Wenen
Urban exploring

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Urban exploring: Onze meest aanbevolen

 • Wenen: stadstour in een elektrische oldtimer

  1. Wenen: stadstour in een elektrische oldtimer

  Geniet van een nostalgische rit door het prachtige Wenen. Optioneel inclusief een fles mousserende wijn om na afloop van de rit in stijl te kunnen proosten. Ontdek de charme van deze betoverende stad terwijl je luistert naar de spannende en onbekende verhalen van je chauffeur over de geschiedenis van Wenen. De omgebouwde vintage elektrische auto is comfortabel, wind- en weerbestendig en biedt plaats aan 5 personen. De auto rijdt schoon, emissievrij en stil. Ervaar de perfecte tour voor jong en oud.  Op je rit passeer je de mooiste bezienswaardigheden van Wenen, waaronder het Am Hof-plein, de keizerlijke Hofburg, de Volksgarten, het Burgtheater, het stadhuis en een deel van de beroemde Ringstraße. De drankjes worden direct in het voertuig geserveerd, zodat je er onderweg van kunt genieten.

 • Wenen: stadstour per fiets

  2. Wenen: stadstour per fiets

  Ervaar de levendige straten van Wenen en de oever van de Donau met de fiets. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden van dichtbij en ga op (fiets)pad met je goed geïnformeerde gids. Fiets over de Ringstrasse om een gevoel van de keizerlijke geschiedenis van de stad te krijgen. Ontdek het voormalige centrum van het machtige Habsburgse rijk via de indrukwekkende architectuur van de boulevards van Wenen. Pauzeer bij een aantal historische locaties om de verhalen er achter te horen. Neem onbelemmerd foto's van het operagebouw, het stadhuis, het parlement, de Hofburg en het kleurrijke Hundertwasserhaus.

 • Wenen: rondvaart over de Donau met apfelstrudel

  3. Wenen: rondvaart over de Donau met apfelstrudel

  Ontdek de wonderen van Wenen vanaf het water tijdens een idyllische boottocht over de Donau. De tocht begint op Schwedenplatz en de boot vaart vanaf daar in de richting van het Weense Donaukanaal. Bekijk hoe de sluis beneden wordt gedraaid en de boot keert om de rondvaart te vervolgen. Ga helemaal op in alle indrukken vanaf het water terwijl je geniet van een overheerlijke apfelstrudel en een warme drank. Kies uit Wiener melange, warme chocolademelk of thee en zoek dan een goede plek uit waar je van het uitzicht kunt gaan genieten. Bekijk tijdens deze rondvaart een selectie van de meest iconische gebouwen van Wenen, zoals de Uniqa -toren, het Urania Observatorium, het hotel en het commerciële gebouw van Jean Nouvel , het Schützenhaus van Otto Wagner, de Ringturm, de Roßauer Kazerne, het Zaha Hadid Haus en de afvalverbrandingsinstallatie Spittelau , waarvan de gevel is ontworpen door Fr...

 • Wenen: stadswandeling langs de highlights

  4. Wenen: stadswandeling langs de highlights

  Kom alles te weten over de Oostenrijkse hoofdstad en ontdek haar verborgen verhalen. Dwaal samen met je gids over grote verkeersassen en door smalle steegjes tijdens een informatieve wandeling door het verleden van de stad. Luister naar verhalen over het leven van de beroemde figuren die de loop van de geschiedenis van Wenen hebben gevormd. Zie de invloed van de Habsburgers door de grote gebouwen en woningen. Bewonder de ingewikkelde architectuur van de Weense kerken en merk de details van hun unieke architectuur op. Passeer enkele van de oudste bouwwerken van de stad.

 • Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

  5. Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

  Ontdek de verborgen delen van het historische centrum van Wenen en meer informatie over de binnenplaatsen van de stad en hun legendes. Luister naar de vele verhalen van Wenen als u een wandeling door de smalle straatjes naar minder bekende plekken in de stad. Ontdek vele beroemde hoogtepunten van Wenen dat u zult zien tijdens de tour. Zie Stephansplatz, laatste woonplaats van Mozart, Ballgasse, en de Franciscaanse kerk en klooster. Bewonder Palais Neupauer-Breuner en de Deutsche Haus, en een wandeling langs Blutgasse en Domgasse. Meer informatie over de Stephansdom, traditionele Weense gerechten, en het huis "Waar de koe speelt op het bord" voor het verkennen van de oude universiteitsstad wijk, de Jezuïetenkerk, en de oude stadsmuur. Deze tour gaat verder uit deel 1 door dezelfde touroperator. Het is echter geen probleem als je deel niet van tevoren hebben in de eerste tour.

