Ontdek het beste van
Werfen

Werfen

Onze aanbevelingen voor Werfen

Werfen: toegangskaartje voor kasteel Hohenwerfen

1. Werfen: toegangskaartje voor kasteel Hohenwerfen

Ga terug in de tijd naar de Middeleeuwen bij kasteel Hohenwerfen, een voormalig fort gebouwd in de 11e eeuw en gelegen op een steile top hoog boven de Salzach-vallei in de regio Pongau in Salzburg. Kies tussen opties zoals een kabelbaanrit van en naar het kasteel, of ga op eigen gelegenheid naar de 155 meter hoge top met een wandeling van 15 minuten door licht bos. Vergeet niet het arsenaal, het belfort en het koninklijk appartement te verkennen om te zien hoe het leven er toen uitzag. Naast het ontdekken van wat het fort te bieden heeft, zal een ander hoogtepunt van uw bezoek zeker een verbluffende vluchtdemonstratie zijn door het historische State Falconry Centre. In de eerste plaats tonen ze gedomesticeerde roofvogels in vrije vlucht. Je krijgt ook toegang tot het Oostenrijkse valkerijmuseum, waar momenteel de tentoonstelling "Where Eagles Dare" in de Pump Vaults wordt gehouden. Mis de interactieve tentoonstelling 'The Legend Of Jack, Witches and Wizards in Salzburg' en de tentoonstelling over de architectuurgeschiedenis van de vesting niet. Neem je kinderen mee om het fortterrein te verkennen en neem ze mee op een leuke raadselrally.

Salzburg: rivierraftingtrip voor beginners

2. Salzburg: rivierraftingtrip voor beginners

Maak indruk met deze wildwaterraftingtrip voor beginners. Ontdek het geweldige landschap van Salzburg en geniet van gevarieerde watersecties tijdens deze tour van 10 km. Na een kleine 20 minuten rijden vanaf het ontmoetingspunt, begint je tour in de schaduw van het imposante kasteel Hohenwerfen. Je raftinggids geeft je alle uitrusting die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je veilig bent en klaar bent voor het water. Dan is het tijd om de rivier op te gaan onder de Tennen- en Hagen-bergen door. Geniet van een route met prachtige zandbanken, maar ook enkele snellere golven en spetterende secties. Maak gebruik van de mogelijkheid om tijdens de route uit de boot te springen en in de rivier te zwemmen. Geniet van plezier voor het hele gezin tijdens dit wildwateravontuur.

Salzburg: privétour van een halve dag Sound of Music

3. Salzburg: privétour van een halve dag Sound of Music

De musical The Sound of Music uit 1965 was een wereldwijde hit, met verbluffende decors die net zo boeiend waren als de verhaallijn zelf, en deze tour geeft je de kans om er een aantal uit de eerste hand te ontdekken. Fotostops bij filmlocaties zoals Leopoldskron Palace, het tuinhuisje in de tuinen van Hellbrunn Palace en tijdafhankelijke passeer de eigenlijke Villa Trapp. Het laatste deel van de tour brengt je via schilderachtige bergwegen naar Mondsee, om de kathedraal te bezoeken waar de romantische bruiloft in de film werd gefilmd - een perfecte plek om een perfecte dag af te sluiten.

Werfen ijsgrotten & kasteel Hohenwerfen privétour

4. Werfen ijsgrotten & kasteel Hohenwerfen privétour

Bezoek de grootste ijsgrot ter wereld of het meer dan 900 jaar oude kasteel Hohenwerfen. De prachtige ijswereld van Werfen (bij Salzburg) is de grootste ter wereld. Tijdens deze tour, begeleid door een ervaren gids, ontdek je een wereld van gletsjers met fascinerende ijsfiguren en werkelijk indrukwekkende proporties. Na ongeveer 20 minuten lopen vanaf de Bergstrasse kom je aan bij de kabelbaan die je naar de ingang van de grot brengt. Vanaf daar is het ongeveer 30 minuten lopen naar de grot, waar de gids je meeneemt op een wandeling door 's werelds grootste ijsgrot. Een spectaculaire natuurlijke attractie van deze omvang wil je niet missen! Als alternatief heb je op dit punt de mogelijkheid om het middeleeuwse kasteel Hohenwerfen te bezoeken, een van de best bewaarde in zijn soort. Dagelijkse rondleidingen en een ontzagwekkende blik op de aanwezige roofvogels (elke dag om 15.15 uur) maken deze excursie tot een onvergetelijke ervaring.

