Citycard

Vienna City Card: kortingen en openbaar vervoer

Vienna City Card: kortingen en openbaar vervoer

Vanaf € 17 per persoon

Verken Wenen met gratis, onbeperkt gebruik van de metro, tram, trein en buslijnen binnen de stad. Verplaats je snel en gemakkelijk door de stad. Geniet van talloze kortingen op populaire attracties, musea, winkels en meer.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
De voucher moet worden ingewisseld voor een ticket.
Duur 1 - 3 dagen
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging

Belevenis

Highlights
 • Maak gebruik van mooie kortingen bij de Hofburg, Schloss Schönbrunn en bij vele andere bezienswaardigheden
 • Profiteer van gratis openbaar vervoer in Wenen (exclusief vervoer naar de luchthaven)
 • Ontvang een gratis boekje met kortingbonnen en een overzicht van alle voordelen van de Vienna City Card
Volledige beschrijving
Met de Vienna City Card kom je overal in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk. Valideer uw pas bij de dichtstbijzijnde kaartautomaat en ga op pad! Na validatie heb je 24, 48 of 72 uur om de hele stad te verkennen met gratis en onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer, inclusief de metro, trams, regionale treinen, bussen en nachtbussen (zone 100). Met de Vienna City Card kunt u ook enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Krijg kortingen bij tal van Weense musea, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkels, cafés, restaurants en wijntavernes. Wenen wacht op je! Alle details en kortingen vind je in de digitale stadsgids voor Wenen. De app is te downloaden in de Google Play en Apple App Store. Als u met uw gezin reist, heeft u geluk, want bij elke stadskaarthouder reist één kind onder de 15 gratis. Krijg kortingen voor talloze musea, attracties, theaters, winkels en restaurants met de Vienna City Card. Raadpleeg de app "ivie - Uw persoonlijke stadsgids" voor volledige informatie over alle kortingen die u met uw kaart kunt krijgen.
Inbegrepen
 • Gratis openbaar vervoer in Wenen voor 24, 48 of 72 uur
 • Kortingen en aanbiedingen bij vele musea, attracties, theaters, concerten, winkels, cafés en restaurants
 • Kinderen gaan gratis mee met het openbaar vervoer (tot 15 jaar; legitimatie verplicht)
 • Vervoer van en naar de luchthaven
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Paspoort of identiteitskaart
 • Mondkapje of andere vorm van bedekking
 • Paspoort of identiteitskaart voor kinderen

Goed om te weten

 • De internationale luchthaven van Wenen ligt buiten de stad. Houd er rekening mee dat je met je Vienna City Card niet gratis met het openbaar vervoer naar de luchthaven kunt reizen. Je kunt nog steeds geld besparen op reizen van en naar de luchthaven dankzij onze luchthaventransfer-partners
 • Elk persoon die gebruik maakt van de Vienna City Card kan een kind van onder de 15 jaar gratis meenemen met het openbaar vervoer. Vraag bij musea, attracties en bezienswaardigheden naar entreekosten voor kinderen
 • De Vienna City Card is geldig gedurende je gehele verblijf, met een maximum van 7 dagen Het gebruik van het openbaar vervoer moet geactiveerd en binnen 7 dagen gebruikt worden
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,4 /5

gebaseerd op 2301 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Vervoer
  4,3/5
 • prijs / kwaliteit
  4,2/5
 • veiligheid
  4,5/5
 • dienstverlening
  4,4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Zeer handig. Thuis online aangekocht, éénmalig valideren op de luchthaven bij aankomst en dan (in ons geval) 72 uur geldig vanaf het moment dat je ze de eerste keer gebruikt. Dan moet je ze aan een automaatje bij het eerste gebruik aan het openbaar vervoer laten afstempelen en daarna niet meer. Trams, bussen en metro's komen frequent. Mondmaskerplicht op alle openbaar vervoer en onze ervaring is dat die maatregel veel beter wordt gerespecteerd dan in België! Opgepast: enkel FFP2 maskers in heel Wenen!! Ook bij vele bezoeken krijg je korting op de toegangsprijs.

Verder lezen

15 november 2021

Het openbaar vervoer in Wenen is goed op elkaar afgestemd. Overal in het centrum is wel een halte in de buurt. Wij moesten zo’n 25 minuten reizen om op de Karlsplatz uit te komen. Dit kon op verschillende manieren en was goed te doen. Neem de metro als je snel wilt, neem de bus of tram als je onderweg wat wilt zien. Je hoeft nergens in- of uit te checken, alleen de eerste keer je kaart activeren. Erg handig zo’n city card.

Verder lezen

20 oktober 2021

Get your gide geeft wat het belooft. Het was erg simpel om de benodigdheden op te halen op het vliegveld. Vanuit daar konden we met de trein naar de binnenstad. Op het station de OV ticket geactiveerd en we konden los. Helaas was er door de corona virus niets open en hebben wij geen gebruik gemaakt van de korting op attracties en musea. Wel volop gebruik gemaakt van het OV. Al met al een leuk weekend. Uiteindelijk hebben we wel een bedrag terug gekregen omdat we niet gebruik konden maken van alle attracties. Top geregeld.

Verder lezen

23 maart 2020

Georganiseerd door

Product ID: 4305