Willi Ostermann Brunnen

Willi Ostermann Brunnen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

1. Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

Ontmoet je gids in de historische oude binnenstad van Keulen en begin je wandeltocht langs enkele van de beroemdste hoogtepunten van de stad. Bewonder de torenhoge Dom van Keulen. Ontdek de oude mythen, legendes en bijbelse figuren die in de gotische gevel zijn verwerkt. Reis verder terug in de tijd en bezoek een Romeinse villa met een bewaard gebleven mozaïekvloer, een Romeins graf en delen van Romeinse paleisgebouwen. Als u door het Romeins-Germaans museum wandelt, ziet u gedetailleerde overblijfselen uit de Romeinse periode van Keulen. Loop over de top van de ondergrondse Keulen Philharmonic Hall, waar je een Holocaust-monument zult bezoeken. Ga vervolgens naar de Hohenzollern-brug om panorama's van de oude stad en het futuristische nieuwe havengebied te bewonderen. Een wandeling langs de Rijn leidt u vervolgens naar de grootste romaanse kerk van Keulen. Dwaal door oude steegjes naar de oudste marktplaatsen van de stad en naar het historische stadhuis. Beëindig je tour terug bij de Dom van Keulen en zijn sprookjesachtige fontein.

Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

2. Keulen: privéwandeling door het stadscentrum

Ontdek enkele van de meest relevante bezienswaardigheden van Keulen tijdens een privéwandeling door het stadscentrum. Dwaal langs de rivier de Rijn, staar naar de Dom van Keulen en steek de Hohenzollern-brug over terwijl je praat met een lokale gids. Begin de rondleiding voor de beroemde kathedraal van de stad en bewonder dit kenmerkende, historische bouwwerk dat aan de Rijn grenst. De kathedraal is het op een na hoogste gebouw van de stad en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Maak vervolgens van de gelegenheid gebruik om het Dionysus-mozaïek te zien, dat dateert van rond 220 na Christus en het middelpunt is van het Romeins-Germaans museum. Nadat je het mozaïek hebt bekeken, wandel je langs de Hohenzollern-brug, die uitkijkt over de Rijn, en maak je een paar foto's om deze gedenkwaardige ervaring vast te leggen. Vervolg vanaf de brug de tour in de oude binnenstad van Keulen en ervaar de unieke historische aantrekkingskracht. Geniet van de traditionele oude huizen en lokale brouwerijen, die direct aan de Rijn liggen. Als je door de smalle steegjes van de oude stad loopt, stop dan bij de Grote St. Martin-kerk bij de historische vismarkt van de stad. Bekijk het kenmerkende ontwerp van de kerk dat door de jaren heen de skyline van de oude binnenstad heeft gevormd. Ga vervolgens langs de Willi Ostermann-fontein en stop dan bij het historische stadhuis van Keulen, beroemd om zijn renaissancegevel. Bezoek daarna de grootste winkelstraat van de stad, Hohe Street, waar alles te vinden is, van elektronica tot kleding en schoenen. Sluit de wandeltocht af door te stoppen bij de Heinzelmännchen-fontein, een monument gewijd aan een lokale mythe over kleine mensen die de hele nacht doorwerkten, zodat de inwoners van Keulen het overdag rustig aan konden doen.

Keulen: begeleide wandeling met fakkels

3. Keulen: begeleide wandeling met fakkels

Ontdek verborgen details en dromerige plekken in de kathedraalstad tijdens deze nachtelijke tour met fakkels. Onder begeleiding van je gids verken je de stad en haar geschiedenis terwijl je de speciale sfeer van Keulen opsnuift. Luister naar verhalen en mythische verhalen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad in 2000. Van de oude Romeinse stad tot de middeleeuwen, het keizerlijke tijdperk, wereldoorlogen en tot de moderne stad van vandaag. De mix van humor van je gids en diepgaande kennis van deze plek zal helpen om deze tour zowel boeiend als informatief te maken terwijl je enkele van de belangrijkste attracties van de stad bezoekt. De tour zal de volgende bezienswaardigheden bezoeken: Alter Markt Romeinse noordelijke poort Heumarkt Hohenzollernbrug Romeins-Germaans museum Roncalliplatz Heinzelmännchenbrunnen Oude stad Dom van Keulen Willi Ostermann Brunnen Stadhuis van Keulen

Keulen: geschiedenis en typisch Keulen

4. Keulen: geschiedenis en typisch Keulen

Luister naar grappige verhalen en anekdotes tijdens deze vermakelijke rondleiding met een Keulse local. Wellicht denk je aan Tünnes en Schäl, de Kallendresser of de befaamde Kölschen Klüngel? Zijn het de vele bekende liedjes die door jong en oud leuk worden gevonden, vaak gezongen tijdens het carnaval-seizoen? Of zijn het de talloze verhalen en anekdotes die vaak met een knipoog worden verteld over de stad en haar inwoners?  Aan het eind van deze grappige wandeltocht door het oude centrum zul je zeker beamen: Keulen is een manier van leven. Deze rondleiding is alleen in het Duits beschikbaar.

  • Rondleidingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Willi Ostermann Brunnen

Wil je alle activiteiten in Willi Ostermann Brunnen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.