Datums kiezen

Ontdek het beste van
Windermere

Onze aanbevelingen voor Windermere

Vanuit Manchester: Lake District en Windermere

1. Vanuit Manchester: Lake District en Windermere

Je laat het manische Manchester achter je en gaat rechtdoor naar het prachtige Lake District. Je eerste stop van de dag is bij Bowness, aan de oevers van Windermere. U heeft hier de tijd om een ontspannen cruise over het meer te maken of door de stad te dwalen en het sublieme uitzicht op de landschappen te bewonderen. Je reist rond het zuidelijke puntje van Windermere en richting Coniston Water. Je geniet van het uitzicht op dit water voordat je aankomt in het pittoreske beschermde dorpje Hawkshead. Dit is waar de dichter William Wordsworth de Grammar School bezocht. Nadat je het gezellige dorp hebt verkend, neem je de smalle landweggetjes noordwaarts richting Grasmere, een plaats die Wordsworth omschrijft als “de mooiste plek die de mens heeft gevonden”. Er is vrije tijd om Wordsworth's Dove Cottage te bezoeken, de legendarische peperkoek te proeven of te genieten van de rust en stilte van de Wordsworth Daffodil Garden aan de rivier de Rothy. Vervolgens genieten we van een spectaculair uitzicht op Ullswater Lake terwijl we over landwegen naar de zuidelijke oevers rijden voordat we in de vroege avond terugkeren naar Manchester.

Lake District: dagtocht langs tien meren

2. Lake District: dagtocht langs tien meren

Het Lake District staat bekend als de mooiste hoek van Engeland en deze dagtour laat je daar kennis mee maken; prachtig landschap van bergen, valleien en meren van het zuiden naar het noorden. Krijg vanuit de cirkel een perfect beeld van enkele van de hoogste toppen van het Lake District. p> Reis over de beroemde passen van Kirkstone en Honister terwijl u geniet van een spectaculair berglandschap. Van prachtige valleien tot watervallen en traditionele Lakeland-dorpen, geniet van tal van stops om het uitzicht te bewonderen en foto's te maken. Ga lunchen in het marktstadje Keswick, waar je een typische publunch kunt proberen, of zoek een charmant restaurant uit. Krijg de kans om je benen te strekken aan het prachtige meer van Derwent water of Ullswater, waar je de rust van het meer kunt zien.

Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

3. Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

De tour vertrekt vanuit Liverpool en rijdt de stad uit naar het weelderige omliggende platteland. Bewonder het uitzicht terwijl je naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, reist en onderweg stopt bij het ondergrondse Rheged Discovery Centre. Tijdens de gedeeltelijk vertelde reis van 2 uur naar het Lake District stopt de tour ook bij de beroemde neolithische steencirkel van Castlerigg, waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen stromen. Vervolg uw weg naar Grasmere Village, met een scala aan prachtige 19e-eeuwse architectuur en het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Laat je neus daarna de weg wijzen naar Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoete lekkernijen kunt proeven. Als je eenmaal je peperkoek hebt getankt, is het tijd om het nationale park te verkennen en door de Langdales te navigeren, ook wel bekend als "Klein Zwitserland". Terwijl je door het park dwaalt, kun je genieten van adembenemende uitzichten over het landschap, bestaande uit enkele van de meest dramatische en gevarieerde landschappen in het VK. Geniet tijdens de tour van tal van stops, zowel in als buiten de bus, om het meeste uit uw reis naar het Lake District te halen. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling rond Blea Tarn en een stop bij Ambleside, waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straatjes of winkelen in een aantal pittoreske winkels.

Lake District: Beatrix Potter-tour van een halve dag

4. Lake District: Beatrix Potter-tour van een halve dag

Omring jezelf met het landschap dat de betoverende verhalen van Beatrix Potter inspireerde tijdens een tour van een halve dag door het Lake District National Park. Bezoek het huis van de auteur en verken het middeleeuwse Hawkshead en de schilderachtige Tarn Hows. Begin met je weg naar Hill Top, het 17e-eeuwse huis dat Beatrix Potter gebruikte als artistiek toevluchtsoord. Wandel door de charmante tuin, waar verschillende bloemen voorkomen en die in verschillende van haar kleine verhalen voorkomen. ~Houd er rekening mee dat Hill Top House op vrijdag gesloten is buiten de Britse schoolvakanties en van november tot februari. In dit geval bezoekt u de World of Beatrix Potter-attractie in Bowness, hier ontdekt u meer over het leven van de auteur en over de personages die ze heeft gemaakt. Nadat je het buitengewone huis van Miss Potter hebt verkend, ga je verder naar het middeleeuwse dorp Hawkshead en krijg je wat tijd om het fascinerende dorp te verkennen. Rijd door de beroemde schoonheidsplek Tarn Hows. Sluit af met een rondvaart over het meer met een ongeëvenaard uitzicht op de bergen.

