Wijnstreek Bordeaux

Wijnstreek Bordeaux: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Ticket met snelle toegang en wijnproeverij La Cité du Vin

1. Ticket met snelle toegang en wijnproeverij La Cité du Vin

Geniet van een tour door de permanente collectie bij La Cité du Vin, waarbij 19 exposities met het thema wijn aan bod komen. Breng ongeveer 3 uur door met het verkennen van de tentoonstelling met behulp van een handige metgezel, een digitale gids die beschikbaar is in 8 talen. Ga aan het einde van de tour naar de de belvedere op de 8e verdieping, waar je 360 graden aan panoramisch uitzicht over Bordeaux en de omgeving hebt. Je krijgt ook de kans om van een glas wijn te genieten bij een wijnproeverij, waarbij je kunt kiezen uit een selectie van 20 internationale topwijnen die regelmatig aangepast wordt. Na je bezoek kun je een kijkje nemen bij de boetiek op het terrein en een bezoek brengen aan de wijnkelder met haar enorme, internationale selectie, de restaurants (waaronder een op de 7e verdieping met panoramisch uitzicht) en de leeskamer.

Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

2. Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

Ga op een tour van een halve dag naar het charmante dorpje Saint-Émilion en proef een aantal verschillende wijnen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Middeleeuwen, en de hele regio is door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed vanwege het uitzonderlijke natuurlandschap. Je reist in een kleine groep en begint met een rondleiding door het dorp, dat bestaat uit fascinerende Romaanse kerken en ruïnes langs steile en smalle straatjes. De Romeinen maakten in de 2e eeuw voor het eerst wijn in het dorp. Bezoek een landgoed - zoals Chateau Bellevue, eigendom van de wereldberoemde Angelus-wijnmakerij - waar je de Romeinse technieken om wijn te maken ziet. Het dorp is vernoemd naar de monnik Émilian, een reizende biechtvader, die zich vestigde in een uitgehouwen rots in de 8e eeuw. Volg je gids voor een wandeling door het dorp om de voornaamste bezienswaardigheden te ontdekken.  Vervolgens geniet je van een bezoek en wijnproeverij in een bijzonder Chateau in het wijngebied Saint-Émilion. Tijdens je bezoek leer je alles wat er te weten valt over het landgoed en de technieken die gebruikt worden om deze wereldberoemde wijn te produceren. Vanaf hier keer je terug naar Bordeaux.

Bordeaux: wijntour door de Médoc van een halve dag

3. Bordeaux: wijntour door de Médoc van een halve dag

Je vertrekt vanuit een centrale plek in Bordeaux voor een halfdaagse tour met een kleine groep door de prachtige Franse wijnregio de Médoc. De regio die je verkent is de zuidelijke regio van het Médoc-wijngebied. Je bezoekt twee landgoederen die zorgvuldig geselecteerd zijn om de uitzonderlijke omgeving en de kwaliteit van de wijn. Leer alles over de geschiedenis van het landgoed, het proces van wijn maken, en de technieken die worden gebruikt tijdens het maken van de wijn. Na het bezoek volgt er een wijnproeverij. Na het wijn proeven zie je via de kasteelroute enkele van de beroemdste kastelen van de regio, zoals Chateau Margaux of Chateau Palmer.

Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

4. Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

Tijdens deze excursie zie je 2 verschillende soorten wijnhuizen. Eerst verken je een traditioneel wijnhuis met een authentieke kelder en de typische bouwstijl van Saint Emilion waar een traditionele regionale wijn wordt geproduceerd. Het tweede wijnhuis is een modern wijnhuis met een kelder met de nieuwste technologie. Je ontdekt hoe wijnmakers nieuwe technologie en viticultuurtechnieken gebruiken om het wijnmaakproces te perfectioneren en een andere innovatieve soort wijn te produceren. Je leert alles over het wijnmaakproces - van de wijnranken, cépagewijnen, het rijpingsproces en alles eromheen. Dit bezoek wordt gevolgd door een proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru wijnen, van de verschillende wijnhuizen met een introductie op wijnproeftechnieken.

Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

5. Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

Het wijngebied van Libournais omvat een groot deel van wat de rechteroever wordt genoemd. Vernoemd naar de historische hoofdstad, verwijst de uitdrukking Rechteroever typisch naar wijnen uit de regio's Pomerol en St-Emilion van de Libournais. Er zijn verschillende dorpen in de regio die de naam Saint-Émilion delen, zoals Montagne-Saint-Émilion en St-Georges-Saint-Émilion, die de satelliet-benamingen worden genoemd. Het gebied wordt in het westen begrensd door Pomerol. Merlot is de dominante druif in dit gebied, gevolgd door Cabernet Franc en een zeer kleine hoeveelheid Malbec die de neiging heeft te verdwijnen. Het klimaat en de vochtige, koele bodems van het gebied maken het moeilijk voor Cabernet Sauvignon-druiven om volledig te rijpen en worden daarom minder vaak gebruikt. Vertrek naar de wijnstreek Saint Emilion en geniet van een bezoek en een wijnproeverij bij een beroemde geclassificeerde groeikastelen van de appellatie Pomerol of Saint Emilion. Daarna arriveert u in het dorp Saint Emilion en geniet u van een begeleide wandeling met uw gids om de belangrijkste monumenten van dit schilderachtige dorp op een heuveltop te ontdekken. Bezoek tijdens uw vrije tijd voor lunch en persoonlijke ontdekking de ondergrondse monumenten van Saint Emilion. Beleef 's middags nog een bezoek en wijnproeverij in een van de geselecteerde geclassificeerde kastelen van Saint Emilion.

Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

6. Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

Maak een mooie rit naar het prachtige wijngebied van Saint-Emilion en bezoek deze werelderfgoedlocatie. Ervaar de intimiteit van het privékasteel, leer de geheimen van het wijnmaken kennen en proef een aantal van de beste wijnen. Vertrek 's middags vanuit Bordeaux en bezoek een charmant, door een familie gerund wijndomein op de rechteroever van de rivier de Dordogne. Bezoek de traditionele vatenkamer en kelder van dit privé-kasteel. Leer de stappen van het wijnproeven tijdens een proefles. Train je neus om wijnaroma's te herkennen voordat je van enkele heerlijke wijnen geniet. Vervolgens bezoek je een Grand Cru-wijndomein met uitzicht op de wijngaarden van Saint-Emilion. Je hoort hoe de wijn wordt gemaakt en kunt jezelf belonen met een aperitief met versgebakken brood en kaas.   Vervolgens volg je in de vroege avond een rondleiding door het middeleeuwse dorp Saint-Emilion en ontdek je waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Aan het einde van de tour word je weer teruggebracht naar Bordeaux.      

Van Bordeaux: middagwijnproeverij in de Medoc-regio

7. Van Bordeaux: middagwijnproeverij in de Medoc-regio

Geniet van een rit van Bordeaux naar de Medoc-regio langs de kastelenroute. Tijdens deze 5,5 uur durende middagtour leer je over de geschiedenis van Bordeaux-wijnen. Breng wat tijd door met het verkennen van de wijngaarden en wijnmakerij op een door een familie beheerd landgoed. Luister naar het verhaal van de gepassioneerde familie die de wijngaard generaties lang in leven heeft gehouden. Ontdek de intense kleuren, houtachtige aroma's en uitgesproken smaken van Bordeaux-wijnen tijdens een proefles. Bezoek een prachtig Great Classified Growth-wijndomein, in een van de meest prestigieuze kastelen van Bordeaux. Leer meer over hun wijnbereidingsproces en proef de wijnen van het landgoed, vergezeld van Franse delicatessen, waaronder kaas, vers brood en gedroogde worst.

Bordeaux: Margaux-tour van een halve dag

8. Bordeaux: Margaux-tour van een halve dag

Vertrek vanuit Olala Bordeaux, in het centrum van Bordeaux, en maak je eerste stop bij een klein familiebedrijf voor een bezoek en wijnproeverij om meer te weten te komen over de Medoc-stijl en de kunst van het mengen. Bezoek het landgoed en geniet van uw tijd in het ontspannende proeflokaal met twee gemengde wijnen. Geniet van een panoramische rit rond de beroemdste Great Classified Growths of the Appellation en stop bij Château Margaux voor foto's. Ga door met het verkennen van de appellatie met een prachtige Margaux Great Classified Growth. Proef na een rondleiding door het pand de passie achter het maken van twee wijnen van het landgoed voordat u terugkeert naar Bordeaux.

