Rondleiding

Wenen: begeleide wandeling door de centrale begraafplaats van Wenen

Wenen: begeleide wandeling door de centrale begraafplaats van Wenen

Activiteitenaanbieder: Verein Wiener Spaziergänge
Snel uitverkocht

Vanaf € 250 per groep tot 10

Snel uitverkocht

Ga mee op een ietwat lugubere wandeling en ontdek de belangrijkste delen van de Weense Algemene Begraafplaats. Hier liggen hier heel veel beroemde mensen begraven. Al wandelend hoor je de levensverhalen van personen die hier hun laatste rustplaats vonden.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Duits, Engels
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Privégroep mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Verken de Algemene Begraafplaats in Wenen en kom alles te weten over deze grootste stad van Oostenrijk, met haar ongeveer 330.000 graven
 • Ontdek de graven van eindeloos veel beroemdheden, de eregraven en de indrukwekkende Luegerkirche
 • Wandel over het ruim aangelegde, parkachtige terrein uit de 19e eeuw en verken de relatief onbekende delen
Volledige beschrijving

Ervaar een wandeltocht van een ander soort en volg je gids op een rondleiding door mogelijk de grootste begraafplaats van Oostenrijk. De centrale begraafplaats van Wenen, met zijn drie miljoen inwoners, biedt een overvloed aan geschiedenis, architectuur en intriges. Kom alles te weten over de ruim opgezette begraafplaats in het zuiden van Wenen, die in 1874 werd geopend, en ontdek de eregraven van tal van persoonlijkheden uit de wereld van kunst, cultuur en politiek.

Bekijk soldatengraven, gedenktekens, graven van verschillende religieuze overtuigingen en natuurlijk de graven van veel Weense mensen. De afzonderlijke gebieden die u tijdens de wandeling zult tegenkomen, vertegenwoordigen de tradities van religies, hun culturen en vele persoonlijke levensverhalen.

Inbegrepen
 • Gids
 • Wandelroute
  Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
  • Alle deelnemers van 12 jaar en ouder moeten één van de volgende documenten kunnen overleggen: bewijs van volledige vaccinatie; bewijs van eerste vaccinatie die minstens 22 dagen geleden is toegediend; bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden óf een negatieve PCR-test die niet meer dan 48 uur voor begin van de activiteit is uitgevoerd

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Het trefpunt hangt af van de geboekte optie.

  Belangrijke informatie

  Niet toegestaan

  • Huisdieren

  Goed om te weten

  • Kleed je naar het weer
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,8 /5

  gebaseerd op 610 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,8/5
  • prijs / kwaliteit
   4,6/5
  • dienstverlening
   4,8/5
  • organisatie
   4,8/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Deze tour was echt uniek, jammer dat het na 2 uur voorbij was !!! Onze gids was zeer welsprekend en bracht op een fascinerende manier veel interessante feiten over. Je hebt echt de drang om geschiedenis te lezen en de begraafplaats in de nabije toekomst opnieuw te bezoeken en het zelf te verkennen of jezelf te laten beïnvloeden.

  3 december 2019

  Zonder de geboekte tour zouden we waarschijnlijk niet naar de centrale begraafplaats zijn gegaan, wat jammer zou zijn geweest. Het is echt enorm en indrukwekkend. Als u op zoek bent naar rust en stilte in de drukte van het stadscentrum, kunt u hier echt ontspannen. De dame die de tour leidde, wist echt veel over de persoonlijkheden die hier begraven liggen. Het was interessant.

  Verder lezen

  2 december 2019

  Buchung hat prima geklappt. Unkompliziert. Einzig das Guideschild hätte auffälliger sein können - wussten nicht, wer die Gruppe ist. Freundliche Guidingdame, deren Begeisterung für das Thema anzumerken ist. Man erfährt auch Randinformationen. Wir hätten gerne eine Liste mit mehr Berühmtheiten erhalten. Wir fanden anschließend noch den einen oder anderen dann auch so.

  Verder lezen

  28 augustus 2022

  Vertalen

  Product ID: 104195