Dingen om te doen Wieliczka

Vanuit deze Poolse stad kun je eenvoudig de UNESCO-zoutmijn, Krakau en Auschwitz bezoeken.

Wieliczka: De beste dingen die je niet wil missen

Wieliczka-zoutmijn: ticket met snelle toegang en rondleiding

1. Wieliczka-zoutmijn: ticket met snelle toegang en rondleiding

Tour Leader will assist you with entrance to the museum. Sightseeing takes place 135 m below the surface. Get ready to walk down 800 stairs to get to the starting point. The tour takes up to 3 hours. Channel your inner miner, exploring the depths of underground chambers, churches, and altars made of salt. After a 2.5 km walk with a licensed guide provided by the museum, you'll return to the surface with an original elevator used by the miners. The Wieliczka Salt Mine reaches a depth of 327 meters and extends via horizontal passages and chambers for over 287 kilometers (178 miles). The rock salt is naturally of varying shades of grey, resembling unpolished granite rather than the white crystalline substance that might be expected.

Wieliczka-zoutmijn: tour

2. Wieliczka-zoutmijn: tour

Verken de beroemde Wieliczka-zoutmijn en volg een uitgebreide rondleiding door deze prachtige 13e-eeuwse UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Bekijk kamers, kapellen en sculpturen uitgehouwen in zout op een lange ondergrondse route van 3 kilometer. Ontmoet je gids bij de zoutmijn en begin de tour door een lange trap af te lopen, 135 meter onder de grond. Loop door labyrintische gangen, tunnels en schachten terwijl je je een weg dieper en dieper onder de grond baant. Eenmaal op de bodem zie je ondergrondse meren, vier kapellen en unieke beelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Beleef een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Zodra de rondleiding voorbij is, sla je de trappen over en neem je een lift vanaf de bodem van de mijn terug naar het hoofdniveau, waar je door de cadeauwinkel kunt struinen en unieke memorabilia kunt kopen om mee naar huis te nemen.

Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice

3. Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice

Geniet van retourvervoer vanaf je hotel Krakau naar de beroemde Wieliczka-zoutmijn en neem een diepgaande rondleiding door de prachtige 13e-eeuwse locatie, die op de UNESCO-lijst staat. Aanschouw prachtige zalen die uit zout zijn gehouwen op een ondergrondse route van 3 kilometer. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Krakau, ga je met gedeeld vervoer naar de nabijgelegen stad Wieliczka. Leun achterover en ontspan terwijl je geniet van het uitzicht tijdens de rit. Sla het gedoe van boeken ter plaatse over en gebruik vooraf gereserveerde tickets die samen met een lokale gids op je wachten bij de zoutmijn. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Dompel jezelf volledig onder in de ervaring van een unieke plek en een must-see tijdens je verblijf in Krakau. Zodra de rondleiding voorbij is, neem je een lift terug naar de begane grond en kun je je verwonderen over de weidse ruimte boven de grond. Je chauffeur brengt je vervolgens weer terug naar je verblijfplaats in Krakau.

Vanuit Krakau: rondleiding door Wieliczka-zoutmijn

4. Vanuit Krakau: rondleiding door Wieliczka-zoutmijn

Ontdek de Wieliczka-zoutmijn, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, met dit toegangskaartje. Ontdek de hoogtepunten van dit enorme zoutmijncomplex tijdens een begeleide tour. Bereik een diepte van 135 meter onder het oppervlak van de mijn.  Kies uit een tour met of zonder vervoer vanuit Krakau en profiteer van de mogelijkheid om een tour met privévervoer te kiezen. Sla de lange rijen over met een voorrangsticket voor deze populaire attractie.  Ontdek de wonderen van een zoutmijn tijdens deze begeleide tour. Je begint met een afdaling naar een diepte van 64 meter. Ervaar het microklimaat van de mijn, dat een gunstig effect schijnt te hebben op bezoekers die aan astma en allergieën lijden. Laat je door een aantal kamers leiden en zie ondergrondse meren, heiligdommen en uit zout gehouwen monumenten. Doorkruis talrijke afgronden en galerijen waar sporen van mijnbouwactiviteiten bewaard zijn gebleven. Bekijk voorbeelden van religieuze kunst en thematische composities met betrekking tot de geschiedenis van de mijn en de legendes eromheen. Wieliczka is ook de thuisbasis van het grootste mijnbouwerfgoedmuseum ter wereld, met een collectie unieke stukken mijnbouwapparatuur uit de middeleeuwen. De tour eindigt op een niveau 135 meter onder de oppervlakte. Met een lift keer je weer terug naar de oppervlakte.

