1. Oostenrijk
  2. Wenen
  3. Österreichische Galerie Belvedere

Wenen: Entreetickets voor Slot Belvedere

Product ID: 47912
Bekijk gallery
Vanwege de uitbraak van COVID-19 kunnen tours, attracties en locaties in deze plaats tijdelijk gesloten zijn. Kijk op onze pagina met reisupdates voor de actuele stand van zaken. Meer informatie.
Bezoek het Belvedere in Wenen en bewonder de belangrijkste Oostenrijkse kunstcollectie van de Middeleeuwen tot vandaag de dag. Verken een van de mooiste barokke gebouwen van Europa, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Over dit ticket
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte voucher vereist
Geldig 1 dag
Directe bevestiging

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
  • Bezoek Slot Belvedere in Wenen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat
  • Ontdek 's werelds grootste Klimtcollectie
  • Bewonder vele kunstwerken waaronder schilderijen, sculpturen en Gotische altaren
  • Verken een van de mooiste barokke gebouwen van Europa
  • Bekijk de historische marmeren hal en de kapel van het paleis
Volledige beschrijving
Verken het UNESCO erfgoed Belvedere in Wenen, een van de mooiste barokke gebouwen in Europa. Bewonder de vele kunstwerken van diverse kunstenaars uit verschillende periodes.

De enorme kunstcollectie van het Belvedere bestaat uit duizenden kunstobjecten, een selectie daarvan is te zien bij de permanente tentoonstelling in het Oberes Belvedere. Deze kunstgalerie biedt je een uitgebreide blik in de geschiedenis van de Oostenrijkse kunst in een internationale context van de Middeleeuwen tot het midden van de 20e eeuw.

Naast de Marmeren Hal kun je de kapel van het slot, de prachtige Sala Terrena (hal begane grond) en werken uit meer dan 500 jaar kunstgeschiedenis bewonderen in het Oberes Belvedere. Het gebouw heeft de grootste Klimtcollectie met werken uit de Art Nouveau, zoals 'De Kus' en 'Judith', maar ook meesterwerken van Schiele, Kokoschka, Waldmüller, Renoir, Monet en Van Gogh, alsmede belangrijke collecties uit de 19e en 20e eeuw, de barokperiode en de Middeleeuwen.

Op de begane grond van de Oberes Belvedere zie je kunst uit de klassieke modernistische stroming, de periode tussen de wereldoorlogen en uit de barokcollectie. Er is een nieuwe kamer ingericht voor de meesterwerken van Gustav Klimt, zodat `De Kus` in haar volle glorie te aanschouwen is.

Ontdek ook het Winterpaleis, de nieuwe expositieruimte van Slot Belvedere in het centrum van Wenen. Met de opening van de nieuwe en vierde expositieruimte in het Belvedere is er een belangrijke plek voor kunst ontstaan tussen het stadspaleis en het tuinpaleis; het Winterpaleis en het Belvedere Paleis.

Sinds de opening van het `21er Haus` in november 2011, stelt het Belvedere kunstwerken van na de oorlog tot het heden permanent tentoon. Delen van de collectie worden sinds juni 2012 getoond op de 1e verdieping van het 21er Haus en bieden verschillende perspectieven via veranderende thematische tentoonstellingen. De focus ligt op hedendaagse kunst uit Oostenrijk in een internationale context en vertegenwoordigt daarmee de selectie van het 21er Haus.
Inbegrepen
  • Toegang tot de verschillende delen van de Belvedere Galerie
Niet inbegrepen
  • Ophaal- en terugbrengservice

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Prinz Eugen-Straße 27, 1030 Wenen

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Goed om te weten
• Het Unteres Belvedere is van 6 januari 2020 tot en met 17 januari 2021 gedeeltelijk gesloten vanwege renovatiewerk
• Er is nu een bezoekersvriendelijk 'tijdslot'-systeem in Oberes Belvedere. Toon een papieren versie van je voucher (afgedrukt) bij het groepsloket. Je ontvangt daar je tijdslotticket.
• Het online ticket is geldig tot het einde van het jaar. Kaarten met korting zijn alleen geldig met een identiteitsbewijs met pasfoto.

Openingstijden:

Oberes Belvedere
Prinz Eugen-Straße 27, 1030 Wenen
09:00 tot 18:00 uur, vrijdag 09:00 tot 21:00 uur

Unteres Belvedere/Orangerie/Paleisstallen
Rennweg 6, 1030 Wenen
Unteres Belvedere/Orangerie zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, en op vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur

Belvedere 21
Schweizergarten, Arsenalstraße 1, 1030 Wenen
Open op donderdag, zaterdag, zondag en feestdagen van 11:00 tot 18:00 uur, woensdag en vrijdag van 11:00 tot 21:00 uur

Vanaf € 16 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
3,8 / 5
gebaseerd op 342 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,3/5
organisatie
4,3/5
prijs / kwaliteit
3,7/5
veiligheid
4,6/5

Georganiseerd door