Datums kiezen

Ontdek het beste van
West-Jordanië

Onze aanbevelingen voor West-Jordanië

Van Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee 3-daagse tour

1. Van Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee 3-daagse tour

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een 3-daagse trip met een chauffeur-gids uit Amman. Bewonder de monumenten van de uit rotsen gehouwen stad Petra, wees getuige van de zonsondergang boven de Dode Zee en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Amman, bezoek je de berg Nebo en de stadskerken van Madaba en reis je vervolgens over de woestijnsnelweg richting Petra. Stop bij het Dana-reservaat en bewonder het prachtige landschap. Ga verder naar Shobak Castle, bezoek Little Petra en bewonder de uitgehouwen rotsgraven. Laat je afzetten bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Breng de dag door in Petra en bewonder deze goed bewaarde archeologische stad. Neem de tijd om dit architectonische hoogstandje te verkennen voordat je naar Wadi Rum gaat, waar je de nacht zult doorbrengen in een bedoeïenenkamp. Verken de vallei op een jeepsafari en bewonder de adembenemende landschappen. Vertrek vervolgens naar een strand aan de Dode Zee, door de Great Rift Valley naar Aqaba City. Geniet van het dobberen in de Dode Zee en keer 's avonds terug naar Amman.

Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

2. Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

Deze volledig gevulde tweedaagse tour begint in Jeruzalem. Rijd door de woestijn van Judea, rijd richting de grens en ga via de Allenby Bridge/King Hussein oversteek naar Jordanië. Bezoek, eenmaal in Jordanië, de historische plek van de berg Nebo, een uniek uitzichtpunt op de westelijke oever van de rivier de Jordaan. Neem na de lunch in een plaatselijk restaurant de tijd en kijk naar de oude mozaïekkaart van Jeruzalem in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George in Madaba. Geniet vanaf daar van een mooie rit naar het zuiden. Uiteindelijk arriveert u bij uw accommodatie voor de nacht, een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. De gastvrijheid van de bedoeïenen, inclusief een diner in Arabische stijl, zal je hart openen. Voordat je op een comfortabel bed gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnlucht zitten en stargaze, terwijl je een kopje lokale thee drinkt. Word wakker en begin de dag met een ontbijt in het kamp voordat je naar Petra gaat. Een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, Petra is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de torenhoge kliffen als het graf van een Nabateese koning en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. Een gediplomeerde gids leidt je door de Siq (een nauwe kloof), de schatkamer en het amfitheater terwijl je je verwondert over de schoonheid van elk bouwwerk. Daarna heb je tijd om zelfstandig te verkennen: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af of wandel naar het klooster. Ontmoet de rest van de groep weer voor de lunch in Wadi Musa, voordat je terugkeert naar Jeruzalem via de grensovergang King Hussein/Allenby.

Privétour naar Dode Zee en doopplaats

3. Privétour naar Dode Zee en doopplaats

De Doopplaats aan de oevers van de Jordaan en de Dode Zee zijn twee iconische bestemmingen in Jordanië, die unieke ervaringen bieden voor verschillende smaken. Hier geven we je een kijkje in elk ervan: De Doopplaats: Spirituele betekenis: Van deze Unesco-werelderfgoedlocatie wordt aangenomen dat het de plaats is waar Jezus Christus werd gedoopt door Johannes de Doper. Pelgrims en bezoekers van alle religies komen hier voor spirituele bezinning en onderdompeling in de Jordaan. Historisch belang: Archeologische vondsten onthullen een lange geschiedenis van religieuze activiteit op deze plek, die teruggaat tot de Romeinse en Byzantijnse tijd. Verken oude kerken, mozaïeken en kluizenaarsgrotten. Vredige sfeer: Dompel jezelf onder in de serene omgeving van het woestijnlandschap en de zachte stroming van de rivier. Geniet van rondleidingen of stille contemplatie. Activiteiten: Veel bezoekers kiezen ervoor om gedoopt te worden in de Jordaan, in de voetsporen van Jezus. Andere opties zijn boottochten, wandelroutes en culturele voorstellingen. De Dode Zee: Natuurwonder: Drijf moeiteloos op het oppervlak van het zoutste waterlichaam op aarde dankzij het hoge gehalte aan mineralen. Geniet van de therapeutische werking van de modder en het prachtige uitzicht op de omringende bergen. Ontspanning en wellness: Verwen jezelf met spabehandelingen waarbij modder en mineralen uit de Dode Zee worden gebruikt, die bekend staan om hun verjongende eigenschappen. Geniet van de warme zon en het gevoel van gewichtloosheid. Uniek landschap: Verken de grimmige schoonheid van de kust van de Dode Zee, bezaaid met zoutformaties en met een blik op het unieke ecosysteem van de woestijn. Activiteiten: Maak een rondvaart, bezoek nabijgelegen archeologische vindplaatsen zoals Masada, of doe aan watersporten zoals kajakken en paddleboarden.

