Wicklow Mountains

Wicklow Mountains: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Dublin: Wicklow Mountains, Glendalough & Kilkenny

1. Vanuit Dublin: Wicklow Mountains, Glendalough & Kilkenny

Maak een dagtrip met gids door de weelderige weilanden van Ierland vanuit Dublin. Maak een tour door de uitgestrekte Wicklow Mountains en bekijk het klooster van Glendalough. Verdwaal in de middeleeuwse steegjes van Kilkenny. Vertrek vanuit Dublin en rijd in een luxe bus naar Glendalough. Terwijl je de stad verlaat, zal je gids je op de hoogte brengen van vele interessante feiten en leuke verhalen over Dublin. Vervolgens kom je aan in Glendalough, dat wordt beschouwd als een van de mooiste plekjes van Ierland. Geniet van een optionele rondleiding door de kloosternederzetting en wat vrije tijd om de omgeving te verkennen of te ontspannen in een lokaal café. Avonturiers kunnen kiezen voor een wandeling naar het Upper Lake en terug te keren via een boardwalk (ca. 2,5 km). De route voert je langs het Lower Lake via een prachtig natuurpad dat diep de vallei in leidt en verder naar het Upper Lake. Ga vervolgens verder naar de Wicklow Mountains. Tijdens de rit zal je gids je vertellen over de geologie en de geschiedenis. Kom langs beroemde filmlocaties die in P.S. I Love You en Braveheart voorkomen. Stop voor een fotomoment van 10 minuten bij de Wicklow Gap waarna je een schilderachtige rit naar Kilkenny maakt. Eenmaal in Kilkenny aangekomen, heb je vrije tijd om de smalle steegjes en historische gebouwen te verkennen.Bewonder het buitengewone kasteel waar je kunt picknicken, of geniet van een lunch in de plaatselijke pubs. Neem vervolgens deel aan een optionele rondleiding door de stad voordat je weer terugkeert naar Dublin.

Vanuit Dublin: ochtendtour Glendalough & Wicklow Mountains

2. Vanuit Dublin: ochtendtour Glendalough & Wicklow Mountains

Laat Dublin achter je en trek het platteland in tijdens een ochtend- of middagtour van 5 uur naar Glendalough en Wicklow. De tour begint met een kennismaking met de stad Dublin, waarna je zuidwaarts rijdt in de richting van het graafschap Wicklow, dat liefkozend 'de tuin van Ierland' genoemd wordt. Fonkelende meren, dichte bossen en romantische, kabbelende beekjes maken dit een spectaculaire rit door de natuur en een mooie dag weg uit de grote stad. Je ziet ook de landschappen die je kent uit films zoals Braveheart en P.S. I Love You Baan je een weg door de bergen van Wicklow naar Glendalough, de vallei van de 2 meren. Geniet van een ontspannende wandeling naar het Upper Lake (meer) en verken de ruïnes van het klooster van St. Kevin. Geniet daarna van de uitbundige omgeving terwijl je door de Sally Gap terugkeert naar Dublin.

Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow Mountains en Kilkenny

3. Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow Mountains en Kilkenny

Maak een dagtrip met gids door de weelderige weilanden van Ierland vanuit Dublin. Maak een tour door de uitgestrekte Wicklow Mountains en bekijk het klooster van Glendalough. Verdwaal in de middeleeuwse steegjes van Kilkenny. Vanuit Dublin ga je eerst naar Glendalough. Daar heb je de tijd om een van de mooiste bezienswaardigheden van Ierland te verkennen, in een gebied dat bekend staat om zijn prachtige landschap en kloosterruïnes uit de 10e eeuw. Ga verder door het nationale park Wicklow Mountains. Ga langs beroemde filmlocaties uit P.S. I Love You en Braveheart. Zie hoe het landschap verandert van weelderige groene weiden en glooiende valleien naar de gletsjerdalen van de Wicklow Gap. Dan kom je aan in Kilkenny, ooit de middeleeuwse hoofdstad van Ierland en thuisbasis van het mooiste Normandische kasteel van Ierland. Je hebt vrije tijd om de smalle steegjes en historische gebouwen te verkennen. Ga dan terug naar Dublin.