Van Krakau: Skip-the-Line dagtour naar Wieliczka-zoutmijn

5. Van Krakau: Skip-the-Line dagtour naar Wieliczka-zoutmijn

Bezoek de beroemdste zoutmijn van Europa. De Wieliczka-zoutmijn is een van de UNESCO-monumenten en verzamelt al meer dan 700 jaar zout. Het is een van de mooiste faciliteiten van dit type ter wereld. Een Engelssprekende chauffeur haalt je op van het stadscentrum of van het hotel als privévervoer is geselecteerd. Met een comfortabele bus/bus met airconditioning bereikt u de stad Wieliczka in ongeveer 25 minuten. Ontmoet je gids en loop de houten trap af tot een diepte van 65 meter. De gids zal de regels van de zoutmijn uitleggen, evenals verschillende legendes en verhalen over het verleden van de mijn. De rondleiding vindt plaats in de ondergrondse gangen en kamers, goed voorbereid voor bezoekers. Bepaalde punten op uw weg zijn gewijd aan beroemde mensen die in het verleden besloten de zoutmijn te bezoeken, bijvoorbeeld Chopin of Goethe. Hoor veel verhalen over mijnbouw en de voortgang van de werken door de jaren heen. Na een tijdje ontmoet je een enorme kapel die ondergronds is uitgehouwen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste kapellen ter wereld - de St. Kinga-kapel, waar de kunstenaars een kerk in zout hebben uitgehouwen. Het is tijd om wat foto's te maken en even uit te rusten voordat je verder gaat met de tour. Na een korte pauze gaat u verder naar een enorm gebied met een ondergronds meer, waar 's werelds eerste ondergrondse ballonvlucht plaatsvond. Er zullen ook een paar plaatsen zijn om souvenirs te kopen. Maak je geen zorgen, het is niet nodig om deze honderden treden opnieuw te beklimmen om naar de oppervlakte te gaan. Er is een mijnlift die je helpt om uit de mijn te komen. Het is tijd om je chauffeur op de parkeerplaats te ontmoeten en een veilige reis terug naar Krakau te hebben.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice en lunch

6. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice en lunch

Volg een erkende gids op een aangrijpende rondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Geniet van de hotelophaalservice en traditionele Poolse lunch op deze combitour vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum om je wandeltocht te beginnen met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze met traditionele Poolse gerechten rij je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ontspan terwijl je terugreist naar je accommodatie in Krakau.

Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn

7. Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn

Profiteer van retourvervoer vanuit Krakau naar de beroemde Wieliczka-zoutmijn en neem een diepgaande rondleiding door de prachtige 13e-eeuwse locatie die op de UNESCO-lijst staat. Aanschouw prachtige zalen die uit zout zijn gehouwen tijdens een ondergrondse route van 3 kilometer. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet op het trefpunt in Krakau, geniet je van de rit naar het nabijgelegen stadje Wieliczka. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 indrukwekkende kapellen en unieke beelden die door mijnwerkers uit rotszout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond. Je chauffeur brengt je vervolgens weer terug naar het trefpunt in Krakau.

Wieliczka-zoutmijn: ticket met voorrang en rondleiding

8. Wieliczka-zoutmijn: ticket met voorrang en rondleiding

Boek dit ticket met voorrang voor de Wieliczka-zoutmijn en ontmoet je lokale gids voor de ingang. Volg de gids door de historische ondergrondse stad terwijl je meer te weten komt over de grote gezondheidsvoordelen die een bezoek aan de zoutmijn heeft vanwege het speciale klimaat en de vele micronutriënten in de lucht. De Wieliczka-zoutmijn stamt uit de middeleeuwen en heeft een geschiedenis van 9 eeuwen aan zoutwinning. De toeristische route door de mijn ligt 135 meter onder de grond en is per trap of per lift te bereiken.

Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

9. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

Volg een erkende gids op een aangrijpende rondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Profiteer van een ophaalservice vanaf je hotel tijdens deze unieke gecombineerde tourbeleving vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum om je wandeltocht te beginnen met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoriums van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze rijd je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ontspan terwijl je terugreist naar je accommodatie in Krakau.

Vanuit Krakau: rondleiding Auschwitz & Wieliczka-zoutmijn

10. Vanuit Krakau: rondleiding Auschwitz & Wieliczka-zoutmijn

Maak een rondreis vanuit Krakau met een bezoek aan de plechtige gedenkplaatsen van Auschwitz en Birkenau. De tocht gaat verder met een bezoek aan de zoutmijnen. Deze 11-uur durende tour begint met ophalen bij je hotel in Krakau. In Auschwitz wacht een professionele gids je op om je rond te leiden en te vertellen over de geschiedenis van de herdenkingsplaatsen. Na een korte pauze breng je ook een bezoek aan Birkenau. Bezoek dan de Wieliczka-zoutmijn na een lunchpauze van 1 uur. Je wordt begeleid door een lokale gids die je meer zal vertellen over de geschiedenis van de mijn. Je komt langs enkele ongelooflijke kamers, en krijgt originele sculpturen en de gepreserveerde werkplaatsen van de mijnwerkers zien. Na de tour keer je terug naar je hotel, waar je rond 20:00 uur aankomt.

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Wieliczka

Veelgestelde vragen over Wieliczka

Wieliczka: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Wieliczka

Wil je alle activiteiten in Wieliczka ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wieliczka

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 22.175 beoordelingen

We hebben een 2-daagse reis gemaakt. De eerste dag dat we Auschwitz-kampen bezochten en onze gids Pauline heette, denk ik, was geweldig. Zeer leerzaam en eye-opening. Iedereen zou Auschwitz minstens één keer moeten bezoeken om meer te weten te komen over de verschrikkingen die hier hebben plaatsgevonden. De 2e dag gingen we naar de zoutmijnen van Wieliczka en onze gids Mark leidde ons door de betoverende en betoverende zoutmijnen. Ook een grote aanbeveling van ons. De organisatie is geweldig. Ze bieden minibusjes ophaalservice en het team van het bureau dat de reizen verkoopt, was altijd bereid om met ons te communiceren. Erg tevreden. 10/10

Geweldig maar heel verdrietig. Het was mijn tweede keer om te bezoeken. Maar de emotie was sterker dan ooit. Onze Engels sprekende gids was ook heerlijk. Ik zou aanraden om een dag uit je reis te nemen voor deze tour. Omdat het veel is en de reis ongeveer 1 uur en 30 minuten tot 2 uur duurt als ik blijf, ben ik Krakau.

De tour voor beide was echt goed. Ik vond het leuk hoe vervoer was inbegrepen en de reisgroepen waren erg klein.

Alles werkte prima op het ophaalpunt. 1 uur reizen en een geweldige rondleiding. Aan iedereen aanbevolen

Heel goed geregeld, alles op tijd. Erg behulpzaam.