Belevingen in
Wieliczka

Vanuit deze Poolse stad kun je eenvoudig de UNESCO-zoutmijn, Krakau en Auschwitz bezoeken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Wieliczka

Wieliczka: De beste dingen die je niet wil missen

Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau (+ hotelovername)

1. Wieliczka-zoutmijn: rondleiding vanuit Krakau (+ hotelovername)

Boek gewoon uw reis en ontspan. Op de avond voor de tour ontvang je een e-mail en sms met de details zoals de ophaaltijd. Op de dag van uw tour - welkom aan boord, passeer alstublieft de veiligheidsgordels en begin aan een prachtige reis! Krijg wat kennis over de stad Krakau van ervaren host-chauffeurs en sluit je daarna aan bij de gids en een groep van maximaal 30 mensen in de zoutmijn. In het begin passeer je ongeveer 370 houten treden, maar het zal niet zo moeilijk zijn! - Zie prachtige kamers, zoutsculpturen en ondergrondse meren. - Zie levensgrote beelden, imposante kapellen en ingewikkelde altaren uitgehouwen in zout. - Verken de 3 ondergrondse niveaus en leer over de geschiedenis en het culturele belang van de mijn. - Keer terug met een specifieke, zeer interessante lift. Makkelijk en leuk! Rondleiding met gids duurt ongeveer 2-2,5 uur. Snel afzakken naar de bestemming van uw keuze. In Krakau natuurlijk... Generaal, als u wat advies mag geven. Downtown Krakau zal er altijd zijn. Waarom zou u niet wat tijd besteden aan het leren kennen van de andere delen van de stad? Op die manier, als je toch "downtown" gaat, wordt het veel specialer... Ja? Oké! Fijne reizen!

Krakau: riviercruise en groepsreis Wieliczka-zoutmijn

2. Krakau: riviercruise en groepsreis Wieliczka-zoutmijn

Geniet van een combo-cruise op de Vistula-rivier en een rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn in Krakau, inclusief toegang zonder wachtrij. Bekijk de koninklijke stad vanaf het dek van een moderne catamaran, ga dan naar Wieliczka en bewonder ondergrondse wonderen gemaakt van zout door de krachten van de natuur en het werk van mensenhanden. Begin uw dag door aan boord van een boot te springen met een verwarmd dek en leren banken waardoor u zich thuis zult voelen, zelfs op koude dagen. Ga op warmere dagen naar het bovenste platform om van het uitzicht te genieten terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Bekijk Krakau vanaf de rivier en spot monumenten zoals de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het koninklijk kasteel, de kathedraal en het iconische silhouet van een draak. Stap dan over op een bus en rijd naar Wieliczka, een klein stadje in de buurt van Krakau, waar zich een van de grootste oude zoutmijnen van Europa (700 jaar oud) bevindt. De diepte van de mijn is 340 meter en de totale lengte van de gangen en tunnels is meer dan 245 kilometer. De toeristische route is meer dan 3 km lang en omvat meer dan 20 zalen, ondergrondse meren en een groot aantal gangen en gebouwen, waaronder de grootste en unieke kerk van St. Kinga, de patroonheilige van de mijnwerkers. De ondergrondse kerk is rijkelijk versierd met kroonluchters en uit zout gehouwen heiligenbeelden. Er is een specifiek genezend microklimaat in de mijn en een sanatorium op een diepte van 135 meter. Maak kennis met dit UNESCO-werelderfgoed voordat je terugkeert naar Krakau.

Wieliczka-zoutmijn: ticket met snelle toegang en rondleiding

3. Wieliczka-zoutmijn: ticket met snelle toegang en rondleiding

Tour Leader will assist you with entrance to the museum. Sightseeing takes place 135 m below the surface. Get ready to walk down 800 stairs to get to the starting point. The tour takes up to 3 hours. Channel your inner miner, exploring the depths of underground chambers, churches, and altars made of salt. After a 2.5 km walk with a licensed guide provided by the museum, you'll return to the surface with an original elevator used by the miners. The Wieliczka Salt Mine reaches a depth of 327 meters and extends via horizontal passages and chambers for over 287 kilometers (178 miles). The rock salt is naturally of varying shades of grey, resembling unpolished granite rather than the white crystalline substance that might be expected.

