Kies data

Dingen om te doen Wicklow

Wicklow: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Dublin: halve dagtrip naar Glendalough en Wicklow

1. Vanuit Dublin: halve dagtrip naar Glendalough en Wicklow

Ontsnap aan de drukte van Dublin en geniet van de sereniteit van de Wicklow Mountains en Glendalough tijdens een dagtocht per bus. Bekijk bezienswaardigheden zoals Sugar Loaf Mountain en het dorp Roundwood. De tour begint halverwege de middag, zodat je tijd hebt voor een lunch of een pint Guinness voordat de ervaring begint. Nadat je bent opgehaald bij het door jou gekozen ophaalpunt in het centrum van Dublin, geniet je van een korte sightseeingtour door de hoofdstad terwijl je naar Glendalough reist. Geniet van het panoramische uitzicht op de toepasselijk genaamde Sugar Loaf-berg en passeer het schilderachtige dorpje Roundwood op je reis door de Wicklow Mountains. Bij aankomst in Glendalough kunt u genieten van het adembenemende Ierse landschap, de geschiedenis en de wilde dieren in de "Valley of Two Lakes". Geniet van minstens 90 minuten vrije tijd om de Keltische christelijke kloosterruïnes te verkennen die vele eeuwen geleden door Saint Kevin aan de oever van het meer werden gebouwd. Ontdek ingewikkeld gesneden stenen Keltische kruisen en ronde torens waar monniken gouden kelken en andere kostbaarheden verborgen van de vele Viking-invallen die plaatsvonden in de regio. Ga aan de waterkant staan en scan de eiken om te zien of je de met uitsterven bedreigde inheemse rode eekhoorn kunt zien spelen. Probeer tijdens je verkenning de locatie te vinden waar de Braveheart-huwelijksscène werd gefilmd en waar Gerard Butler van PS I Love You op beroemde wijze Hilary Swank tegen het lijf liep. Keer terug naar Dublin na een geweldige middag in de frisse lucht van de Wicklow Mountains met foto's en herinneringen aan je Ierse avontuur.

Wicklow Historic Gaol: rondleiding van 1 uur

2. Wicklow Historic Gaol: rondleiding van 1 uur

Maak een reis terug in de tijd en ervaar het gevangenisleven in Wicklow Gaol zoals het zou zijn doorstaan door zijn 18e-eeuwse gevangenen. Nadat je bent begroet door de matrone of de cipier, stap je door de poorten van de hel om je gedeeltelijk rondleiding door dit fascinerende museum te beginnen. Nadat je een smalle wenteltrap bent afgedaald, ontdek je de duistere geschiedenis van de gevangenis vanuit je gids, inclusief het aantal gevangenen in Wicklow, de misdaden die ze hadden begaan en de martelmethoden die op de gevangenen werden gebruikt. Luister naar fascinerende verhalen over beroemde gevangenen die in Wicklow zijn gehuisvest, en hun executies aan de galg! Terwijl je door de gevangenis loopt, voel je een rilling over je rug lopen en vraag je je gids naar verhalen over paranormale activiteiten. Breng met behulp van video's, hologrammen en levensechte mannequins de ervaringen van de gedetineerden tot leven. Voor jullie jongere gevangenen is er een leuke quiz die je moet voltooien terwijl je je een weg baant door het museum, die aan het einde van je rondleiding kan worden gecontroleerd. Als je tijdens de tour goed gedrag hebt getoond, zal de cipier beslissen of je het geluk hebt om een speciaal vrijgaveformulier te ontvangen!

Wicklow: privédagtour vanuit Dublin

3. Wicklow: privédagtour vanuit Dublin

Begin met een pick-up op de door u gekozen locatie en rijd vanuit Dublin naar het zuiden naar County Wicklow. Je gekwalificeerde gids zal veel verhalen en lokale folklore delen over de plaatsen die je gaat bezoeken. Pas de tour naar wens aan en besluit de Powerscourt House Gardens in Enniskerry te bezoeken. Verken de tuinen in uw eigen tempo en ontspan vervolgens met een kopje koffie terwijl u uitkijkt op het platteland van Wicklow en de suikerbroodheuvel. U kunt ook boodschappen doen bij de ambachtswinkel Avoca. Rijd daarna door het Wicklow Mountains National park met onderweg een aantal mooie stops. Zoals de Lough Brays, Luggala, de Guinness Family Estate en de PS I Love you bridge. Eigenlijk zijn er in dit nationale park veel films en tv-series gemaakt zoals "The Vikings", "PS I Love You", "Leap Year" en vandaag filmen ze Enchanted II. Geniet van een lunch in een Ierse pub in de buurt van Glendalough. Proef een aantal heerlijke verse Wicklow-producten. Verken Glendalough en de 6e-eeuwse kloosterplaats St Kevin. Geniet van een wandeling in deze prachtige schilderachtige vallei met zijn twee meren en een mix van loofbossen. Als er iets anders is dat je zou willen doen, is je gids bij je en helpt hij je graag om dit te regelen.

Wicklow: begeleide nachtwandeling en geschiedenistour door Glendalough

4. Wicklow: begeleide nachtwandeling en geschiedenistour door Glendalough

Het avontuur begint in de avondschemering en komt samen in het Glendalough Visitor Centre, waar iedereen de kans krijgt om elkaar te ontmoeten en eventuele vragen voor de gids door te nemen. Zodra de groep tevreden is en klaar om te vertrekken, beginnen de eerste stukjes geschiedenis te verschijnen als de kerk, toren en grafstenen in zicht komen onder de ondergaande zon voordat ze verder gaan om de eerste weerspiegelingen van de schemerige lucht in de eerste van de "twee meren" van Glendalough (Iers voor glen van de twee meren). Terwijl de tour door de begroeide zijkanten van de valleien gaat, zal de groep de komst van de nacht delen met Sika-herten die grazen terwijl de zon ondergaat. Zodra de zon ons weer een dag volledig heeft verlaten, kunt u naar de sterren kijken terwijl we door het mijnwerkersdorp rijden en in duisternis door de 6e-eeuwse kloosters reizen. Onderweg vermaakt de gids je met alle cultuur en geschiedenis die deze geweldige plek te bieden heeft, voordat hij 4,5 uur later terugkeert naar het startpunt, met een hoofd vol verhalen en een blijvende rust die alleen unieke ervaringen zoals Glendalough onder de nachtelijke hemel kan inboezemen.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours

Overzicht activiteiten in Wicklow

Wil je alle activiteiten in Wicklow ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wicklow

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 30 beoordelingen

We hebben erg genoten van deze excursie. De chauffeur is een geweldige chauffeur en gids geweest, maar ook erg aardig en vriendelijk. Alles was perfect geregeld.

Als je niet veel tijd hebt, is het een leuke kleine tour. De buschauffeur was erg vriendelijk en gaf je de tijd om de omgeving te verkennen.

Prachtig uitstap zeer goede gids en heel veel gelachen De moeite waard

Alles super goed geregeld! Echt niks op aan te merken. Leuke trip!

interactieve vriendelijke gids leuke ontdekking van Glendalough?