Wenen
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische feiten over Wenen

De geschiedenis van Wenen voel je in de hele stad. Tijdens de wandelroute maak je een reis van de Romeinse tijd naar het Habsburgse Rijk, met klassiekers in muziek en kunst als begeleiding. Lees hieronder wat je allemaal kunt zien tijdens je wandeling.

 • Hoher Markt

  1. Hoher Markt

  Eén van de oudste pleinen in de stad was ooit het hart van de Romeinse nederzetting Vindobonna. In het Romeins Museum zie je prachtige artefacten.

 • Joodse wijk

  2. Joodse wijk

  In de Middeleeuwen bevond zich hier het Joodse ghetto. Het Holocaustmonument op Judenplatz verbeeldt een bibliotheek met binnenstebuiten gekeerde boeken.

 • Ruprechtskirche

  3. Ruprechtskirche

  Deze kerk uit 740 wordt door velen gezien als de oudste kerk in de stad. Twee monniken uit Salzburg stichtten hem en wijdden hem aan Sint Ruprecht.

 • Het huis van Mozart

  4. Het huis van Mozart

  Mozart woonde tussen 1784 en 1787 op de Domgasse 5, in een appartement op de eerste verdieping. In deze woning componeerde hij zijn beroemde komedie "Figaro".

 • Hofburg

  5. Hofburg

  Het voormalig keizerlijk paleis aan het Heldenplatz was tot 1918 het politieke centrum van de Habsburgers. Schönbrunn was het zomerpaleis, Hofburg het winterpaleis.

Plan je bezoek

 • Hoe werken gratis tours?

  Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

 • Hoe lang duurt een wandeltour?

  De meeste wandeltours duren ongeveer tweeënhalf uur en hebben onderweg een pauze. Als dit je een beetje te veel is, kun je een tour maken die zich op specifieke thema's of wijken richt. En uiteraard kun je gewoon zelf alle plekken die je interesseren te voet bezoeken.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.900 beoordelingen

Het was echt wel een unieke ervaring. Door de Corona crisis was haast geen toeristen aanwezig. Zelfs onze fantastische gids vertelde ons dat wij een toer gingen meemaken wat nog nooit in haar carrière was voor gekomen. We hadden het kasteel bijna letterlijk voor ons alleen. Ik heb foto’s die niemand heeft. Het weer was prachtig. De locatie was prachtig en onze gids was enthousiast en lief. Echt een top bezoek. Ik wil dus gerust zeggen aanrader maar onze omstandigheden waren echt wel exceptioneel. Ondanks dit feit raad ik de tour met GetYourGide wel aan. Het was niet onze eerste keer met deze organisatie. Vorige touren in andere landen zoals die van Harry Potter in Londen waren ook top georganiseerd. Dikke pluim van ons en we zien ons zeker terug. Grtjs Olaf.

(Deze beoordeling is voor de Engelstalige "Vienna’s Secrets – Backyards & Mysterious Locations" tour) One gids, Utte (ik hoop dat ik haar naam juist heb), slaagde erin om de juiste mix te brengen van leuke en historische weetjes zonder dat je de indruk krijgt terug in de geschiedenisles te zitten. De tocht zelf brengt je zoals de titel het zegt naar mooie, en in het drukke Wenen heel rustige, plekjes. Een aanrader!

Eddy was een zeer aangename gids. Het was de moeite te horen over de geschiedenis en het leven van de Habsburgers. We zagen de mooiste kamers van het gebouw en Eddy wist steeds wel leuke anekdotes te vertellen. Als je vooral fan bent van Sissi ben je eraan voor de moeite, deze tour is vooral gericht op Maria Theresa. De tuin is het mooiste in de maand mei, maar ook in de winter zeer indrukwekkend.

Schönbrunn is zeker de moeite waard en ook om vooraf via Get your guide te boeken. Om 10 uur waren er al geen kaartjes meer beschikbaar voor de staatszalen voor de rest van de dag. Hier hoefde je geen voucher om te wisselen bij de kassa, de gids was goed en de tour redelijk uitgebreid ook al krijg je maar een klein deel van het paleis te zien. Wel erg druk, het was schuifelen door de staatszalen.

Leuke stadswandeling met gids Herbert gehad. Hij vertelde heel onderhoudend en had verstand van de geschiedenis van Wenen. Het was alleen heel erg koud en dan is het jammer dat je echt alleen maar buiten bent want daardoor waren we tot op onze botten verkleumd geraakt.