Windermere
Tours

Onze aanbevelingen voor Windermere

Vanuit Manchester: Lake District bustour & rondvaart door Windermere

Vanuit Manchester: Lake District bustour & rondvaart door Windermere

Ontdek het prachtige landschap van het Lake District tijdens een rondleiding vanuit Manchester. Geniet van een schilderachtige boottocht op Lake Windermere, met bezoeken aan de charmante dorpjes Bowness, Hawkshead en Grasmere. Vertrek vanuit Manchester met de bus en reis naar de eerste halte van de dag in Bowness. Verken dit charmante stadje aan het meer voordat je aan boord gaat van een ontspannen cruise op Lake Windermere. Reis vervolgens rond de zuidpunt van Windermere naar Coniston Water. Geniet van het uitzicht op dit water voordat je aankomt in het pittoreske dorpje Hawkshead, waar de beroemde dichter William Wordsworth op het gymnasium zat. Rijd door de smalle landweggetjes noordwaarts naar Grasmere, dat Wordsworth beschreef als "het mooiste plekje dat de mens heeft gevonden". Neem wat vrije tijd om Wordsworths Dove Cottage te bezoeken, proef de legendarische peperkoek of geniet van de sereniteit van de Wordsworth Narcissentuin bij de rivier de Rothy. Ga verder naar de zuidelijke oever van Ullswater Lake voor een laatste fotostop. Ontspan dan op de terugreis naar Manchester, waar je aan het begin van de avond weer in het centrum aankomt.

Lake District: dagtocht langs tien meren

Lake District: dagtocht langs tien meren

Het Lake District staat bekend als de mooiste hoek van Engeland en deze dagtour laat je daar kennis mee maken; prachtig landschap van bergen, valleien en meren van het zuiden naar het noorden. Krijg vanuit de cirkel een perfect beeld van enkele van de hoogste toppen van het Lake District. p> Reis over de beroemde passen van Kirkstone en Honister terwijl u geniet van een spectaculair berglandschap. Van prachtige valleien tot watervallen en traditionele Lakeland-dorpen, geniet van tal van stops om het uitzicht te bewonderen en foto's te maken. Ga lunchen in het marktstadje Keswick, waar je een typische publunch kunt proberen, of zoek een charmant restaurant uit. Krijg de kans om je benen te strekken aan het prachtige meer van Derwent water of Ullswater, waar je de rust van het meer kunt zien.

Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

De tour vertrekt vanuit Liverpool en rijdt de stad uit naar het weelderige omliggende platteland. Bewonder het uitzicht terwijl je naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, reist en onderweg stopt bij het ondergrondse Rheged Discovery Centre. Tijdens de gedeeltelijk vertelde reis van 2 uur naar het Lake District stopt de tour ook bij de beroemde neolithische steencirkel van Castlerigg, waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen stromen. Vervolg uw weg naar Grasmere Village, met een scala aan prachtige 19e-eeuwse architectuur en het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Laat je neus daarna de weg wijzen naar Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoete lekkernijen kunt proeven. Als je eenmaal je peperkoek hebt getankt, is het tijd om het nationale park te verkennen en door de Langdales te navigeren, ook wel bekend als "Klein Zwitserland". Terwijl je door het park dwaalt, kun je genieten van adembenemende uitzichten over het landschap, bestaande uit enkele van de meest dramatische en gevarieerde landschappen in het VK. Geniet tijdens de tour van tal van stops, zowel in als buiten de bus, om het meeste uit uw reis naar het Lake District te halen. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling rond Blea Tarn en een stop bij Ambleside, waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straatjes of winkelen in een aantal pittoreske winkels.

Lake District: Six Lakes-ochtendtour vanuit Windermere

Lake District: Six Lakes-ochtendtour vanuit Windermere

Begin met een reis over de beroemde Kirkstone Pass, de hoogste bergweg in de meren, voordat je naar beneden gaat om het prachtige Ullswater in je op te nemen. Je krijgt de kans om je benen te strekken bij Castlerigg Stone Circle en het panoramische uitzicht op de heuvels in je op te nemen. De tour keert terug naar het zuiden langs de uitgestrekte Thirlmere terwijl je alles leert over het interessante verhaal. Er is dan tijd om door het historische dorp Grasmere te dwalen voordat je terugreist naar Windermere. Deze tour van een halve dag is perfect voor diegenen die weinig tijd hebben maar zoveel mogelijk van dit prachtige gebied willen zien.

