Westminster Abbey
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Regel nu je ticket!

Westminster Abbey: tours & tickets

Westminster Abbey: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Londen

Bekijk alle 842 tickets en tours

Wie ligt begraven in Westminster Abbey?

Deze wereldberoemde kerk in het hart van Londen is niet alleen de locatie voor nationale evenementen zoals een Royal Wedding; er liggen ook sleutelfiguren uit de Engelse historie begraven.

Saebert of Essex

Saebert of Essex

Saebert was Saksisch heerser in de 6e eeuw, en staat bekend als één van de eerste koningen die van een heidense religie naar het Christendom overstapte.

Queen Elizabeth I

Queen Elizabeth I

Elizabeth I heerste tijdens de Engels-Spaanse Oorlog en de Engelse kolonisering in Amerika, maar ze staat ook bekend als de koningin die de executie van haar nicht, Queen Mary of Scotland, uitriep.

Charles Dickens

Charles Dickens

Dickens schreef A Christmas Carol, Oliver Twist en Great Expectations; werken die eindeloos zijn geadapteerd voor televisie en film.

Sir Isaac Newton

Sir Isaac Newton

Sir Newton studeerde in Cambridge en is beroemd om zijn ontdekking van zwaartekracht, die hij deed toen een appel uit een boom op zijn hoofd viel.

Henry VII en Elizabeth of York

De vader van de beruchte Henry VIII heeft zijn eigen kapel en is naast zijn vrouw begraven. Hun tombe in Renaissancestijl toont hun weelde met luxueus goud.

Onze insidertips

Fotografie niet toegestaan

Fotograferen is alleen in de kloosters toegestaan, niet in en rond de kerk. Het verbod wordt goed aangegeven in de betreffende gebieden, maar mocht je nog twijfelen, vraag het aan een medewerker.

Gedenkstenen

Voor veel beroemde gestorvenen die niet in de Abbey zijn begraven, zijn er gedenkstenen - zoals de Bronte sisters, Martin Luther King, Jr. en William Shakespeare.

Kleding

Bezoekers wordt gevraagd rekening te houden met de kledingvoorschriften van de kerk: knieën en schouders bedekt, geen hoeden.

Bagage

Grote stukken bagage mogen niet worden meegenomen. We raden je aan je bagage op één van de grote treinstations in London veilig op te slaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De bezoektijden verschillen per dag, dus check ze van tevoren online.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten £20; er zijn groepsaanbiedingen en andere kortingen beschikbaar. Bij de prijs is een audiogids inbegrepen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het is zeker een hele leuke manier om een stukje Londen en de Abbey te bezoeken! Tijdens de tour leidt je gids je ook direct naar de beroemdste graven.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro naar St. James's Park of Westminster, of check het busschema voor verschillende opties.
 • Extra tips

  • Draag goede schoenen!

  • Voor gehandicapten staat op de website van DisabledGo een speciale plattegrond.

Wat anderen zeggen over Westminster Abbey

Gemiddelde beoordeling
4.3 / 5
gebaseerd op 5.213 beoordelingen

Een aanrader als je veel van londen wilt zien.

Super als je in korte tijd veel van londen wilt zien. Er rijden genoeg bussen dus in en uit stappen is geen probleem. Wel is er veel onduidelijkheid over het schema en verschillende routes. Niet al het personeel is even behulpzaam en sommige zijn ronduit onbeschoft. De eerste dag werden we 45 minuten aan het lijntje gehouden door een onwelwillende medewerker over een bus die wel of niet kwam. Terwijl we met 2 kinderen moesten staan wachten. De bus kwam uiteindelijk helemaal niet. Dag 2 wederom één keer redelijk ongeïnteresseerd te woord gestaan. De rest van het personeel was wel vriendelijk en één keer in de bus hadden we super leuke en zeer informatieve guide! Leuk om te doen maar een beetje duidelijke informatie zou prettig zijn.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

Geweldig mooi en ontzettend indrukwekkende ervaring

Erg fijn om, voordat wij naar Londen gingen, onze tickets al gekocht hadden De lange rij wachtenden konden wij mooi voorbij en ook daar telt vol = vol De audiogids was erg handig Heel veel verschillende talen , ook in het nederlands, en leuke extra’s aan wetenswaardigheden Overal waar een bord met nummer bij stond kon je via de audiogids beluisteren Ook mooie extra foto’s! Zeer zeker een aanrader! Volgend keer Londen wordt zeker de Westminster Abbey nogmaals bekeken en beluisterd Er valt tenslotte genoeg te zien

Prachtig uitzicht, super vriendelijke mensen

Dit moet je zeker doen. Voor 3€ extra krijg je een VIP toer met champagne, een aanrader. Wel een beetje onduidelijk waar je je ticket (indien je ze online bestelde) moet gaan inwisselen.... hebben 3 plaatsen gedaan binnen het bureel. Bij binnenkomst gewoon rechtdoor om ze in te wisselen en de VIP toer begint bij het binnenkomen meteen naar rechts ( de lijn VIP op de grond volgen).

Londen: entreeticket Westminster Abbey en multimediagids Beoordeeld door

Donkere verhalen van Londen luchtig gebracht

De tour geeft je een luchtige maar toch informatieve kijk op de historische plaatsen in Londen waar vooral de nadruk ligt op de executies en moorden. De 2 gidsen geven een leuk, beetje akelig verhaal van de bus tussendoor. Het was fijn om de dag mee af te sluiten.

Comedy Horror Show: London Ghost Bus Tour Beoordeeld door

Een goed plan wanneer je actief de stad bezoekt!

Genoeg te zien, bezichtigen en aan te doen met deze pass. Het is erg handig, want je hebt vooraf al betaald voor bijna alle activiteiten die de moeite waard zijn. Als je actief dingen wilt bezichtigen in de stad is dit echt een uitkomst!

The Londen Pass met toegang tot meer dan 80 attracties Beoordeeld door