Van Krakau: rondleiding zonder wachtrij Wieliczka-zoutmijn

4. Van Krakau: rondleiding zonder wachtrij Wieliczka-zoutmijn

Bezoek de beroemde Wieliczka-zoutmijnen, een site die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat tijdens een rondleiding. Profiteer van skip-the-line toegangskaarten en verken de belangrijke plaatsen van de zoutmijn. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van een van 's werelds oudste nog werkende zoutmijnen. Begin uw dag met een handige ophaalservice en geniet van een schilderachtige rit van 40 minuten door de prachtige gebieden van Polen. Ontmoet je meertalige gids bij de zoutmijn en volg een uitgebreide rondleiding door de historische site. Bekijk ondergrondse meren, vier kapellen en unieke beelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en het culturele belang van een must-see attractie in Krakau. Zodra de rondleiding voorbij is, brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie in Krakau.

Krakau: ticket en rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn

5. Krakau: ticket en rondleiding door de Wieliczka-zoutmijn

Breng een bezoek aan de Wieliczka-zoutmijn, een rotszoutmijn die al sinds de 13e eeuw wordt geëxploiteerd en die nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zie kunstgalerijen, ondergrondse kapellen en beelden die in het zout zijn gebeeldhouwd, en maak een fascinerende pelgrimstocht naar het verleden. Wandel langs prachtige zalen en leer van je deskundige gids over de historische ontwikkeling van de mijnbouwtechnieken in Europa.

Wieliczka-zoutmijn: rondleiding met voorrangstickets

6. Wieliczka-zoutmijn: rondleiding met voorrangstickets

Ervaar de natuur, geschiedenis en kunst in de Wieliczka-zoutmijn tijdens deze rondleiding en bespaar tijd met skip-the-line tickets voor deze populaire attractie. Volg je gelicentieerde museumgids tot een diepte van 135 meter onder de grond. Begin met het nemen van de trap naar de mijn. Laat je gids je meenemen langs een route van 2 kilometer door kronkelende gangen, grotten en kamers. Bewonder sculpturen gesneden uit zout en uitgebreide gravures. Bekijk exposities over oude mijnbouwmachines en -apparatuur. Leer hoe het zout nog steeds wordt gewonnen uit deze mijn die al 700 jaar in bedrijf is. Ontdek de akoestische eigenschappen van de mijn terwijl je naar de muziek van Chopin luistert Bezoek de St. Kinga-kapel die is versierd met grote kroonluchters die een gloeiend licht op het reflecterende zout werpen. Adem het microklimaat in waarvan wordt gedacht dat het rustgevende ademhalingseigenschappen heeft.

Van Krakau: Wieliczka-zoutmijn

7. Van Krakau: Wieliczka-zoutmijn

Verken de enorme, prachtige kamers van de Wieliczka-zoutmijnen op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bekijk de eeuwenlange traditie en moderniteit die deel uitmaken van deze ondergrondse stad. Terwijl je afdaalt in de mijn, kun je de charmante ondergrondse meren en kronkelende zouttunnels bewonderen. Bekijk ook de bewaarde machines, gereedschappen en zoutsculpturen die dateren van 700 jaar geleden. Bezoek de kapel gewijd aan prinses Kinga en bewonder de talrijke zoute kunstwerken die de kapel sieren. Beëindig de tour met een spectaculaire licht- en geluidsshow aan de oevers van een van de zoute meren. Aan het einde van de wandeling ben je nog maar 1% van de mijn gepasseerd.