Vanuit Jeruzalem: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

4. Vanuit Jeruzalem: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

Onze Petra en Wadi Rum Tour vertrekken dagelijks vanuit Jeruzalem en is een van de meest uitgebreide tours die twee volle dagen in Jordanië biedt en een van de beste manieren om twee van de meest opwindende locaties van Jordanië te bezoeken. Vertrekkend vanuit Tel Aviv of Jeruzalem, begint de tour met een mooie rit door de Negev-woestijn op weg naar de Jordaanse grens. Eenmaal de grens overgestoken, rijd je naar de stad Aqaba, met uitzicht op de Rode Zee en geniet je van wat vrije tijd voor lunch, koffie en winkelen voordat je doorgaat naar de Wadi Rum-woestijn naar de Bedouin Camp-accommodatie. Geniet 's middags van een gedenkwaardig Jeep Safari-touravontuur en krijg inzicht in de bedoeïenencultuur. Eenmaal terug in het bedoeïenenkamp in Wadi Rum, geniet je van de sterrenhemel en geniet je van een authentiek Jordaans diner. De volgende ochtend kunt u op uw gemak ontbijten op de camping voordat u naar de verloren stad Petra gaat, een door UNESCO erkende archeologische vindplaats en een van de zeven wereldwonderen. Ontdek met een deskundige, Engelssprekende gids de verborgen juweeltjes van deze oude stad. Er zal ook tijd zijn om Petra in je eigen tempo te verkennen en de schoonheid en pracht van de historische plek in je op te nemen. Reis vanuit Petra terug naar de grens naar Eilat voordat je terugkeert naar Jeruzalem.

Van Eilat: 2-daagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

5. Van Eilat: 2-daagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

Petra is tegenwoordig de beroemdste toeristische trekpleister in Jordanië. Petra was ooit bezet door de Nabateeërs en bijna alles in Petra is door hen gebouwd. Als je Petra bezoekt, kun je meer dan 800 objecten zien, waaronder de beroemde schatkamer, tempels, rouwhuizen, grotten en meer. Wadi Rum is alles wat je zou verwachten van een typische woestijn: extreme hitte in de zomer en vriestemperaturen in de winter. Het is gewelddadig en humeurig als de zon bij zonsopgang door de gebeitelde canyons snijdt of de scheiding tussen rots en zand in de schemering doet smelten. Het is veeleisend voor de bedoeïenen die erin wonen en wraakzuchtig voor degenen die de gevaren die het met zich meebrengt negeren. Ervaar de kracht en schoonheid ervan met je deskundige gids. Je tour begint om 08:30 uur als je wordt opgehaald bij je hotel in Eilat. Nadat je de Arava-grens bent overgestoken, rijd je naar Wadi Musa Petra en maak je een rondrit over de site. Na de tour lunch je in Petra en rijd je naar Wadi Rum en overnacht je in een authentiek bedoeïenenkamp. Onderweg leer je alles over de Nabateeërs, hun geschiedenis, hun kunst, goden en de manier van leven van de bedoeïenen. Upgrade je ervaring in de woestijn naar een 4-sterrentent met een eigen badkamer met douche en toilet in de tent.

