Kies data

Westerkerk, Amsterdam

Westerkerk, Amsterdam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: klassieke boottocht, optioneel met kaas en wijn

1. Amsterdam: klassieke boottocht, optioneel met kaas en wijn

Ontspan tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten uit de Gouden Eeuw, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bekijk hoogtepunten van de stad zoals de Magere Brug, de Wallen en de Oude Haven. Je kunt kiezen voor een standaardtour of een tour met onbeperkt heerlijke Hollandse kaas, wijn en andere drankjes. Stap aan boord en laat de schipper je vertellen over de lokale geschiedenis terwijl je langs bezienswaardigheden in de Jordaan en over de Amstel langs de Magere Brug vaart. Bewonder het uitzicht op delen van de Wallen, de voormalige stadssluizen en de oude haven. Maak foto's van de statige architectuur van het Scheepvaartmuseum en de prestigieuze Gouden Bocht. Bekijk stukken van de geschiedenis terwijl je langs plaatsen als het Anne Frank Huis vaart. Stel je gids vragen over de stad, en ontvang aanbevelingen voor dingen om te doen en plekken om te eten.

Amsterdam: ticket Van Gogh Museum & rondvaart

2. Amsterdam: ticket Van Gogh Museum & rondvaart

Combineer een bezoek aan het wereldberoemde Van Gogh Museum met een spectaculaire rondvaart door de historische grachtengordel. Het Van Gogh Museum bezit 's werelds grootste collectie werken van Vincent van Gogh. Het is een van de belangrijkste musea van Nederland en is al door miljoenen mensen bezocht. En wat is er leuker dan een bezoek aan het Van Gogh Museum te combineren met een rondvaart? De tour bestaat uit een bezoek aan het Van Gogh Museum, met 's werelds grootste collectie schilderijen, tekeningen, schetsen en brieven van de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Met bijna twee miljoen bezoekers per jaar is het het op één na meest bezochte museum in Nederland. In het Van Gogh Museum vind je meer dan 200 schilderijen, 400 tekeningen en 700 brieven van de kunstenaar. Een aantal van de bekendste werken uit de collectie zijn 'De aardappeleters' (1885), 'Kop van een skelet met brandende sigaret' (1886), 'Zonnebloemen' (1889) en 'Amandelbloesem' (1890). Het tweede deel van de tour is een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Het prachtige centrum van Amsterdam staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en er is geen betere manier om de stad te bezoeken dan met een rondvaart. De leuke rondvaart van 1 uur neemt je mee door de belangrijkste grachten van de stad, langs prachtige 17e-eeuwse kerken, herenhuizen, boothuizen en bruggen. Onderweg zie je de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Westerkerk, de Negen Straatjes en de Magere Brug over de Amstel. De rondvaart is voorzien van een GPS-gids met informatie in verschillende talen, en de boten zijn uitgerust met panoramische ramen zodat je gegarandeerd een fantastisch uitzicht over de stad hebt.

Amsterdam: grachtenrondvaart langs de hoogtepunten

3. Amsterdam: grachtenrondvaart langs de hoogtepunten

Kom meer te weten over de levendige geschiedenis van Amsterdam vanaf de historische waterwegen tijdens een 1 uur durende rondvaart langs meer dan 100 hoogtepunten! Stap aan boord bij Stromma bij het Centraal Station of bij het Rijksmuseum in het centrum, en vaar uit vanaf het IJ. Aan boord hoor je meer over de opkomst van de stad in de 13e eeuw, en over de handelaren van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie, wat leidde tot de zogenaamde 'Gouden Eeuw'. Zie de moderne architectuur als je langs het zuidelijkste deel van trendy Amsterdam-Noord vaart. Passeer oude pakhuizen en scheepswerven. Vaar onder betoverende bruggen uit het verleden en heden door. Zie hoe de eeuwen samenvloeien terwijl je Amsterdam in zijn puurste vorm ervaart - als een zeehaven. Onderweg zie je veel beroemde monumenten van Amsterdam en ontdek je waarom UNESCO de grachtengordel tot Werelderfgoed heeft verklaard.

