Whales of Iceland: tickets en tours

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Whales of Iceland: topattracties in de buurt

Whales of Iceland: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Reykjavik: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Reykjavik, een moderne, trendy en toekomstgerichte stad die tegelijkertijd geworteld is in de natuur, biedt het beste van twee werelden en is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad tijdens een hop-on-hop-off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja houdt de wacht over deze meest noordelijke hoofdstad en op een zonnige dag verschijnt de mystieke Snaefellsjokull gletsjer kristalachtig en babyblauw aan de westelijke horizon. Bekijk bezienswaardigheden zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de Nationale Galerie van IJsland, de Parelhallengrimskerk en de Laugardalur thermale baden en spa. Tour Stops: 1- Harpa concertzaal en conferentiecentrum 2- De Oude Haven 3 - Scheepvaartmuseum Reykjavik 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Laekjargata 7 - Winkelstraat Laugavegur 8 - Reykjavik Kunstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bus terminal 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur Vallei 15 - Skarfabakki Haven (alleen in de zomer) 16 - Huis Hofdi

Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Vanuit Reykjavík: walvissen spotten met een RIB-boot

Vanuit Reykjavík: walvissen spotten met een RIB-boot

Klim aan boord van een stevige opblaasbare boot (RIB), die is uitgerust met speciale schokdempende stoelen voor een soepele rit. Je gaat op zoek naar walvissen en ander zeeleven in het wild. Je vaart mee aan boord van een 12 meter lange boot om extra dicht bij de walvissen te komen, op een manier die veilig is voor de passagiers én voor de dieren. Je profiteert van warme drijfpakken, reddingsvesten, handschoenen en zwembrillen voor een aangename en veilige tocht, en maakt gebruik van de diensten van een ervaren gids die in het Engels meer vertelt over de dieren en de baai.  Je passeert het eiland Akurey om in de zomermaanden op zoek te gaan naar schattige papegaaiduikers. Zie hun nesten langs de kust tijdens het broedseizoen. Daarna zet je met een snelle en spannende boottocht, met de wind in je haren, koers naar de baai. Bereik een comfortabele vaarsnelheid van bijna 60 kilometer per uur (32 knopen), met voldoende tijd in de voedergebieden. Vervolgens vaar je via een schilderachtige route weer terug langs de kust van Reykjavík. Na afloop van de tour kun je het Whales of Iceland Museum bezoeken, gelegen in het havendistrict Grandi in Reykjavík. Hier kun je meer te weten komen over de verschillende walvissoorten die in de Atlantische Oceaan leven, met exposities over walvisbiologie, migratie en natuurbehoud.

Reykjavik: toegangsticket voor Walvissen van IJsland Museum

Reykjavik: toegangsticket voor Walvissen van IJsland Museum

Bezoek het grootste museum in zijn soort in Europa in Whales of Iceland en bekijk levensgrote modellen van 23 soorten walvissen die in de wateren rond IJsland zijn gespot. Breng een paar uur door om een nieuw perspectief en meer waardering voor deze majestueuze dieren te krijgen. Maak een ontspannen wandeling van 20 minuten (of een korte rit) van het hart van Reykjavik naar de haven. Bij aankomst in het Whales of Iceland Museum kun je spelen met interactieve displays en gedetailleerde informatie lezen over 23 soorten waterzoogdieren. Bewonder het zeemonster van de blauwe vinvis dat bijna de lengte van een basketbalveld heeft. Leer meer over de narwal, de "Eenhoorn van de Zee" en bekijk de "hoorn" of "slagtand" die eigenlijk een langwerpige tand is. Wandel tussen de displays van beluga-, bultrug-, dwerg- en orkawalvissen. Absorbeer diepgaande informatie over de zeezoogdieren in IJsland met een audiogids. Bezoek de Fin Whale Room om meer te weten te komen over de bedreigingen waar walvissen mee te maken hebben en wat we kunnen doen om ze op te lossen. Zorg ervoor dat je de film Sonic Sea bekijkt, die dagelijks om 10.30 uur, 12.15 uur, 14.00 uur en 15.45 uur wordt vertoond. Alle tickethouders zijn welkom bij de dagelijkse rondleidingen in het Engels om 11:00 uur en 15:00 uur. Stop onderweg bij het Whale Cafe voor een drankje en een hapje onder de walvissen.

