Wenen Wandeltours
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Wandeltours in Wenen

Bekijk alle Wandeltours in Wenen
Bekijk alle 269 tickets en tours

5 historische feiten over Wenen

De geschiedenis van Wenen voel je in de hele stad. Tijdens de wandelroute maak je een reis van de Romeinse tijd naar het Habsburgse Rijk, met klassiekers in muziek en kunst als begeleiding. Lees hieronder wat je allemaal kunt zien tijdens je wandeling.

Hoher Markt

Hoher Markt

Eén van de oudste pleinen in de stad was ooit het hart van de Romeinse nederzetting Vindobonna. In het Romeins Museum zie je prachtige artefacten.

Joodse wijk

Joodse wijk

In de Middeleeuwen bevond zich hier het Joodse ghetto. Het Holocaustmonument op Judenplatz verbeeldt een bibliotheek met binnenstebuiten gekeerde boeken.

Ruprechtskirche

Ruprechtskirche

Deze kerk uit 740 wordt door velen gezien als de oudste kerk in de stad. Twee monniken uit Salzburg stichtten hem en wijdden hem aan Sint Ruprecht.

Het huis van Mozart

Het huis van Mozart

Mozart woonde tussen 1784 en 1787 op de Domgasse 5, in een appartement op de eerste verdieping. In deze woning componeerde hij zijn beroemde komedie "Figaro".

Hofburg

Hofburg

Het voormalig keizerlijk paleis aan het Heldenplatz was tot 1918 het politieke centrum van de Habsburgers. Schönbrunn was het zomerpaleis, Hofburg het winterpaleis.

Plan je bezoek

Hoe werken gratis tours?

Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Hoe lang duurt een wandeltour?

De meeste wandeltours duren ongeveer tweeënhalf uur en hebben onderweg een pauze. Als dit je een beetje te veel is, kun je een tour maken die zich op specifieke thema's of wijken richt. En uiteraard kun je gewoon zelf alle plekken die je interesseren te voet bezoeken.

Wat anderen zeggen over Wenen

In de drukte is het met een rolstoel moeilijk manoeuvreren

De begeleider wist er ontzettend veel van. Mooie vertrekken en uitleg over het kijzershuis. Door de overweldigende drukte is het lastig om niemand omver te rijden met een rolstoel. Iets goed bekijken vanuit die hoogte gaat mogelijk omdat er steeds andere mensen voor staan. Je moet dan ook nog de begeleider bij houden.

Heel interessante rondleiding en bezichtiging gehad, erg mooi!

Orsolya (Ursula) was onze vrouwelijke gids, erg prettig in de omgang en duidelijk engels sprekend, wist interessant en veel te vertellen over de geschiedenis van Schonbrunn. Ze was geduldig met de groep en heeft ons de bezienswaardigheden in het paleis en ook in de tuin rondgeleid. Prachtige dag gehad.

Schloss Schönbrunn en tuinen: voorrangstoegang met gids Beoordeeld door Anoniem, 28-09-2019

barbara timmermann was einfach fabelhaft

barabara was onze gids die ons op een privétour meenam door het snikhete Wenen. Zij ws zo lie en vakkundig om ons van schaduw naar schaduw te laten wandelen. en wat ik zo leuk vond, als geschiedkundige was zij echt enthousiast over wat ze vertelde.

Wandeltocht: Wenen op het eerste gezicht Beoordeeld door Emma, 22-07-2017

Zeer informatief en vele wetenswaardigheden over de paarden.

Wat leuk om te zien en te horen onder wat voor omstandigheden paarden opgroeien en dat de ruiters uit diverse landen kunnen komen. Zowel paard als ruiter krijgen een gedegen opleiding. Deskundige gidsen!

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool Beoordeeld door Rene, 17-12-2017

Was zeer interessant en mooi om te zien.

Was erg interessant en indrukwekkend om te zien. Kaarten voor het bijwonen van de morgenactiviteiten waren al vroegtijdig uitverkocht. Dit was erg jammer. Voor herhaling vatbaar.

Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool Beoordeeld door Marjo, 25-07-2018