Vanuit Amman: Dagtrip Dode Zee, Berg Nebo, Madaba & Doop

6. Vanuit Amman: Dagtrip Dode Zee, Berg Nebo, Madaba & Doop

Begin met een privétransfer vanaf je hotel in Amman en geniet van een mooie rit naar je eerste stop. Ontdek de diepgewortelde christelijke erfenis in Madaba, een van de oudste christelijke steden ter wereld. Verken de beroemde kaart van christelijke steden die het verhaal vertelt van eeuwenlang geloof. Beklim de berg Nebo, een bekend christelijk bedevaartsoord waar het heiligdom van de profeet Mozes staat. Bewonder het adembenemende panoramische uitzicht vanaf deze heilige top. Daal 300 meter onder zeeniveau af om de plek te bezoeken waar Christus werd gedoopt, een spiritueel verrijkende locatie. Dan is het tijd voor ultieme ontspanning en recreatie aan de Dode Zee met een optionele lunch en een upgrade naar een 5-sterren resort. Drijf op het wateroppervlak met het buitengewone drijfvermogen van het zoute water. Geniet tot slot van een ontspannende en gemakkelijke transfer terug naar je hotel in Amman.

Panoramische tour Wadi Al Mujib en Dode Zee vanuit Aqaba

7. Panoramische tour Wadi Al Mujib en Dode Zee vanuit Aqaba

Ontdek Wadi Mujib en de Dode Zee op een privédagtrip vanuit Aqaba. Geniet van adembenemende uitzichten op het natuurlijke landschap van het gebied en verken unieke landschappen. Geniet van voldoende vrije tijd om te zwemmen, zonnebaden en te genieten van een lunchbuffet. Begin je excursie vanuit Aqaba met een bezoek aan Wadi Al Mujib, het laagste natuurreservaat ter wereld (gesloten in de winter). Bewonder het landschap dat zich uitstrekt langs de oostkust van de Dode Zee. Bewonder het uitzicht op de diepe Wadi Mujib-kloof. Vervolg uw weg naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Gelegen in de Jordaanvallei ten zuidoosten van Amman, is het een van 's werelds meest unieke natuurlijke landschappen en de rijkste bron van natuurlijke zouten. Het verbergt ook schatten die zich gedurende duizenden jaren hebben verzameld. Profiteer van drie uur vrije tijd om te zwemmen, zonnebaden en genieten van een lunchbuffet in een 5-sterrenhotel (inbegrepen). Na je vrije tijd ga je terug naar Aqaba waar je wordt afgezet.

