Dingen om te doen Windermere

Windermere: De beste dingen die je niet wil missen

Lake District: tien meren in één dag

1. Lake District: tien meren in één dag

Het Lake District staat bekend als de mooiste hoek van Engeland en dat is ook precies wat deze dagvullende trip je laat zien: een fenomenaal landschap met bergen, valleien en meren van het zuiden tot het noorden. Als je in de stenencirkel staat heb je een prachtig uitzicht op enkele van de hoogste toppen van het Lake District. Je reist over de beroemde bergpassen van Kirkstone en Honister en kunt onderweg wegdromen in het spectaculaire berglandschap. Van mooie dalen tot watervallen en de traditionele dorpjes van Lakeland, er wordt meer dan genoeg gepauzeerd om van het uitzicht te genieten en foto's te maken.  Je luncht in het marktstadje Keswick. Hier kun je een typische publunch uitproberen of een charmant restaurantje uitzoeken. Bij het schitterende meer van Derwentwater of Ullswater is er nog tijd om de benen te strekken en een boottocht te maken. Zo maak je het merendistrict ook nog mee vanaf een sereen meer.

Van Manchester: Lake District en Windermere

2. Van Manchester: Lake District en Windermere

Vertrek 's ochtends vanuit Manchester en ga rechtstreeks naar het mooie Lake District. Stop eerst bij Bowness, gelegen aan de oevers van Lake Windermere. Neem wat vrije tijd om langs het meer te wandelen, kies voor een mooie cruise of dwaal door de stad en bewonder de sublieme uitzichten. Reis rond de zuidpunt van Windermere in de richting van Coniston Water. Geniet van het uitzicht op dit meer voordat je aankomt in het pittoreske dorpje Hawkshead. Dit is waar dichter William Wordsworth naar de middelbare school ging. Nadat je het schilderachtige dorp hebt verkend, neem je de smalle landweggetjes naar het noorden richting Grasmere, een plaats die Wordsworth beschreef als 'de mooiste plek die de mens heeft gevonden'. Er is vrije tijd om Wordsworth's Dove Cottage te bezoeken, de legendarische peperkoek te proeven of te genieten van de rust en stilte van de Wordsworth Daffodil Garden aan de rivier de Rothy. We genieten dan van een spectaculair uitzicht op Ullswater Lake terwijl we langs landwegen naar de zuidelijke oevers gaan voordat we in de vroege avond terugkeren naar Manchester.

Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

3. Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

De tour vertrekt vanuit Liverpool. Je rijdt vanuit de stad door het weelderige, omliggende platteland. Geniet van het uitzicht terwijl je een reis naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, maakt. Onderweg stop je bij het ondergrondse Rheged Discovery Center. Tijdens de 2 uur durende tour naar het Lake District met gedeeltelijk commentaar, stop je ook bij de beroemde neolithische steencirkel van Castlerigg waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen. Vervolgens ga je verder naar het dorp Grasmere waar je een groot aantal prachtige gebouwen uit de 19e eeuw vindt, evenals het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Daarna kun je je laten leiden door je neus richting Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoetigheden uit de regio kunt proeven. Nadat je je hebt volgestopt met peperkoek is het tijd om het nationale park te verkennen en je een weg te banen door de Langdales, ook bekend als Klein Zwitserland. Al wandelend door het park geniet je van het adembenemende uitzicht op enkele van de meest spectaculaire en diverse landschappen in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de tour maak je genoeg stops in en buiten de bus om het meeste van je tour door het Lake District te maken. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling rond Blea Tarn en een pauze in Ambleside waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straten of winkelen bij de pittoreske winkels. In Ambleside kun je voor een boottocht van 40 minuten over Lake Windermere kiezen (8 GBP). Daarna stap je weer op de bus voor je terugreis naar Liverpool.