Lake District: Six Lakes-ochtendtour vanuit Windermere

5. Lake District: Six Lakes-ochtendtour vanuit Windermere

Begin met een reis over de beroemde Kirkstone Pass, de hoogste bergweg in de meren, voordat je naar beneden gaat om het prachtige Ullswater in je op te nemen. Je krijgt de kans om je benen te strekken bij Castlerigg Stone Circle en het panoramische uitzicht op de heuvels in je op te nemen. De tour keert terug naar het zuiden langs de uitgestrekte Thirlmere terwijl je alles leert over het interessante verhaal. Er is dan tijd om door het historische dorp Grasmere te dwalen voordat je terugreist naar Windermere. Deze tour van een halve dag is perfect voor diegenen die weinig tijd hebben maar zoveel mogelijk van dit prachtige gebied willen zien.

Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

6. Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van het Western Lake District tijdens deze avontuurlijke dagtour. Deze tour neemt je mee buiten de gebaande paden terwijl je het prachtige landschap van het Lake District ontdekt met zijn prachtige bergen en dramatische meren. Baan je een weg over de Wrynose- en Hardknott-passen, de steilste passen in Engeland. We rijden langs de buitengewone overblijfselen van het Hardknott Roman Fort, 300 meter hoog op de heuvels. Geniet van een lunch in een traditionele herberg. In de middag rijd je verder naar “Britain’s Favorite View” bij Wastwater, het diepste en meest dramatische meer van Engeland.

Vanuit Londen: Lake District Tour met Cream Tea & Rondvaart

7. Vanuit Londen: Lake District Tour met Cream Tea & Rondvaart

Ga naar het London Euston station voor een ontspannen treinreis naar Oxenholme in het spectaculaire Lake District National Park. Bij aankomst in Oxenholme word je opgewacht door een lokale gids, die je meeneemt op je rondleiding door het Lake District. Deze tour is de ideale manier om het beste van het Lake District te ontdekken, dat beroemd is om zijn connecties met Beatrix Potter en Wordsworth. Ga het National Park in en reis noordwaarts langs Lake Windermere naar het middeleeuwse dorp Hawkshead. Verken dit fascinerende dorp waar Wordsworth naar school ging. Bezoek Hawkshead en Hill Top, het beroemde huis van Beatrix Potter in het merengebied. (Het huis is niet open op vrijdagen buiten de Britse schoolvakanties of tussen november en februari). Als Hill Top gesloten is, bezoeken we de World Of Beatrix Potter in Bowness om meer te leren over de schrijfster en de personages die ze creëerde. Rijd verder naar de beroemde schoonheid van Tarn Hows voor een fotostop voordat je door Yewdale rijdt, langs Yew Tree Tarn, dat gebruikt is in de film Miss Potter. Rijd vervolgens door de beroemde bergachtige valleien van de Langdales, die door gletsjers zijn uitgeslepen tot spectaculaire u-vormige valleien. Bij aankomst in het dorpje Waterhead aan het meer ga je mee op een boottocht op het grootste meer van Engeland, Windermere, en kun je achterover leunen en genieten van het uitzicht op de Lakeland Fells (lokaal woord voor bergen). Bij aankomst in Bowness Bay geniet je van een cream tea in het Lindeth Howe Country House Hotel, ooit eigendom van Beatrix Potter. Daarna word je teruggebracht naar Oxenholme Station voor de trein terug naar Londen.

Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

8. Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

De tour vertrekt vanaf Manchester Airport en omzeilt de stad op weg naar het weelderige omliggende platteland. Bewonder het uitzicht terwijl je naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, reist en onderweg stopt bij het ondergrondse Rheged Discovery Centre. Tijdens de gedeeltelijk vertelde reis van 2 uur naar het Lake District, stopt de tour ook bij de beroemde neolithische steencirkel van Castlerigg, waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen stromen. Ga verder naar Grasmere Village, met een scala aan prachtige 19e-eeuwse architectuur en het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Laat je neus daarna de weg wijzen naar Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoete lekkernijen uit de regio kunt proeven. Nadat je peperkoek hebt getankt, is het tijd om het nationale park te verkennen en door de Langdales te navigeren, ook wel bekend als "Klein Zwitserland". Terwijl je door het park dwaalt, kun je je verwonderen over de adembenemende uitzichten die zich over het landschap uitstrekken, dat een van de meest dramatische en gevarieerde landschappen in het VK biedt. Tijdens de tour zijn er genoeg stops zowel in als buiten de bus om het meeste uit uw reis naar het Lake District te halen. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling rond Blea Tarn voordat je stopt bij Ambleside, waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straatjes of winkelen in een aantal pittoreske winkels.

