Kies data

Whales of Iceland

Kies het ruime sop voor prachtig uitzicht op de indrukwekkende zoogdieren van de Atlantische Oceaan.

Whales of Iceland: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: walvissen spotten per RIB-boot

1. Vanuit Reykjavik: walvissen spotten per RIB-boot

Klim aan boord van een stevige opblaasbare boot (RIB) uitgerust met speciale schokdempende stoelen voor een soepele rit. Je zoekt walvissen en ander zeeleven in het wild. Reis aan boord van de 12-meter lange boot om extra dicht bij de walvissen te komen op een manier die veilig is voor passagiers en de dieren. Je profiteert van warme drijfpakken, reddingsvesten, handschoenen en zwembrillen om je knus en veilig te houden, en maakt gebruik van de diensten van een ervaren gids die informatie over de dieren en de baai in het Engels verstrekt.  Je passeert het eiland Akurey om tijdens de zomer op zoek te gaan naar schattige papegaaiduikers. Zie hun nesten langs de kust tijdens hun broedseizoen. Daarna ga je naar de baai op een snelle en spannende rit met de wind in je haar. Bereik een comfortabele kruissnelheid van 32 knopen met voldoende tijd in de voedselgebieden. Neem vervolgens een schilderachtige route terug langs de kust van Reykjavik en maak prachtige foto's voordat je aan land aankomt.

Reykjavik: walvissen spotten Whales of Iceland-expositie

2. Reykjavik: walvissen spotten Whales of Iceland-expositie

Stap aan boord van je boot in de oude haven van  Reykjavik en vaar naar de baai van Faxaflói. Faxaflói heeft een rijke variëteit aan dieren in het wild, maar je spot meestal dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen en bultruggen. Stel je deskundige gids vragen en ze zullen je graag beantwoorden.  Je bezoekt ook de Whales of Iceland-tentoonstelling. De tentoonstelling toont 23 levensgrote modellen van alle walvissoorten in IJslandse wateren. Dompel jezelf onder in de tentoonstelling met virtual reality-headsets, informatiestands, audiogidsen en video's. Pak na de tentoonstelling een kopje koffie en gebak in het café en ontspan in de dromerige ambiance van de tentoonstelling. Whales of Iceland biedt elke dag twee live rondleidingen aan, beschikbaar om 10:30 uur en 13:30 uur. Dit is gratis voor alle tickethouders. Opmerking: je kunt de volgorde kiezen waarin je deze twee activiteiten uitvoert.

Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

3. Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Reykjavik is een moderne, hippe en progressieve stad die tegelijkertijd dicht bij de natuur staat. Daardoor combineert deze het beste van beide werelden. Het is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad door middel van een hop on, hop off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja kijkt uit over de noordelijkste hoofdstad. Op zonnige dagen verschijnt de mystieke gletsjer Snaefellsjokull kristalhelder en lichtblauw aan de westelijke horizon. Bekijk plekken zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de National Gallery of Iceland, de Hallgrímskirkja en de thermale baden en spa van Laugardalur. De tour komt langs de volgende haltes:  1- Concert- en Congrescentrum Harpa  2 - De oude haven 3 - Viking Maritiem museum 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Lækjargata 7 - Laugavegur winkelstraat 8 - Reykjavik Kunstmuseum 9 - Hallgrímskirkja 10 - Busstation BSÍ 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Vallei van Laugardalur 15 - Skarfabakki-haven (alleen in de zomer) 16 - Hofdi-huis

Reyjkavik: toegang tentoonstelling Whales of Iceland

4. Reyjkavik: toegang tentoonstelling Whales of Iceland

Bezoek de grootste tentoonstelling van zijn soort in Europa bij de Whales of Iceland Exhibition. Zie 23 modellen van walvissen uit de wateren rond IJsland op ware grootte. Breng een paar uur door bij de tentoonstelling in krijg een nieuw perspectief op en een grotere waardering voor deze majestueuze dieren. Maak een ontspannen wandeling van 20 minuten - of een korte rit - vanuit het hart van Reykjavík naar de haven. Bij aankomst bij Whales of Iceland kun je spelen met interactieve displays en vind je gedetailleerde informatie over 23 soorten zeezoogdieren. Bewonder de Leviathan van de zee bij een model van een blauwe vinvis dat bijna zo lang is als een basketbalveld. Leer meer over de narwal, de “Eenhoorn van de Zee,” en zie de “hoorn” of “slagtand”, die eigenlijk een langgerekte tand is. Wandel tussen de modellen van beloega's, bultruggen, dwergvinvissen en orka's.  Doe uitgebreide kennis op over de zeezoogdieren rond IJsland met een audiogids. Bezoek de Fin Whale Room om meer te leren over de bedreigingen die walvissen teisteren en wat we kunnen doen om ze op te lossen. Mis ook de film Sonic Sea niet, die dagelijks word vertoond om 11:00 en 15:00 uur. Iedereen met een ticket is welkom om mee te gaan met een rondleiding in het Engels om 10:30 en 13:30 uur. Op weg naar buiten stop je bij het Whale Cafe voor een drankje en een hapje onder de walvissen.

Van Reykjavik: walvissen spotten per expressboot

5. Van Reykjavik: walvissen spotten per expressboot

Neem deel aan de Whale Watching Express-tour voor een onvergetelijke ervaring in IJsland. Ga aan boord van een snelle en moderne boot waarmee je in slechts 20 tot 30 minuten de walvissen bereikt. De boot vaart snel, waardoor de tocht perfect is voor avontuurlijke reizigers. De expressboten zijn uitgerust met de modernste technologie en met verschillende luxe faciliteiten en je veiligheid en comfort wordt ten allen tijden gegarandeerd onderweg, zowel binnen als buiten op het dek. Dankzij de snelheid van de boot ben je razendsnel bij de walvissen, waardoor je deze leuke ervaring makkelijk in kunt plannen bij je bezoek aan IJsland.

Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

6. Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

Een van de beste plaatsen om walvissen te spotten bevindt zich voor de kust van Reykjavik, waar de oceaanstromingen uitstekende omstandigheden creëren om met deze mysterieuze wezens kennis te maken. Je klimt aan boord van een walvisspotboot die wordt geëxploiteerd door het enige milieu-gecertificeerde bedrijf voor het observeren van walvissen in IJsland en maakt een tocht door het zuidelijke deel van de Faxafloi-baai bij middernachtzon gedurende de zomermaanden. Tijdens de 3,5 uur durende ervaring zie je walvissen zoals de speelse dwergvin en een veelvoud van zeevogels, dolfijnen en bruinvissen. De walvissen zijn te zien op meer dan 95% van de zomerexcursies, vaak zelfs op een paar meter van de boot. Om ervoor te zorgen dat de walvissen niet gestoord worden, vaar je met een constante snelheid richting hun leefgebied. Dit is onderdeel van een duurzaamheidsbeleid, waarbij geprobeerd wordt om oliegebruik en vervuiling zoveel mogelijk te minimaliseren. De gidsen hebben een uitgebreid trainingsprogramma doorlopen en verschaffen op een leuke manier waardevolle informatie over de natuur en het landschap. Aangezien het succesvol spotten van walvissen een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers, zodat je zelf actief onderdeel wordt van de ervaring.

Reykjavík: Hop on Hop off en toegang tot Wonders of Iceland

7. Reykjavík: Hop on Hop off en toegang tot Wonders of Iceland

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Reykjavik: boottocht noorderlicht met plan B

8. Reykjavik: boottocht noorderlicht met plan B

Vaar weg vanuit de oude haven van Reykjavik voor een fantastische en unieke ervaring, op jacht naar het beroemde noorderlicht. Je deskundige gids verheldert de wetenschappelijke feiten over dit verbazingwekkende natuurlijke fenomeen, deelt verhalen en mythen over de lichten en beantwoordt al je vragen. Houd er rekening mee dat je nooit  garantie hebt om de lichten te zien tijdens de tour.  Hier is de bonus: in het geval dat de tour moet worden uitgesteld door de bewolking, is er een plan B. Een andere activiteit wacht op je! Je gaat naar de tentoonstelling Whales of Iceland in Grandi, slechts enkele minuten van de haven, waar een gids je meeneemt op een rondleiding door de tentoonstelling. Je ziet walvismodellen op ware grootte en speelt met leuke en interactieve technologie. Na de tentoonstelling, waar een fascinerende video van 25 minuten bij zit, sluit je de avond af met een drankje van het huis én een gratis ticket om de noorderlicht-boottocht opnieuw te proberen op de eerstvolgende beschikbare datum. Houd er rekening mee dat voor deze tour geen restitutie mogelijk is, omdat een avontuur hoe dan ook is gegarandeerd.

  • Toegangstickets
  • Wateractiviteiten
  • Hop on, hop off-tours

Overzicht activiteiten in Whales of Iceland

Wil je alle activiteiten in Whales of Iceland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Whales of Iceland

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 883 beoordelingen

100% raad deze tour aan! De expresreis heeft een snellere boot, dus je krijgt nog steeds dezelfde tijd om de walvissen te spotten, maar minder tijd om de zee op te gaan. Het betekent ook dat het sneller is om naar een gebied te gaan waar spatten zijn gespot, dus ik denk dat je een betere ervaring krijgt. De gidsen zijn echt geweldig. Goed geïnformeerd over het zeeleven in de omgeving, enthousiast, geweldig in het spotten van de walvissen, deed zijn best om met iedereen te communiceren (in ongeveer 4 verschillende talen!) En deden echt hun best om er een goede reis voor iedereen van te maken. Ik ging alleen en ze zorgden er echt voor dat ik in de groep werd opgenomen. Ook begon ik na een week in IJsland echt te waarderen dat het een vrij goede tour is voor wat je krijgt! Ja, het is duur, maar het is gewoon een duur land in het algemeen.

Een tot nadenken stemmende en angstaanjagende ervaring met modellen op ware grootte geeft je een waardering voor deze prachtige walvisachtigen, maar benadrukt ook de schade die de mensheid werkelijk toebrengt aan het zeeleven en deze verbazingwekkend intelligente zeezoogdieren.

Supergaaf! Een Bultrugwalvis op 2 meter van de RIB boot en onder de boot door. Zo gaaf! De walvis zien eten. Heel veel vis zien opspringen. Ogen, rug, vinnen, staart, grote bek, alles hebben we gezien. En dat met Dominique, een super enthousiaste gids en Joda aan het roer.

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo

Het was geweldig, we zagen een bultrug en een gewone vinvis, en dit bij verschillende gelegenheden