Belevingen in
Wieliczka-zoutmijn

Verken de ondergrondse meren, het kuuroord en de kapellen van deze 13e-eeuwse mijn met zijn verfijnde zoutsnijwerk.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wieliczka-zoutmijn: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice

1. Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice

Geniet van retourvervoer vanaf je hotel Krakau naar de beroemde Wieliczka-zoutmijn en neem een diepgaande rondleiding door de prachtige 13e-eeuwse locatie, die op de UNESCO-lijst staat. Aanschouw prachtige zalen die uit zout zijn gehouwen op een ondergrondse route van 3 kilometer. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Krakau, ga je met gedeeld vervoer naar de nabijgelegen stad Wieliczka. Leun achterover en ontspan terwijl je geniet van het uitzicht tijdens de rit. Sla het gedoe van boeken ter plaatse over en gebruik vooraf gereserveerde tickets die samen met een lokale gids op je wachten bij de zoutmijn. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Dompel jezelf volledig onder in de ervaring van een unieke plek en een must-see tijdens je verblijf in Krakau. Zodra de rondleiding voorbij is, neem je een lift terug naar de begane grond en kun je je verwonderen over de weidse ruimte boven de grond. Je chauffeur brengt je vervolgens weer terug naar je verblijfplaats in Krakau.

...
Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

2. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

Volg een erkende gids op een aangrijpende rondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Profiteer van een ophaalservice vanaf je hotel tijdens deze unieke gecombineerde tourbeleving vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum om je wandeltocht te beginnen met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoriums van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze rijd je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ontspan terwijl je terugreist naar je accommodatie in Krakau.

...
Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn

3. Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn

Profiteer van retourvervoer vanuit Krakau naar de beroemde Wieliczka-zoutmijn en neem een diepgaande rondleiding door de prachtige 13e-eeuwse locatie die op de UNESCO-lijst staat. Aanschouw prachtige zalen die uit zout zijn gehouwen tijdens een ondergrondse route van 3 kilometer. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet op het trefpunt in Krakau, geniet je van de rit naar het nabijgelegen stadje Wieliczka. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 indrukwekkende kapellen en unieke beelden die door mijnwerkers uit rotszout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond. Je chauffeur brengt je vervolgens weer terug naar het trefpunt in Krakau.

...
Wieliczka-zoutmijn: tour

4. Wieliczka-zoutmijn: tour

Verken de beroemde Wieliczka-zoutmijn en volg een uitgebreide rondleiding door de prachtige 13e-eeuwse UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Aanschouw prachtige zalen die uit zout zijn gehouwen tijdens een ondergrondse route van 3 kilometer. Ontmoet je gids bij de zoutmijn en begin de tour door lange trappen af te lopen, die je 135 meter onder de grond brengen naar een doolhof van gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Zodra de rondleiding voorbij is ga je met de lift weer terug naar het begane grondniveau, waar je door de cadeauwinkel kunt neuzen en unieke souvenirs kunt kopen.

...
Krakau: tour Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

5. Krakau: tour Wieliczka-zoutmijn inclusief ophaalservice

Profiteer van vervoer van deur tot deur van je verblijfplaats in Krakau naar de beroemde Wieliczka-zoutmijn. Ga mee met een kleine tourgroep van maximaal 20 deelnemers voor een diepgaande, 2,5 km lange ondergrondse rondleiding door deze prachtige 13e-eeuwse UNESCO-locatie, en bewonder de prachtige zalen die in zout zijn uitgehouwen. Laat je ophalenbijje hotel of verblijfplaats door je chauffeur en gids, die je de hele dag zal begeleiden.Onderweg verteltje gids je over de geschiedenis en het culturele belang van de Wieliczka-mijn, een van 's werelds oudste werkende zoutmijnen. Bij aankomst word je begroet door een van de officiële gidsen van de mijn. Ga de zalen in viaeen 378 treden tellende houten trap, waarbij je 64 meter onder de grond de eerste verdieping van de mijn bereikt. Ga verder naar beneden door doolhofachtige gangen, tunnels en schachten. Je bezoekt ook het ondergrondse museum, waarapparatuur en mijnbouwmachines te zien zijn die al meer dan 700 jaar worden gebruikt om tafelzout te produceren. Bekijk een ondergronds meer en bewonder de kapellen, altaren en unieke beelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Je komt van alles te weten over het ontstaan van deze traditie en de inspanningen die worden geleverd om deze zoutkunstwerken te behouden. Na een ontzagwekkende reis die 3 ondergrondse verdiepingen aandoet, neem je een lift terug naar de begane grond. Daar staat je gids je op te wachten om je weer veilig terug naar je verblijfplaats in Krakau te brengen.

...
Uit Krakau: tour Auschwitz-Birkenau & Wieliczka-zoutmijn met ophalen - niet-restitueerbaar

6. Uit Krakau: tour Auschwitz-Birkenau & Wieliczka-zoutmijn met ophalen - niet-restitueerbaar

Volg een erkende gids op een aangrijpende rondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Profiteer van een ophaalservice vanaf je hotel tijdens deze unieke gecombineerde tourbeleving vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum om je wandeltocht te beginnen met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die de gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze rijd je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigt. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ontspan terwijl je terugreist naar je accommodatie in Krakau.

