Kies data
Belevingen in

Werfen

Werfen: De beste dingen die je niet wil missen

Werfen: toegangsticket kasteel Hohenwerfen

1. Werfen: toegangsticket kasteel Hohenwerfen

Stap terug in de tijd naar de middeleeuwen bij kasteel Hohenwerfen, een voormalig fort gebouwd in de 11e eeuw en gelegen op een steile piek hoog boven de Salzach-vallei in de Pongau-regio van Salzburg. Kies tussen opties zoals een kabelbaanrit van en naar het kasteel, of ga op eigen gelegenheid naar de top van 155 meter (509 voet) met een wandeling van 15 minuten door licht bos. Vergeet niet het arsenaal, het belfort en het koninklijke appartement te verkennen om te zien hoe het leven er toen uit moet hebben gezien. Naast het ontdekken wat het fort te bieden heeft, is een ander hoogtepunt van uw bezoek zeker een verbluffende vliegdemonstratie door het historische State Falconry Center. In de eerste plaats tonen ze gedomesticeerde roofvogels in vrije vlucht. Je krijgt ook toegang tot het Oostenrijkse Valkerijmuseum, waar momenteel de tentoonstelling "Where Eagles Dare" in de Pump Vaults wordt gehouden. Mis de interactieve tentoonstelling "The Legend Of Jack, Witches and Wizards in Salzburg" en de tentoonstelling over de architectuurgeschiedenis van het fort niet. Neem je kinderen mee om het fortterrein te verkennen en neem ze mee op een leuke puzzelrally.

Salzburg: rivierraften voor beginners

2. Salzburg: rivierraften voor beginners

Maak een plons met deze wildwaterraftingtrip voor beginners. Ontdek een aantal fantastische landschappen van Salzburg en geniet van gevarieerde watersecties tijdens deze tocht van 10 km. Na een korte rit van 20 minuten vanaf het ontmoetingspunt, begint je tour in de schaduw van het imposante kasteel Hohenwerfen. Je raftinggids geeft je alle uitrusting die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je veilig en klaar voor het water bent. Dan is het tijd om de rivier op te gaan onder de bergen Tennen en Hagen. Geniet van een route met prachtige zandbanken, evenals enkele snellere golf- en spetterende secties. Maak gebruik van de mogelijkheid om tijdens de route uit de boot te springen en in de rivier te zwemmen. Geniet van plezier voor het hele gezin tijdens dit wildwateravontuur.

Privétour: Werfen's grootste ijsgrotten ter wereld

3. Privétour: Werfen's grootste ijsgrotten ter wereld

Ontmoet uw privégids in uw hotel in Salzburg en ga op uw gemak in een luxe minibus voor een rit van 1 uur naar het zuiden door de Salzach-vallei en de Alpen (Tennengebirge). Op weg naar de ijsgrotten stop je om kasteel Hohenwerfen te bewonderen, een iconisch kasteel op een heuveltop dat in veel films als achtergrond wordt gebruikt. Nadat je je kaartjes voor de ijsgrotten hebt gekregen (op eigen kosten), loopt je gids ongeveer 20 minuten met je mee naar de kabelbaan, na een adembenemende rit van 3 minuten met de kabelbaan loop je nog eens 20 minuten genietend van een prachtig uitzicht op de omliggende bergen naar de ingang van de Werfen-ijsgrotten, een enorm ondergronds labyrint van ijzige grotten die zich meer dan 42 km door het hart van de Hochkogel-berg uitstrekken. Omdat dit een privétour is, kunt u het tempo aanpassen aan uw behoeften. Na het ervaren van dit adembenemende natuurwonder, reis je verder naar Golling, waar je stopt in de buurt van de fascinerende laatgotische bedevaartskerk van St. Nikolaus, om de prachtige Golling-watervallen te bezoeken, de watervallen storten 75 meter naar beneden via twee gigantische treden in de vallei beneden. De donderende Golling-watervallen zijn een van de meest aantrekkelijke en romantische natuurmonumenten van de provincie.

Werfen Ice Caves & Hohenwerfen Castle Private Tour

4. Werfen Ice Caves & Hohenwerfen Castle Private Tour

Bezoek 's werelds grootste ijsgrot of het meer dan 900 jaar oude kasteel Hohenwerfen. De prachtige ijswereld van Werfen (in de buurt van Salzburg) is de grootste ter wereld. Op deze tour, vergezeld door een ervaren gids, ontdek je een wereld van gletsjers met fascinerende ijsfiguren en echt indrukwekkende proporties. Na ongeveer 20 minuten lopen van de Bergstrasse kom je bij de kabelbaan die je naar de ingang van de grot brengt. Vanaf daar is het ongeveer 30 minuten lopen naar de grot, waar de gids je meeneemt op een wandeling door 's werelds grootste ijsgrot. U zult een spectaculaire natuurlijke attractie van deze omvang niet willen missen! Als alternatief kunt u op dit punt het middeleeuwse kasteel Hohenwerfen bezoeken, een van de best bewaarde in zijn soort. Dagelijkse rondleidingen en een ontzagwekkende kijk op roofvogels (elke dag om 15.15 uur) maken deze excursie een onvergetelijke ervaring.

The Hills Are Alive Privé "Do-Re-Mi" -tour

5. The Hills Are Alive Privé "Do-Re-Mi" -tour

Tijdens deze excursie verken je Salzburg en zijn prachtige omgeving in de sporen van de wereldberoemde musical "The Sound of Music". Begin uw dag met een wandeling door de Mirabell-tuinen, beroemd over de hele wereld vanwege de Do-Re-Mi-scènes die hier zijn gefilmd. Bekijk de Pegasus-fontein, de dwergtuin, beelden uit de Romeinse en Griekse mythologie en prachtige bloembedden met een formeel patroon. Rijd naar een van de mooiste uitzichtpunten van de stad, vereeuwigd in Do-Re-Mi, met een fantastisch uitzicht over de hele stad Salzburg en zijn millenniumfort. Terug in je luxe minibus maak je een fotostop in de buurt van Maria's Abbey (Nonnberg Abbey) op weg naar Leopoldskron Palace (bootscène en roze limonade op het terras). Na een korte stop bij Leopoldskron rijdt u verder naar het paleis van Hellbrunn waar u de kans heeft om het originele prieel en de tuinen te bezoeken. Verlaat vervolgens de stad en rijd naar het zuiden, de prachtige Beierse bergen in, waar ze de openingsscène hebben gefilmd. Dit is je kans om te draaien in een veld in het oorspronkelijke gebied uit de openingsscène van The Hills are Alive. Reis buiten de gebaande paden over een schilderachtige landweg langs de rivier de Salzach en door de smalle kloven van de Luegpas naar Werfen, waar je naar de top van het Sound of Music-pad gaat, de picknickplaats uit de film. Geniet hier van een korte rustpauze en het prachtige panoramische uitzicht. Het laatste deel van de tour voert je door het Oostenrijkse merengebied via de schilderachtige wegen, waar delen van de openingsscène werden gefilmd, en verder naar de "Sound of Music" bruiloftskathedraal in Mondsee waar de romantische bruiloftscène werd gefilmd.

Veelgestelde vragen over Werfen

Welke topattracties zijn een must-see in Werfen?

De topattracties in Werfen zijn:

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Werfen?

Welke tours in Werfen nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Werfen

Wil je alle activiteiten in Werfen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.