Kies data

Wereldmuseum

Wereldmuseum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

1. Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen op deze interactieve speurtocht die je op je telefoon kunt afspelen. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Rotterdam: stadsintroductie zelfgeleide tour

2. Rotterdam: stadsintroductie zelfgeleide tour

Wil je interessante informatie leren over 10 van de belangrijkste attracties in de stad, verborgen locaties ontdekken, ongelooflijke legendes lezen (dit is geen audiotour) en een magische en ontspannende route lopen? Wil je op een laagdrempelige, makkelijke en interactieve manier Rotterdam ontdekken? Deze zelfgeleide mobiele wandeltocht is misschien perfect voor jou. Grijp de kans om Rotterdam te verkennen op minstens 10 locaties die iedereen in zijn geheugen zou willen hebben. Er is geen schema, je kunt de tour bijwonen elke dag die je wilt, wanneer je maar wilt, je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen om te eten, winkelen of iets anders dat je maar kunt bedenken, je kunt zelfs de app sluiten en doorgaan een andere dag staat de tour daar op je te wachten. Het belangrijkste? Het is een volledig privé-activiteit, omdat de app je de uniciteit en privacy van je mobiele telefoon biedt. Bovendien leer je over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die u volgt zijn uniek en zullen u niet vervelen, maar zullen u op zichzelf de weg wijzen om andere "schatten" te ontdekken, zoals kleine schilderachtige paden of betoverende maar onbekende pleinen. Geniet van de rondleiding in uw taal. De integratie met google maps zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt! Je kunt meedoen met vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leren over de stad terwijl je ronddwaalt. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek het enige middeleeuwse gebouw van de St. Laurenskerk Rotterdam, nog steeds wachten de vreemde Kubuswoningen op je. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en laat je verdwalen in het Scheepvaartmuseum Rotterdam met zijn unieke exposities. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Je passeert ook het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische exposities zal u en uw camera boeien! Zie, wandel en ontspan rond het Caland-monument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn! Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

Rotterdam: entreebewijs Wereldmuseum

3. Rotterdam: entreebewijs Wereldmuseum

Boek jouw entreebewijs voor het Wereldmuseum in Rotterdam en ervaar een collectie van wereldklasse die bestaat uit meer dan 83.000 kunstvoorwerpen die culturen uit het verleden tot nu vertegenwoordigen. Bekijk meer dan 100 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. Ervaar deze prachtige collectie en het museum in een nieuw licht dankzij de reorganisatie en verbouwing in 2019, dankzij welke alle faciliteiten van het hoogste niveau zijn. Geniet van een ervaring die perfect is voor het hele gezin met het nieuw ontwikkelde en volledig heropende kindermuseum. Samen met de duizenden tentoongestelde culturele artefacten, zullen hedendaagse mode, hedendaagse kunst, design en voorwerpen uit de populaire cultuur uiteindelijk aan de collectie worden toegevoegd. Het Wereldmuseum is gevestigd in een van de meest iconische gebouwen van Rotterdam: het majestueuze gebouw aan de Maas, oorspronkelijk gebouwd voor de Royal Yacht Club. De bestuursleden van de club, waaronder wetenschapper en globetrotter Elie van Rijckevorsel, gebruikten het gebouw oorspronkelijk om voorwerpen uit te stallen die ze tijdens hun reizen hadden verzameld. De collectie van Van Rijckevorsel vormde grotendeels de basis van de collectie van het Wereldmuseum. Meer dan 50% van de Rotterdammers heeft een cultureel diverse achtergrond. De tradities en gebruiken die ze een eeuw geleden met zich meebrachten, zijn steeds meer geïntegreerd geraakt in de lokale cultuur en een integraal onderdeel van de wonderbaarlijk diverse stad die Rotterdam sindsdien is geworden.

  • Toegangstickets
  • Andere belevingen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Wereldmuseum

Wil je alle activiteiten in Wereldmuseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wereldmuseum

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 11 beoordelingen

De speurtocht oftewel stadstour is leuk. De puzzels zijn goed te doen, zelfs als we een of twee keer hulp nodig hebben. Is een erg leuke afwisseling van de conventionele stadstour. Naar mijn mening, maar een beetje duur als je alleen bent.

We hebben veel lol gehad met de opdrachten. Sommige taken lijken op elkaar, dus je zou misschien andere ideeën kunnen inbrengen, maar over het algemeen hadden we voor het eerst veel gezien in Rotterdam en veel nieuwe dingen geleerd

Dit is een héél leuke manier om zelfstandig de stad te verkennen, de puzzels zijn zeker niet te gemakkelijk. We hadden maar 45% goed. Er is een handige app bij. We willen dit graag vaker doen.

Soms ontbreken er punten voor de vragen die gesteld worden, zoals bij het stadhuis van Rotterdam, ontbreekt er een element. Verder een prima tocht en leuk om te doen

We verkenden de stad op een interactieve manier. Heel fijn!