Wenen
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wenen Wandeltours: Onze meest aanbevolen

 • Wenen: voorrangstour Schloss Schönbrunn & tuinen

  1. Wenen: voorrangstour Schloss Schönbrunn & tuinen

  Bezoek het Schönbrunn-paleis en de tuinen en krijg snel toegang tot dit Weense juweeltje tijdens een rondleiding met skip-the-line tickets. Volg een gediplomeerde gids door weelderige interieurs, leer meer over de Habsburgse koninklijke familie en verken de sierlijke paleistuinen. Ontmoet je gids voor het paleis en begin met een informatieve inleiding tot de geschiedenis van de koninklijke compound. Ontvang een modern audioapparaat zodat je onderweg altijd de live vertelling van de tour kunt horen. Profiteer van voorrangstoegangskaarten en krijg snel toegang tot het paleis. Bewonder de grote ingang en begin je begeleide wandeling door 22 passagiershutten van het beroemde Oostenrijkse paleis. Bewonder de 40 meter lange Grote Galerij en de Ceremoniezaal en zie hoe de Habsburgse dynastie leefde terwijl je door weelderige zalen slentert en in privékamers gluurt. Luister naar vermakelijke...

  Zeer goede rondleiding door het slot en de tuinen. Weense gidse , Lisa , die uitstekend Engels sprak. Rondleiding was ook doorspekt met nodige humor. Organisatie was 30 minuten op voorhand aanwezig. Alles was perfect geregeld .

 • Wandeltocht: Wenen op het eerste gezicht

  2. Wandeltocht: Wenen op het eerste gezicht

  Je ontdekt de oude binnenstad van Wenen tijdens deze begeleide wandeling. Je begint bij het Sacher Hotel en komt alles te weten over de hoofdstad van Oostenrijk. Geniet van deze tour van 1,5 tot 2 uur en bewonder de buitenkant van het Hofburgcomplex. Je bezichtigt de prachtige gebouwen en de paarden van de Spaanse Rijschool. Je gaat daarna verder naar de beroemdste koffiehuizen van Wenen, gaat van de gebaande paden af naar de wijk Blutgasse en eindigt met uitzicht op de Stephansdom. Je profiteert van een compacte rondleiding door het centrum van Wenen en bezichtigt de hoogtepunten van de stad.

  Super leuke wandeling met Elisabeth! Goed verstaanbaar in Engels en ze vertelde veel over de geschiedenis van Wenen en de Habsburgers! De mooie gebouwen in het 1e district maar vooral ook waar de locals zelf gaan eten en drinken....

 • Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

  3. Wenen: Rondleiding Spaanse Rijschool

  De Spaanse Rijschool van Wenen is al meer dan 450 jaar onafgebroken in werking. Ze blijft de klassieke paardrijkunst cultiveren in de renaissance-traditie van de Haute Ecole. Tijdens een exclusieve achter-de-schermen-rondleiding van 55 minuten, bezoek je de Winterrijschool, een juweel van de barokke architectuur, de Zomerrijschool, met 's werelds grootste ovale stapmolen, en de stallen in Stallburg. Stallburg is het belangrijkste renaissancistische gebouw van Wenen en beschikt over een overdekte binnenplaats en de historische stallen van de Lipizzaner hengsten. Kom meer te weten over de geschiedenis van de paardensport en over de Lipizzaner hengsten, de sterren van deze instelling.

  Leuk om eens ‘achter de schermen’ te kijken! Ik had persoonlijk wel verwacht dat het groter zou zijn!

 • Wenen: culinaire rondleiding Naschmarkt

  4. Wenen: culinaire rondleiding Naschmarkt

  Tijdens deze culinaire rondleiding over de Weense Naschmarkt verken je de beroemdste markt van de stad. Je gids leidt je rond op de markt, en dompelt je onder in een wereld rijk aan geuren, kleuren, smaken en natuurlijk geschiedenis.  Je verkent de markt met je gids en komt meer te weten over verschillende culturen en de manieren waarop zij voedsel bereiden en presenteren. Het is een proefmarkt, dus je overal van alles proeven. Probeer olijven uit Griekenland en Spanje, kaas uit Zwitserland, curry uit India, peper uit Brazilië, salami uit Italië, wijn uit Oostenrijk en nog veel meer.