Vanuit Dublin: begeleide tocht naar Glendalough en Wicklow Mountains

4. Vanuit Dublin: begeleide tocht naar Glendalough en Wicklow Mountains

Ontdek de spectaculaire natuurlijke schoonheid van Wicklow en geniet van het mooiste landschap van Ierland. Begin je reis in comfort en stijl aan boord van een luxe touringcar. Glinsterende meren, dichte bossen en kabbelende beekjes maken dit tot een spectaculaire, schitterende rit en een lekker dagje weg vanuit de stad. Je ziet ook het landschap dat je kent uit films als Braveheart en P.S. I Love You. In County Wicklow word je verwelkomd door de dramatische bergen, ruige bergtoppen, steile valleien en bospaden. Bezoek de betoverende plaats Glendalough, waar het het meest adembenemende landschap van Ierland op je wacht. Treed in de voetsporen van heiligen en geleerden in een monastieke nederzetting die uit de 6e eeuw stamt.

Vanuit Dublin: halve dagtrip naar Glendalough en Wicklow

5. Vanuit Dublin: halve dagtrip naar Glendalough en Wicklow

Ontsnap aan de drukte van Dublin en geniet van de rust van de Wicklow Mountains en Glendalough tijdens een trip van een halve dag. Bekijk bezienswaardigheden zoals Sugar Loaf Mountain en Roundwood village. De tour begint halverwege de middag, zodat je tijd hebt voor lunch of een pint Guinness voordat de ervaring begint. Nadat je bent opgehaald bij het door jou gekozen ophaalpunt in het centrum van Dublin, kun je genieten van een korte sightseeingtour door de hoofdstad terwijl je naar Glendalough reist. Geniet van een panoramisch uitzicht op de toepasselijk genaamde Sugar Loaf-berg en passeer het schilderachtige dorpje Roundwood tijdens uw reis door de Wicklow Mountains. Bij aankomst in Glendalough kunt u genieten van adembenemende Ierse landschappen, geschiedenis en dieren in het wild in de "Valley of Two Lakes". Geniet van ten minste 90 minuten vrije tijd om de Keltisch-christelijke kloosterruïnes te verkennen die vele eeuwen geleden door Saint Kevin aan de oever van het meer werden gebouwd. Ontdek ingewikkeld gesneden stenen Keltische kruisen en ronde torens waar monniken gouden kelken en andere waardevolle spullen verborgen voor de vele Viking-invallen die in de regio plaatsvonden. Ga aan de waterkant staan en scan de eikenbomen om te zien of je de bedreigde inheemse rode eekhoorn in het spel kunt zien. Probeer tijdens het verkennen de locatie te vinden waar de trouwscène van Braveheart werd gefilmd en waar Gerard Butler van PS I Love You de beroemde Hilary Swank tegen het lijf liep. Keer terug naar Dublin na een geweldige middag in de frisse lucht van de Wicklow Mountains met foto's en herinneringen aan je Ierse avontuur.

Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow en Kilkenny

6. Vanuit Dublin: dagtrip naar Glendalough, Wicklow en Kilkenny

Eerst ga je naar het fantastische kleine stadje Kilkenny. Je loopt 2 uur lang door de straten met kinderkopjes en bezoekt kastelen in een plaats die ooit in de 11e eeuw de middeleeuwse hoofdstad van Ierland was. Je kunt ook de Black Abbey en de Kathedraal van Saint Canice met zijn fantastische ronde toren bezoeken.  Je laat Kilkenny achter je en reist door de Wicklow Mountains naar de volgende halte, de kloosterplaats Glendalough. Dit is een schitterende rit met prachtige landschappen zover het oog reikt. Grote Hollywoodfilms zoals ‘P.S. I Love You’ en ‘Braveheart’ zijn hier opgenomen. Je pauzeert 10 minuten lang om foto's te maken van het schitterende uitzicht. Eenmaal in Glendalough krijg je 2 uur om een van de mooiste plekken van Ierland te verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige landschappen en de kloosterruïnes uit de 10e eeuw. Bovendien vind je hier schitterende meren, watervallen, etc. De huwelijksscène uit de film Braveheart werd ook in Glendalough opgenomen.  Als laatste ga je naar een herdershondenboerderij waar je een herdershond aan het werk ziet met zijn baasje. Bij kuddehondenwerk gebruikt een Border Collie een tactiek genaamd 'eye' bij schapen. Hij staart de schapen direct aan om ze tijdens het hoeden te intimideren. Een kuddehondenwedstrijd is ook een competitieve sport waarbij herdershonden schapen op aanwijzing van hun herder over een veld, door poorten of bepaalde ruimtes in bewegen. Je ziet een herder en zijn hond aan het werk en ziet hoe ze een kudde schapen hoeden. De excursie eindigt tussen 18:00 en 18:30 uur. *Let op: alle tijden zijn bij benadering. Afhankelijk van het verkeer en het weer kunnen de locaties ook in een andere volgorde bezocht worden.