Amsterdam: fietstocht met gids door centrum van Amsterdam

4. Amsterdam: fietstocht met gids door centrum van Amsterdam

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam met een deskundige gids aan je zijde. Je komt meer te weten over de cultuur van de stad, ziet belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspots, maar ook minder bekende lokale favorieten.  Begin de tocht in de buurt van het Centraal Station, fiets langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's ziet.  Trap verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, sfeervolle cafés en hippe restaurants. Fiets verder het centrum van de stad in, door de grachtengordel en langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, kom je ook veel straatartiesten en muzikanten tegen.  Na al die opwinding ben je wel toe aan een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van het land. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rijd je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Oostelijk Havengebied gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar de fietstocht begonnen is.

Amsterdam: Heineken Experience en rondvaart van 1 uur

5. Amsterdam: Heineken Experience en rondvaart van 1 uur

Boek je combiticket voor een klassieke rondvaart en de Heineken Experience in Amsterdam. Leer de kunst van het bierbrouwen, drink 2 biertjes of frisdranken en geniet van geavanceerde multimedia. Bezoek de Heineken Experience op het moment dat je geboekt hebt, en ga mee met de rondvaart op een vooraf geboekt tijdslot naar keuze. Kom meer te weten over een van 's werelds beroemdste brouwerijen met een entreeticket voor de Heineken Experience. En geniet van een interactieve rondleiding (zonder gids) door de originele fabriek, waar tot 1988 al het bier van het merk werd gebrouwen. Krijg een kijkje achter de schermen in de oude fabriek, en zie onder andere de gigantische koperen tanks waar het bier werd gebrouwen. Neem deel aan een proeverij en test je vaardigheden bij het brouwen van een perfect biertje. Bekijk vervolgens de 17e-eeuwse architectuur van het stadscentrum tijdens een rondvaart van 1 uur. Maak gebruik van een GPS-gids (beschikbaar in verschillende talen) voor interessante informatie over iconische bezienswaardigheden zoals de Westerkerk, de Magere Brug en de charmante wijk De Negen Straatjes.

Amsterdam: combinatie Rijksmuseum en rondvaart

6. Amsterdam: combinatie Rijksmuseum en rondvaart

Combineer 2 van de onmisbare ervaringen van Amsterdam met deze rondvaart door de grachtengordel per boot en toegang tot het legendarische Rijksmuseum. Bewonder de prachtige boten en koopmanshuizen vanaf het water tijdens een 1 uur durende rondvaart die je langs een aantal historische waterwegen voert. Het werd gegraven in de Gouden Eeuw in de 17e eeuw en werd in 2010 uitgeroepen tot werelderfgoed van Unesco. Kijk je ogen uit naar de decoratieve façades van de grachtenpanden en bewonder de verschillende gevelpunten zoals klok, tuit en halsgevels. Passeer iconische architectuur, waaronder de Magere Brug over de Amstel, het beroemde Anne Frank Huis, de imposante Westerkerk en de Oude Haven van Amsterdam. Stap vervolgens uit om te profiteren van voorrangstoegang tot het Rijksmuseum. Bewonder de grachtenpanden en historische bruggen vanaf het water Bekijk meesterwerken uit de 17e eeuwse Nederlandse schilderkunst, waaronder De Nachtwacht van Rembrandt

Amsterdam: luxe avondrondvaart met gids door de grachten

7. Amsterdam: luxe avondrondvaart met gids door de grachten

Ga mee met een avondrondvaart van 1 uur door Amsterdam. Geniet van het uitzicht op de stadsgrachten vanuit een overdekte en verwarmde salonboot. Mis deze typische Amsterdamervaring niet; je krijgt de mogelijkheid om meer te weten te komen over geschiedenis en cultuur van de stad. Laat je schipper en gastvrouw je verbazen met verhalen over het oude Amsterdam en over het moderne leven in de Nederlandse hoofdstad. Schenk een drankje aan de bar en geniet ervan terwijl je langs de beroemde monumenten en schilderachtige grachtenpanden vaart. Drijf onder fel verlichte lage boogbruggen, en waan je je in een sprookje. Geniet van een intieme sfeer met een kleine groep mensen. Stel vragen en krijg aanbevelingen voor wat je verder kunt doen tijdens je verblijf in Amsterdam.