 • Wenen: Segwaytour

  6. Wenen: Segwaytour

  Verken de historische stad Wenen met een futuristisch vervoersmiddel. Tijdens deze 3 uur durende Segwaytour maak je kennis met de keizerlijke stad op een moderne Segway. Na een korte uitleg van 20 à 30 minuten zul je langs de Opernring rijden naar het keizerlijke Hofburg Paleis, thuis van de Hapsburgse dynastie van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Zoef langs de parlementsgebouwen en door het centrum van de stad, langs bezienswaardigheden zoals de Sint-Stevenskathedraal en het Weense Stadhuis. Bekijk Wenen van dichtbij terwijl je in alle rust door de keizerlijke straten en verborgen steegjes rijdt. Trek de aandacht terwijl je langs de sierlijke architectuur en door de levendige straten van Wenen sjeest. Omdat er onderweg genoeg mogelijkheden zijn om foto's te maken is dit de beste manier om het majestueuze Wenen te verkennen.

  De Segway Tour in Wenen was super leuk. De gids was bijzonder professioneel. De route heel gevarieerd en onze zoon van 16 had een topdag in Wenen. Echt een aanrader met tieners!

 • Wenen: Segwaytour door de stad - annuleren tot 2 dagen van tevoren

  7. Wenen: Segwaytour door de stad - annuleren tot 2 dagen van tevoren

  Bekijk Wenen van dichtbij terwijl je in alle rust door de elegante straten en verstopte steegjes rijdt. Je leert hoe je je Segway moet besturen tijdens een korte veiligheidsbriefing en daarna ga je op pad. Rijd over de Ringstrasse en geniet van de schoonheid van het operagebouw. Luister naar verhalen over de Habsburgers terwijl je bij hun voormalige woning, de Hofburg, staat. Duik dieper in Oostenrijkse geschiedenis bij het stadhuis en het parlementsgebouw. Geniet van de tijd die je hebt om de architectonische pareltjes van Wenen te bewonderen. Neem foto's bij elke halte om de grootstedelijke schoonheid van de stad vast te leggen.

 • Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

  8. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

  Doe mee aan een zeer persoonlijke en leerzame rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op de spectaculaire bezienswaardigheden! Tijdens deze 3 uur durende tour zie je de best geselecteerde hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale Hofburg-paleiscomplex met tuinen en talrijke monumenten. Ga vervolgens naar het stadhuis Rathaus, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen. Je ziet ook het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en luxe winkels van de spectacul...

 • Wenen: Donau Rhapsody Segway Tour

  9. Wenen: Donau Rhapsody Segway Tour

  Begin door te leren hoe u veilig kunt navigeren op uw Segway, voordat u het stadscentrum verlaat via fietspaden naar het Donau-kanaal. Daar zie je Wenen van een andere kant, een aspect van de stad dat niet iedereen meemaakt. Nadat je het kanaal bent overgestoken, rijd je het grote Prater-park in om wat meer grondgebied te ontdekken dat de meeste bezoekers van Wenen niet zien. Glijd langs de Vienna Economics University en bereik uiteindelijk de rivier de Donau. De beroemdste wals van Johann Strauss, 'De blauwe Donau', is gewijd aan de schoonheid van deze rivier, en terwijl u daar bent, kunt u zelf beslissen of de rivier echt blauw is, of dat Strauss zijn gezichtsvermogen mogelijk heeft laten controleren. Ga daarna verder langs de rivier naar een speciaal uitkijkpunt, een van de beste uitzichten in Wenen. Het toont de Donau die door de heuvels van het Weense bos snijdt. Om deze unieke er...

  Leuke en mooie tour. Erg enthousiaste gids Horst Harrer die veel kon vertellen over Wenen.

 • Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

  10. Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

  Verken het middeleeuwse Wenen met een speurtocht op een mobiele telefoon-app. Ontdek de geschiedenis van Wenen op een unieke manier door raadsels op te lossen en aanwijzigingen te volgen om jezelf uit te dagen. Download de gratis Questo-app op je smartphone en begin bij het startpunt aan je zelfgeleide tocht. Ga op ontdekking tussen de tavernes en smalle middeleeuwse straten van Wenen. Ontdek sporen van de grootste tragedie in de geschiedenis van Wenen, de pest, terwijl je wordt geleid door het bizarre verhaal van de beroemdste balladeer van de stad, Marx Augustin. Kom meer te weten over de man die bekend staat als Lieber Augustin (Lieve Augustin), vanwege zijn charmante humor in bittere tijden. Ontgrendel geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt iedere keer wanneer je een aanwijzing of een raadsel oplost. Na de succesvolle oplossing van een aanwijzing ontvang je de exacte rout...

  We liked it very much. We are goining to do some more in other city's in the Netherlands too.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 455 beoordelingen

Leuk met de e-scooter door wenen. De gids is enthousiast en vertelt onderweg over Wenen en bijzondere plekken. Het rijden op de step is makkelijk en je zoeft heerlijk overal heen.

De Segway Tour in Wenen was super leuk. De gids was bijzonder professioneel. De route heel gevarieerd en onze zoon van 16 had een topdag in Wenen. Echt een aanrader met tieners!

Zeer mooie reis. Bratislava is een stad die het bekijken waard is. De tour was zeer informatief en de dagtocht werd over het algemeen aanbevolen.

Ondanks dat het heel erg regenachtig was, was het een fijne rondvaart.

Goed georganiseerd, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding