Belevingen in
Wiltshire

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Wiltshire: De beste dingen die je niet wil missen

Stonehenge: toegangsbewijs

1. Stonehenge: toegangsbewijs

Stonehenge is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Het werd in verschillende fases gebouwd en begon als een simpele cirkelvormige aarden verhoging. De unieke stenencirkel met lateien werd gebouwd rond 2500 v.Chr., aan het einde van het neolithicum. Je entreeticket voor een bepaalde tijd biedt toegang tot een plek die al eeuwenlang interesse wekt. Vandaag de dag vormen Stonehenge, Avebury en andere bijbehorende plaatsen samen een UNESCO Werelderfgoedinschrijving, omdat er sprake is van een unieke en dichte concentratie van prehistorische monumenten. Stonehenge is al sinds in ieder geval de vroege middeleeuwen een fascinerend onderwerp waar veel over gespeculeerd wordt. Hoe hebben de neolithische mensen dit bouwtechnische meesterwerk met hun simpele werktuigen en technieken gemaakt? Bij het bezoekerscentrum worden honderden prehistorische voorwerpen die bij Stonehenge zijn gevonden tentoongesteld. Een van de nieuwste toevoegingen aan Stonehenge is een buitengalerij waar onder andere verschillende nagebouwde neolithische huisjes te zien zijn. De gebouwen zijn ontworpen op basis van archeologisch bewijs en authentieke materialen, en werpen licht op de levensstijl van de neolithische mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Stonehenge heeft vandaag de dag allerlei verschillende betekenissen voor mensen. Het is een symbool voor Groot-Brittannië, een wereldwonder, een spirituele plek en een bron van inspiratie.

...
Londen: dagtour Windsor Castle, Stonehenge & Bath

2. Londen: dagtour Windsor Castle, Stonehenge & Bath

Deze tour is een excursie die alle bezoekers van Londen gedaan moeten hebben. Tijdens de uitstap krijg je het beroemde Windsor Castle, de mysterieuze stenenring Stonehenge en de mooie georgiaanse stad Bath te zien. Vervoer en rondleidingen bij alle locaties zijn bij de prijs inbegrepen. Begin bij Windsor Castle, al 900 jaar een woning van de koninklijke familie, en vandaag de dag nog steeds een officiële residentie van de koningin. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Verken de landerijen van het kasteel en zie de St. George's Chapel uit de 14e eeuw, een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland en de begraafplaats van veel koningen en koninginnen, waaronder Hendrik VIII en zijn vrouw Jane Seymour. Ga door naar Stonehenge over het platteland van Wiltshire. De oeroude stenenkring Stonehenge wordt omringd door mysteries, is een geweldig staaltje bouwkunst en is het belangrijkste prehistorische monument van Engeland.  Ga in westelijke richting verder naar Bath, een mooie georgiaanse stad met prachtige honingkleurige architectuur en de beroemde Romeinse baden. Geniet van een panoramische tour langs een paar van de mooiste architecturale bezienswaardigheden van Europa, waaronder Bath Abbey, de Royal Crescent, het Circus, de Assembly Rooms en de beroemde Pulteney Bridge. Kies de optie met de Romeinse baden, die rondom thermale bronnen gebouwd zijn die al meer dan 2000 jaar voor water zorgen.

...
Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

3. Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

Ontvlucht Londen om de charme van het Engelse platteland te ontdekken tijdens deze excursie naar enkele beroemde historische locaties. Zie het pittoreske Windsor, bewonder het oude Stonehenge en stop bij de Romeinse baden voor een drankje in de Pump Room. Je rijdt 's ochtends naar Windsor, een plek omgeven door prachtige natuur. Ontdek de 17e-eeuwse historische monumenten in de geplaveide straten, zoals de woning van Queen Elizabeth II, die je kunt bezoeken, en kijk door het sleutelgat van het grootste en oudste kasteel ter wereld. Vervolgens ga je naar Stonehenge, waar de monolitische stenen rechtop staan tegen de skyline op Salisbury Hill. Er zijn talloze theorieën over deze mysterieuze rotsformatie. Daarna reis je verder naar Bath. Het mooie Bath ligt op de helling van de rivier de Avon en was de eerste stad in Engeland die door UNESCO tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De prachtige abdij uit de 15e eeuw, de fenomenale Georgiaanse architectuur en de romantische Pulteney Bridge - naar het voorbeeld van de Ponte Vecchio in Florence - zijn stuk voor stuk onvergetelijk. Verken de geneugten van Bath op je gemak.

