Wenen
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Wenen: voorrangstour Schloss Schönbrunn & tuinen

1. Wenen: voorrangstour Schloss Schönbrunn & tuinen

Bezoek het Schönbrunn-paleis en de tuinen en krijg snel toegang tot dit Weense juweeltje tijdens een rondleiding met skip-the-line tickets. Volg een gelicentieerde gids door weelderige interieurs, leer meer over de koninklijke familie van Habsburg en verken de sierlijke paleistuinen. Ontmoet je gids voor het paleis en begin met een informatieve inleiding tot de geschiedenis van de koninklijke compound. Ontvang een modern audioapparaat zodat je onderweg altijd de live vertelling van de tour kunt horen. Profiteer van voorrangstoegangskaarten en krijg snel toegang tot het paleis. Bewonder de grote ingang en begin je begeleide wandeling door 22 passagiershutten van het beroemde Oostenrijkse paleis. Bewonder de 40 meter lange Grote Galerij en de Ceremoniezaal en zie hoe de Habsburgse dynastie leefde terwijl je door weelderige zalen slentert en in privékamers gluurt. Luister naar vermakelijke verhalen over het voormalige koningshuis, die door je lokale en vriendelijke gids zijn doordrenkt met typisch Weense humor. Leer niet alleen over de fascinerende geschiedenis van de koninklijke familie van Habsburgers en de beroemde keizerin Sissi, maar ook over hoe het paleis zich in de moderne tijd heeft ontwikkeld en waar de koninklijke afstammelingen nu wonen. Geniet na de rondleiding van de mogelijkheid om in je eigen tempo door de tuinen te wandelen en een glimp op te vangen van de Gloriette, een boog op de top van een heuvel met uitzicht op de Weense bossen.

...
Wenen: voorrangsticket & rondleiding Weense Staatsopera

2. Wenen: voorrangsticket & rondleiding Weense Staatsopera

Verken de Weense Staatsopera tijdens deze rondleiding met toegang zonder wachtrij. Dompel jezelf onder in neorenaissance-architectuur en fijnmazige ontwerpen van het operagebouw en ontdek veel dingen die verborgen blijven voor het typische avondpubliek. Kom aan bij het operagebouw en geniet van een gestroomlijnd entree door simpelweg je bevestigingsvoucher te tonen. Ontmoet je gids en begin je reis door het gebouw. Neem vanuit de foyer de grote trap naar de staatskamers (de theesalon, marmeren zaal, Schwindfoyer, Gustav Mahler-zaal) voordat je het auditorium bereikt. Neem een kijkje op het podium waar veel beroemde muzikanten, dansers en artiesten hebben gestaan. Tijdens je ontdekkingstocht hoor je feiten over de geschiedenis van het gebouw en de architectuur, en leer je hoe een operahuis wordt gerund.

...
Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

3. Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

...
Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

4. Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

Maak een avondwandeling door Wenen wanneer het rustig is op straat en ontdek de mysterieuze verhalen die overal verborgen liggen. Volg de voetsporen van oude legendes en moderne mythen en leer de stad vanuit een ander perspectief kennen. Leer meer over verschillende mythen maar onthoud dat achter elk verhaal een kern van waarheid schuilt. Onderweg vind je wellicht zelfs een verklaring voor de vragen die tijdens de rondleiding naar boven komen. Kom te weten of heksen en vampieren echt onheil hebben gesticht in deze stad, leer over de rol die Wenen speelde aan het begin van de roman "Dracula" en ontdek de lokale spookhuizen. De rondleiding voert je langs de muren van de Hofburg en de Augustijnenkerk. Je bezoekt daarna de Neuer Markt, waar je vele enge en vreemde verhalen te horen krijgt. Je gaat verder naar de Blutgasse-wijk, een van de oudste delen van het stadscentrum. Aan het einde van de rondleiding zie je de legendarische Stephansdom.

...
Wenen: Spaanse rijschool zonder wachtrij

5. Wenen: Spaanse rijschool zonder wachtrij

Wees getuige van spectaculaire vaardigheden van prachtige Lipizzaner-hengsten en hun trainers zonder in de rij te hoeven staan. Ontdek het historische en culturele erfgoed van de keizerlijke Spaanse rijschool in Wenen en het Hofburg-paleiscomplex. Begin je rondleiding voor het Looshaus, een prachtig voorbeeld van Weens modernisme. Volg je ervaren gids op een reis door het historische Hofburg-paleiscomplex. Kom meer te weten over de invloed van de Habsburgse dynastie op de Spaanse Rijschool en de 450-jarige geschiedenis van de school. Laat na je rondleiding je gids achter en sla de rij over om de legendarische Horse Training Show te zien. Geniet van de prachtige Weense muziek en het Ballet van de Witte Hengsten. Bewonder het behendige manoeuvreren en de glanzende vachten van het paard.

