Kies data

Wiener Riesenrad

Wiener Riesenrad: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

1. Vienna PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de Weense topbezienswaardigheden, zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer, Je kunt tevens onbeperkt gebruik maken van de hop on, hop off bussen - de perfecte manier om van de ene naar de volgende attractie te gaan. Creëer je eigen programma door de opties van de Vienna PASS te combineren. Bij de pas is een stadsgids inbegrepen vol tips en gedetailleerde informatie. Je kunt de Vienna PASS kopen voor 1, 2, 3 of 6 aaneengesloten dagen. Kinderen jonger dan 6 onder begeleiding van een volwassene met een Vienna PASS krijgen gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen. Bezienswaardigheden: • Schloss Schönbrunn (inclusief doolhof, Gloriette en andere attracties) • - Diergaarde Schönbrunn • Reuzenrad • Kunsthistorisches Museum • Albertina Museum en Galerie • Museum of Natural History • Donautoren • Leopold Museum • Keizerlijke Schatkamer • Spaanse Rijschool • Hofburg paleis • Keizerlijke Meubelcollectie • Museum van Technologie • Bank Austria Kunstforum • Museum van Moderne Kunst (mumok)• Rondleiding door de Weense Staatsopera • Militair Historisch Museum • Madame Tussauds • Slot Belvedere (Oberes Belvedere) • Unteres Belvedere • Belvedere 21 - Museum voor hedendaagse kunst • Winterpaleis • Keizerlijke Grafkelder • Stift Klosterneuburg • Kasteel van Liechtenstein • Beethoven Museum • Wenen Ring Tram • Plus meer dan 30 andere bezienswaardigheden Onbeperkte hop on, hop off-tours Verken de stad met onbeperkte ritten op de handige hop on, hop off-bussen: • 4 hop on, hop off-busroutes • 50 haltes (hoge frequentie) • Gratis wifi • Gratis audiogids in 16 talen • Kinderkanaal in het Engels en het Duits • App met begeleide wandeltocht Toegang met voorrang Bespaar kostbare tijd met snelle toegang bij veel bezienswaardigheden. Bij de Vienna PASS ontvang je een gids, app en een bonus boekje. De gids en app zijn gevuld met belangrijke informatie, tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met jouw bonus boekje.

Wenen: ritje reuzenrad zonder wachtrij

2. Wenen: ritje reuzenrad zonder wachtrij

Ervaar een rit in het bekende reuzenrad van Wenen, een van de symbolen van de Oostenrijkse hoofdstad en een symbool voor het wereldberoemde Wiener Prater. Met zijn iconische silhouet is het reuzenrad een must-see attractie voor iedereen die Wenen bezoekt. Een rit op het reuzenrad in Wenen is een absolute must, net als het bezoeken van Schloss Schönbrunn, de Stephansdom en de Spaanse Rijschool. Een rit op deze belangrijke en fascinerende structuur én de prachtige uitzichten over de hele stad, maken dit reuzenrad tot een waar cultureel en architectonisch hoogtepunt voor alle bezoekers van Wenen. Zonder een ritje in het reuzenrad gemaakt te hebben en het prachtige uitzicht gezien te hebben, heb je Wenen eigenlijk niet gezien! Het reuzenrad van Wenen draait met een snelheid van 2,7 kilometer per uur. Een volledige rotatie neemt net iets meer dan 4 minuten in beslag, dat is, als het reuzenrad niet stopt om mensen uit of in te laten stappen. Een ritje duurt meestal tussen de 12 en de 15 minuten, waarin je geniet van prachtig uitzicht over Wenen en haar omgeving, waaronder de heuvels rond Wenen, de Donau, het Marchfeld en het Karpatenbekken.