Amsterdam: romantische privérondvaart bij nacht

8. Amsterdam: romantische privérondvaart bij nacht

Stap aan boord van jouw privéboot voor de avond en vaar door de charmante grachten van Amsterdam. Na zonsondergang wordt de stad verlicht met glinsterende lichtjes, die de perfecte romantische setting creëren voor jou en jouw geliefde. Kruip lekker onder een dekentje en geniet van een verfrissend glas bubbels met lokale kaas en wafels. Bewonder de 17e-eeuwse grachtenpanden en indrukwekkende bruggen terwijl je over het water vaart. Onderweg kun je luisteren naar verhalen over de indrukwekkende geschiedenis, cultuur en beroemde bezienswaardigheden van de stad. Luister naar verhalen over legenden en geliefden, terwijl je zelf een onvergetelijke herinnering creëert. Aan het eind van de avond zul je Amsterdam vanuit een totaal nieuw perspectief hebben gezien.

Amsterdam: zelfgeleide ontsnappingsgame en sightseeing

9. Amsterdam: zelfgeleide ontsnappingsgame en sightseeing

Een occulte groep heeft je uitgedaagd om de identiteit van een van hun beroemdste leden te achterhalen. Tijdens deze zelfgeleide ervaring volg je een schatkaart en een reeks aanwijzingen die in een oud boek zijn achtergelaten om de kluis te ontgrendelen en zijn echte naam te ontdekken. Je passeert de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad op het 2,5 km lange parcours, lost puzzels op en leert over Amsterdam uit de Gouden Eeuw. Heb jij het in je om het mysterie op te lossen? Je zult moeten spelen om erachter te komen! Andere dingen om op te merken Alle boekingen zijn privé. Je speelt met je eigen groep - als er andere mensen zijn, spelen ze apart. We raden af om alleen te spelen. Een deel van het spel gaat door de Wallen. Geweldig voor groepen, geweldig voor teams en geweldig voor teambuilding! Grote groepen worden opgesplitst in teams van 5 spelers die het dan tegen elkaar opnemen.

Amsterdam: fietstocht met gids

10. Amsterdam: fietstocht met gids

Amsterdam is de perfecte fietsstad en er is geen betere manier om het te ontdekken dan tijdens deze begeleide fietstocht. De beste manier om deze stad te zien en te ervaren is als de lokale bevolking op de fiets. Ontmoet je gids in de fietsenwinkel en zij zullen je een stadsfiets bezorgen die comfortabel voor je is. Tijdens de tour is er tijd voor een aantal stops op interessante plekken waar je persoonlijke gids je vertelt over de geschiedenis en architectuur van deze locaties. Je ontdekt enkele van de belangrijkste sites en leert alles over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Je bezoekt de beroemde grachten, de Nederlandse protestantse Westerkerk en het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht. Fiets vervolgens door de verschillende wijken van Amsterdam, zoals de Jordaan, waar je langs het huis van Rembrandt komt en het Rijksmuseum met zijn rijke collectie Nederlandse kunst en geschiedenis. Vervolgens ontdek en fiets je door het Museumplein en het Vondelpark voordat je terugkeert naar het startpunt.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Combi-aanbiedingen
32 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Westerkerk, Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Westerkerk, Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Westerkerk, Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 10.736 beoordelingen

Laura is een superleuke en goede gids. Door haar enthousiaste verhalen wordt je als Nederlander zelf weer verliefd op ons land.

Leuke grachtentocht met enthousiast en vriendelijk personeel. De kaas en wijn smaakten prima! Er werd ruimschoots bijgevuld :)

Perfecte trip als je wat te weten wil komen over Amsterdam en zijn historie maar ook gewoon wilt genieten

Leuke toffe ervaring Leuke historische weetjes gecombineerd met een kaasje en een glaasje wijn

In een wooord fantastisch! Super leuke crew, gorie sfeer!