Het Lake District: Beatrix Potter Halfdaagse Tour

Het Lake District: Beatrix Potter Halfdaagse Tour

Omring jezelf met het landschap dat de inspiratie vormde voor de betoverende verhalen van Beatrix Potter tijdens een halfdaagse tour door het Lake District National Park. Bezoek het huis van de schrijfster en verken het middeleeuwse Hawkshead en het schilderachtige Tarn Hows. Begin je tocht naar Hill Top, het 17e-eeuwse huis dat Beatrix Potter gebruikte als artistiek toevluchtsoord. Wandel door de charmante tuin, waar verschillende bloemen groeien en die in verschillende van haar verhaaltjes voorkomt. ~Let op: Hill Top House is gesloten op vrijdagen buiten de Britse schoolvakanties en van november tot februari. In dat geval bezoek je de attractie World of Beatrix Potter in Bowness, waar je meer te weten komt over het leven van de schrijfster en over de personages die zij creëerde. Nadat je het bijzondere huis van jufrouw Potter hebt verkend, ga je verder naar het middeleeuwse dorp Hawkshead en krijg je wat tijd om het fascinerende dorp te verkennen. Rijd door de beroemde schoonheidsplaats Tarn Hows. Sluit af met een boottocht over het meer met een ongeëvenaard uitzicht op de bergen. Opmerking: De rondvaart is inclusief attracties ter waarde van £32,50, rondvaart over het meer RRP £17,50 en Hill Top £15

Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van het Western Lake District tijdens deze avontuurlijke dagvullende tour. Deze tocht neemt je mee van de gebaande paden terwijl je het prachtige landschap van het Lake District ontdekt met zijn prachtige bergen en dramatische meren. Rijd over de Wrynose- en Hardknott-passen, de steilste passen in Engeland, en rijd langs de bijzondere overblijfselen van het Romeinse fort Hardknott, 1.000 voet hoog op de heuvels. Geniet van de lunch in een traditionele plattelandsherberg. In de namiddag rijdt u verder naar "Britain's Favorite View" bij Wastwater, het diepste en meest dramatische meer van Engeland. Deze excursie is inclusief £15,50 aan tickets voor de Ravenglass & Eskdale Railway.

Vanuit Londen: Lake District Tour met Cream Tea & Rondvaart

Vanuit Londen: Lake District Tour met Cream Tea & Rondvaart

Ga naar het London Euston station voor een ontspannen treinreis naar Oxenholme in het spectaculaire Lake District National Park. Bij aankomst in Oxenholme word je opgewacht door een lokale gids, die je meeneemt op je rondleiding door het Lake District. Deze tour is de ideale manier om het beste van het Lake District te ontdekken, dat beroemd is om zijn connecties met Beatrix Potter en Wordsworth. Ga het National Park in en reis noordwaarts langs Lake Windermere naar het middeleeuwse dorp Hawkshead. Verken dit fascinerende dorp waar Wordsworth naar school ging. Bezoek Hawkshead en Hill Top, het beroemde huis van Beatrix Potter in het merengebied. (Het huis is niet open op vrijdagen buiten de Britse schoolvakanties of tussen november en februari). Als Hill Top gesloten is, bezoeken we de World Of Beatrix Potter in Bowness om meer te leren over de schrijfster en de personages die ze creëerde. Rijd verder naar de beroemde schoonheid van Tarn Hows voor een fotostop voordat je door Yewdale rijdt, langs Yew Tree Tarn, dat gebruikt is in de film Miss Potter. Rijd vervolgens door de beroemde bergachtige valleien van de Langdales, die door gletsjers zijn uitgeslepen tot spectaculaire u-vormige valleien. Bij aankomst in het dorpje Waterhead aan het meer ga je mee op een boottocht op het grootste meer van Engeland, Windermere, en kun je achterover leunen en genieten van het uitzicht op de Lakeland Fells (lokaal woord voor bergen). Bij aankomst in Bowness Bay geniet je van een cream tea in het Lindeth Howe Country House Hotel, ooit eigendom van Beatrix Potter. Daarna word je teruggebracht naar Oxenholme Station voor de trein terug naar Londen.

Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

De tour vertrekt vanaf Manchester Airport en omzeilt de stad op weg naar het weelderige omliggende platteland. Bewonder het uitzicht terwijl je naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, reist en onderweg stopt bij het ondergrondse Rheged Discovery Centre. Tijdens de gedeeltelijk vertelde reis van 2 uur naar het Lake District, stopt de tour ook bij de beroemde neolithische steencirkel van Castlerigg, waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen stromen. Ga verder naar Grasmere Village, met een scala aan prachtige 19e-eeuwse architectuur en het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Laat je neus daarna de weg wijzen naar Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoete lekkernijen uit de regio kunt proeven. Nadat je peperkoek hebt getankt, is het tijd om het nationale park te verkennen en door de Langdales te navigeren, ook wel bekend als "Klein Zwitserland". Terwijl je door het park dwaalt, kun je je verwonderen over de adembenemende uitzichten die zich over het landschap uitstrekken, dat een van de meest dramatische en gevarieerde landschappen in het VK biedt. Tijdens de tour zijn er genoeg stops zowel in als buiten de bus om het meeste uit uw reis naar het Lake District te halen. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling rond Blea Tarn voordat je stopt bij Ambleside, waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straatjes of winkelen in een aantal pittoreske winkels.