Wicklow Mountain, Glendalough & Kilkenny: daguitstap

7. Wicklow Mountain, Glendalough & Kilkenny: daguitstap

Beleef een gecombineerde sightseeingtour van een hele dag door enkele van de mooiste landschappen van Ierland, waaronder het kasteel van Kilkenny uit de 12e eeuw, de ruige Wicklow Mountains en het klooster van Glendalough uit de 7e eeuw. De eerste halte is Kilkenny Castle, majestueus gelegen aan de oevers van de River Nore. Ookwel de ambachtshoofdstad van Ierland genoemd, hier kun je het Kilkenny Art and Design Centre bezoeken om meer te weten te komen over de ambachtelijke tradities van goudsmeden, beeldhouwers, schilders en meer. Je slentert door de met klinkers geplaveide straten en je bezoekt Saint Frances, de oudste brouwerij van Ierland. Bewonder het prachtige zijdekoopmanshuis Rothe House met haar onbetaalbare Viking-artefacten. Ook kun je door de middeleeuwse tuinen lopen om historische variëteiten van groenten en fruit te bekijken, zoals Gortahok-kool en Blood of Boyne-appels. Je geniet van een lunch in één van de ambachtelijke cafés van de stad. Op weg naar Glendalough rijd je de ruige Wicklow Mountains van County Carlow in. Je ziet hoe het landschap verandert van weelderige groene weiden en glooiende valleien naar de gletsjerdalen van de Wicklow Gap. Dit landschap staat bekend om haar filmische kwaliteit, waardoor het een populaire locatie was om films zoals Braveheart en PS I Love You op te nemen. Je reist daarna over de bergen om het monastieke Glendalough te verkennen, waar het christendom na de donkere middeleeuwen opnieuw in Ierland werd geïntroduceerd. Kom meer te weten over Saint Kevin, oprichter van het klooster uit de 7e eeuw, en bezichtig de goed gepreserveerde architectuur, zoals St. Kevin's Kitchen, Church en Round Tower. Glendalough betekent 'Glen of 2 Lakes', en een wandeling rond het onderste meer van de glen duurt minder dan 1 uur, terwijl een wandeling rond het bovenste meer iets langer dan 1 uur duurt. Het laatste deel van je epische reis voer je door het hoogste dorp van Ierland, bekend als Roundwood. Je bewondert het Sugarloaf-gebergte dat hoger was dan de Alpen vóór de ijstijd. Passeer Powerscourt Estate en de Glen of Imaal op weg naar Kilnacanogue. Je gids verrast je met verhalen over Ierland en je zult zelfs worden getrakteerd op traditionele Ierse muziek, terwijl je terugrijdt naar Dublin.

Vanuit Dublin: dagtrip Nationaal Park Wicklow Mountains

8. Vanuit Dublin: dagtrip Nationaal Park Wicklow Mountains

Ontdek het prachtige nationaal park Wicklow Mountains tijdens deze dagexcursie vanuit Dublin en neem deel aan buitenactiviteiten zoals een wandeling met gids. Je deskundige gidsen vertellen fascinerende verhalen over de historische regio en je reist in een groep van maximaal 16 personen. De eerste halte is een mooie plek in de bergen, waar je samen met een gids een wandeling van 1,5 uur kunt maken. Wil je liever een rustiger activiteit? Breng dan een bezoek aan Powerscourt Gardens en kuier door de betoverende Japanse tuin. Je excursie gaat verder door de valleien en dalen van de Wicklow Mountains naar je volgende bestemming Enniskerry, waar de films P.S. I Love You en Leap Year zijn opgenomen. Onderweg rijd je langs het lintvormige Lough Tay en heb je een spectaculair uitzicht op Sally's Gap en Guinness Lake, filmlocaties uit kaskrakers Excalibur en Braveheart. Sluit je dag af in het minuscule 6e-eeuwse klooster van Glendalough en kom meer te weten over St. Kevin, de priester die er als heremiet leefde.Hier heb je de tijd voor een wandeling, of om gewoon te relaxen op deze prachtige plek, ook wel bekend als 'de vallei van de twee meren', voordat je terugkeert naar Dublin.