Vanuit Amman: privétocht over de Siq Trail in Wadi Mujib

8. Vanuit Amman: privétocht over de Siq Trail in Wadi Mujib

Begin om 08:00 uur, u wordt opgehaald bij uw hotel in Amman door uw privévoertuig met airconditioning en door uw Engelssprekende chauffeur naar de Mujib-brug gebracht. Geniet van de rit en passeer het prachtige landschap om Wadi Mujib te bereiken. De meest verbazingwekkende adembenemende kloof in Jordanië op 400 meter onder zeeniveau. Het Wadi Mujib-reservaat is het laagste natuurreservaat ter wereld, gelegen in het bergachtige landschap ten oosten van de Dode Zee, ongeveer 90 kilometer ten zuidwesten van Amman. De route is van eenvoudig tot gemiddeld en begint bij het bezoekerscentrum. Een zelfgeleide trekkingtocht, waarbij u de loop van de rivier richting de dam volgt. Zodra de waterval en kloof zijn bereikt, kunt u genieten van een duik, afhankelijk van de regenval in het seizoen. Dit is een ideale wandeling om langzaam te maken en te genieten van de koele waterschaduw, vooral in de hitte van de zomer, na deze geweldige, onvergetelijke, gemakkelijke tot middelzware wandelervaring! Loop naar uw auto die op u wacht, want u wordt meegenomen voor een korte panoramische rondleiding in Amman en vervolgens met uw eigen privévoertuig teruggebracht naar uw hotel. Houd er rekening mee dat klanten minimaal 18 jaar oud moeten zijn, kunnen zwemmen en in goede fysieke conditie moeten zijn. Deze tour wordt niet aanbevolen voor klanten met gezondheidsproblemen. Wadi Mujib De meest verbazingwekkende adembenemende kloof in Jordanië op 400 meter onder zeeniveau. Het Wadi Mujib-reservaat is het laagste natuurreservaat ter wereld, gelegen in het bergachtige landschap ten oosten van de Dode Zee, ongeveer 90 kilometer ten zuidwesten van Amman. Het 220 vierkante kilometer grote reservaat werd in 1987 gecreëerd door de Royal Society for the Conservation of Nature en is regionaal en internationaal belangrijk, vooral voor het vogelleven dat het reservaat ondersteunt. Het strekt zich uit tot de Karak- en Madaba-bergen in het noorden en zuiden en reikt op sommige plaatsen tot 900 meter boven zeeniveau. Dit hoogteverschil van 1.300 meter, gecombineerd met de waterstroom van de vallei die het hele jaar door uit zeven zijrivieren stroomt, betekent dat Wadi Mujib geniet van een prachtige biodiversiteit die vandaag de dag nog steeds wordt onderzocht en gedocumenteerd. Tot nu toe zijn er meer dan 300 soorten planten, 10 soorten carnivoren en talloze soorten permanente en trekvogels geregistreerd. Sommige van de afgelegen bergen en valleigebieden zijn moeilijk te bereiken en bieden daardoor veilige havens voor zeldzame soorten katten, geiten en andere bergdieren. Wadi Mujib Siq-pad 01.04 – 31.10.2015 Niveau: een zelfgeleide trekkingtocht. Gemakkelijk tot gemiddeld, afhankelijk van het seizoen. Klanten moeten minimaal 18 jaar oud zijn, kunnen zwemmen en een redelijke conditie hebben. Het pad begint bij het bezoekerscentrum bij de Mujib-brug, waar je het vrijdragende looppad over de dam neemt en de loop van de rivier volgt tussen torenhoge zandstenen kliffen naar de voet van een grote waterval. Afhankelijk van de seizoensregenval kan de kloof poelen bevatten die diep genoeg zijn om in te zwemmen. Dit is een ideale wandeling om langzaam te wandelen en te genieten van het koele water en de schaduw, vooral in de hitte van de zomer.

Vanuit Amman: Petra en Dode Zee Privé Dagtrip

9. Vanuit Amman: Petra en Dode Zee Privé Dagtrip

Begin met een ophaalservice vanaf je hotel in Amman en geniet van een mooie rit. Stap vervolgens in de legendarische stad Petra en dompel je onder in de eeuwenoude wonderen, majestueuze tombes en fascinerende geschiedenis. Ga vervolgens naar de buitengewone Dode Zee, het laagste punt op aarde. Geniet van de zon terwijl je moeiteloos op het zoute water drijft en geniet van de therapeutische werking van de mineralen. Ga verder naar het resortstrand van de Dode Zee en geniet van het prachtige uitzicht en de verjongende atmosfeer. Als de zon ondergaat, brengt je chauffeur je veilig terug naar je hotel in Amman en laat je achter met onvergetelijke herinneringen aan een dag vol geschiedenis, verwondering en ontspanning.