Van Chester: dagtour met gids door Lake District

Van Chester: dagtour met gids door Lake District

Dit avontuur van een hele dag vertrekt vanuit Chester en gaat rechtstreeks naar het weelderige platteland. Bewonder het uitzicht terwijl je naar het grootste nationale park van het VK, het Lake District, reist en onderweg stopt bij het ondergrondse Rheged Discovery Centre. Tijdens de gedeeltelijk vertelde reis van 2 uur naar het Lake District, stopt de tour ook bij de beroemde Castlerigg Neolithic Stone Circle, waar je oude, mythische energie om je heen kunt voelen stromen. Ga daarna verder naar Grasmere Village met een scala aan prachtige 19e-eeuwse architectuur, evenals het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Laat je neus daarna de weg wijzen naar Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoete lekkernijen uit de regio kunt proeven. Nadat je peperkoek hebt gevuld, is het tijd om het nationale park te verkennen en door de Langdales te navigeren, ook wel bekend als 'Klein Zwitserland'. Terwijl je door het park dwaalt, kun je je vergapen aan de adembenemende uitzichten die zich over het landschap uitstrekken, dat een van de meest dramatische en diverse landschappen in het VK biedt. Tijdens de tour zijn er tal van stops om het meeste uit uw reis naar het Lake District te halen. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling door Blea Tarn voordat je stopt bij Ambleside, waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straatjes of kunt winkelen in een selectie van pittoreske winkels.

Lake District: 3-daagse tour in kleine groep vanuit Manchester

Lake District: 3-daagse tour in kleine groep vanuit Manchester

Dag 1: Vanuit Manchester rijden we noordwaarts het Lake District National Park in naar een van de populairste steden in het Lake District, Ambleside, omringd door een van de mooiste landschappen van Engeland. Hier heb je tijd om de omgeving te verkennen en een hapje te eten. Daarna rijden we naar Kirkstone Pass voor wat foto's. Dit is de hoogste berg van het Lake District. Dit is de hoogste pas in het Lake District die open is voor gemotoriseerd verkeer en je zult dol zijn op het uitzicht. Vervolgens rijden we langs de oevers van Ullswater. Dit meer wordt vaak beschreven als het mooiste meer van Engeland en hier geven we je de kans om een boswandeling te maken en de machtige Aira Force waterval te zien. De laatste stop van de dag is een ander ongelooflijk uitzicht als we je meenemen naar Friar's Crag, een verbazingwekkend voorgebergte dat uitkijkt over het meer van Derwentwater. Na een korte rit kom je aan in het levendige marktstadje Keswick, waar je wordt afgezet bij je accommodatie en vrij bent om het charmante stadje te verkennen. Dag 2: Je eerste stop van de dag is er een van verwondering. De mysterieuze Castlerigg staande stenen werden vermoedelijk meer dan 5000 jaar geleden gebouwd en waren ooit een levendig centrum van oude heidense rituelen. Nadat je het verleden hebt verkend, neem je de smalle landweggetjes richting Grasmere, dat Wordsworth beschreef als 'the loveliest spot that man hath found'. Er is vrije tijd om Wordsworths Dove Cottage te bezoeken, de legendarische peperkoek te proeven of te genieten van de rust en stilte van de Wordsworth Narcissentuin bij de rivier de Rothy. Tijd voor de lunch in Bowness-on-Windermere, een stadje dat gezellig aan Lake Windermere ligt. Dit gebied is gevuld met schattige dorpjes en omgeven door een prachtig landschap. Geniet van een boottocht op het meer, een werkelijk prachtige manier om de bezienswaardigheden in je op te nemen. Die middag ga je verder met het verkennen van dit prachtige gebied, met onder andere een stop bij Langdale Boulders waar je misschien wel prehistorische rotskunst kunt zien. Na een stop in het gezellige dorpje Hawkshead keer je aan het begin van de avond terug naar Keswick. Dag 3: Er is nog genoeg avontuur te beleven vandaag. We halen je op bij je accommodatie en je rijdt over kronkelende weggetjes, langs de oevers van Crummock Water en Buttermere en in de richting van de Honister Mountain Pass. Als je tussen de bergen stopt, heb je de gelegenheid om oude leisteengroeves te bekijken, waar een klein aantal Cumbrians nog steeds hun brood verdienen. Vervolgens kom je bij iets dat je tot stilstand zal brengen. De enorme Bowder Stone viel meer dan 10.000 jaar geleden 200 meter uit de Bowder Crag. De steen weegt naar schatting 2.000 ton, is ongeveer 9 meter hoog en heeft een diameter van 15 meter. Stel je het geluid voor dat het zou hebben gemaakt bij de inslag. Je gaat terug naar Keswick om een lekker hapje te eten voordat je naar de mooie oevers van Ullswater gaat voor een wandeling. Je laatste grote stop van de dag is in het marktstadje Kendal. Hier heb je de tijd om de geplaveide straatjes en het erfgoed te verkennen. Van hieruit keer je terug naar Manchester.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Windermere

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Windermere?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Windermere op GetYourGuide

Activiteiten in Windermere

Rondleidingen in Engeland

Wat te doen in Engeland

Andere activiteiten in Windermere

Wil je alle activiteiten in Windermere bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.