...
Wenen: Paleis Hofburg & Sisi Museum Skip-the-Line Tour

6. Wenen: Paleis Hofburg & Sisi Museum Skip-the-Line Tour

Geniet van toegang met voorrang en stap het beroemde keizerlijk paleis Hofburg binnen, evenals het Sisi Museum, samen met een deskundige gids die je zal begeleiden tijdens een rondleiding door het indrukwekkende complex. Loop dit prachtige kasteel binnen en ontdek de vergaderzaal, die werd gebruikt voor de ministeriële conferenties die werden voorgezeten door de keizer. Bekijk 24 verschillende kamers, waaronder de privéslaapkamers van het keizerlijke paar, hun saloons voor gasten en de kleedkamer van Elisabeth. Bewonder de Silver Collection met waardevolle porseleinen en kristallen glazen, die inzicht geven in de eetcultuur aan het hof van de keizerlijke dynastie. Betreed het Sisi-museum met meer dan 300 persoonlijke voorwerpen die van Elisabeth waren, zoals haar jurken, parasols, handschoenen en haar unieke schoonheidsmiddelen.

...
Wenen: ondergrondse wandeltocht van 1,5 uur

7. Wenen: ondergrondse wandeltocht van 1,5 uur

Verken de mysterieuze onderwereld van Wenen tijdens deze spannende wandeltour. Beleef de diverse en veelbewogen geschiedenis van de stad met een professionele tourgids. Je begint aan de tour bij Michaelerplatz, waar je de 2.000 jaar aan geschiedenis van de stad kunt voelen. Tijdens een bouwproject werd hier een deel van de oude Romeinse stad blootgelegd. Je vindt er ook een kelder uit de 17e eeuw en een deel van de oude stadsmuur. Hier in de buurt ligt de Sint-Michaëlkerk, waar in de crypte meer dan 4.000 mensen begraven liggen. Zie de goed bewaard gebleven mummies van rijke en belangrijke personen. Vervolgens krijg je nog een paar andere kelders te zien.

...
Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

8. Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

Verken het middeleeuwse Wenen met een speurtocht op een mobiele telefoon-app. Ontdek de geschiedenis van Wenen op een unieke manier door raadsels op te lossen en aanwijzigingen te volgen om jezelf uit te dagen. Download de gratis Questo-app op je smartphone en begin bij het startpunt aan je zelfgeleide tocht. Ga op ontdekking tussen de tavernes en smalle middeleeuwse straten van Wenen. Ontdek sporen van de grootste tragedie in de geschiedenis van Wenen, de pest, terwijl je wordt geleid door het bizarre verhaal van de beroemdste balladeer van de stad, Marx Augustin. Kom meer te weten over de man die bekend staat als Lieber Augustin (Lieve Augustin), vanwege zijn charmante humor in bittere tijden. Ontgrendel geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt iedere keer wanneer je een aanwijzing of een raadsel oplost. Na de succesvolle oplossing van een aanwijzing ontvang je de exacte routebeschrijving naar de volgende locatie, waardoor je geen kaart, GPS of gids nodig hebt voor je stadsverkenningsavontuur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde van de activiteit weer ontmoeten.

...
Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

9. Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

Ontdek de verborgen delen van het historische centrum van Wenen en meer informatie over de binnenplaatsen van de stad en hun legendes. Luister naar de vele verhalen van Wenen als u een wandeling door de smalle straatjes naar minder bekende plekken in de stad. Ontdek vele beroemde hoogtepunten van Wenen dat u zult zien tijdens de tour. Zie Stephansplatz, laatste woonplaats van Mozart, Ballgasse, en de Franciscaanse kerk en klooster. Bewonder Palais Neupauer-Breuner en de Deutsche Haus, en een wandeling langs Blutgasse en Domgasse. Meer informatie over de Stephansdom, traditionele Weense gerechten, en het huis "Waar de koe speelt op het bord" voor het verkennen van de oude universiteitsstad wijk, de Jezuïetenkerk, en de oude stadsmuur. Deze tour gaat verder uit deel 1 door dezelfde touroperator. Het is echter geen probleem als je deel niet van tevoren hebben in de eerste tour.

...
Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

10. Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

Begin je tour door voor je accommodatie kennis te maken met je privégids. Start het verkennen van de oude binnenstad van Wenen en doe onderweg lokale tips op. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Kom meer te weten over de cultuur van de Oostenrijkse hoofdstad en haar wereldwijde invloed. Passeer de beroemde koffiehuizen. Zie waar beroemde historische figuren leefden, van de Habsburgers tot aan Mozart.

...

Plan je bezoek

  • Hoe werken gratis tours?

    Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

  • Hoe lang duurt een wandeltour?

    De meeste wandeltours duren ongeveer tweeënhalf uur en hebben onderweg een pauze. Als dit je een beetje te veel is, kun je een tour maken die zich op specifieke thema's of wijken richt. En uiteraard kun je gewoon zelf alle plekken die je interesseren te voet bezoeken.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.900 beoordelingen

Een supergemotiveerde gids, die niet alleen heel veel feiten wist te vertellen, maar ook de nodige wetenswaardigheden wist en dat doorspekte metde nodige humor! We hebben enorm van deze wandeltocht doorhet prachtige Wenen genoten!!

Heel mooie tour door een aantal (44) kamers van het kasteel met veel historische uitleg/achtergrond. Ook een mooie tour door de enorm grote tuinen. Dikke duim

Het is zeker de moeite waard om deel te nemen aan deze tour. Je leert veel en proeft ook verschillende dingen. We waren zeer tevreden.

Zeer interessante, plezierige rondleiding door de Naschmarkt. Veel verschillende proeverijen, charmante gids! Wij adviseren!

Mooie en interessante rondleiding door vriendelijke en ervaren gids