Privétour van Salzburg naar Zell am See: een dag in de Alpen

5. Privétour van Salzburg naar Zell am See: een dag in de Alpen

Ontdek het betoverende bergdorp Zell am See tijdens een privétour van een hele dag vanuit Salzburg. Begin uw dag met een bezoek aan de indrukwekkende Burg Hohenwerfen, een middeleeuws kasteel in Werfen. Ontdek de rijke geschiedenis van het kasteel en geniet van een panoramisch uitzicht op het omliggende berglandschap. Ga vervolgens naar het pittoreske dorpje Zell am See, gelegen aan de ongerepte Zeller See, waar u een ontspannen wandeling kunt maken langs de promenade langs het meer of het charmante stadscentrum kunt verkennen. Deze tour biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid in het hart van de Oostenrijkse Alpen. Leer meer over verschillende locaties, wees getuige van unieke attracties en maak een band met de natuur terwijl je intrigerende verhalen hoort van een lokale gids.

Private Tour in Salzburg en omgeving

6. Private Tour in Salzburg en omgeving

In deze privé tour zal u rond worden gereden met een glazen dak voertuigen (bestelauto of limousine) en rijdt en begeleiden u gedurende 8 uur in en rond Salzburg. Dit betekent dat u kunt gaan naar het Lake District gebied van Salzburg, het dorpje Werfen, waar u de mogelijkheid om de grootste ijsgrot van de wereld, of het fort van Werfen bezoeken. Uw gids / chauffeur zal zich richten op uw belangstelling en voor te stellen en stoppen bij de mooiste plekjes en geven u historisch gezien, of grappige achtergrondverhalen en zal u suggesties van het vermijden van de toeristische vallen en neem je buiten de gebaande paden. De prijs is per busje (maximaal 8 passagiers) en omvat de gids / chauffeur en al van het rijden, parkeren, etc.

The Hills Are Alive Privétour "Do-Re-Mi".

7. The Hills Are Alive Privétour "Do-Re-Mi".

Tijdens deze excursie verken je Salzburg en zijn prachtige omgeving op de sporen van de wereldberoemde musical "The Sound of Music". Begin uw dag met een wandeling door de Mirabell-tuinen, beroemd over de hele wereld vanwege de Do-Re-Mi-scènes die hier zijn opgenomen. Bekijk de Pegasus-fontein, de dwergentuin, beelden uit de Romeinse en Griekse mythologie en prachtige bloembedden met formele patronen. Rijd naar een van de mooiste uitkijkpunten van de stad, vereeuwigd in Do-Re-Mi, met een fantastisch uitzicht over de hele stad Salzburg en zijn millenniumfort. Terug in je luxe minibus maak je een fotostop in de buurt van Maria's Abbey (abdij van Nonnberg) op weg naar Leopoldskron Palace (boottafereel en roze limonade op het terras). Na een korte stop bij Leopoldskron rijd je door naar het paleis van Hellbrunn waar je de kans hebt om het originele prieel en de tuinen te bezoeken. Verlaat vervolgens de stad en rijd naar het zuiden de prachtige Beierse bergen in, waar ze de openingsscène filmden. Dit is je kans om te draaien in een veld in het oorspronkelijke gebied uit de openingsscène van The Hills Are Alive. Reis buiten de gebaande paden over een schilderachtige landweg langs de rivier de Salzach en door de nauwe kloven van de Luegpas naar Werfen, waar je naar de top van de Sound of Music-route gaat, de picknickplaats uit de film. Geniet hier van een korte rustpauze en het prachtige panoramische uitzicht. Het laatste deel van de tour voert je door het Oostenrijkse merengebied via de schilderachtige wegen, waar delen van de openingsscène werden gefilmd, en verder naar de "Sound of Music" trouwkathedraal in Mondsee waar de romantische huwelijksscène werd gefilmd.

Rafting Tour Salzburg

8. Rafting Tour Salzburg

Rafting tour Salzburg 3 uur De raftingtocht begint aan de voet van het imposante kasteel Hohenwerfen en brengt ons naar Stegenwald, omringd door de indrukwekkende wanden van de bergen Tennen en Hagen. Plezier voor het hele gezin! Duur: 3 uur (1,5 uur pure riviertijd) Vereisten: Zwemmer, minstens 6 jaar oud MEENEMEN Zwemkleding, handdoek & douchespullen Diensten: + rafting tour + staatsgediplomeerde raftgids + alle uitrusting + transfer vanaf basiskamp Er zijn verschillende touropties.

Veelgestelde vragen over Werfen

Wat zijn de topattracties van Werfen?

De topattracties van Werfen zijn:

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Werfen?

Andere activiteiten in Werfen

Wil je alle activiteiten in Werfen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.