Van Reykjavik: Whale Watching Tour per snelle catamaran

Van Reykjavik: Whale Watching Tour per snelle catamaran

Ga mee op een walvisexcursie voor een onvergetelijke ervaring in IJsland. Klim aan boord van een moderne boot en ga in slechts 20-30 minuten naar het terrein om walvissen te spotten. Glijden met hoge kruissnelheid, waardoor het erg leuk is voor avonturiers. Begin aan uw walvisexcursie met snelboten, die snel zijn en uitgerust met de nieuwste technologie. Cruise comfortabel met voorzieningen zowel in de cabine als aan dek tijdens uw verblijf op zee. Bereik het terrein om walvissen te spotten in recordtijd en houd je ogen open terwijl je vaart. Verspil geen tijd aan uw bezoek aan IJsland.

Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

Reykjavik: walvissen spotten bij middernachtzon

Een van de beste plaatsen om walvissen te spotten bevindt zich voor de kust van Reykjavik, waar de oceaanstromingen uitstekende omstandigheden creëren om met deze mysterieuze wezens kennis te maken. Je klimt aan boord van een walvisspotboot die wordt geëxploiteerd door het enige milieu-gecertificeerde bedrijf voor het observeren van walvissen in IJsland en maakt een tocht door het zuidelijke deel van de Faxafloi-baai bij middernachtzon gedurende de zomermaanden. Tijdens de 3,5 uur durende ervaring zie je walvissen zoals de speelse dwergvin en een veelvoud van zeevogels, dolfijnen en bruinvissen. De walvissen zijn te zien op meer dan 95% van de zomerexcursies, vaak zelfs op een paar meter van de boot. Om ervoor te zorgen dat de walvissen niet gestoord worden, vaar je met een constante snelheid richting hun leefgebied. Dit is onderdeel van een duurzaamheidsbeleid, waarbij geprobeerd wordt om oliegebruik en vervuiling zoveel mogelijk te minimaliseren. De gidsen hebben een uitgebreid trainingsprogramma doorlopen en verschaffen op een leuke manier waardevolle informatie over de natuur en het landschap. Aangezien het succesvol spotten van walvissen een teamprestatie is, werkt de bemanning nauw samen met de passagiers, zodat je zelf actief onderdeel wordt van de ervaring.

Reykjavik: Whale Watching Tour, tentoonstelling Whales of Iceland

Reykjavik: Whale Watching Tour, tentoonstelling Whales of Iceland

Stap aan boord van je boot in de oude haven van  Reykjavik en vaar naar de baai van Faxaflói. Faxaflói heeft een rijke variëteit aan dieren in het wild, maar je spot meestal dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen en bultruggen. Stel je deskundige gids vragen en ze zullen je graag beantwoorden.  Je bezoekt ook de Whales of Iceland-tentoonstelling. De tentoonstelling toont 23 levensgrote modellen van alle walvissoorten in IJslandse wateren. Dompel jezelf onder in de tentoonstelling met virtual reality-headsets, informatiestands, audiogidsen en video's. Pak na de tentoonstelling een kopje koffie en gebak in het café en ontspan in de dromerige ambiance van de tentoonstelling. Whales of Iceland biedt elke dag twee live rondleidingen aan, beschikbaar om 10:30 uur en 13:30 uur. Dit is gratis voor alle tickethouders. Opmerking: je kunt de volgorde kiezen waarin je deze twee activiteiten uitvoert.