Wieliczka-zoutmijn: tour met gids vanuit Krakau

8. Wieliczka-zoutmijn: tour met gids vanuit Krakau

Als je deze excursie van een halve dag naar de Wieliczka-zoutmijn boekt, rijdt een Engelssprekende chauffeur je rechtstreeks naar de locatie, waar een lokale gids je rondleidt door de historische ondergrondste stad. De Wieliczka-zoutmijn stamt uit de middeleeuwen en heeft een geschiedenis van 9 eeuwen aan zoutwinning. De toeristische route door de mijn ligt 135 meter onder de grond en is alleen per trap te bereiken. Het is een zeer unieke plek om te bezoeken en eigenlijk mag je dit niet overslaan tijdens je bezoek aan Krakau. Een van de grootste voordelen van het bezoeken van de zoutmijn is dat het goed is voor de gezondheid vanwege het speciale klimaat en de met micro-elementen gevulde lucht. Er is ook de mogelijkheid om de Wieliczka-zoutmijn en de Birkenau-tour van Auschwitz in één dag te boeken. In dit geval duurt de activiteit rond de 11-12 uur. Er zijn gidsen in beide musea aanzwezig.

Wieliczka-zoutmijn: ticket met voorrang en rondleiding

9. Wieliczka-zoutmijn: ticket met voorrang en rondleiding

Boek dit ticket met voorrang voor de Wieliczka-zoutmijn en ontmoet je lokale gids voor de ingang. Volg de gids door de historische ondergrondse stad terwijl je meer te weten komt over de grote gezondheidsvoordelen die een bezoek aan de zoutmijn heeft vanwege het speciale klimaat en de vele micronutriënten in de lucht. De Wieliczka-zoutmijn stamt uit de middeleeuwen en heeft een geschiedenis van 9 eeuwen aan zoutwinning. De toeristische route door de mijn ligt 135 meter onder de grond en is per trap of per lift te bereiken.

Krakau: tour Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

10. Krakau: tour Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

Profiteer van vervoer van deur tot deur van je verblijfplaats in Krakau naar de beroemde Wieliczka-zoutmijn. Ga mee met een kleine tourgroep van maximaal 20 deelnemers voor een diepgaande, 2,5 km lange ondergrondse rondleiding door deze prachtige 13e-eeuwse UNESCO-locatie, en bewonder de prachtige zalen die in zout zijn uitgehouwen. Laat je ophalenbijje hotel of verblijfplaats door je chauffeur en gids, die je de hele dag zal begeleiden.Onderweg verteltje gids je over de geschiedenis en het culturele belang van de Wieliczka-mijn, een van 's werelds oudste werkende zoutmijnen. Bij aankomst word je begroet door een van de officiële gidsen van de mijn. Ga de zalen in viaeen 378 treden tellende houten trap, waarbij je 64 meter onder de grond de eerste verdieping van de mijn bereikt. Ga verder naar beneden door doolhofachtige gangen, tunnels en schachten. Je bezoekt ook het ondergrondse museum, waarapparatuur en mijnbouwmachines te zien zijn die al meer dan 700 jaar worden gebruikt om tafelzout te produceren. Bekijk een ondergronds meer en bewonder de kapellen, altaren en unieke beelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Je komt van alles te weten over het ontstaan van deze traditie en de inspanningen die worden geleverd om deze zoutkunstwerken te behouden. Na een ontzagwekkende reis die 3 ondergrondse verdiepingen aandoet, neem je een lift terug naar de begane grond. Daar staat je gids je op te wachten om je weer veilig terug naar je verblijfplaats in Krakau te brengen.

Veelgestelde vragen over Wieliczka

Welke topattracties zijn een must-see in Wieliczka?

De topattracties in Wieliczka zijn:

Sitemap Wieliczka

Wil je alle activiteiten in Wieliczka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wieliczka

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 17.980 beoordelingen

Was een indrukwekkende tour, gids sprak alleen niet heel duidelijk. De gids van de zoutmijnen rende er heel snel doorheen. Verders was het een hele interessante dag.

Great tour guide and transfer from hostel to salt mine and back. Could not wish for anything better.

Ze goed geregeld. Chauffeur zelfs gewacht op ons. Hoewel we door omstandigheden te laat waren

Last- minute geboekt. Bijzonder mooie tocht door de mijn met een uitstekende gids.

Hele leuke gids, met een indrukwekkende rondleiding!