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

3. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Verken Wenen op jouw manier, met een sightseeingbus. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk de Staatsopera, het Kunsthistorisch Museum, Heldenplatz, het Parlement, het Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je eerst naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden en bezoek daarna museum KunstHausWien of UNO City – de keuze is aan jou! Je kunt kiezen uit 3 busroutes, die je kunt combineren zoals je wilt: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Heldenplatz - Burgtheater/Stadhuis - Universiteit - Sigmund Freud Museum - Votiv Kerk - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK - Stadspark - Strauss Monument - Staatsopera Bussen vertrekken elke 60 minuten Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 uur Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz en Schloss Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Centraal Station - Slot Belvedere - Beneden Belvedere - Staatsopera Bussen vertrekken elke 60 minuten Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 uur De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Nationaal Theater/Stadhuis - Schwedenplatz - Hundertwasser - Prater/Groot Reuzenrad - Donautoren - Oude Donau - Uno City - Treinstation - Misdaadmuseum - DDSG City Cruises - Museum voor Toegepaste Kunst - Stadspark - Strauss Monument - Staatsopera Bussen vertrekken elke 90 minuten Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 uur Je ticket omvat ook een zelfgeleide wandeling met een app die je het muzikale erfgoed van de stad laat ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Haal bij het servicecenter van de activiteitenaanbieder je koptelefoon en kaart op en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te weten te komen.

Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

4. Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

Maak een keuze uit de bekendste bezienswaardigheden van Wenen en ontdek de stad op jouw manier. Kies 3, 4 of 5 opties uit een aanbod van 40 attracties en bezienswaardigheden en stel je eigen programma samen. Neem deel aan een hop on, hop off-tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen of breng een bezoek aan het Prater-park. Zie de Donautoren, het Haydn-Haus of de Johann Strauß Wohnung. Bezoek het joodse Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies één van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of maak een wandeling door de Diergaarde Schönbrunn. Attracties: - Hop on, hop off-ticket voor 24 uur en alle lijnen (telt als 1 attractie) - Schönbrunn Grand Tour - Schloss Hof & Schloss Niederweiden - Sisi Museum - Diergaarde Schönbrunn - Reuzenrad - Natuurhistorisch Museum - Donautoren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkamer - Spaanse Rijschool - Museum van Moderne Kunst (mumok) - Slot Belvedere (Obere Belvedere) - Stift Klosterneuburg- Rondleiding door de Weense Staatsopera - Wenen ringtram - Albertina - DDSG stadsrondvaart - Kunsthistorisches Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - MAK (Museum voor Toegepaste Kunst) -  Geymüllerschlössel - En meer dan 30 andere bezienswaardigheden

Wenen: begeleide fietstocht langs de Donau

5. Wenen: begeleide fietstocht langs de Donau

Verken de hoofdstad van Oostenrijk op twee wielen tijdens deze begeleide fietstocht. Ontdek de stad als een local via goed onderhouden fietspaden. Luister terwijl je gids vermakelijke verhalen deelt over onderwerpen als het voormalige koningshuis. Ontmoet uw lokale gids op het kantoor van de activiteitenaanbieder en ga aan de slag met uw hoogwaardige fietsuitrusting. Luister naar een informatieve introductie over Wenen terwijl je aan je reis begint door het kleurrijke pretpark Prater. Rijd over het Donau-fietspad naar de buitengewone architectonische creaties van Hundertwasser. Ontdek de Ringboulvard om een glimp op te vangen van de keizerlijke geschiedenis van de stad. Geniet van een stop voor verschillende fascinerende historische locaties om de verhalen erachter te ontgrendelen. Maak foto's bij bezienswaardigheden zoals het operagebouw, het stadhuis, het Hofburgpaleis en de Stephansdom. Geniet op de terugweg van de multiculturele, gastronomische en kunstzinnige sfeer van Leopoldstadt. Sluit uw ervaring af op het ontmoetingspunt en met enkele lokale hints, tips en ideeën voor de rest van uw verblijf.

Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

6. Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

Met de Vienna Explorer Pass heb je de vrijheid om te kiezen tussen 2 tot 7 van de topattracties van Wenen, alles in één gebruiksvriendelijke digitale pas. Kies uit meer dan 45 zorgvuldig uitgekozen activiteiten en rondleidingen en bespaar tot 35% in vergelijking met het kopen van losse tickets. Je hebt zoveel te zien en genoeg tijd om het te doen met 60 dagen om je pas vanaf je eerste attractiebezoek te gebruiken. Download gewoon uw pas naar uw mobiele apparaat, blader door de digitale gids voor inbegrepen attracties en instructies voor uw bezoek (sommige rondleidingen of attracties moeten vooraf worden gereserveerd), en toon deze bij elke attractie of rondleiding voor toegang. Visualiseer de uitbundige levens van Oostenrijkse koningshuizen in Esterhazy Palace, Forchtenstein Castle of Schönbrunn Palace (vergeet niet te vertrekken zonder de Schönbrunn-tuinen te verkennen). Geniet van een dagje in de dierentuin van Schönbrunn, Wipeout Adventure Park of Madame Tussauds. Leun achterover en ontspan met Big Bus Tour Wenen of de Donau River Cruise - de keuze is aan jou! Er is plezier voor zowel kinderen als volwassenen met indoor boulderen, trampolinespringen, een ontsnappingsspel, lasergame of een uitstapje naar het wereldberoemde reuzenrad. Rondleidingen en ervaringen • Rondleiding door Schloss Schönbrunn (R) • Big Bus Tour Wenen 1-daagse klassieke tour • Riviercruise over de Donau • Keizerin Sissi-wandeltocht (R) • Tijdreizen Magische Wenen Geschiedenis Tour (R) • Ambachtelijke bierproeverijtour • Kickbike Rondleiding (R) • Begeleide fietstocht door Wenen (R) • Freuds Wenen Tour (R) • Wenen Undercover & Wijntour (R) • Sisi's geweldige reis (R) • Wandeltocht door Hollywood in Wenen (R) • Kick Bike zelfgeleide tour (R) • Street Art Tour (R) • Keizerin Sisi-wandeltocht en keizerlijke appartementen Hofburg • Esterhazy Winery Tour en Proeverij Classic (R) • De Toekomst Bus VR Tour (R) • Educatieve wandeling - Initiatief voor dakloosheid (R) • Klassiek concert in Haus der Musik (R) Musea en bezienswaardigheden • Dierentuin Schönbrunn (dierentuin van Wenen) • Reuzenrad (Wiener Riesenrad) • MAK Wenen – Museum voor Toegepaste Kunsten • Technisch Museum Wenen • Madame Tussauds Wenen • Wipeout Outdoor Avonturenpark (R) • Sigmund Freud-museum • Kunsthistorisches Museum Wenen (kunsthistorisch museum) • Keizerlijke Schatkist Wenen - Paleis Hofburg • Theatermuseum • Keizerlijk Koetsmuseum • Weltmuseum Wenen • Esterhazy-paleis • Kasteel Forchtenstein (april tot oktober) Vrije tijd • Walsdansles (1 uur) (R) • Scootseeing Wenen elektrische fietsverhuur (1 uur) • Ohm! De toekomstige massage (R) • Quizrally in Wenen (2 uur) • Schattenjacht Wenen (april tot november) • Lasergame (2 spellen) (R) • Ontsnappingsspel • Ontspanning in de zoutgrot van Salzquelle (50 minuten) (R) • Spaanse Rijschool • Indoor klimsessie - Boulderen (2 uur) • Trampolinesessie - (1 uur) (R) (R) Reserveren vereist Attracties en rondleidingen kunnen worden gewijzigd. Raadpleeg de meegeleverde digitale gids die beschikbaar is bij uw bevestigingsvoucher voor de meest actuele informatie, waaronder een volledige lijst met insluitsels, openingstijden en geavanceerde reserveringsinstructies.

Wenen: Wurstelprater-verkenningsspel

7. Wenen: Wurstelprater-verkenningsspel

Bekijk het beroemde themapark Wurstelprater in Wenen door dit telefoonverkenningsspel te spelen, waarin je uitdagingen oplost om naar de volgende locatie te gaan. Bekijk attracties zoals Red Wagon, Prater Planetarium, Pink Bar en meer. Start het spel bij de gigantische wielkoets bij Praterstern. Je speelt de rol van de pratende papegaai Polly Cracker, de helft van 's werelds op drie na beroemdste piratenacteursduo. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich en brengen aanwijzingen op je telefoon je naar de volgende locatie en puzzel die je moet oplossen. Het duurt tussen de 1 en 1,5 uur, maar je moet het in je eigen tempo verkennen: pauzeer gewoon het spel en hervat wanneer je wilt vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in verschillende kleinere groepen die tegen elkaar strijden voordat ze elkaar ontmoeten bij de laatste halte van het spel, het reuzenrad.