...
Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn met privé-ophaalservice

7. Vanuit Krakau: trip van halve dag naar Wieliczka-zoutmijn met privé-ophaalservice

Profiteer van privéretourvervoer vanuit Krakau naar de beroemde Wieliczka-zoutmijn en neem een diepgaande rondleiding door de prachtige 13e-eeuwse locatie die op de UNESCO-lijst staat. Aanschouw prachtige zalen die uit zout zijn gehouwen tijdens een ondergrondse route van 3 kilometer. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Krakau, ga je middels een handige gedeelde transfer naar de nabijgelegen stad Wieliczka. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond. Je chauffeur brengt je vervolgens weer terug naar je verblijfplaats in Krakau.

...
Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn met privé-ophaalservice

8. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn met privé-ophaalservice

Volg een erkende gids op een aangrijpende rondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Profiteer van een privé-ophaalservice en transfers tijdens deze combitour vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum om je wandeltocht te beginnen met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die de gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze rijd je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigt. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ontspan terwijl je terugreist naar je accommodatie in Krakau.

...
Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice en lunch

9. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn met ophaalservice en lunch

Volg een erkende gids op een aangrijpende rondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Geniet van de hotelophaalservice en traditionele Poolse lunch op deze combitour vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum om je wandeltocht te beginnen met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze met traditionele Poolse gerechten rij je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ontspan terwijl je terugreist naar je accommodatie in Krakau.

...
Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn

10. Vanuit Krakau: dagtour Auschwitz-Birkenau en Wieliczka-zoutmijn

Volg een erkende gids op een aangrijpende rondleiding door het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial. Reis daarna naar de Wieliczka-zoutmijn en volg een begeleide ondergrondse tour en zie prachtige zalen uitgehouwen in zout. Profiteer van de retourtransfer tijdens deze unieke combitour vanuit Krakau. Bij aankomst in het Auschwitz I Museum begint je wandeltocht met een gecertificeerde voorlichter. Verken de overblijfselen van de barakken, wachttorens en crematoria van het nazikamp. Luister met behulp van de meegeleverde headset naar je gids, die vertelt over de afschuwelijke nazi-misdaden die in de kampen zijn gepleegd en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Vervolgens zet je de rondleiding voort bij het Auschwitz-Birkenau II Memorial. Zie de gaskamers en de overblijfselen van de spoorweg die gevangenen naar de kampen bracht. Na een lunchpauze rijd je naar de nabijgelegen stad Wieliczka om de beroemde zoutmijn te bezoeken. Bij de zoutmijn word je opgewacht door een lokale gids die ook je tickets overhandigd. Begin de rondleiding door de zoutmijn met een lange trap die je 135 meter onder de grond brengt, naar labyrintische gangen, tunnels en schachten. Bekijk ondergrondse meren, 4 kapellen en unieke standbeelden die door mijnwerkers uit steenzout zijn gehouwen. Ervaar een unieke plek om te bezoeken en een mustsee tijdens je verblijf in Krakau. Na je rondleiding brengt een lift je weer terug naar boven naar de begane grond, waar je chauffeur wacht. Ga er lekker voor zitten en laat je terugbrengen naar Krakau.

...

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Voor toeristen zijn de mijnen maandag t/m vrijdag open van 9:00 tot 17:00.

 • Hoe lang duurt een tour?

  De tours duren ongeveer drie uur, zodat je veel van de mijnen kunt zien en echt kunt leren over de geschiedenis.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tours die je kunt boeken zijn van maandag tot vrijdag beschikbaar tussen 9:00 en 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor niet-Polen kost 79PLN, ongeveer €19.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Pak de trein naar Wieliczka Rynek Kopalnia, of neem bus 304 naar Wieliczka Kopalnia Soli.
 • Extra tips

  • Voor groepen en gezinnen zijn kortingen verkrijgbaar.

  • Draag warme kleren en goede schoenen - er zijn 800 traptreden te beklimmen!

Sitemap Wieliczka-zoutmijn

Wil je alle activiteiten in Wieliczka-zoutmijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wieliczka-zoutmijn

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 16.968 beoordelingen

het busje was netjes op tijd, en ook ruimschots op tijd aan de zoutmijn, wij hadden gekozen voor een Russische gids, wat ons echt heel goed beviel, zij wandelde rustig en met heel veel uitleg door de mijn. ik had ruimschots de tijd om foto's te maken. 4 a 5 anderstalige groepen staken ons voorbij. Enig nadeel we hadden geen tijd meer om het werkmuseum te bezoeken, maar we hadden wel het mooiste gedeelte in een rustig tempo gezien. Om onze weg verder te zetten sloten wij ons aan bij een Engelse gids die als een TGV door de rest van de mijn schoot, Haar weinige uitleg was ook in een speed tempo. toen we boven kwamen zou deze gids ons geloodst hebben naar het vertrekpunt, maar binnen de minuut was ze uit ons zicht. moesten onze weg zelf zoeken naar de afgesproken plaats waar we terug zouden opgehaald worden.

Zeer mooi circuit met interessante ontdekkingen. Het bezoek is een beetje snel en het is moeilijk om ten volle te profiteren van de site, vooral in de grote kapel. De gids doet het werk commercieel, wat jammer is. Toch is het bezoek de omweg waard

Prima te doen op 1 dag, Auschwitz en Birkenau liggen redelijk dicht bij elkaar. tussen Birkenau en de zoutmijn zit genoeg ruimte en dus tijd om goed te lunchen. Zoutmijn is ook een aanrader, mooi en bijzonder.

Een beetje "vermoeiend" maar echt fascinerende ervaring, je betreedt een andere wereld gemaakt van zout, verhalen, enz.! Krijg je gids foutloos

Zeer vriendelijke gids met een groot vermogen om zijn rol uit te voeren.