...
Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

4. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

...
Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

5. Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

Geniet van een dagtour door 2 van de beroemdste attracties van West Country van Engeland tijdens een busreis van Londen naar de staande stenen cirkel van Stonehenge en de Romeinse en Georgische stad Bath. Na je transfer vanuit het centrum van Londen, begin je met het verkennen van de mysteries van Stonehenge, 's werelds beroemdste prehistorische monument. De steencirkel, die zo'n 5000 jaar oud is, bevindt zich op de vlakte van Salisbury en is al eeuwenlang de thuisbasis van heidense religies en spirituele aanbidding. Probeer enkele van zijn geheimen te ontgrendelen in het nieuwe bezoekerscentrum. Ga dan op tijd verder naar Bath voor een vrije lunch. Er is een ongelooflijke selectie aan restaurants in de stad, waaronder traditionele pubs voor een klassieke publunch, schilderachtige theehuizen en coole broodjeszaken voor een snelle snack. Geniet van voldoende vrije tijd om door de prachtige halve manen en terrassen van de stad te dwalen om mooie voorbeelden van Georgische architectuur te zien. Als je wilt, kun je de Romeinse baden bezoeken, die ongeveer 2000 jaar geleden zijn gebouwd (toegangsticket op eigen kosten). Bewonder de grote Bath Abbey of ga naar de romantische Pulteney Bridge over de rivier de Avon. Ontdek waarom Bath zo geliefd was bij Jane Austen in het Jane Austen Centre en bezoek de elegante 18e-eeuwse vergaderruimten. Er is voldoende tijd om te winkelen of om te genieten van afternoontea in de Pump Rooms, waar de typisch Engelse ervaring wordt begeleid door live klassieke muziek.

...
Londen: half-daagse excursie Stonehenge

6. Londen: half-daagse excursie Stonehenge

Verken een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld tijdens een ochtend- of middagexcursie naar Stonehenge. Rij vanuit Londen met airconditioning naar de site en bewonder onderweg het Engelse landschap. Er is tijdens de excursie geen gids, maar er zijn audiogidsen beschikbaar bij aankomst.  Gelegen op de vlakte van Salisbury op het platteland van Wiltshire, werd het cluster van 40-ton rotsen meer dan 5.000 jaar geleden gebouwd. Hoewel de functie van Stonehenge nog steeds een kwestie van felle discussies is, weet men wel dat het Unesco-werelderfgoed bekend staat als eeuwenlange plaats van heidense aanbidding. Je ontdekt zelf terwijl je de geschiedenis achter het buitengewone monument ontdekt. Een nieuw bezoekerscentrum van wereldklasse is nu een korte pendelbus verwijderd van de site met de steencirkel en combineert geavanceerde audiovisuele middelen met tentoonstellingen van oude voorwerpen.

...
Vanuit Londen: daguitstap Stonehenge en Bath

7. Vanuit Londen: daguitstap Stonehenge en Bath

Bezoek de iconische site Stonehenge en ontdek de mysteries met behulp van een informatieve rondleiding met audiogids en verken in je eigen tempo de prachtige stad Bath tijdens deze daguitstap vanuit Londen.  Vertrek uit Londen en rijd naar het UNESCO-Werelderfgoed Stonehenge. Leun achterover en ontspan tijdens de reis van ongeveer 2 uur (afhankelijk van het verkeer) en bewonder het prachtige uitzicht op het platteland vanuit een comfortabele bus. Bij aankomst in de mythische staande stenen cirkel op de vlakte van Salisbury, heb je ongeveer 90 minuten om het megalithische gebied zelf te verkennen.  Ga vervolgens door naar de stad Bath, beroemd om zijn georgiaanse architectuur en Romeinse baden. Profiteer van een bezoek aan het centrum van de stad en verken de historische stad ongeveer 2,5 uur lang in je eigen tempo. Bewonder de honingkleurige architectuur en zie bezienswaardigheden als Bath Abbey en de Royal Crescent.

