Toegangsticket

Wenen: toegangskaarten voor bovenste of* onderste Belvedere

Wenen: toegangskaarten voor bovenste of* onderste Belvedere

Vanaf € 13,90 per persoon

Bezoek het Belvedere museum in Wenen en zijn verbazingwekkende barokke zalen, de Obere Belvedere voor 'De Kus' van Klimt & vaste collectie of de Untere Belvedere voor tijdelijke tentoonstellingen.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie. Meer informatie
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Bezoek Slot Belvedere in Wenen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat
 • Ontdek 's werelds grootste Klimt-collectie in Obere Belvedere
 • Bewonder vele kunstwerken waaronder schilderijen, sculpturen en Gotische vleugelaltaren
 • Verken een van de mooiste barokke gebouwen van Europa
 • Bekijk de historische marmeren hal en de kapel van het paleis
Volledige beschrijving
Het Belvedere in Wenen is een van de toonaangevende musea ter wereld. De beroemde kunstcollectie omvat werken van de middeleeuwen tot heden. Het unieke complex met zijn 2 paleizen van de Obere en Untere Belvedere en uitgestrekte tuinen is een van de indrukwekkendste architecturale barokke wonderen ter wereld. Tot de hoogtepunten behoren de 's werelds grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt, evenals belangrijke werken uit de Weense biedermeier, de Oostenrijkse barok, Wenen rond 1900 en de Franse impressionistische periodes. Voor het eerst in decennia biedt het museum weer grootschalige bijzondere tentoonstellingen die je tijdens je bezoek kunt bewonderen. In de 18e eeuw gaf de Oostenrijkse generaal prins Eugene van Savoye de beroemde barokarchitect Johann Lukas von Hildebrandt de opdracht om het complex te bouwen. Na de dood van prins Eugene verwierf keizerin Maria Theresa het hele complex en veranderde de Obere Belvedere in een tentoonstellingsruimte voor de keizerlijke collecties - waardoor het een van de eerste openbare musea ter wereld werd. Het Untere Belvedere, de voormalige residentie van prins Eugene, herbergt illustere tentoonstellingen. De barokke tuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld. De hoofdtuin ligt tussen het Untere en het Obere Belvedere en strekt zich uit over 3 grote terrassen. Het Belvedere-park herbergt ook de botanische tuin en de oudste alpentuin van Europa.
Inbegrepen
 • Toegang tot de geselecteerde locatie(s): Boven Belvedere (Klimt's Kiss & Permanente Collectie) of* Lagere Belvedere (Tijdelijke tentoonstellingen)
 • Eten en drinken
 • vervoer
 • Audio gids
 • Gids
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • Alle deelnemers ouder dan 18 jaar moeten, naast het bewijs van vaccinatie, een door de overheid afgegeven identiteitsbewijs met foto overleggen (bijv. rijbewijs of paspoort)
 • Alle deelnemers ouder dan 18 jaar moeten ofwel een bewijs van volledige vaccinatie óf een bewijs van Covid-19-infectie in de afgelopen 3 maanden overleggen. Deelnemers die niet kunnen worden gevaccineerd moeten een bewijs van medische complicaties én een negatieve test, die niet ouder is dan 24 uur bij aanvang van de activiteit, kunnen overleggen. Deelnemers die jonger zijn dan 18 jaar moeten een negatieve test overleggen die niet meer dan 24 uur voor aanvang van de activiteit is afgenomen
 • Alle deelnemers zijn verplicht FFP2-maskers mee te nemen en te dragen. Blauwe chirurgische maskers worden niet geaccepteerd

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Het trefpunt hangt af van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Niet toegestaan

 • Eten en drinken
 • Bagage of grote tassen

Goed om te weten

 • Het trefpunt is de toegang
 • Er is geen gids
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,2 /5

gebaseerd op 854 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4/5
 • dienstverlening
  4,3/5
 • organisatie
  4,3/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Het kasteel en de collecties in de top waren erg mooi, maar de inhoud van het ticket was onduidelijk - ik dacht dat ik de allesomvattende had gedaan, maar ze lieten me niet in de oranjerie!!! En er was te veel rij bij het loket om om verdere verduidelijking te vragen

16 augustus 2022

Het paleis was prachtig en de kunst interessant. Het was fijn dat er beperkte toegang was en daardoor was het makkelijk om de schilderijen te bekijken (geen drukte). Ik wou dat er een kamer/kamers was geweest met originele meubels enz. dus het zou mogelijk zijn om je voor te stellen hoe het paleis eruitzag toen er nog royalty's woonden. De badkamers waren schoon, gemakkelijke bagageopslag. Liften voor wie de trap niet kan lopen. Leuke museumwinkel. Alles verliep vlot.

Verder lezen

1 juni 2022

Goed voor het geheel. Ik miste het chronologische en duidelijke aanduiding van hoe best doorheen de kamers te lopen. Ik vergelijk ook altijd teveel met het museum Thyssen-Bornemima in Madrid die een prachtig chronologisch overzicht met heel veel werken van de 14de tot de 20ste eeuw met eveneens Klimt aanwezig. Natuurlijk zijn de werken hier tentoongesteld pareltjes en hebben we genoten van de werken van Klimt. Zeker doen. En als kunst je weinig zegt, zeker de wandeling waard : imposant gegeven.

Verder lezen

29 december 2021

Product ID: 47912