Wieliczka-zoutmijn

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wieliczka-zoutmijn: tours & tickets

5 feiten over de Wieliczka zoutmijn

De zoutmijn bij Wieliczka is UNESCO Werelderfgoed en één van de topattracties van Krakow in Polen. Hier een beetje geschiedenis en een voorproefje voordat je de Wieliczka zoutmijn gaat bezoeken.

 • Al eeuwen hetzelfde doel

  1. Al eeuwen hetzelfde doel

  Al in de 13de eeuw werd in de Wieliczka-zoutmijn zout gewonnen, en de mijn is de oudste van zijn soort.

 • Toeristische routes

  2. Toeristische routes

  Je kunt op tour gaan door de mijn en ondergrondse meren, zoutsculpturen en zouten kapellen zien.

 • Kuuroord

  3. Kuuroord

  Het milieu in de mijn heeft een geneeskrachtige werking, dus in het kuuroord van de mijn (jawel) is een behandeling ontwikkeld die geweldig is voor de gezondheid.

 • Accommodatie

  4. Accommodatie

  In de mijn is een aantal fantastische hotels waar je in kunt verblijven - geniet van de schone lucht en de kalmerende sfeer!

 • Attracties

  5. Attracties

  Check vooraf of er evenementen gepland zijn tijdens je bezoek. Als je het goed plant, kun je het oudste mijnorkest van Europa zien spelen, of live zout-beeldhouwen zien.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Voor toeristen zijn de mijnen maandag t/m vrijdag open van 9:00 tot 17:00.

 • Hoe lang duurt een tour?

  De tours duren ongeveer drie uur, zodat je veel van de mijnen kunt zien en echt kunt leren over de geschiedenis.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tours die je kunt boeken zijn van maandag tot vrijdag beschikbaar tussen 9:00 en 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor niet-Polen kost 79PLN, ongeveer €19.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Pak de trein naar Wieliczka Rynek Kopalnia, of neem bus 304 naar Wieliczka Kopalnia Soli.
 • Extra tips

  • Voor groepen en gezinnen zijn kortingen verkrijgbaar.

  • Draag warme kleren en goede schoenen - er zijn 800 traptreden te beklimmen!

Wat anderen zeggen over Wieliczka-zoutmijn

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 18.744 beoordelingen

Voor het gedeelte van Auswitsch was alles netjes geregeld. We kregen op tijd onze informatie etc. Echter voor de zoutmijnen kregen we minder dan 24uur van te voren een bericht met de vraag of we ook op een ander moment konden omdat ze problemen hadden of ze ons binnen kregen daar die dag. Uiteindelijk is het goed opgelost maar dit duurde een halve dag, waarin wij in onzekerheid verkeerde of we er wel heen konden. Plus dat we al betaald hadden. En kort vooraf geboekt, dan verwacht je dat een bedrijf vooraf uitzoekt of ze een tour wel aan kunnen bieden en daar niet zo kort vooraf nog onduidelijkheid in gaan zaaien. De mijnen zelf vielen uiteindelijk nog tegen ook en geen goede gids (was niet te verstaan en had er geen plezier in). Auswitsch was indrukwekkend, leuke gids, Engels was oké, alleen jammer dat de groep na ons erg zat te pushen dat we door moesten, dit maakte het lastiger om teksten te lezen en foto's te maken.

De e hele exursie was goed georganiseerd. Alles was goed begeleid en sloot goed op elkaar aan. De zoutmijnen zelf zijn zeer de moeite waard. Er is heel veel interessants te zien. De gids Bart was een enthousiaste jonge man die op een prettige manier, luid en duidelijk (vanwegen corona zonder geluidsapparatuur) de groep informeerde en in de gaten hield. De mijnen zelf zijn zeer goed onderhouden. De trappen en paden zijn goed toegankelijk voor mensen die 'goed ter been' zijn.

Prachtige rondleiding met spontane gids die goed Engels sprak en regelmatig een grapje maakte. Geen nodeloze info. Prachtige ondergrondse ruimtes met de kathedraal als hoogtepunt. Ook de mijnlift was een leuke ervaring. Het lijkt soms wel wat op een attractiepark maar wel mooi gedaan.

Na veel verhalen gehoord te hebben, nu dan eens met eigen ogen mogen zien. Wij liepen individueel met een Nederlands boekje in de hand waar je alles in kon opzoeken. Erg fijn. Zo kon je je eigen tempo beslissen.

Prima communicatie, werden netjes verwittigd dat pick up verlaat was. Opgehaald aan de deur, teruggebracht waar je wenste. Alles goed geregeld ter plaatse. Zoutmijn was zeker en vast de moeite waard.