Medoc-wijntour van een hele dag

9. Medoc-wijntour van een hele dag

Deze kleine groepsreis vertrekt vanaf een centrale locatie in Bordeaux en verkent de prachtige wijnbouwstreek Medoc in Frankrijk. Je gaat richting de beroemde wijnproducerende appellations zoals Margaux, Saint Julien, Pauillac en Saint Estephe. U zult genieten van 3 bezoeken in Classified Growth of Cru Bourgeois-landgoederen die zorgvuldig zijn geselecteerd vanwege hun uitzonderlijke omgeving en kwaliteit van de wijn. Je leert alles wat er te weten valt over de geschiedenis van de landgoederen, het wijnbereidingsproces en de technieken die worden gebruikt tijdens het maken van wijn. Na de bezoeken volgt een wijnproeverij. Het gebied van de Medoc beslaat ongeveer 5.700 hectare verklaarde wijngaarden en produceert gemiddeld 300.000 hectoliter wijn per jaar. Van de toegestane druivenrassen is 50% van het wijnbouwareaal beplant met Cabernet Sauvignon en Merlot, en in mindere mate Petit Verdot en Malbec. Binnen de AOC-regelgeving zijn ook de rassen Cabernet Franc en Carménère toegestaan. Na uw proeverijen volgt u de kasteelweg om enkele van de beroemdste kastelen van de regio te zien, zoals Chateau Margaux, Chateau Palmer of Chateau Pichon Longueville.

De wijngaarden van St-Emilion op de fiets

10. De wijngaarden van St-Emilion op de fiets

Fiets door de beroemde wijngaarden van St-Emilion tijdens deze fietstocht vanuit Bordeaux. Bezoek twee kastelen en een charmant, door een familie gerund wijndomein, een Great Classified Growth-landgoed en het door UNESCO beschermde dorp St-Emilion. Word 's ochtends verwelkomd in Bordovino's Apartment in het centrum van Bordeaux. Begin de dag met een korte rit naar de regio St-Emilion. Bezoek het charmante dorpje St-Emilion dat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Fiets door weelderige wijngaarden en arriveer bij het eerste kasteel dat wordt gerund door een lokale familie. Loop door de wijngaarden en leer meer over de traditionele manier van wijn maken van het landgoed. Geniet van een wijnproeverij en ga verder naar de tuin voor een smaakvolle lunch. Spring terug op je fiets en rijd langs Pomerol, Lalande de Pomerol en St-Emilion. Passeer prestigieuze eigendommen in de regio op weg naar een Classified Growth-landgoed van St-Emilion. Verken het landgoed tijdens een rondleiding en leer over hun wijnbereidingsproces van de wijnstok tot de fles. Probeer aan het einde van de tour een zorgvuldig geselecteerde selectie van hun wijnen. Ga terug naar Bordeaux en sluit je tour af.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Workshops en cursussen
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Wijnstreek Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Wijnstreek Bordeaux ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wijnstreek Bordeaux

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.795 beoordelingen

We deden de tour in het Engels en kregen veel inzicht in het wijnmaken bij twee wijnmakerijen - een meer traditioneel en een modern. De dame die ons de rondleiding gaf was echt heel vriendelijk en beantwoordde vakkundig alle vragen die tijdens de tour naar voren kwamen. De wijnproeverij op het einde was natuurlijk een hoogtepunt en je kon proberen te proeven wat eerder werd uitgelegd (o.a. rijping in het nieuwe eiken vat) van de wijnen. Bij de wijn werd bijvoorbeeld ook pure chocolade aangeboden, die men samen met de wijn kon proeven om te ervaren hoe de smaken elkaar aanvullen. Omdat we geen auto hadden, liepen we van het St Emilion treinstation naar het château - een mooie maar ietwat lange wandeling langs het prachtige wijnlandschap met zijn vele wijnmakerijen, maar helaas langs de onverharde landweg zonder voetpad. Maar dat was het enige nadeel

Echt een goede en interessante tour vanuit Bordeaux met Camille. We zijn naar Saint-Emillon gereden en tijdens de rit vertelde Camille interessante weetjes over Bordeaux, super leuke en enthousiaste vrouw! De tour zelf was ook heel mooi een interessant! Zeker niet te missen activiteit

Sterk aanbevolen en zeker voldoende tijd gunnen. Brachten een volledige 5 uur in het museum. Echt geweldig en spannend, opgezet in meerdere (deels) interactieve stations, incl. audiogids (talen selecteerbaar). Ook voor kinderen (eigen kinderrondleiding/audiogids).

Geweldig bezoek dankzij Isabela, zeer interessant, duurt een goed uur met veel uitleg over de 2 kastelen, een prachtig uitzicht en een wijnproeverij om te eindigen. ik raad aan

Zeer origineel en op verschillende manieren werd de geschiedenis getoond. Het uitzicht bovenaan was magnifiek.