Kies data
Wenen

Wandeltours

Wenen Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

1. Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

Wenen: proeverij van verborgen wijnkelders

2. Wenen: proeverij van verborgen wijnkelders

Proef wijnen en snacks tijdens deze begeleide wandeling in Wenen, de enige hoofdstad ter wereld die direct in de stad wijn verbouwt. Ontdek alles over Weense wijn terwijl u onbekende kelders ontdekt. Volg je gids naar verborgen en geheime wijnkelders in het stadscentrum van Wenen. Tijdens verschillende haltes van uw tour bezoekt u wijnkelders die exclusief voor u zijn geopend. Proef bij elke stop geselecteerde wijnen in combinatie met typisch Weense snacks. Bezoek Haas en Haas, Restaurant Ofenloch en een speciaal hoogtepunt (geheime plek), die u elk een ander glas wijn en een authentieke Weense snack zullen bezorgen.

Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

3. Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

Maak een avondwandeling door Wenen wanneer het rustig is op straat en ontdek de mysterieuze verhalen die overal verborgen liggen. Volg de voetsporen van oude legendes en moderne mythen en leer de stad vanuit een ander perspectief kennen. Leer meer over verschillende mythen maar onthoud dat achter elk verhaal een kern van waarheid schuilt. Onderweg vind je wellicht zelfs een verklaring voor de vragen die tijdens de rondleiding naar boven komen. Kom te weten of heksen en vampieren echt onheil hebben gesticht in deze stad, leer over de rol die Wenen speelde aan het begin van de roman "Dracula" en ontdek de lokale spookhuizen. De rondleiding voert je langs de muren van de Hofburg en de Augustijnenkerk. Je bezoekt daarna de Neuer Markt, waar je vele enge en vreemde verhalen te horen krijgt. Je gaat verder naar de Blutgasse-wijk, een van de oudste delen van het stadscentrum. Aan het einde van de rondleiding zie je de legendarische Stephansdom.

Wenen: culinaire rondleiding Naschmarkt

4. Wenen: culinaire rondleiding Naschmarkt

Tijdens deze culinaire rondleiding over de Weense Naschmarkt verken je de beroemdste markt van de stad. Je gids leidt je rond op de markt, en dompelt je onder in een wereld rijk aan geuren, kleuren, smaken en natuurlijk geschiedenis.  Je verkent de markt met je gids en komt meer te weten over verschillende culturen en de manieren waarop zij voedsel bereiden en presenteren. Het is een proefmarkt, dus je overal van alles proeven. Probeer olijven uit Griekenland en Spanje, kaas uit Zwitserland, curry uit India, peper uit Brazilië, salami uit Italië, wijn uit Oostenrijk en nog veel meer.

Wenen: Skip-the-Line Hofburg Ticket & Sisi Museum Tour

5. Wenen: Skip-the-Line Hofburg Ticket & Sisi Museum Tour

Geniet van toegang met voorrang en stap het beroemde keizerlijk paleis Hofburg binnen, evenals het Sisi-museum, samen met een deskundige gids die je zal leiden op een rondleiding door het indrukwekkende complex. Loop dit prachtige kasteel binnen en ontdek de vergaderzaal die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk 24 verschillende kamers, waaronder de privékamers van het keizerlijke paar, hun saloons voor gasten en de kleedkamer van Elisabeth. Bewonder de Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen, die inzicht geven in de hofeetcultuur van de keizerlijke dynastie. Betreed het Sisi-museum met meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die aan Elisabeth toebehoorden, zoals haar jurken, parasols, handschoenen en haar unieke schoonheidsproducten.

Wenen: ondergrondse wandeltocht van 1,5 uur

6. Wenen: ondergrondse wandeltocht van 1,5 uur

Verken de mysterieuze onderwereld van Wenen tijdens deze spannende wandeltour. Beleef de diverse en veelbewogen geschiedenis van de stad met een professionele tourgids. Je begint aan de tour bij Michaelerplatz, waar je de 2.000 jaar aan geschiedenis van de stad kunt voelen. Tijdens een bouwproject werd hier een deel van de oude Romeinse stad blootgelegd. Je vindt er ook een kelder uit de 17e eeuw en een deel van de oude stadsmuur. Hier in de buurt ligt de Sint-Michaëlkerk, waar in de crypte meer dan 4.000 mensen begraven liggen. Zie de goed bewaard gebleven mummies van rijke en belangrijke personen. Vervolgens krijg je nog een paar andere kelders te zien.

