Belevingen in
Whitehorse

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Whitehorse: De beste dingen die je niet wil missen

Yukon: Aurora Borealis avondrondleiding

1. Yukon: Aurora Borealis avondrondleiding

Word opgehaald bij het Whitehorse hotel en stap aan boord van een comfortabele warme minibus om je schilderachtige tocht door de stad te beginnen. Je gids stuurt je rechtstreeks naar een speciaal gebouwde kijklocatie, die is uitgerust met toiletten. Bij aankomst dompel je jezelf onder in het stille natuurlijke landschap en staar je naar de ongelooflijke kleuren van de aurora borealis. Dit is een van de meest gewilde noordelijke ervaringen, een wintervakantie in Yukon is alleen compleet door het bekijken van de aurora borealis die over de nachtelijke hemel loopt. Een chemische lichtreactie veroorzaakt wanneer zonne-energie interageert met de atmosfeer van de aarde, en produceert dramatische dansende golven van groen licht van de ene horizon naar de andere. Het noorderlicht heeft gefascineerde kijkers sinds het begin van de tijd, zoals blijkt uit de vele legendes van Yukon First Nation die ze hebben geïnspireerd. Terwijl je naar je gids luistert, leg je uit hoe en waarom het noorderlicht in dit deel van de Yukon wordt gevormd, warm je op met warme dranken en tank je gratis snacks bij. Wees gerust, je gids is er voor technische fotografie-assistentie terwijl je foto's maakt in de loop van de avond. Ontspan of dommel af tijdens de rit terug naar Whitehorse, waar de tour voor de deur van uw accommodatie eindigt.

...
Arctische dag: dieren in het wild en warmwaterbronnen | Halve dag

2. Arctische dag: dieren in het wild en warmwaterbronnen | Halve dag

Nadat je bent opgehaald, brengt je tour je naar het Yukon Wildlife Preserve, waar je de mogelijkheid hebt om dieren in het wild in zijn natuurlijke habitat te bekijken en te fotograferen. Kom meer te weten over de boskariboe, Canadese lynx, Rocky Mountain-elanden, berggeiten, Alaska Yukon-elanden, muilezelherten, muskoxen, bosbizons, twee soorten dunhoornschapen, rode vossen en poolvossen in habitats die geschikt zijn voor elke soort. Om een geweldige dag af te sluiten, neemt je gids je mee naar de nabijgelegen Eclipse Nordic Hot Springs. Het buitenzwembad met warmwaterbronnen biedt een warm toevluchtsoord te midden van het koude weer en is een must-do activiteit tijdens een bezoek aan Whitehorse! In Yukon's Boreal Forest, 25 minuten ten noordwesten van Whitehorse, stromen de Eclipse Nordic Hot Springs uit het binnenste van de aarde met 385 liter (86 gallon) per minuut en 47º Celsius (118º Fahrenheit) het hele jaar door. De natuurlijke minerale bronnen bevatten veel calcium, magnesium en ijzer en missen de zwavelgeur die veel bronnen hebben en zijn een geweldige plek om te ontspannen.

...
Whitehorse: Nighttime Northern Lights Viewing

3. Whitehorse: Nighttime Northern Lights Viewing

Het hoge noorden van Canada is beroemd om zijn natuur, zijn natuur, eindeloze landen en vooral het mystieke noorderlicht. Aurora Borealis biedt een verbazingwekkend schouwspel in deze gebieden, vooral tijdens de winter. Deze "Aurora Hunting" -tour neemt je mee naar tal van uitkijkpunten, gericht op een perfect zicht op de poollichten. Tijdens deze rondleiding van 4 uur worden er warme theepops en snacks voor je geserveerd. Desgewenst ontvangt u een inleiding tot Aurora-fotografie en de prachtige subtiliteiten ervan, zodat u onvergetelijke herinneringen kunt beleven aan uw ontmoeting met het noorderlicht (statief vereist). Je wordt om 10.30 uur opgehaald bij het ontmoetingspunt en laat de licht vervuilde lucht van de stad achter je en gaat richting het noorderlicht. Om de beste kansen te hebben om naar Aurora Borealis te staren, reis je niet naar een vooraf bepaalde locatie, maar bezoek je verschillende uitkijkpunten. Je komt rond 2.30 uur weer aan in de stad.

...
Kluane National Park: Volledige dagtour

4. Kluane National Park: Volledige dagtour

Bezoek het prachtige nationale park Kluane, dat in 1979 door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Bewonder het schilderachtige Kathleen Lake en geniet van een korte wandeling op de rotsgletsjer, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende meren en bergen. De wandeling zal worden gevolgd door een bezoek aan het historische inheemse dorp Klukshu, voor de kans om wilde zalmen hun paaigebieden te zien bereiken. In Haines Junction, stop je in het Da Kų Cultural Centre om meer te leren over de rijke geschiedenis van het Kluane National Park. Neem de optie om deel te nemen aan een rondvlucht boven het op een na grootste ijsveld ter wereld.

...
Whitehorse: White Pass-trein en Skagway-dagtour

5. Whitehorse: White Pass-trein en Skagway-dagtour

Deze tour begint in Whitehorse voordat je langs de South Klondike Highway naar Fraser, British Columbia reist, waar je verbinding maakt met de wereldberoemde smalspoor White Pass-spoorweg over de White Pass Summit en naar Skagway, Alaska. In Skagway krijgt u de kans om het historische centrum te ontdekken, de toegangspoort voor veel Stampeders op weg naar de Klondike Goldfields. Goud werd ontdekt in het Dawson-gebied door lokale mijnwerkers op 16 augustus 1896, en toen het nieuws het volgende jaar Seattle en San Francisco bereikte, veroorzaakte het een stormloop van goudzoekers. Leer hoe sommigen rijk werden, terwijl anderen niet zoveel geluk hadden. Bekijk de route die het meest werd genomen om bij de goudvelden te komen, door de havens van Dyea en Skagway in Zuidoost-Alaska, waar de Klondikers ofwel de Chilkoot- of de White Pass-paden naar de Yukon-rivier konden volgen en naar de Klondike konden zeilen. Dit punt in de geschiedenis is vereeuwigd in foto's, boeken, films en artefacten. Mis deze kans niet om vertrouwd te raken met een deel van de geschiedenis.

...
Whitehorse: kanotocht van een halve dag op de rivier met Yukon-honden

6. Whitehorse: kanotocht van een halve dag op de rivier met Yukon-honden

Eenmaal bij de rivier zal uw gids een korte instructie geven over wat u wel en niet moet doen tijdens de reis voordat u 2 gasten per kano koppelt. Vraag het gezelschap van een Yukon Sled Dog om je te vergezellen in je kano en de ervaring des te specialer en schattiger te maken. Volg je gids in de leidende kano, met hun eigen hond, en peddel ongeveer 1,5 tot 2 uur de rivier af, afhankelijk van het waterpeil. Houd onderweg je ogen open voor het water, de kustlijn en de lucht, want je weet nooit wanneer dieren in het wild kunnen verschijnen. Er is een grote kans om bevers en Amerikaanse zeearenden te zien, en een mogelijkheid om een eland, beer of andere dieren te zien.

...
Whitehorse: sneeuwschoentocht van een halve dag

7. Whitehorse: sneeuwschoentocht van een halve dag

Sneeuwschoenwandelen is een van de beste manieren om te genieten van de rust van de wildernis van Yukon en om het prachtige landschap van Yukon te fotograferen. Tijdens deze sneeuwschoentocht van een halve dag trek je een paar lichtgewicht moderne sneeuwschoenen aan en ervaar je het ruige achterland, net als de goudzoekers, pelsjagers en pelshandelaren van weleer. Bezoek schilderachtige locaties in het achterland van Whitehorse en krijg de kans om dieren in het wild te spotten, zoals sparrenhoenders, vossen, coyotes en sneeuwschoenhazen. Geniet van een warme drank en een snack om de dag af te ronden.

...
Skagway: Dog Mushing Camp en Emerald Lake privétour

8. Skagway: Dog Mushing Camp en Emerald Lake privétour

Begin uw ochtend met een rit door het historische centrum van Skagway, terwijl uw gids u vermaakt met verhalen over de Klondike Gold Rush. Ga vervolgens naar het noorden over de S. Klondike Highway en klim 3200 ft. langs de vallei naar de top van de beroemde White Pass. Wees voorbereid op de Canadese douane met paspoorten bij de hand, en reis dan dieper Canada in. Luister naar verhalen over het leven in Alaska terwijl je geniet van het prachtige landschap en op jacht naar dieren in het wild langs de snelweg. Dit stuk snelweg is de thuisbasis van zwarte en bruine beren, vossen, coyote, lynxen, elanden en kariboes, om er maar een paar te noemen. Eenmaal in Tutshi Sled Dog Camp, leer je de kunst van het mushen kennen, aai je de Alaskan husky-pups en neem je deel aan zomertraining, terwijl een team Alaskan Huskies je groep over een parcours van 2 mijl trekt. Als u verder naar het noorden reist, kunt u genieten van het uitzicht op ongerepte bergmeren en stoppen voor de lunch in Carcross, Yukon. Lunch is te koop in Carcross. Je volgende bezoek is aan de Carcross Desert, een fascinerend herkenningspunt in de Yukon, daarna keer je om bij het populaire Emerald Lake. Geniet op de rit naar het zuiden van een ander uitzicht op hetzelfde landschap en bewonder de zwaar verglaasde en met sneeuw bedekte noordwanden van de White Pass-bergen bij uw terugkeer naar Skagway. Eenmaal terug in de stad zet je gids je af in de stad voor verdere verkenning, of direct terug bij je schip of hotel, het is aan jou.

...
Skagway: Yukon Bridge & Emerald Lake Privérondleiding

9. Skagway: Yukon Bridge & Emerald Lake Privérondleiding

Ontmoet je gids aan het einde van de pier van je schip in Skagway, Alaska. Rijd over Broadway in Skagway, Alaska en hoor het spannende verhaal van de Klondike Gold Rush. Bekijk onderweg de authentieke historische houten gebouwen. Beklim de legendarische White Pass, volg de South Klondike Highway in de richting van Canada. Bekijk langs de route besneeuwde bergen en gletsjers. Rij door het Fraser-gebied. Ga door de Canadese douane en blijf noordwaarts richting Yukon. Zoek naar wilde dieren terwijl je de Yukon verkent. In het gebied leven zwarte beren, elanden, vossen, lynxen, coyotes en kariboes. Stop bij de Yukon Suspension-brug en steek de stromende wildwaterbaan Tutshi River over. Neem daarna een hapje en een warm drankje in het café, of blader door de cadeauwinkel. Ga langs de wilde en schilderachtige Tutshi en Tagish Lakes, met veel stops voor foto's. Geniet op uw gemak van een ontspannen lunch in Carcross, Yukon. Ga naar het noorden om de Carcross-woestijn te verkennen en foto's te maken van Emerald Lake. Rijd terug naar Skagway en bewonder ondertussen de noordwand van de White Pass-bergen en ongelooflijke gletsjers. Eenmaal terug in de stad, zal uw gids u afzetten op het ontmoetingspunt, of ergens anders in de stad, waar u door kunt gaan met het verkennen van het centrum van Skagway.

...

Sitemap Whitehorse

Wil je alle activiteiten in Whitehorse ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.