 • Wenen: ondergrondse wandeltocht van 1,5 uur

  5. Wenen: ondergrondse wandeltocht van 1,5 uur

  Verken de mysterieuze onderwereld van Wenen tijdens deze spannende wandeltour. Beleef de diverse en veelbewogen geschiedenis van de stad met een professionele tourgids. Je begint aan de tour bij Michaelerplatz, waar je de 2.000 jaar aan geschiedenis van de stad kunt voelen. Tijdens een bouwproject werd hier een deel van de oude Romeinse stad blootgelegd. Je vindt er ook een kelder uit de 17e eeuw en een deel van de oude stadsmuur. Hier in de buurt ligt de Sint-Michaëlkerk, waar in de crypte meer dan 4.000 mensen begraven liggen. Zie de goed bewaard gebleven mummies van rijke en belangrijke personen. Vervolgens krijg je nog een paar andere kelders te zien.

  Het begon een beetje luguber (crypte onder een kerk) maar al bij al een toffe uitstap met een sympathieke gids met een fijn gevoel voor humor. Aan de hand van verhalen en anekdotes neem je onbewust wat geschiedenis op van deze stad.

 • Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

  6. Wenen: rondleiding keizerin Sisi & keizerlijke appartementen

  Maak kennis met het leven van keizerin Elisabeth (algemeen bekend als Sisi) uit Oostenrijk-Hongarije tijdens een rondleiding door Wenen. Ontmoet je gids bij de Albertina en ga direct naar Hofburg, waar je de voormalige keizerlijke appartementen zult verkennen. Kom meer te weten over het dagelijkse leven van de keizerin. Bezoek dan de Augustijnenkerk, waar de Beierse prinses in 1854 met keizer Franz Josef trouwde. Bezoek dan haar favoriete patisserie, favoriete juwelier en andere winkels waar Sisi graag winkelde. Luister naar anekdotes en curiosa uit het leven van de beroemde keizerin en verwonder je over haar complexe karakter en persoonlijkheid. Ten slotte heb je de mogelijkheid om een extra bezoek aan de keizerlijke grafkelder te boeken. Onder de Kapucijnenkerk zijn de laatste rustplaats van Sisi en de graven van andere beroemde persoonlijkheden uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

  Erg informatief en interessant en leuk de achtergronden aangegeven. Het was in het Duits. Niet altijd gemakkelijk te volgen. Vond ik een beetje een minpuntje.

 • Wenen: stadswandeling langs de highlights

  7. Wenen: stadswandeling langs de highlights

  Kom alles te weten over de Oostenrijkse hoofdstad en ontdek haar verborgen verhalen. Dwaal samen met je gids over grote verkeersassen en door smalle steegjes tijdens een informatieve wandeling door het verleden van de stad. Luister naar verhalen over het leven van de beroemde figuren die de loop van de geschiedenis van Wenen hebben gevormd. Zie de invloed van de Habsburgers door de grote gebouwen en woningen. Bewonder de ingewikkelde architectuur van de Weense kerken en merk de details van hun unieke architectuur op. Passeer enkele van de oudste bouwwerken van de stad.

 • Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

  8. Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

  Maak een avondwandeling door Wenen wanneer het rustig is op straat en ontdek de mysterieuze verhalen die overal verborgen liggen. Volg de voetsporen van oude legendes en moderne mythen en leer de stad vanuit een ander perspectief kennen. Leer meer over verschillende mythen maar onthoud dat achter elk verhaal een kern van waarheid schuilt. Onderweg vind je wellicht zelfs een verklaring voor de vragen die tijdens de rondleiding naar boven komen. Kom te weten of heksen en vampieren echt onheil hebben gesticht in deze stad, leer over de rol die Wenen speelde aan het begin van de roman "Dracula" en ontdek de lokale spookhuizen. De rondleiding voert je langs de muren van de Hofburg en de Augustijnenkerk. Je bezoekt daarna de Neuer Markt, waar je vele enge en vreemde verhalen te horen krijgt. Je gaat verder naar de Blutgasse-wijk, een van de oudste delen van het stadscentrum. Aan het einde va...

