Meer foto's

Vanaf € 18 per persoon

Wenen: Oude stad 2 uur-durende romantische tour

Product ID: 769
Belangrijke Informatie
Duur
2 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Duits, Spaans, Chinees, Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Beleef deze fantastische tour door de oude stad van Wenen
  • Ontdek de verschillende aspecten van de stad
  • Leer alles over de architectonische diversiteit in de Griekse wijk en de universiteitswijk
Overzicht
Maak een ontdekkingsreis door de romantische oude stad van Wenen met pittoreske pleintjes, verborgen hofjes, legendes en persoonlijkheden; van de Hoher Markt tot de Griekse wijk, en de oude universiteitswijk.
Wat te verwachten
Deze tour laat je alle verschillende kanten van Wenen zien. Je professionele gids laat je aan de hand van 6 verschillende onderwerpen uit het verleden en heden de ware natuur van de stad zien, en dat deze veel meer te bieden heeft dan alleen haar beroemde attracties.

1. Romeinen, Joden en handelaren
De Hoher Markt is een plek die al eeuwen lang geliefd is bij politici, architecten en handelaren. De klassieke bezienswaardigheden hier zijn o.a. het oudste gebouw in Wenen, de eerste openbare waterwerken van de stad, en het beroemde Anker Uhr, welke nog een aantal verrassingen voor je in petto heeft.

2. Griekse wijk
Deze drukke wijk ligt in de binnenste arm van de Donau en is gevormd door de handel die er door de eeuwen heen werd gedreven. De Turken vochten hier en de Grieken bereidden zich hier voor op onafhankelijkheid. In alle hoeken vind je sporen van deze geschiedenis.

3. Architectonische diversiteit
Je kunt allerlei verschillende architectonische stijlen vinden in de oude stad van Wenen, van Gotische woontorens tot middeleeuwse betegeling, hofjes uit de Renaissance, Barokke stadspaleizen, hele rijen huizen uit de Rococo en magnifieke Gründerzeit huizen tot elegante Art Nouveau huizen.

4. Mythen en legendes
Er is menig verhaal en legende geassocieerd met de rijke en kleurrijke historie van de stad. Mensen hebben keer op keer geprobeerd hun bestaan uit te leggen aan de hand van legendes. Soms verschillen legendes met de werkelijkheid. Dieren spelen een belangrijke rol in deze mythologie, en zijn te zien als versieringen op de façades en fonteinen in de stad.

5. Oude universiteitswijk
Afgesloten van het verkeer, ligt de Jezuïenwijk in het centrum van de oude stad. Bij de fontein op het plein, kun je een kijkje nemen in de Jezuïtenkerk, een ware schat van Barokke weelde; een demonstratie van kerkelijke macht, en een voorbeeld van de rivaliteit tussen schilders en architecten in Wenen.

6. Smalle straatjes en hofjes
Veel van de straatjes in de stad zijn kronkelig, smal en alles behalve recht. Je hoeft alleen maar aan de hygiënische omstandigheden in de Middeleeuwen te denken om je fantasie los te laten over het dagelijks leven hier in die tijd. Zelfs een raam dat opengaat zal je meeslepen.
Trefpunt

Ankeruhr am Hohen Markt, 1010 Wenen (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Neem contact op met de touroperator als je de tour in een andere taal wilt boeken

• De groepstour is beschikbaar in de talen: Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch, Nederlands, Chinees, Japans, Arabisch en Koreaans

• Zorg dat je 10 minuten voor aanvang op het trefpunt bent
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (110 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Reisegourmet

Product ID: 769