Toegangsticket

Wenen: entreetickets voor Slot Belvedere

Wenen: entreetickets voor Slot Belvedere

Vanaf € 15,90 per persoon

Bezoek het Belvedere in Wenen en bewonder de belangrijkste Oostenrijkse kunstcollectie van de Middeleeuwen tot vandaag de dag. Verken een van de mooiste barokke gebouwen van Europa, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 1.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Bezoek Slot Belvedere in Wenen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat
 • Ontdek 's werelds grootste Klimtcollectie
 • Bewonder vele kunstwerken waaronder schilderijen, sculpturen en Gotische altaren
 • Verken een van de mooiste barokke gebouwen van Europa
 • Bekijk de historische marmeren hal en de kapel van het paleis
Volledige beschrijving
Verken het UNESCO erfgoed Belvedere in Wenen, een van de mooiste barokke gebouwen in Europa. Bewonder de vele kunstwerken van diverse kunstenaars uit verschillende periodes. De enorme kunstcollectie van het Belvedere bestaat uit duizenden kunstobjecten, een selectie daarvan is te zien bij de permanente tentoonstelling in het Oberes Belvedere. Deze kunstgalerie biedt je een uitgebreide blik in de geschiedenis van de Oostenrijkse kunst in een internationale context van de Middeleeuwen tot het midden van de 20e eeuw. Naast de Marmeren Hal kun je de kapel van het slot, de prachtige Sala Terrena (hal begane grond) en werken uit meer dan 500 jaar kunstgeschiedenis bewonderen in het Oberes Belvedere. Het gebouw heeft de grootste Klimtcollectie met werken uit de Art Nouveau, zoals 'De Kus' en 'Judith', maar ook meesterwerken van Schiele, Kokoschka, Waldmüller, Renoir, Monet en Van Gogh, alsmede belangrijke collecties uit de 19e en 20e eeuw, de barokperiode en de Middeleeuwen. Op de begane grond van de Oberes Belvedere zie je kunst uit de klassieke modernistische stroming, de periode tussen de wereldoorlogen en uit de barokcollectie. Er is een nieuwe kamer ingericht voor de meesterwerken van Gustav Klimt, zodat `De Kus` in haar volle glorie te aanschouwen is. Ontdek ook het Winterpaleis, de nieuwe expositieruimte van Slot Belvedere in het centrum van Wenen. Met de opening van de nieuwe en vierde expositieruimte in het Belvedere is er een belangrijke plek voor kunst ontstaan tussen het stadspaleis en het tuinpaleis; het Winterpaleis en het Belvedere Paleis. Sinds de opening van het `21er Haus` in november 2011, stelt het Belvedere kunstwerken van na de oorlog tot het heden permanent tentoon. Delen van de collectie worden sinds juni 2012 getoond op de 1e verdieping van het 21er Haus en bieden verschillende perspectieven via veranderende thematische tentoonstellingen. De focus ligt op hedendaagse kunst uit Oostenrijk in een internationale context en vertegenwoordigt daarmee de selectie van het 21er Haus.
Inbegrepen
 • Toegang tot verschillende ruimtes van Galerie Belvedere
 • Er zijn opties beschikbaar voor zowel de Upper Belvedere- als de Belvedere 21-galerijen
 • Ophaal- en terugbrengservice
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Prinz Eugen-Straße 27, 1030 Wenen

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Eten en drinken
 • Bagage of grote tassen

Goed om te weten

 • Voor het eerst in decennia zijn er weer grootschalige bijzondere tentoonstellingen in het museum. De indrukwekkende Biedermeier-collectie van het Belvedere wordt in de kijker gezet met een originele tentoonstelling op de tweede verdieping (sinds 12 mei). Werken uit de impressionistische en interbellumperiode zullen pas in maart 2022 te zien zijn.
 • Vanaf 18 juni organiseert het museum weer een revolutionaire tentoonstelling in de Boven-Belvedere: 'Lovis Corinth. Life, a Celebration!' met het werk van een kunstenaar die, door alle tijdperken en stijlen heen, erin slaagde het leven in al zijn complexiteit vast te leggen.
 • Tijdens de speciale tentoonstellingen worden werken uit de barokcollectie niet getoond. Vanaf 20 januari 2022 kun je de beroemde karakterkoppen van Franz Xaver Messerschmidt bewonderen na afloop van de grote tentoonstelling "Het tijdperk van Dürer", die de vroege renaissance in Oostenrijk belicht.
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4 /5

gebaseerd op 341 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  3,8/5
 • dienstverlening
  4,3/5
 • organisatie
  4,3/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Het is ok, heel kort museum. Het hoogtepunt was natuurlijk The Kiss, boeiende foto !!! De lagere kamers, we zullen wat kan ik zeggen. Ik denk dat ik gewoon geen kunst krijg !!! 'Glue on Canvas' was één stuk, en het was eigenlijk alleen maar lijm op canvas. Elk hun eigen. Blij dat we de Kiss gingen zien. Maakte het voor ons.

25 november 2019

Ik ben hier al eens geweest. Ik kwam terug omdat ik graag foto's maak en dingen altijd in een ander daglicht zie. Ik had geen printer en het personeel zei dat ik naar het boekingskantoor (100 meter) moest gaan om de code naar hen te mailen en dan zouden ze een ticket voor me afdrukken. Dit was een ongemak en ik zie hier geen oplossing voor naast het vragen aan Belvedere om het in het scanapparaat op te nemen. Belvedere wordt erg druk na ongeveer 11 en mensen hebben inchecktijden voor binnenkomst. Belvedere is een gigantische kunstgalerij, maar als je van kunst uit de middeleeuwen houdt, ga dan naar Lower Belevede, want dit is een speciale plek voor mij. Een pauze nodig en een kopje Viener Melange - ga dan naar de cafetaria, het is geweldig!

Verder lezen

4 november 2019

It is easy to book and compared to other websites it is cheaper if you book with the app. We booked just for the upper level and art exhibition. It is a must to go there if you are in Wien. The place is well maintained and the art exhibit is excellent.

1 maart 2020

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 47912