Wenen Wandeltochten
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Beste prijs-kwaliteitverhouding
Gecertificeerd
Snel uitverkocht

Onbekend Vienna: 2 uur Downtown Walking Tour

Toevoegen aan verlanglijst
Van mijn verlanglijst verwijderen
Duur: 130 minuten
14 Beoordelingen
14

Meer informatie over de geschiedenis van Wenen inzake deze 2-uur durende wandeling. Luister naar humoristisch, fictieve en waargebeurde verhalen over…

Duur: 130 minuten
Snel uitverkocht
Vanaf € 25

Populaire Wandeltochten in Wenen

Bekijk alle Wandeltochten in Wenen
Bekijk alle 207 tickets en tours

5 historische feiten over Wenen

De geschiedenis van Wenen voel je in de hele stad. Tijdens de wandelroute maak je een reis van de Romeinse tijd naar het Habsburgse Rijk, met klassiekers in muziek en kunst als begeleiding. Lees hieronder wat je allemaal kunt zien tijdens je wandeling.

Hoher Markt

Eén van de oudste pleinen in de stad was ooit het hart van de Romeinse nederzetting Vindobonna. In het Romeins Museum zie je prachtige artefacten.

Joodse wijk

In de Middeleeuwen bevond zich hier het Joodse ghetto. Het Holocaustmonument op Judenplatz verbeeldt een bibliotheek met binnenstebuiten gekeerde boeken.

Ruprechtskirche

Deze kerk uit 740 wordt door velen gezien als de oudste kerk in de stad. Twee monniken uit Salzburg stichtten hem en wijdden hem aan Sint Ruprecht.

Het huis van Mozart

Mozart woonde tussen 1784 en 1787 op de Domgasse 5, in een appartement op de eerste verdieping. In deze woning componeerde hij zijn beroemde komedie "Figaro".

Hofburg

Het voormalig keizerlijk paleis aan het Heldenplatz was tot 1918 het politieke centrum van de Habsburgers. Schönbrunn was het zomerpaleis, Hofburg het winterpaleis.

Plan je bezoek

Hoe werken gratis tours?

Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Hoe lang duurt een wandeltour?

De meeste wandeltours duren ongeveer tweeënhalf uur en hebben onderweg een pauze. Als dit je een beetje te veel is, kun je een tour maken die zich op specifieke thema's of wijken richt. En uiteraard kun je gewoon zelf alle plekken die je interesseren te voet bezoeken.


Wenen Wandeltochten
4.5
Gebaseerd op 771 beoordelingen van GetYourGuide-klanten