Kies data

Wereldmuseum

Wereldmuseum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: Stad Introductie in-App Gids & Audio

1. Rotterdam: Stad Introductie in-App Gids & Audio

Loop door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste bezienswaardigheden en plekjes. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Start je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie verdwaal je nooit. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk, het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, waar nog steeds de vreemde Kubuswoningen op je wachten. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook kom je langs het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Rotterdam: entreebewijs Wereldmuseum

2. Rotterdam: entreebewijs Wereldmuseum

Boek jouw entreebewijs voor het Wereldmuseum in Rotterdam en ervaar een collectie van wereldklasse die bestaat uit meer dan 83.000 kunstvoorwerpen die culturen uit het verleden tot nu vertegenwoordigen. Bekijk meer dan 100 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. Ervaar deze prachtige collectie en het museum in een nieuw licht dankzij de reorganisatie en verbouwing in 2019, dankzij welke alle faciliteiten van het hoogste niveau zijn. Geniet van een ervaring die perfect is voor het hele gezin met het nieuw ontwikkelde en volledig heropende kindermuseum. Samen met de duizenden tentoongestelde culturele artefacten, zullen hedendaagse mode, hedendaagse kunst, design en voorwerpen uit de populaire cultuur uiteindelijk aan de collectie worden toegevoegd. Het Wereldmuseum is gevestigd in een van de meest iconische gebouwen van Rotterdam: het majestueuze gebouw aan de Maas, oorspronkelijk gebouwd voor de Royal Yacht Club. De bestuursleden van de club, waaronder wetenschapper en globetrotter Elie van Rijckevorsel, gebruikten het gebouw oorspronkelijk om voorwerpen uit te stallen die ze tijdens hun reizen hadden verzameld. De collectie van Van Rijckevorsel vormde grotendeels de basis van de collectie van het Wereldmuseum. Meer dan 50% van de Rotterdammers heeft een cultureel diverse achtergrond. De tradities en gebruiken die ze een eeuw geleden met zich meebrachten, zijn steeds meer geïntegreerd geraakt in de lokale cultuur en een integraal onderdeel van de wonderbaarlijk diverse stad die Rotterdam sindsdien is geworden.

Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

3. Rotterdam: mobiele speurtocht & wandeltocht

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen op deze interactieve speurtocht die je op je telefoon kunt afspelen. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

  • Toegangstickets
  • Andere belevenissen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Wereldmuseum

Wil je alle activiteiten in Wereldmuseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wereldmuseum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 30 beoordelingen

Deze activiteit is altijd aangenaam en stelt u in staat om de essentiële punten van de stad te bereiken. We hadden niet genoeg tijd om het af te maken omdat we de duur van het spel verkeerd hadden ingeschat met de bezoeken (gemiddeld 8 tot 10 minuten lopen tussen elke puzzel vergeleken met 3 tot 5 minuten in Frankfurt am Main). Het was nog steeds erg goed.

We hebben veel lol gehad met de opdrachten. Sommige taken lijken op elkaar, dus je zou misschien andere ideeën kunnen inbrengen, maar over het algemeen hadden we voor het eerst veel gezien in Rotterdam en veel nieuwe dingen geleerd

Dit is een héél leuke manier om zelfstandig de stad te verkennen, de puzzels zijn zeker niet te gemakkelijk. We hadden maar 45% goed. Er is een handige app bij. We willen dit graag vaker doen.

Soms ontbreken er punten voor de vragen die gesteld worden, zoals bij het stadhuis van Rotterdam, ontbreekt er een element. Verder een prima tocht en leuk om te doen

We verkenden de stad op een interactieve manier. Heel fijn!