Van Chester: dagtour met gids door Lake District

9. Van Chester: dagtour met gids door Lake District

Dit avontuur van een hele dag vertrekt vanuit Chester en gaat rechtstreeks naar het weelderige platteland. Bewonder het uitzicht terwijl je naar het grootste nationale park van het VK, het Lake District, reist en onderweg stopt bij het ondergrondse Rheged Discovery Centre. Tijdens de gedeeltelijk vertelde reis van 2 uur naar het Lake District, stopt de tour ook bij de beroemde Castlerigg Neolithic Stone Circle, waar je oude, mythische energie om je heen kunt voelen stromen. Ga daarna verder naar Grasmere Village met een scala aan prachtige 19e-eeuwse architectuur, evenals het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Laat je neus daarna de weg wijzen naar Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoete lekkernijen uit de regio kunt proeven. Nadat je peperkoek hebt gevuld, is het tijd om het nationale park te verkennen en door de Langdales te navigeren, ook wel bekend als 'Klein Zwitserland'. Terwijl je door het park dwaalt, kun je je vergapen aan de adembenemende uitzichten die zich over het landschap uitstrekken, dat een van de meest dramatische en diverse landschappen in het VK biedt. Tijdens de tour zijn er tal van stops om het meeste uit uw reis naar het Lake District te halen. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling door Blea Tarn voordat je stopt bij Ambleside, waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straatjes of kunt winkelen in een selectie van pittoreske winkels.

Lake District: middagtour 8 meren van een halve dag

10. Lake District: middagtour 8 meren van een halve dag

Je middag begint met een klim, helemaal naar de Kirkstone Inn, het hoogste bewoonde gebouw in het Lake District, voor een stop om het uitzicht over de vallei in je op te nemen, helemaal tot aan Lake Windermere. Deze eens zo belangrijke koetsiersherberg ligt bijna op de top van de hoogste pas van het Lake District die toegankelijk is voor autoverkeer. Vanaf hier stort de weg behoorlijk naar beneden in de Kirkstone Pass met de valleimuren aan weerszijden steil omhoog naar het uitkijkpunt voor een fotostop van het weglint terwijl het afdaalt naar Brothers Water. De dunne strook weg slingert langs het meer, omlaag naar de Ullswater Valley en verder naar het charmante en populaire dorp Patterdale. Het enige andere dorp in deze vallei is Glenridding en hier krijgt u voor het eerst een glimp van het op een na grootste meer van het Nationaal Park, Ullswater. U volgt de weg langs de westelijke oever van het uitgestrekte en glinsterende meer. Vervolgens gaat u noordwaarts richting Keswick. Je volgende stop is bij een van de meest spectaculair gelegen neolithische steencirkels ter wereld, Castlerigg. Castlerigg Stone Circle staat op een prachtig natuurlijk plateau met een fantastisch uitzicht van 360 graden over de omliggende heuvels. Het bestaat uit 38 vrijstaande stenen, waarvan sommige wel 3 meter hoog zijn. Het is een van de vroegste steencirkels van Groot-Brittannië die dateert uit het Neolithicum, 4000 tot 5000 jaar geleden. Een korte stop hier voordat je verder gaat naar de oevers van Derwentwater. Je reis voert je nu langs de oostelijke oevers van Derwentwater. Als u langs de beboste oever van het meer rijdt, splitst de weg zich plotseling af en u klimt een smal, steil pad op naar de beboste helling. Plots verdwijnen de bomen en je volgende bestemming, Ashness Bridge, verschijnt. Ashness Bridge is de meest gefotografeerde brug in het Lake District. Je wordt dan verder de heuvel op gebracht naar een andere bekende schoonheidsplek, de Surprise View: je hebt een ononderbroken uitzicht over Derwent Water naar Bassenthwaite. Je gaat terug langs de oevers van Derwentwater en begint terug te lopen richting Ambleside. Onderweg passeer je Thirlmere, een door de mens gemaakt stuwmeer. Je gaat dan terug langs de bergpas van Dunmail Raise. Dit is ook de naam van een grote cairn die op de top van de pas staat. Volgens de legende ligt Dunmail, de laatste koning van Cumberland, begraven onder de cairn. Nu daalt de weg gestaag naar beneden vanaf de heuvels en al snel rijd je langs de oevers van Grasmere, je zevende meer. De weg slingert langs de kust tot je bij Rydal Water komt, je achtste en laatste meer.

Alle activiteiten

28 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Windermere

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Windermere?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Ambleside

Andere activiteiten in Windermere

Wil je alle activiteiten in Windermere bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Windermere

Gemiddelde beoordeling

4.8
(773 beoordelingen)

De uitzichten waren verbluffend. Het reisschema was uitstekend gecoördineerd en getimed. Duncan was een geweldige chauffeur en een briljante gids. De verhalen kwamen tot leven toen we elke bocht in de weg passeerden of de vele grote en kleine heuvels en valleien overstaken. Het was een goed uitgevoerde tour en we vonden het erg nuttig en plezierig. Zal het allemaal aanbevelen aan vrienden en familie.

Het was leuk om alle hoeken en gaten van het merengebied te kunnen bezoeken. Het was moeilijk om mijn ogen van het landschap buiten het autoraam af te houden, en persoonlijk was de Stone Circle in Kayswick het meest indrukwekkend.

Het was een bevredigende inhoud waar we zelf niet omheen konden. De uitleg van de gids Peter en het Engels zijn heel gemakkelijk te begrijpen, dus ik raad het zeker aan.

A wonderful day with a knowledgeable guide touring the Lake District. If you want to see the most of the District in one day, I highly recommend taking this tour.

Fantastisch! Onze chauffeur Frank was een topper. Vele prachtige stops gemaakt onderweg. Echt zeer de moeite waard👍