Wenen: Leopoldstadt-rondleiding met proeverijen

8. Wenen: Leopoldstadt-rondleiding met proeverijen

Maak tijdens deze rondleiding een culinaire en culturele reis door de wijk Leopoldstadt van Wenen. Stop bij een verscheidenheid aan restaurants en geniet van 5 tot 6 heerlijke proeverijen. Leer meer over de Joodse geschiedenis van Leopoldstadt en krijg een kleurrijk beeld van de voormalige en huidige bewoners van het gebied met vermakelijke verhalen van je gids. Wandel langs de Praterstrasse en kom meer te weten over zijn intrigerende geschiedenis. Maak vervolgens een culinaire reis, waarbij u niet alleen de Weense keuken ontdekt, maar ook de internationale diversiteit van het tweede district van Wenen. Verwacht gerechten te proeven zoals zelfgemaakte Italiaanse pasta, de kunst van een dynamische jonge banketbakker en het beste ijs in Wenen.

Hoogtepunten van Wenen op e-scooter

9. Hoogtepunten van Wenen op e-scooter

Ontdek de stad Wenen tijdens een begeleide e-scootertocht. Leer eerst hoe u uw e-scooter bedient en laat de gids u alle belangrijke informatie geven voordat u op pad gaat. Zodra iedereen zich veilig voelt op de elektrische scooter, ga je Wenen op een andere, milieuvriendelijke manier ontdekken. Ga op pad en verken de oude binnenstad van Wenen en bekijk beroemde bezienswaardigheden zoals het Prater-reuzenrad, het prachtige stadspark, de staatsopera, het stadhuis en nog veel meer. Leer meer over de geschiedenis en architectuur van het Habsburgse paleis en de andere monumenten van de Ringeboulvard. Geniet van een stop voor verschillende fascinerende historische bezienswaardigheden en leer de vermakelijke verhalen erachter. Ga terug door de multiculturele, gastronomische en artistiek uitstekende Leopoldstadt en krijg meer lokale hits, tips en ideeën van het personeel voor de rest van je verblijf.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Citycards
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen

Overzicht activiteiten in Wiener Riesenrad

Wil je alle activiteiten in Wiener Riesenrad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wiener Riesenrad

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 4.522 beoordelingen

Bij mooi weer heb je een heel mooi uitzicht over Wenen. Het is vooral geweldig 's avonds wanneer alle attracties en attracties op de Prater verlicht zijn. De gondel biedt plaats aan ongeveer 10 personen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier ook gemarkeerd in de respectievelijke kijkrichting. In het midden staat een bankje om op te zitten. Voor stellen is er de mogelijkheid om tegen een toeslag een romantisch diner bij kaarslicht te boeken. Wat ik fijn vind aan de reservering via Get your guide is dat je geen ticket hoeft uit te printen en dus zonder problemen op korte termijn kunt boeken. Het bespaart ook papier.

De Vienna Pass is de moeite waard voor iedereen die veel bezienswaardigheden wil bezoeken, aangezien de meeste tickets al inbegrepen zijn. Anders betaal je al snel 20-25€ entree voor het ene of het andere museum. De bussen rijden in de winter in gereduceerde vorm, maar toch frequent genoeg om overal te komen. Onze conclusie: het is het waard!

Prachtig oud reuzenrad. Mooi uitzicht op het Prater en Wenen. Je maakt 1 rondje van ongeveer een kwartier voor een zeer redelijke prijs. Reserveer wel van tevoren, anders sta je lang te wachten in de rij. Aanrader !

Heel fijn. Je gaat nu ook naar dingen wat je normaal biet doet omdat je niet extra wil betalen. Hierdoor zie je nog meer. Ook fijn dat je overal door kan lopen!!

Zeer relaxte rit, aangezien we nauwelijks hoefden te wachten, raden we aan om vooraf te reserveren