Werkkamp Liban

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Werkkamp Liban: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Schindler's Factory, Ghetto en Plaszow Camp rondleiding

1. Schindler's Factory, Ghetto en Plaszow Camp rondleiding

Bezoek Schindler's Factory tijdens deze rondleiding. Deze tour is inclusief het toegangsbewijs, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van een kaartje op de dag. Leer meer over de geschiedenis van Schindler's Factory en de Joodse getto's vanuit je gids terwijl je het museum en de omgeving verkent. Bekijk interactieve tentoonstellingen in het museum Schindler's Factory en bezoek het voormalige concentratiekamp Kraków-Płaszów. Loop langs gebouwen waar duizenden ontheemde Joodse mensen woonden en stop bij de overgebleven stukken van de muur die het Joodse getto omringden.

Krakau: Oskar Schindler en Plaszow Tour met lunch

2. Krakau: Oskar Schindler en Plaszow Tour met lunch

Ontmoet je professionele gids en ga op een informatieve wandeltocht door Krakau. Kom meer te weten over Oskar Schindler, de Duitse ondernemer die tijdens de Tweede Wereldoorlog 1200 Joodse mensen en slachtoffers van de Holocaust redde door gevangenen over te brengen naar zijn eigen fabrieken in Polen en Tsjechië. Leer van je deskundige gids over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Krakau, de persoonlijkheid van Oskar Schindler en het filmen van de beroemde kaskraker van Steven Spielbierg. Het eerste deel van de tour begint in de oude stad en gaat door de voormalige Joodse wijken van Kazimierz naar de wijk Podgorze in Krakau, waar ooit het Joodse getto was gevestigd. Plasjov stond bekend als een concentratiekamp en voorzag verschillende militaire fabrieken en een steengroeve van arbeidskrachten. Het kamp en het leven daarin worden getoond in de film "Schindler's List". Het gebied waar het kamp werd gehouden, bestaat nu uit beboste heuvels en velden, met één groot gedenkteken voor alle slachtoffers, opgericht in 1964.

Krakau: rondleiding Schindler's Factory & Płaszow Camp

3. Krakau: rondleiding Schindler's Factory & Płaszow Camp

Leer meer over de verschillende gezichten van de bezetting van Krakau en zijn inwoners tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens een begeleide wandeling, inclusief een bezoek aan het beroemde Oskar Schindler Fabrieksmuseum en aan het nabijgelegen voormalige concentratiekamp in Płaszów. Ontmoet je deskundige gids bij Oskar Schindler's Factory. Kom meer te weten over de aanwezigheid van de beroemde Duitse industrieel Oskar Schindler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog 1200 joden en slachtoffers van de Holocaust redde door gevangenen over te brengen naar zijn fabrieken in Polen en Tsjechië. Ga vervolgens naar de wijk Podgórze, waar ooit het Joodse getto was gevestigd. Je ziet een deel van de onverwoestbare muur rond het getto, de apotheek Under the Eagle, waarvan de eigenaar duizenden Joden hielp, en een monument met 68 stoelen op het Joodse Heldenplein. Bezoek vervolgens de locaties van het voormalige concentratiekamp in Płaszow, dat is afgebeeld in de film Schindler's List van Steven Spielberg, en dat verschillende militaire fabrieken en een steengroeve van arbeiders heeft voorzien. Het gebied waar het kamp werd gehouden, bestaat nu uit dun beboste heuvels en velden, met een groot monument voor alle slachtoffers, opgericht in 1964, en verschillende kleinere. Deze tour is bedoeld voor de nieuwsgierige bezoeker die meer wil doen dan alleen maar aan de oppervlakte krabben.

Krakau: Oskar Schindler & Płaszow Camp Tour met lunch

4. Krakau: Oskar Schindler & Płaszow Camp Tour met lunch

Loop door Krakau tijdens een begeleide groepsreis en ontdek het andere gezicht van bekende architecturale monumenten die verband houden met de tijd van de Duitse bezetting in Polen. Ontmoet uw deskundige gids in het Radisson Blu Hotel. Je navigeert vervolgens door de kromme straten en leert over dramatische wereldveranderende gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kom meer te weten over de aanwezigheid van de beroemde Duitse industrieel Oskar Schindler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog 1200 joden en slachtoffers van de Holocaust redde door gevangenen over te brengen naar zijn fabrieken in Polen en de Tsjechische Republiek. Verken de oude stad en passeer de voormalige Joodse wijken van Kazimierz terwijl je je een weg baant naar de wijk Podgórze, waar ooit het Joodse getto was gevestigd. Bezoek vervolgens de locaties van het voormalige concentratiekamp in Płaszow, dat is afgebeeld in Steven Spielberg's Schindler's List, en dat verschillende militaire fabrieken en een steengroeve van arbeiders heeft voorzien. Het gebied waar het kamp stond, bestaat nu uit dun beboste heuvels en velden, met een groot monument voor alle slachtoffers, opgericht in 1964, en verschillende kleinere. Deze tour is bedoeld voor de nieuwsgierige bezoeker die meer wil doen dan alleen maar aan de oppervlakte krabben.

Krakau: rondleiding door Oskar Schindler en Plaszow met lunch

5. Krakau: rondleiding door Oskar Schindler en Plaszow met lunch

Ontdek hoe het leven was in Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens deze begeleide wandeling van een hele dag. Verken het gebied waar ooit het Plaszow-kamp stond en luister naar de verhalen van iedereen die daar woonde, inclusief het leven van Oskar Schindler. Begin je tour in de oude stad en ga door de voormalige Joodse wijk Kazimierz naar de wijk Podgorze in Krakau, waar ooit het Joodse getto was gevestigd. Dompel jezelf onder in het verleden terwijl je gids de geschiedenis achter elke bocht uitlegt. Neem dan een korte pauze voor de lunch. Ga vervolgens naar de locatie van het concentratiekamp Plaszow en ontdek de rol van Oskar Schindler en hoe zijn acties de bekroonde film 'Schindler's List' inspireerden. Verken het bosrijke gebied waar het kamp ooit was en bekijk het monument voor alle slachtoffers gebouwd in 1964 en andere kleinere eerbetonen. Ga verder naar de plek waar regisseur Steven Spielberg een replica van het kamp bouwde in de Liban-steengroeve, zo'n honderd meter verderop.

Sitemap Werkkamp Liban

Wil je alle activiteiten in Werkkamp Liban ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.