Reykjavik: boottocht noorderlicht met plan B

Reykjavik: boottocht noorderlicht met plan B

Vaar vanuit de oude haven van Reykjavík voor een fantastische en unieke ervaring op jacht naar het beroemde noorderlicht. Uw deskundige gids zal de wetenschappelijke feiten over dit verbazingwekkende natuurverschijnsel uitleggen, verhalen en mythen over de lichten delen en al uw vragen beantwoorden. Houd er rekening mee dat het nooit gegarandeerd is dat de lichten tijdens de tour zullen verschijnen. Hier is de bonus: in het geval dat de tour moet worden uitgesteld vanwege bewolking, wordt u niet teleurgesteld. Een andere activiteit wacht op u. Je gaat naar het Whales of Iceland Museum, op slechts enkele minuten van de haven, waar een gids je zal begroeten voor een rondleiding door de tentoonstelling. Je ziet walvismodellen op ware grootte en probeert leuke en interactieve technologie uit. Een workshop Noorderlichtfotografie van 10 minuten is ter plaatse beschikbaar. Na een rondleiding door de tentoonstelling, inclusief een fascinerende video van 25 minuten, sluit je de avond af met een cocktail met een noorderlichtthema met een twist op het huis en een kaartje om de Northern Lights Boat Tour opnieuw te proberen op de volgende beschikbare datum. Houd er rekening mee dat deze tour niet-restitueerbaar is, omdat een avontuur gegarandeerd is, ongeacht de weersomstandigheden.

Reykjavik: excursie walvissen spotten & walvistentoonstelling

Reykjavik: excursie walvissen spotten & walvistentoonstelling

Geniet van een onvergetelijke walvisexcursie en tentoonstellingsbezoek in Reykjavik. Walvissen spotten is een unieke ervaring en IJsland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de beste landen ter wereld voor goed georganiseerde excursies. Het hele jaar door kunt u voor de kust van Reykjavik een verscheidenheid aan walvissen zien. Dwerg- en bultruggen, dolfijnen en bruinvissen behoren tot de soorten die vaak worden gespot langs de kust van IJsland. Je programma van 3 uur begint in het Vesturbugt Harbor-gebied, gelegen in het centrum van Reykjavik. Uw toegewijde gidsen zullen u de best mogelijke ervaring bieden om walvissen te spotten. De zomer is het hoogseizoen om allerlei soorten dieren in het wild te spotten. Bezoek de tentoonstelling Whales of Iceland, de grootste in zijn soort in Europa. Nergens anders kun je oog in oog komen te staan met zoveel walvissoorten, die door de eeuwen heen allemaal in de IJslandse wateren zijn gevonden. Bewonder de 25 meter lange blauwe vinvis, de potvis op ware grootte (zoals die in Moby Dick), de ernstig bedreigde Noord-Atlantische rechtse walvis en vele anderen. Op de tentoonstelling kun je leren over het leven en het gedrag van deze reuzen van de zee, maar ook luisteren naar hun gezang en in hun ogen kijken. De ervaring, omringd door deze reuzen van de zee, is een unieke ervaring die zowel volwassenen als kinderen aanspreekt. De interactieve stations zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke gegevens. U kunt bijvoorbeeld leren over de biologie van de dwergvinvis en de migratieroutes volgen van walvissen die per satelliet zijn gemerkt en gevolgd. Walvissen spotten is een natuurlijke activiteit die onderhevig is aan het weer. Als de reis wordt geannuleerd vanwege slecht weer, wordt het walvissafari-gedeelte van het ticket terugbetaald. Als er tijdens de reis geen waarnemingen zijn, heb je de mogelijkheid om nog een keer te gaan.

De topbezienswaardigheden in Reykjavik

Activiteiten in Whales of Iceland

Steden in IJsland

Andere activiteiten in Whales of Iceland

Wil je alle activiteiten in Whales of Iceland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Whales of Iceland

Gemiddelde beoordeling

4.2
(961 beoordelingen)

we stapten in en uit om alle sites te bekijken die we wilden doen. De bus was op tijd, zelfs toen we uitstapten. Het geld zeker waard, want je kunt helemaal rond blijven voordat je beslist bij welke haltes je wilt uitstappen

Fantastische gids in Alice - we zagen 3 bultruggen, veel witsnuitdolfijnen en een dwergvinvis. Het was spectaculair en de adrenaline op de boot was geweldig!!! Iets dat je maar een keer in je leven mee maakt

Geweldige ervaring met een hele gave boot die de golven goed absorbeert en met uitzicht op dolfijnen en bultruggen

Zag een bultrugwalvis en dwergvinvis. Ook het papegaaiduikereiland bezocht.

Het hoogtepunt van onze reis, ik had daar de hele dag kunnen blijven :)