Willis Tower
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Willis Tower: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Willis Tower
Bekijk alle 60 tickets en tours

5 feiten over de architectuur van de Willis Tower

Willis Tower is beter bekend als de Sears Tower, en 25 jaar lang was de wolkenkrabber in Chicago het hoogste gebouw van Amerika. De hoogste is-ie nu niet meer, maar wél nog altijd de meest geliefde in The Windy City.

De opdracht

Bedrijf Sears maakt een snelle groei door, dus gaven ze architecten Skidmore, Owings & Merrill in 1969 de opdracht tot de bouw van de toren. Bruce Graham was hoofdarchtiect; Fazlur Rahman Khan de ingenieur.

Baanbrekende architectuur

De Sears Tower was de eerste wolkenkrabber waarbij gebruik werd gemaakt van een buisstructuur. Khans ontwerp was invloedrijk; het is ook bij de bouw van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa gebruikt.

Inspiratie

Graham haalde de inspiratie voor zijn ontwerp van een sigarettenreclame. Hij demonstreerde het concept van de 9 buizen door sigaretten tot verschillende hoogten uit een pakje te trekken.

De bouw

De bouw begon in april 1971 en werd in mei 1973 voltooid. Voor een gebouw van deze grootte is de constructie economisch efficiënt verlopen: de kosten waren $150 miljoen, nu ongeveer $800 miljoen.

The Skydeck

De reden dat de Willis Tower zo populair is: het observatieplatform. Op een winderige dag kun je, op 412 m hoogte, het gebouw licht voelen deinen, en op een heldere dag zie je Illinois onder je uitgespreid.

Willis Tower: Onze tips

Waar is het?

Het adres van de Willis Tower is 233 South Wacker Drive, Chicago, Illinois 60606. Het ligt zeer centraal: de L-lijnen Blue, Brown, Orange, Pink, Purple en Red stoppen er.

Waar kun je parkeren?

Je kunt parkeren bij 221 W. Adams. Als je vooraf online een parkeerkaart koopt, krijg je korting.

Wanneer gaan?

Skydeck Chicago is 365 dagen per jaar geopend. Van april tot september van 9:00 tot 22:00; van oktober tot maart van 10:00 tot 20:00. Kom 's avonds voor het romantisch verlichte stadslandschap, en overdag voor het weidse zicht op Lake Michigan.

Toegang

De algemene prijs kaartjes voor volwassenen is $19.50. Er zijn allerlei combinatietickets beschikbaar, bijvoorbeeld met het Art Institute of Chicago.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  "April - Sept: 9:00 - 22:00 Okt - Maart: 10:00 - 20:00"
 • Toegangsprijzen
  $19.50
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee, maar mocht je meer inzicht willen in het gebouw en zijn omgeving, zijn ze beschikbaar.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de L, loop of rijd.
 • Extra tips
  De beste tijd om Skydeck te bezoeken zijn zonsopgang en zonsondergang - dan is het zicht op zijn meest betoverend.

Activiteiten in de buurt van Willis Tower


Willis Tower
4.2
Gebaseerd op 66 beoordelingen van GetYourGuide-klanten