Rondleiding

Wenen: 2 uur-durende romantische tour Oude stad

Wenen: 2 uur-durende romantische tour Oude stad

Vanaf € 25 per persoon

Maak een ontdekkingsreis door de romantische oude stad van Wenen met pittoreske pleintjes, verborgen hofjes, legendes en persoonlijkheden. Van de Hoher Markt tot de Griekse wijk en de oude universiteitswijk.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Directe bevestiging
Tourgids
Duits, Spaans, Chinees, Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch
Privégroep mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Beleef deze fantastische rondleiding door de oude stad van Wenen
 • Ontdek de verschillende aspecten van de stad
 • Kom alles te weten over de architecturale diversiteit, de Griekse wijk en de universiteitswijk
Volledige beschrijving
Deze rondleiding laat je alle verschillende kanten van Wenen zien. Je professionele gids laat je aan de hand van 6 verschillende onderwerpen uit het verleden en heden de ware natuur van de stad zien, en dat deze veel meer te bieden heeft dan alleen haar beroemde attracties. 1. Romeinen, joden en handelaars De Hoher Markt is een plek die al eeuwen lang geliefd is bij machtige politici, architecten en handelaren. De klassieke bezienswaardigheden hier zijn o.a. het oudste gebouw in Wenen, de eerste openbare waterwerken van de stad, en het beroemde Anker Uhr, welke nog een aantal verrassingen voor je in petto heeft. 2. Griekse Wijk Deze drukke en hectische wijk ligt in de binnenste arm van de Donau en is gevormd door de handel die er door de eeuwen heen werd gedreven. De Turken vochten hier en de Grieken bereidden zich voor op onafhankelijkheid. In alle hoeken vind je sporen van deze geschiedenis. 3. Architecturale diversiteit Je kunt allerlei verschillende architectonische stijlen vinden in de oude stad van Wenen, van Gotische woontorens tot middeleeuwse betegeling, hofjes uit de Renaissance, Barokke stadspaleizen, hele rijen huizen uit de Rococo en magnifieke Gründerzeit huizen tot elegante Art Nouveau huizen. 4. Mythes en legendes Er is menig verhaal en legendes geassocieerd met de rijke en kleurrijke historie van de stad. Mensen hebben keer op keer geprobeerd hun bestaan uit te leggen aan de hand van deze legendes. Soms legendes verschillen met de werkelijkheid. Dieren spelen een belangrijke rol in deze mythologie en zijn te zien als versieringen op de façades en fonteinen in de stad. 5. Oud universiteitswijk Afgesloten van al het verkeer, ligt de Jezuïenwijk in het centrum van de oude stad. Bij de fontein op het plein, kun je een kijkje nemen in de Jezuïtenkerk, een ware schat van Barokke weelde; een demonstratie van kerkelijke macht, en een voorbeeld van de rivaliteit tussen schilders en architecten in Wenen. 6. Smalle straatjes en achterplaatsen Veel van deze straatjes in de stad zijn kronkelig, smal en alles behalve recht. Je hoeft alleen maar aan de hygiënische omstandigheden in de Middeleeuwen te denken, om je fantasie los te laten over het dagelijks leven hier in die tijd. Zelfs een raam dat opengaat zal je meeslepen.
Inbegrepen
 • Privégids
 • Eten en drinken
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers van 12 jaar en ouder moeten één van de volgende documenten kunnen overleggen: bewijs van volledige vaccinatie; bewijs van eerste vaccinatie die minstens 22 dagen geleden is toegediend; bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden óf een negatieve PCR-test die niet meer dan 48 uur voor begin van de activiteit is uitgevoerd

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Anker Uhr, Hoher Markt, 1010 Wenen Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van de rondleiding op het trefpunt bent

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Neem contact op met de touroperator als je de activiteit in een andere taal wilt boeken
 • De groepsrondleiding is beschikbaar in de talen: Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch, Nederlands, Chinees, Japans, Arabisch en Koreaans
 • Zorg dat je 10 minuten voor aanvang van de rondleiding op het trefpunt bent
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,7 /5

gebaseerd op 223 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,4/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • dienstverlening
  4,7/5
 • organisatie
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

We hebben echt een geweldige tour gehad met meneer Auinger! Hij heeft ons door vele geheime steegjes en naar mooie verborgen plekjes geleid. Ongelofelijk hoeveel hij weet over de geschiedenis van Wenen. En ongelooflijk hoe weinig we wisten als Neder-Oostenrijkers. : D We hebben er echt van genoten en we zullen de tour zeker aanbevelen! Hartelijk dank.

Verder lezen

28 december 2019

Great tour!

We did this tour as soon as we arrived which we were glad we did because it really helped us enjoy Vienna on our own the next day. Our guide was personable and very informative. Overall a great tour which opened our eyes to the history of this lovely city.

24 juli 2019

Vertalen

De tour vindt plaats vanaf één persoon. We waren erg opgewonden, interessante verhalen en informatie. De steegjes, pleinen en gebouwen waren erg mooi. Al met al waren we zeer tevreden en bedankt!

21 juli 2020

Georganiseerd door

Product ID: 769