Wenen
Tuinen & parken

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 15 beoordelingen

Het was echt wel een unieke ervaring. Door de Corona crisis was haast geen toeristen aanwezig. Zelfs onze fantastische gids vertelde ons dat wij een toer gingen meemaken wat nog nooit in haar carrière was voor gekomen. We hadden het kasteel bijna letterlijk voor ons alleen. Ik heb foto’s die niemand heeft. Het weer was prachtig. De locatie was prachtig en onze gids was enthousiast en lief. Echt een top bezoek. Ik wil dus gerust zeggen aanrader maar onze omstandigheden waren echt wel exceptioneel. Ondanks dit feit raad ik de tour met GetYourGide wel aan. Het was niet onze eerste keer met deze organisatie. Vorige touren in andere landen zoals die van Harry Potter in Londen waren ook top georganiseerd. Dikke pluim van ons en we zien ons zeker terug. Grtjs Olaf.

Eddy was een zeer aangename gids. Het was de moeite te horen over de geschiedenis en het leven van de Habsburgers. We zagen de mooiste kamers van het gebouw en Eddy wist steeds wel leuke anekdotes te vertellen. Als je vooral fan bent van Sissi ben je eraan voor de moeite, deze tour is vooral gericht op Maria Theresa. De tuin is het mooiste in de maand mei, maar ook in de winter zeer indrukwekkend.

Schönbrunn is zeker de moeite waard en ook om vooraf via Get your guide te boeken. Om 10 uur waren er al geen kaartjes meer beschikbaar voor de staatszalen voor de rest van de dag. Hier hoefde je geen voucher om te wisselen bij de kassa, de gids was goed en de tour redelijk uitgebreid ook al krijg je maar een klein deel van het paleis te zien. Wel erg druk, het was schuifelen door de staatszalen.

In de omschrijving stond dat de gids zou vertrekken als je niet op tijd was, maar een gedeelte van onze groep was wat later en daar werd gewoon op gewacht! De gids sprak goed verstaanbaar en begrijpelijk Engels met een beetje humor. Echt een leuke, interessante rondleiding! Zonder gids hadden we zeker wat achtergrondinformatie gemist (of je moet een audiotour nemen).

De begeleide tour was zeer goed georganiseerd. Catherine is een voortreffelijke gids die ook veel achtergrond informatie gaf over oa de andere bezienswaardigheden. Blij dat we dit geboekt hadden.