  Met koud weer te lang stil staan waardoor mensen de tour niet meer vervolgde. Eventueel de tour verkorten?!

 • Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

  9. Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

  Ontdek de verborgen delen van het historische centrum van Wenen en meer informatie over de binnenplaatsen van de stad en hun legendes. Luister naar de vele verhalen van Wenen als u een wandeling door de smalle straatjes naar minder bekende plekken in de stad. Ontdek vele beroemde hoogtepunten van Wenen dat u zult zien tijdens de tour. Zie Stephansplatz, laatste woonplaats van Mozart, Ballgasse, en de Franciscaanse kerk en klooster. Bewonder Palais Neupauer-Breuner en de Deutsche Haus, en een wandeling langs Blutgasse en Domgasse. Meer informatie over de Stephansdom, traditionele Weense gerechten, en het huis "Waar de koe speelt op het bord" voor het verkennen van de oude universiteitsstad wijk, de Jezuïetenkerk, en de oude stadsmuur. Deze tour gaat verder uit deel 1 door dezelfde touroperator. Het is echter geen probleem als je deel niet van tevoren hebben in de eerste tour.

 • Het Wenen van Hitler: historische wandeltocht van 2,5 uur

  10. Het Wenen van Hitler: historische wandeltocht van 2,5 uur

  De wandeltocht van 2,5 uur begint voor het Albertina museum, naast het wereldberoemde operahuis van Wenen. Je gids vertelt je over de vroege jaren van Hitler en zijn ideologie. Je ontdekt waarom en hoe de kunststudent een gevreesde dictator werd. Kom meer te weten over het sociale en politieke klimaat in Wenen destijds en hoe dit de jonge Adolf Hitler heeft beïnvloed. Ontdek welk effect de meer dan 100.000 bommen hadden op de stad. Luister naar wat er gebeurde met de grote joodse gemeenschap in de stad toen etnische rivaliteit en angst regeerden in Wenen. Bekijk de enige synagoge die het naziregime overleefde en bezoek het sobere herinneringsmonument voor de Holocaust in Wenen. Ontdek hoe verdeeld Wenen was na de Tweede Wereldoorlog: het was de enige stad ter wereld waar de geallieerden samen een gebied beheerden.

  heel interessant en goed uitgelegd door Dieter de gids, veel gehoord dat ik niet wist zeker de moeite waard.

Plan je bezoek

 • Hoe werken gratis tours?

  Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de tour een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

 • Hoe lang duurt een wandeltour?

  De meeste wandeltours duren ongeveer tweeënhalf uur en hebben onderweg een pauze. Als dit je een beetje te veel is, kun je een tour maken die zich op specifieke thema's of wijken richt. En uiteraard kun je gewoon zelf alle plekken die je interesseren te voet bezoeken.

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.900 beoordelingen

Zeer goede rondleiding door het slot en de tuinen. Weense gidse , Lisa , die uitstekend Engels sprak. Rondleiding was ook doorspekt met nodige humor. Organisatie was 30 minuten op voorhand aanwezig. Alles was perfect geregeld .

Met de gids maak je een mooie start bij het bezoek aan Wenen. Hij ( Ernst Bauer) vertelde veel over de geschiedenis van Wenen, de Habsburgers, vertelde bijzonderheden over kerken , paleizen en gebruiken in de stad.

Onze gids Sacha was super! Ze heeft ons een variëteit aan plekken laten, zodat we onze verdere plannen konden uitstippelen. Achteraf heeft ze nog allerlei tips voor eetgelegenheden geappt. Super!

Hele leuke rondleiding met een echte Weense die ons de mooiste huizen met hun geschiedenis liet zien.Ze had veel kennis en was een door en door Weense

Zorg vooraf ondanks boekingsfouten, TOP stadstour en heerlijk eten. Het restaurant was ook goed gekozen, geweldige sfeer. Graag weer