Van Aqaba: privédagtour naar Petra

10. Van Aqaba: privédagtour naar Petra

Je chauffeur haalt je op bij je hotel of de haven in Aqaba. Daarna rijden we richting de rozerode stad Petra, de grootste attractie van Jordanië. Petra werd voor het eerst gesticht rond de 6e eeuw voor Christus. door de Nabateese Arabieren, een nomadische stam die zich in het gebied vestigde en de basis legde voor een handelsimperium dat zich uitstrekte tot in Syrië. Bij aankomst begint u de tocht te voet vanaf het bezoekerscentrum door Djenni-graven en gaat u verder door de kloof genaamd Siq. Tot slot opent u uw ogen voor het mooiste monument: The Treasury, in het Arabisch Khazneh genoemd. Onder andere monumenten ziet u de Straat van Gevels, de Koninklijke Graven, de Romeinse ruïnes en de Qasr El-Bint. Na het klassieke parcours geeft je gids je vrije tijd om de andere delen van Petra op eigen houtje te ontdekken. Als u het klooster wilt bezoeken, volgt u 970 trappen om er op eigen gelegenheid te komen. Na je bezoek aan Petra wacht de chauffeur je op in het bezoekerscentrum om je naar het plaatselijke restaurant te brengen voor de lunch. Je vervolgt je dag door 1 uur lang te genieten van het bezoek aan Little Petra. In de late namiddag brengen we je terug naar je hotel in Aqaba.

Alle activiteiten

106 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over West-Jordanië

Wat zijn de topattracties van West-Jordanië?

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van West-Jordanië?

Andere activiteiten in West-Jordanië

Wil je alle activiteiten in West-Jordanië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over West-Jordanië

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 236 beoordelingen

We hebben vele malen excursies over de hele wereld geboekt met Get Your Guide, ze hebben altijd aan onze verwachtingen voldaan. Deze keer overtrof het onze verwachtingen. Onze chauffeur Ahmad, een fantastisch persoon. Het weerspiegelt volledig de prachtige Jordaanse gastvrijheid. Wij voelden ons vanaf het eerste moment thuis. Hij vertelde ons veel over Jordanië en legde ons veel in de watten. Koffie, water, snacks, we hebben niets gemist. Hij verrijkte ons bezoek ook met een paar pareltjes: de boottocht naar Aqaba en een van de mooiste uitzichten op de Petra-vallei. Voordat hij ons afzette bij de ingang van Petra, zorgde hij ervoor dat we water hadden voor de rondleiding, zonnebrandcrème en hoeden. Het was een geweldige tour, deze drie dagen met Ahmad waren het beste deel van onze 10 dagen in dit geweldige land. Ook eer aan de woestijnnacht. Ons tentenkamp was super, we verbleven in een deluxe. Fantastische jeeprit zoals de jongens in het kamp. BOVENKANT!!!

Driedaagse rondreis tot in de puntjes verzorgd. Er zijn veel magische plekken die je kunt zien (Madaba, Petra, Mount Nebo, Wadi Rum, Little Petra, om er maar een paar te noemen). Plekken met bijzondere schoonheid waar we ons thuis voelden, maar vooral altijd verwend en in uitstekende handen. Onze ervaring zou niet zo magisch zijn geweest als we onze geweldige Aahmad niet als gids en reisgenoot hadden gehad. Sterk aanbevolen. Top, top, top!

Geweldige en onvergetelijke ervaring die ik 100% zou aanbevelen! Het was zo leuk om de wandeling te maken en alles wat je nodig hebt (droge tas, zwemvest en schoenen) is aanwezig bij de ingang. Mijn chauffeur en gids Hassan was erg gastvrij en zorgde ervoor dat ik me zeer welkom voelde op mijn eerste dag in Jordanië! :-)

Alles is heel goed, het is gewoon heel vervelend dat de chauffeur je onderweg de hele tijd wil tegenhouden in souvenirwinkels zodat je iets kunt kopen, ze vertellen je dat het gewoon betalen is om te zien, maar je verspilt alleen maar tijd en hij laat het niet toe Je stopt niet, zelfs niet als hij je dat zegt

Het was absoluut fantastisch! Onze chauffeur Hafez was zo aardig, deelde veel informatie over Jordanië en deed echt zijn best om ervoor te zorgen dat we van de reis genoten. Heel erg bedankt Hafez en het team.