Toegangsticket

Wenen: training in de Spaanse Rijschool

Wenen: training in de Spaanse Rijschool

Vanaf € 16 per persoon

Bezoek de Spaanse Rijschool in Wenen en woon de training van de Lipizzaners en hun berijders bij. Tijdens de 2-uur durende ochtendtraining kun je zien hoe de grijze veulens en volledig opgeleide hengsten, de zogenaamde 'witte sterren', worden getraind.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 1 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
De voucher moet worden ingewisseld voor een ticket.
Duur 1 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging

Belevenis

Highlights
 • Ontdek de Spaanse Rijschool en haar eeuwenlange traditie
 • Krijg inzicht in de jarenlange training die de Lipizzaners en hun berijders ondergaan
 • Ervaar de ochtendtraining, begeleid door klassieke muziek
 • Bewonder de verschillende soorten oefeningen: simpel en ontspannend of ter perfectionering van de bewegingen
Volledige beschrijving
Je bezoekt de Spaanse Rijschool in Wenen en bekijkt de paarden terwijl ze hun oefeningen doen. In de prachtige barokke Winterreitschule krijg je inzicht in de jarenlange training van de Lipizzaners en hun berijders. De ochtendtraining wordt begeleid door klassieke Weense muziek. Er zijn verschillende activiteiten, waaronder ter ontspanning, ter perfectionering van bewegingen en ter versterking van de spieren. De beroemde sprongen levade, courbette en capriole, die tijdens voorstellingen van de Spaanse Rijschool worden uitgevoerd, zijn alleen sporadisch tijdens de ochtendoefeningen te zien. De witte Lipizzaner hengsten moeten bijna elke dag hun routine oefenen met hun berijders. Het belangrijkste doel van deze ochtendoefeningen is om de paarden atletisch en gezond te houden, maar ook om bepaalde spiergroepen op te bouwen die nodig zijn voor de oefeningen van de haute école.
Inbegrepen
 • Ticket voor de training in de Spaanse Rijschool
 • Ophaal- en terugbrengservice
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet een reisformulier invullen
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Mondkapjes zijn verplicht in binnenruimtes
 • Alle deelnemers die ouder zijn dan 12 jaar moeten een bewijs van volledige vaccinatie overleggen
 • Alle deelnemers ouder dan 12 jaar moeten een bewijs van volledige vaccinatie óf een bewijs van een Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden laten zien. Alle deelnemers tussen 6 en 12 jaar oud moeten één van de volgende documenten overleggen: een bewijs van volledige vaccinatie; een bewijs van een Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden; een negatieve PCR-test die niet meer dan 48 uur voor het begin van de activiteit is afgenomen óf een negatieve antigeentest die niet meer dan 24 uur voor het begin van de activiteit is afgenomen.

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

In verband met Covid-19 zijn er wachttijden bij de ingang. Het wordt sterk aanbevolen om 45 minuten voor het programma aan te komen.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Camera's
 • Video-opnames

Goed om te weten

 • Wegens COVID-19 kunnen per cluster 1-4 mensen plaatsnemen
 • Gratis toegang voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar (moeten bij volwassene op schoot). Kinderen van 6 tot en met 12 jaar krijgen korting op hun toegangsticket. Helaas mogen kinderen onder de 3 jaar niet naar binnen
 • Foto's maken en filmen is verboden
 • Het programma is onderhevig aan wijzigingen
 • Tickets voor rolstoelgebruikers zijn beperkt en moeten schriftelijk gereserveerd worden. Neem contact op met GetYourGuide of schrijf hier iets over in het daarvoor bestemde veld tijdens de reservering
 • Sla 's morgens de ticketrij over door simpelweg je voucher de dag ervoor in te wisselen bij de kassa bij de ingang Michaeler Platz (tot 16:00 uur) Anders sluit je je aan bij de ticketrij op de dag om je mobiele voucher in te wisselen voor een ticket
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

3,9 /5

gebaseerd op 2180 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  3,6/5
 • dienstverlening
  3,9/5
 • organisatie
  3,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

De training vindt plaats en elke ruiter wisselt enkele keren van paard. Het is vooral mooi om te zien hoe ver elk verschillend paard is in zijn eigen ontwikkeling. Helemaal fijn als je iets meer van paarden, hun gedrag, hun beweging en de dressuur weet. Er was een uitleg in het Duits en Engels, maar die was voor ons slecht te verstaan....

Verder lezen

23 februari 2020

Wij vonden het erg leuk om de training van de paarden mee te maken. Wij waren al op tijd en hadden dus goede zitplaatsen. Na ca. 50 minuten hadden we het meeste wel gezien en zijn we gegaan. Als je geen (niet zo veel) verstand hebt van paardrijden, ziet het er allemaal makkelijk uit maar de oefeningen die de ruiters en paarden laten zien, gaan echt niet vanzelf. Wij hadden beter niet vooraf de tickets kunnen reserveren, want met de vienna city card krijg je extra korting, dus dat was wel zonde van het geld.

Verder lezen

21 februari 2020

Je krijgt 4 trainingen van een half uur te zien, echt mooi om te zien.

Tijdens de trainingen wordt van alles uitgelegd over de Spaanse rijschool, de trainingen en de origine. Je kunt niet overal zitten maar er zijn voldoende staanplaatsen. Let wel op je kunt niet naar binnen met je e-ticket. Je moet eerst naar binnen lopen via de rechtse rij om je papieren ticket op te halen en vervolgens in de linkse rij gaan staan om naar binnen te gaan. De linkse rij is lang dus laat iemand aanschuiven terwijl de andere de tickets haalt. De rij is lang maar ik vond t de moeite waard.

Verder lezen

4 oktober 2019

Georganiseerd door

Product ID: 42136

Geselecteerde datum