...
Vanuit Londen: dagtrip Stonehenge & Romeinse baden

8. Vanuit Londen: dagtrip Stonehenge & Romeinse baden

Stonehenge, het beroemdste prehistorische monument ter werled en door de UNESCO aangeduid als Werelderfgoedlocatie - staat statig en alleen op de open vlakte Salisbury Plain. Stonehenge bestaat al 5.000 jaar en het is nog altijd niet bekend waar dit monument voor diende. Er zijn de laatste decennia al vele discussies gevoerd over de functie van deze constructie: was het een observatorium voor de maan, een tempel voor de zon, of een grote begraafplaats? Tijdens deze dagtour heb je de mogelijkheid om deze plek te verkennen en zelf haar geheimen te ontrafelen terwijl je vol verwondering deze uitmuntende en mysterieuze bouwkundige prestatie in je opneemt. Daarna ga je naar Bath voor de lunch (niet bij de prijs inbegrepen). Met geweldige restaurants, theehuizen, sandwichshops en klassieke Engelse pubs, is er meer dan genoeg om uit te kiezen! Bath is een prachtige Georgiaanse stad met bijzondere gebouwen die in halvemaanvormige cirkels zijn gebouwd, terrassen, en indrukwekkende architectuur. Maak een schilderachtige rit naar het centrum van de stad, waar je meer dan voldoende tijd hebt om de stad op eigen tempo te verkennen. Bezoek de Romeinse baden die bijna 2.000 jaar geleden gebouwd zijn. De magnifieke openbare Romeinse baden en Romeinse tempel zijn gebouwd op de locatie van de enige natuurlijk warmwaterbron in Engeland. Bij dit Werelderfgoed kun je rond het stomende bad - op de Romeinse paden - lopen en zo de oude Romeinse beelden en architectuur bewonderen. Bezoek de Abdij van Bath en de veel gefotografeerde Pulteney Bridge, gebaseerd op de beroemde Ponte Vecchio in Florence. Bovendien kun je het Jane Austen Centrum en de elegante Assembly Rooms uit 1771 zien. Winkel, verken en geniet van een afternoon tea in de Pump Rooms terwijl je naar live klassieke muziek luistert.

...
Windsor Castle, Stonehenge en Roman Baths: dagtrip

9. Windsor Castle, Stonehenge en Roman Baths: dagtrip

Windsor Castle Gelegen ten noorden van de rivier de Theems, net buiten Londen, wachten 900 jaar geschiedenis je op bij Windsor Castle. Dit kasteel was de verblijfplaats van vele monarchen, van Willem de Veroveraar tot aan de huidige Koningin. Het kasteel is het langst continu bewoonde kasteel ter wereld. Ga Windsor Castle binnen om de pracht van St. George's Chapel en de luxueuze staatsappartementen te zien. Windsor zelf is een mooi stadje vol historische pubs en traditionele winkels. Shakespeare zou in één van de pubs zijn toneelstuk 'The Merry Wives of Windsor' hebben geschreven!     Bath Bath, een werelderfgoed, is een prachtige Georgiaanse stad met bijzondere gebouwen die in halvemaanvormige cirkels zijn gebouwd, terrassen, en indrukwekkende architectuur. Na een panoramische tour van de stad bezoek je Bath Abbey en Pulteney Bridge, waar de rivier Avon over de dam valt. Je kunt ook winkelen, het gebied verkennen, of afternoon tea halen in de Pump Rooms, onder begeleiding van het strijkerskwartet. Bij je ticket is toegang tot de Roman Baths inbegrepen. De baden, al 2000 jaar oud, zijn gebouwd op de enige natuurlijke warmwaterbron van Groot-Brittanië. Bewonder de eeuwenoude Romeinse beelden en architectuur rond het stomende bad.  Stonehenge Stonehenge is het beroemdste prehistorische monument ter wereld, en tegenwoordig Werelderfgoed. Het is zo'n 5000 jaar oud en is het enige bouwwerk op een uitgestrekt gebied van de vlakte van Salisbury. Het is een symbool van heidendom en spirituele verering geworden, en nog altijd zijn de meningen erover verdeeld. Ga zelf op onderzoek uit en probeer het mysterie van Stonehenge te kraken. Selecteer de optie met entree inbegrepen om toegang tot de plek te krijgen.