Van Dublin: Wicklow en Glendalough Tour

9. Van Dublin: Wicklow en Glendalough Tour

Je dagtocht naar Wicklow vertrekt vanaf Suffolk Street, buiten de oude stenen kerk, in Dublin. Ervaar de werkende kant van Wicklow met een bezoek aan een werkende Ierse schapenboerderij. Ontmoet je vriendelijke lokale boer, die je kennis laat maken met het boerenleven, zoals de diverse landbouwpraktijken van de schapenhouderij en de commando's die worden gebruikt om de herdershonden te besturen . Het hoogtepunt van deze stop is een herdershondententoonstelling waar de boer de schapen zal bijeendrijven met hun trouwe border collies. Na een mooie landelijke rit stop je in Hollywood, ook wel bekend als 'het originele Hollywood'. Stop dan voor de lunch in Laragh (lunch niet inbegrepen). Ga vervolgens naar de prachtige vallei en de kloostersite van Glendalough, waar Saint Kevin zich in de 6e eeuw vestigde. Hier heb je 1,5 uur om het gebied, het bezoekerscentrum en de St. Kevin's Church te ontdekken. Ga verder door de schilderachtige Wicklow Gap en reis langs de militaire weg die werd aangelegd na de opstand van 1798 in een poging de rebellen die zich in de Wicklow Mountains verstopten weg te spoelen. Maak een foto bij de "PS I Love You"-brug en zie Lough Tay, omgeven door veenmoerassen en bergtoppen.

Vanuit Dublin: dagexcursie Kilkenny en Wicklow Mountain

10. Vanuit Dublin: dagexcursie Kilkenny en Wicklow Mountain

Reis door het prachtige Kildare naar historisch Kilkenny op deze panoramische dagexcursie vanuit Dublin. Kilkenny was ooit de middeleeuwse hoofdstad van Ierland en herbergt het mooiste Normandische kasteel. Je kan er natuurlijk ook een pint met Kilkenny drinken in de stad waar het geproduceerd wordt! Krijg wat vrije tijd om traditioneel Iers kunsthandwerk te kopen in de Kilkenny design winkels, zoals de winkel in het Kilkenny Design Centre, waar je unieke wolproducten, aardewerk en glas kan kopen. Je gaat verder naar het kloostergebied van St Kevin in Glendalough, beter bekend dankzij de huwelijksscenes in het kassucces "Braveheart" en beroemd als locatie voor de film 'PS I Love You'. Glinsterende meren, dichte bossen en kabbelende beekjes maken dit tot een enorm panoramische rit en een lekker dagje uit vanuit de stad. Als extraatje bezoek je ook het megalitische graf van de dolmen van Brownshill en zie je hoe de oude Ierse voorvaderen hun doden begroeven en hun overgang naar de volgende wereld vierden.

Sitemap Wicklow Mountains

Wil je alle activiteiten in Wicklow Mountains ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wicklow Mountains

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.695 beoordelingen

Absolute aanrader! Een hele gevulde dag vol met prachtige natuur, het mooie Kilkenny en interessante informatie voorzien door Peter. Peter doet een hoop moeite om iedereen in de bus te voorzien van alle informatie die je wilt weten. Daarnaast zorgt hij voor muziek in de bus die zo is afgestemd dat je absoluut de ultieme Ierse ervaring zult beleven. De eerste stop wat in het prachtige Glendalough waar je genoeg tijd krijgt om op eigen houtje op pad te gaan. Daarnaast krijg je de optie aangeboden om met Peter mee te gaan die je dan van nog meer weetjes voorziet tijdens de wandeling. De demonstratie van herdershonden is een absolute meerwaarde! Unieke beleving. Je eindigt de dag in Kilkenny waar je nog ruim de tijd krijgt om deze prachtige stad te bewonderen. Fred, de buschauffeur zorgt voor een veilige en voorspoedige rit. De bus heeft fantastische faciliteiten waaronder de mogelijkheid om je telefoon op te laten. Een ervaring waar je meer dan waar voor je geld krijgt!

Geweldige rondleiding! De chauffeur legde veel gedetailleerd uit en gaf af en toe weinig aanvullende informatie, waarmee je ook veel over het land en het landschap te weten kon komen. Hij was erg knap en grappig! De groep was aangenaam klein en je kon elkaar leren kennen en vrienden maken. Als ik terugkom naar Ierland, zou ik een excursie boeken bij hetzelfde bedrijf.

Geweldige reis met veel prachtige landschappen. Gelukkig was het weer goed na een flink aantal dagen met mistig en regenachtig weer.

De gids liet een fantastische omgeving zijn. Nam de tijd, ging mee op de wandeling en bezat een grote dosis humor.

Interessante en duidelijke uitleg. Enthousiaste gids! Veel mooie plekjes van Ierland ontdekt! Een echte aanrader!