Joods Wenen: rondleiding door de stadssynagoge

7. Joods Wenen: rondleiding door de stadssynagoge

Verken de Stadttempel, de belangrijkste synagoge van Wenen. De tour neemt je mee langs het gedenkteken van de Holocaust, de muur met namen en de levendige synagoge van de stad. Bekijk exclusief de binnenkant van de synagoge van de stad en leer de levendige geschiedenis kennen. Samen met je gids en actieve leden binnen de Joodse gemeenschap van Wenen, zul je een onvergetelijke ervaring hebben in de synagoge.

Vanuit Wenen: stadsrondleiding Bratislava met optioneel eten

8. Vanuit Wenen: stadsrondleiding Bratislava met optioneel eten

Geniet van een daguitstap naar Bratislava. Tijdens deze rondleiding zie je de hoogtepunten van deze charmante hoofdstad en krijg je genoeg vrije tijd om de stad zelfstandig te verkennen. Je vertrekt vanaf busstation Erdberg om 10:45 uur en komt om 11:50 uur aan bij bushalte Novy Most in Bratislava. Je steekt vanaf de halte de straat over via het zebrapad en ontmoet daar je gids bij de hoofdingang van het Park Inn Danube Hotel.  Wandel door het historische centrum van Bratislava. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Opera, het Reduta-gebouw, het Man at Work-beeld, het centrale plein, het Primatiaal Paleis en de Michaëlspoort. Na de wandeltocht kun je genieten van een koffie met taart bij een café. Je krijgt meer vrije tijd om de stad zelf te verkennen. Je wordt om 18:20 uur weer bij het busstation verwacht. Om 19:20 uur ben je weer in Wenen.

Filmlocatietour "The Third Man"

9. Filmlocatietour "The Third Man"

Geniet van een unieke tour in de voetsporen van Orson Welles door de originele filmlocaties van de klassieke film 'The Third Man'. Zelfs meer dan 50 jaar na de première blijft het duistere naoorlogse epos over Harry Lime (Orson Welles) een van de Weense filmklassiekers. Regisseur Carol Reed toverde het scenario van de Engelse romanschrijver Graham Greene behendig om tot een authentieke en artistieke film over het naoorlogse Wenen. Veel illustratieve foto's leiden in de voetsporen van Harry Limes door de kronkelende, met kinderkopjes gepleisterde steegjes van het oude stadscentrum van Wenen. Bezoek de belangrijkste filmlocaties, leer over het spannende internationale ontstaan van de film en over het 'andere Wenen', de oorlogsruïnes, de geallieerden, de zwarte markt en de spionnen uit oost en west. Beleef een onconventionele, levendige en spannende film- en stadstour!

Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

10. Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

Maak kennis met het leven van keizerin Elisabeth (algemeen bekend als Sisi) uit Oostenrijk-Hongarije tijdens een rondleiding door Wenen. Ontmoet je gids bij de Albertina en ga direct naar Hofburg, waar je de voormalige keizerlijke appartementen zult verkennen. Kom meer te weten over het dagelijkse leven van de keizerin. Bezoek dan de Augustijnenkerk, waar de Beierse prinses in 1854 met keizer Franz Josef trouwde. Bezoek dan haar favoriete patisserie, favoriete juwelier en andere winkels waar Sisi graag winkelde. Luister naar anekdotes en curiosa uit het leven van de beroemde keizerin en verwonder je over haar complexe karakter en persoonlijkheid. Ten slotte heb je de mogelijkheid om een extra bezoek aan de keizerlijke grafkelder te boeken. Onder de Kapucijnenkerk zijn de laatste rustplaats van Sisi en de graven van andere beroemde persoonlijkheden uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

  • Rondleidingen
  • Privétours
106 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 106

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Wenen

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Wenen?

Welke Sightseeing te voet in Wenen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.900 beoordelingen

De rondleiding was zeer informatief over de Lippizaners - prachtige paarden - en de 450-jarige traditie om ze te trainen op de Spaanse Rijschool. Onze gids was zeer toegankelijk en deskundig voor eventuele vragen. Het allerbeste was om deze zeer speciale paarden van zo dichtbij te zien!

Van jongs af aan was het een groot verlangen om ooit de Spaanse Rijschool te zien. De rondleiding van een uur was absoluut passend en duidelijk gestructureerd. Misschien niet genoeg voor mensen met paardenervaring, maar het is nog steeds een puur toeristische tour.

Duidelijke en enthousiaste gids die een rondleiding geeft in de binnenzaal, de buitenzaal, de binnenplaats en de stallen. Weet er veel over te vertellen.

Leuk en interessant om een kijkje achter de schermen te mogen nemen. Mooi om te zien hoe liefdevol er met de paarden omgegaan wordt. Een aanrader.

Erg leuke ervaring en een goed vehaal. Je maakt kennis met de paarden en krijgt een goede indruk van de dagelijkse gang van zaken.