...
Londen: dagtrip Stonehenge, Windsor Castle, Bath en Lacock

10. Londen: dagtrip Stonehenge, Windsor Castle, Bath en Lacock

Vertrek vanuit Londen voor een voldaagse tour naar enkele van de meest historische bezienswaardigheden in het westen van Engeland, waaronder Windsor Castle, de zetel van de Engelse Koninklijke familie voor meer dan 900 jaar. Hoog boven de rivier Thames gelegen, vertelt het kasteel Koninklijke verhalen uit de dagen van Willem de Veroveraar tot aan de huidige koningin. Geen enkel ander kasteel in de wereld is zo lang aaneengesloten bewoond gebleven. Je bent een van de eersten die de pracht van St. Georges' Chapel en de State Apartments zal zien. Daarna ga je naar Stonehenge op de Salisbury Plain om meer te weten te komen over de mysteries van 's werelds meest beroemde prehistorische monument. Het monument is bijna 5.000 jaar oud en blijft historici en archeologen vandaag de dag nog altijd verbazen. Probeer zelf de geheimen van Stonehenge te ontrafelen in het nieuwe moderne bezoekerscentrum. Vervolgens geniet je van een traditionele pub-lunch in het pittoreske dorpje Lacock, een Engels staatsmonument. Wandel over de geplaveide straatjes met oude huisjes en zie waarom het dorpje vaak in films, zoals Harry Potter, wordt voorkomt. Je geniet van de lunch in een 14e-eeuwse pub na een korte wandeling door het dorpje. De laatste stop van de dag is het historische plaatsje Bath, vol met Gregoriaanse architectuur zoals `crescents` en terrassen. Doe de panoramische stadstour, met voldoende vrije tijd om Bath Abbey en de romantische Pulteney Bridge over de rivier Avon te bezoeken. Geniet van een `afternoon tea` in de historische Pump Rooms, terwijl een strijkkwartet voor de juiste sfeer zorgt.

...

Sitemap Wiltshire

Wil je alle activiteiten in Wiltshire ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wiltshire

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 9.810 beoordelingen

De reisgids was zeer stipt in de timing, dit kon door iedereen zeker worden geapprecieerd tijdens de trip. We kregen heel wat informatie mee tijdens het rijden alsook individuele informatie als je vragen had. Heel droge humor, maar dit was voor ons alleen maar een meerwaarde!

Trip was fantastisch...gids was wel goed...maar rammelde alles af...ik ben zelf gids in mijn stad en had het gevoel dat zij deze tour elke dag deed...alles aframmelde en geen persoonlijke touch had!!!

Guide Dowan was very kind! A positive side of COVID-19 was that it was really quite at Stonehenge. You have more than enough time at both places. I highly recommend the tour!

Ontzettend leuke tour, voornamelijk de gids die veel leuke dingen vertelde en duidelijk sprak. Bath is een hele leuke stad, met mooie gebouwen en hele leuke winkels.

Eens proeven van deze drie magische plaatsen om later eens iedere plaats eens individueel te bezoeken