de koning van de wals Johann Strauss en een van de belangrijkste figuren van de Weense klassieke muziek, Mozart. Hoor de walsen en laat je opwinden door het ritme van de polka's. Geniet van de ontroerende operettes en soloconcerten van 2 van de beste componisten ter wereld, uitgevoerd op het hoogste niveau van artisticiteit. Geniet van een exclusief 4-gangenmenu "Imperial Vienna" in de feestelijke ambiance van restaurant "Das Johann".

Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

6. Wenen: Kerst- en nieuwjaarsconcert in de Sint-Petruskerk

Ervaar de Sint-Petruskerk, een van de mooiste barokkerken in Wenen. De kerk werd gebouwd van 1701 tot 1733 volgens de plannen van Lukas von Hildebrand. Laat je betoveren door het Classic Ensemble Vienna tijdens een avond vol klassieke muziek. Luister naar prachtige interpretaties van werken van beroemde componisten zoals Mozart, Beethoven, Bach en vele anderen. Luister naar 'Eine kleine Nachtmusik,' laat je door de muziek door 'De vier seizoenen' leiden en volg de muzikale verhalen van Mozart, Bach en Schubert. Gniet van deze klassieke werken in de onbeschrijflijke sfeer van de ondergrondse gewelven van de Sint-Petruskerk in het hart van Wenen.

Wenen: kerstconcert Strauss & Mozart in Kursalon

7. Wenen: kerstconcert Strauss & Mozart in Kursalon

Vier kerst op klassieke wijze en bekijk het Salonorchester Alt Wien op het podium van de Lanner Saal. Je kunt genieten van een optreden van geweldige balletdansers en internationale operazangers in een ongelooflijke muzikale viering van de werken van de koning van de wals, Johann Strauss, en een van de hoofdfiguren van de Weense klassieke muziek, W.A. Mozart. Luister naar de walsen en laat het ritme van de polka's je meeslepen. Geniet van de meeslepende operettes en soloconcerten van 2 van de beste componisten ter wereld die worden uitgevoerd met de allerhoogste kunde.

Wenen: rondleiding van de kerstmarkten

8. Wenen: rondleiding van de kerstmarkten

Ga samen met een lokale gids op pad om meer te weten te komen over de kerstmarkten in Wenen en bezoek 4 geliefde locaties in de alternatieve wijken van de stad. Dompel jezelf onder in de kersttradities met warme punch met rum en kerstkoekjes om onderweg op te eten. Luister naar leuke verhaal, zie de grootste schaatsbaan in Oostenrijk met eigen ogen en beleef nog veel meer. Je kunt kerstcadeaus kopen bij de kraampjes vol unieke artikelen en feestelijke decoratie. Bovendien kun je heerlijke zoetigheden proeven, waardoor je zeker in feeststemming komt.

Wenen: ticket voor kerstconcert in de Kapucijnenkerk

9. Wenen: ticket voor kerstconcert in de Kapucijnenkerk

Kies een stoel in de verwarmde Kapucijnenkerk en ontmoet het keizerkwartet Wenen. Geniet van een uitstekende uitvoering gecombineerd met trompet, solostem en inspirerende teksten - een vrolijke en contemplatieve ervaring om je in de stemming te brengen voor Kerstmis. Geniet van een feestelijk kerstconcert uitgevoerd door het keizerkwartet Wenen. Voel hoe het plezier om samen muziek te maken op het publiek overgaat en waar programma's met veel aandacht voor detail worden voorbereid en gearrangeerd. De Kapucijnenkerk in de buurt van de Staatsopera in het centrum van Wenen is beroemd om zijn keizerlijke crypte, die eeuwenlang dienst deed als begraafplaats van de keizerlijke Habsburgse familie. Het bescheiden interieur is ook zijn grootste troef – laat je fascineren door de houten meubels.

Wenen: kersttour van 3 uur per Segway

10. Wenen: kersttour van 3 uur per Segway

Geniet van de feestdagen op enkele van de mooiste kerstmarkten van Wenen, samen met een sightseeing Segway-tour. Na een Segway-training van 20 minuten volg je de gecertificeerde gids door feestelijk versierde straten en passeer je de beroemde gebouwen van Wenen. Laat u betoveren door de charme van de feestelijk verlichte wereldberoemde architectuur van Wenen en geniet van een heerlijke warme chocolademelk of een warm glas glühwein op de idyllische kerstmarkten. Ontdek de verschillende markten in het stadscentrum: de Altwiener Christkindlmarkt is een glinsterend wonderland, het kerstdorp aan de Maria-Theresien-Platz biedt traditioneel vakmanschap aan meer dan 70 kraampjes en de kerstmarkt op Spittelberg is betoverend met zijn unieke sfeer. Aan het einde van de rondleiding ontvangt u de originele Weense kerstmarktmok - een echt verzamelobject.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevingen
  • Privétours
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Wenen

Welke topattracties zijn een must-see in Wenen?

De topattracties in Wenen zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wenen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hallstatt

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 10 beoordelingen

Zo'n mooie setting voor de muziek - ik vond het geweldig! Ik heb op de stoelen in het voorste gedeelte gezeten en het was het absoluut waard. Ik ben het niet eens met andere recensenten op de stoelen - het zijn eenvoudige kerkbanken en een uur lang prima. Ga 30 minuten te vroeg om een keuze te maken uit de stoelen in uw sectie. Let op er is geen AC.

Een leuk concert in de sfeervolle Sint-Pieterskerk. We hadden de middelste prijsklasse en hadden toch een goed zicht op de muzikanten. Alleen de kerkbanken waren een beetje ongemakkelijk op het einde. In categorie 1 had men echter op normale stoelen kunnen zitten, wat tegen het einde waarschijnlijk comfortabeler zou zijn geweest.

Prachtige en super professionele uitvoering met een super gekozen repertoire en zeer gepassioneerde uitvoerenden. Onze complimenten van ervaren klassiekliefhebbers en bezoekers. Onze dank en Hartelijke groeten. Madelon Spoor en Robin Logjes

Prachtige kerk en prachtige akoestiek vormen het decor voor een fantastische avond. De geweldige violisten, ze hebben me in vervoering gebracht

Geweldige klassieke uitvoering van vier topmuzikanten in sfeervolle kerk.