Westminster Abbey
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Westminster Abbey: tours & tickets

Westminster Abbey: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Londen

Bekijk alle 777 tickets en tours

Wie ligt begraven in Westminster Abbey?

Deze wereldberoemde kerk in het hart van Londen is niet alleen de locatie voor nationale evenementen zoals een Royal Wedding; er liggen ook sleutelfiguren uit de Engelse historie begraven.

Saebert of Essex

Saebert of Essex

Saebert was Saksisch heerser in de 6e eeuw, en staat bekend als één van de eerste koningen die van een heidense religie naar het Christendom overstapte.

Queen Elizabeth I

Queen Elizabeth I

Elizabeth I heerste tijdens de Engels-Spaanse Oorlog en de Engelse kolonisering in Amerika, maar ze staat ook bekend als de koningin die de executie van haar nicht, Queen Mary of Scotland, uitriep.

Charles Dickens

Charles Dickens

Dickens schreef A Christmas Carol, Oliver Twist en Great Expectations; werken die eindeloos zijn geadapteerd voor televisie en film.

Sir Isaac Newton

Sir Isaac Newton

Sir Newton studeerde in Cambridge en is beroemd om zijn ontdekking van zwaartekracht, die hij deed toen een appel uit een boom op zijn hoofd viel.

Henry VII en Elizabeth of York

De vader van de beruchte Henry VIII heeft zijn eigen kapel en is naast zijn vrouw begraven. Hun tombe in Renaissancestijl toont hun weelde met luxueus goud.

Onze insidertips

Fotografie niet toegestaan

Fotograferen is alleen in de kloosters toegestaan, niet in en rond de kerk. Het verbod wordt goed aangegeven in de betreffende gebieden, maar mocht je nog twijfelen, vraag het aan een medewerker.

Gedenkstenen

Voor veel beroemde gestorvenen die niet in de Abbey zijn begraven, zijn er gedenkstenen - zoals de Bronte sisters, Martin Luther King, Jr. en William Shakespeare.

Kleding

Bezoekers wordt gevraagd rekening te houden met de kledingvoorschriften van de kerk: knieën en schouders bedekt, geen hoeden.

Bagage

Grote stukken bagage mogen niet worden meegenomen. We raden je aan je bagage op één van de grote treinstations in London veilig op te slaan.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De bezoektijden verschillen per dag, dus check ze van tevoren online.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten £20; er zijn groepsaanbiedingen en andere kortingen beschikbaar. Bij de prijs is een audiogids inbegrepen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het is zeker een hele leuke manier om een stukje Londen en de Abbey te bezoeken! Tijdens de tour leidt je gids je ook direct naar de beroemdste graven.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro naar St. James's Park of Westminster, of check het busschema voor verschillende opties.
 • Extra tips

  • Draag goede schoenen!

  • Voor gehandicapten staat op de website van DisabledGo een speciale plattegrond.

Wat anderen zeggen over Westminster Abbey

Gemiddelde beoordeling
4.3 / 5
gebaseerd op 6.521 beoordelingen

Mooie routes. Het enige wat mist is een systeem in de bus om te zien waar je bent, welke halte en welke route. Nu moet je de app downloaden, oortelefoontje in doen en de folder met kaart erbij hebben. Zo niet dan mis je evt. wijzigingen. Voor de rest niets dan lof. Vriendelijke gidsen en goeie chauffeurs.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

Zeer leuke bustour. Toch met de regenachtige dag boven gaan zitten in de bus, waar je het beste zicht hebt. Zeer goede en grappige gids. Nadien nog een tour op de Themes dat ook zeker de moeite waard is. Zeker een aanrader.

Interessant want toch zo'n 60 euro korting in totaal voor 4 attracties (2 volwassenen + 1 kind van 9). Minder interessant dat je evenzeer telkens aan de ticket office moest gaan aanschuiven voor de toegangskaartjes.

Londen: London Explorer Pass Beoordeeld door

Het was geweldig en het personeel super vriendelijk en behulpzaam en de live speakers op.de bus waren leuk. Veel info gekregen. Gaan wij zeker nog een keer doen. Thanks BigBus Staff!

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

prima manier om de mooiste plekjes van Londen te bezoeken. hulp bij bijna alle stop and go punten. erg vriendelijk personeel. En ook belangrijk voor een. redelijke prijs.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door