Lake District: middagtour van een halve dag 8 meren

4. Lake District: middagtour van een halve dag 8 meren

Je middag begint met een klim, helemaal omhoog naar de Kirkstone Inn, het hoogste bewoonde gebouw in het Lake District, voor een stop om te genieten van het uitzicht over de vallei tot aan Lake Windermere. Deze ooit belangrijke koetsiersherberg bevindt zich bijna op de top van de hoogste pas van het Lake District die openstaat voor autoverkeer. Vanaf hier duikt de weg behoorlijk naar beneden in de Kirkstone Pass, waarbij de valleimuren aan weerszijden steil omhoog lopen naar het uitkijkpunt voor een fotostop van het lint van de weg terwijl het afdaalt naar Brothers Water. De dunne strook weg slingert langs het meer, omlaag naar de Ullswater Valley en verder naar het charmante en populaire dorp Patterdale. Het enige andere dorp in deze vallei is Glenridding en hier krijg je voor het eerst een glimp van het op een na grootste meer van het Nationaal Park, Ullswater. Je volgt de weg langs de westelijke oever van het uitgestrekte en sprankelende meer. U gaat dan noordwaarts richting Keswick. Je volgende stop is bij een van de meest spectaculair gelegen neolithische steencirkels waar dan ook, Castlerigg. Castlerigg Stone Circle staat op een prachtig natuurlijk plateau en biedt een prachtig 360 graden uitzicht over de omliggende heuvels. Het bestaat uit 38 vrijstaande stenen, sommige tot wel 3 meter hoog, het is een van de vroegste steencirkels van Groot-Brittannië die dateert uit de Neolithische periode van 4000 tot 5000 jaar geleden. Een korte stop hier voordat je verder gaat naar de oevers van Derwentwater. Je reis voert je nu langs de oostelijke oevers van Derwentwater. Rijdend langs de beboste oever van het meer, splitst de weg zich plotseling en klim je op een smal, steil pad de beboste helling in. Plots verdwijnen de bomen en verschijnt je volgende bestemming, Ashness Bridge. Ashness Bridge is de meest gefotografeerde brug in het Lake District. Je wordt dan verder de helling op gebracht naar een andere bekende schoonheidsplek, de Surprise View: je hebt een ononderbroken uitzicht over Derwent Water naar Bassenthwaite. Je gaat terug langs de oevers van Derwentwater en begint terug te dalen richting Ambleside. Onderweg passeert u Thirlmere, een door mensen gemaakt stuwmeer. Je gaat dan terug langs de bergpas van Dunmail Raise. Dit is ook de naam van een grote steenhoop die op de top van de pas staat. Volgens de legende ligt Dunmail, de laatste koning van Cumberland, begraven onder de steenhoop. Nu daalt de weg gestaag naar beneden uit de heuvels en het duurt niet lang of je rijdt langs de oevers van Grasmere, je zevende meer. De weg slingert zich langs de kust tot je bij Rydal Water komt, je achtste en laatste meer.

Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

5. Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

Ontdek het prachtige landschap van de westelijke kant van het Lake District op deze avontuurlijke dagtocht. Deze tour neemt je mee de natuur in en laat je het magnifieke landschap van het Lake District ontdekken met haar prachtige bergen en spectaculaire meren. Je gaat over de passen van Wrynose en Hardknott, de steilste passen van Engeland en langs de buitengewone overblijfselen van het Romeinse fort bij Hardknott, op meer dan 300 meter hoogte. Stap aan boord de beroemde miniatuur Ravenglass and Eskdale railway en geniet dan van een lunch in een traditionele taverne. In de middag rijd je verder naar “Groot-Brittannië's favoriete uitzicht” in Wastwater, het diepste en meest spectaculaire meer van Engeland. Je volgende bestemming is het schitterende 14e-eeuwse Muncaster Castle, waar je haar wereldbekende tuinen en World Owl Trust kan verkennen. Deze klassieke tour door het Lake District wordt afgesloten bij de prachtige Coniston Fells en Coniston Water.

Halve dag tour door het land en de plaatsen van Beatrix Potter

6. Halve dag tour door het land en de plaatsen van Beatrix Potter

Je tour begint met een bezoek aan Wray Castle voor een spectaculair landschap en uitzicht op het meer. Dit is het vakantiehuis waar Beatrix voor het eerst kwam en verliefd werd op het landschap en de cultuur van het Lake District. Je bezoekt dan Near Sawrey. Dit dorp komt voor in veel van haar "kleine boekjes"-illustraties, de Tower Bank Arms is onmiddellijk herkenbaar als de plaats waar Kep, de collie-hond, op zoek gaat naar de twee fox-hound-puppy's om Jemima Puddle-eend te redden. Je zult versteld staan als je het ziet, precies zoals het in het boek staat! Hill Top Farm werd gekocht door Beatrix met de winst van uitgeverij Peter Rabbit. Ze bezocht Hill Top vaak en schreef hier nog veel meer boeken die geïnspireerd waren door de mensen en de plekken om haar heen in dit prachtige deel van Engeland. Toegang tot de tuinen van Hill Top en het huis zijn bij deze tour inbegrepen. William Heelis was een advocaat die Beatrix adviseerde over haar landaankopen. Zijn kantoren waren in het dorp Hawkshead. Tegenwoordig herbergen deze kantoren de Beatrix Potter Gallery waar veel van Beatrix' documenten worden bewaard, inclusief de kopie die ze maakte van haar originele Peter Rabbit-brief. De galerij is niet inbegrepen in de tour. Je gids neemt je mee op een korte rondleiding door het meest pittoreske dorpje in het Lake District. Beatrix kocht veel grond in het Lake District en bezat de prachtige plek Tarn Hows, bekend als een van de mooiste plekken in het Lake District. Je hebt hier een fotomoment en dan, na een korte mooie rit, komt Coniston Water in zicht. Coniston Water is het op twee na grootste meer in het Lake District en is het meest rechte meer. Je zult hier een korte stop maken om het uitzicht te bewonderen en de beroemde val van Coniston Old Man te zien die boven het dorp en het meer uittorent - een prachtig landschap dat Beatrix goed kende. Beatrix bezat ook veel boerderijen in het gebied en terwijl je door de Yewdale Valley terugreist naar Ambleside, zul je Yew Tree Farm zien, beroemd als locatie in de film "Miss Potter".

Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

7. Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

De tour vertrekt vanuit Manchester en brengt je vanuit de stad naar het weelderige, omliggende platteland. Geniet van het uitzicht terwijl je een reis naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, maakt. Onderweg stop je bij het ondergrondse  Rheged  Discovery Center. Tijdens de 2 uur durende tour naar het Lake District, met gedeeltelijke uitleg,  stop je ook bij de beroemde neolithische steencirkel van  Castlerigg , waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen. Vervolgens ga je verder naar het dorp Grasmere  , waar je een groot aantal prachtige gebouwen uit de 19e eeuw vindt, evenals het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Daarna kun je je laten leiden door je neus richting Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoetigheden uit de regio kunt proeven. Nadat je je hebt volgestopt met peperkoek is het tijd om het nationale park te verkennen en je een weg te banen door de  Langdales, ook bekend als “Klein Zwitserland”. Al wandelend door het park geniet je van het adembenemende uitzicht op enkele van de meest spectaculaire en diverse landschappen in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de tour maak je genoeg stops in en buiten de bus om het meeste van je tour door het Lake District te maken. Twee van de hoogtepunten van de dag bestaan uit een wandeling rond Blea Tarn en een stop  in  Ambleside , waar je kunt verdwalen in het labyrint van kronkelende straten, of winkelen in de pittoreske winkels. In Ambleside kun je voor een boottocht van 40 minuten over Lake Windermere kiezen (8 GBP)  om vervolgens weer op de bus te stappen voor de terugreis naar Manchester.

Ultieme Lake District-tour met een bezoek aan 10 meren

8. Ultieme Lake District-tour met een bezoek aan 10 meren

Je dag begint met een klim, helemaal omhoog naar de Kirkstone Pass Inn voor een stop om te genieten van het uitzicht over de vallei tot aan Lake Windermere en Ambleside. Vanaf hier duikt de weg naar beneden in de Kirkstone Pass en daalt af naar Brothers Water. Als je aankomt in het dorp Glenridding, neem je deel aan een cruise van 1 uur op Ullswater om te ontspannen en de prachtige heuvels te zien terwijl de boot over de volledige lengte van het meer vaart. U verlaat dan Ullswater en gaat noord en west richting Castlerigg. Castlerigg Stone Circle staat op een prachtig natuurlijk plateau en biedt een prachtig 360 graden uitzicht over de omliggende heuvels. Het bestaat uit 38 vrijstaande stenen, sommige tot wel 3 meter hoog, het is een van de vroegste steencirkels van Groot-Brittannië die dateert uit de Neolithische periode van 4000 tot 5000 jaar geleden. Je reis brengt je nu een korte afstand naar de kop van Derwentwater, waar je stopt bij Lakeside in de buurt van Keswick, voor de lunch. Vervolgens reis je naar 'Surprise View', een van de mooiste uitzichtpunten in het Lake District. De weg stijgt nu hoger naarmate je de waterval beklimt naar de Honister Slate Mine aan het begin van de pas. Je hebt hier een korte stop. Je daalt nu langzaam het steile pad af terwijl het kronkelt en overgaat in de Honister Pass en verder naar Buttermere. Buttermere kon niet meer een contrast vormen met het prachtige maar harde landschap van Honister. U gaat nu de Vale of Lorton binnen, een van de weelderigste en mooiste delen van de noordelijke meren. Het spectaculaire landschap gaat verder terwijl je langs de kust van Crummock Water beweegt met ongeëvenaarde uitzichten en ook de plaats van een oude veldslag. Vanaf hier wordt het landschap zachter en dalen de heuvels in heuvels. U neemt nu de weg die u naar de Whinlatter Pass brengt, uw derde bergpas op deze tocht. De pas slingert door Whinlatter Forest. Vervolgens naar het Whinlatter Viewpoint waar je weer stopt om het prachtige uitzicht op Bassenthwaite te bewonderen. Je gaat nu terug naar Keswick en begint de reis naar beneden richting Ambleside. Onderweg passeer je Thirlmere en aan de voet van het water ga je terug langs je vierde en laatste bergpas van Dunmail Raise. Je passeert het dorp Grasmere en rijdt langs de oevers van Grasmere, je negende meer. De weg slingert zich langs de kust tot je bij Rydal Water komt, je tiende en laatste meer.

Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

9. Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

Deze tour neemt je mee door drie provincies naar het dorp Haworth, waar de Bronte's woonden, gelegen in het sombere heidelandschap van Noord-Yorkshire. Je rijdt door het prachtige landschap van de Yorkshire Dales voor een stop in het tijdloze dorp Clapham. Bekijk de beruchte school van de Bronte-zusters die de inspiratie vormde voor de Lowood-school in Jane Eyre. In de voetsporen van de Charlotte Bronte kunt u een bezoek brengen aan het mooie dorpje Wycoller met zijn ruïneuze hal, het model voor Ferndean Manor in Jane Eyre. Ontdek de plaatsen die de Bronte's kenden en het landschap dat hen inspireerde. Verken daarna de Bronte Parsonage, waar Charlotte, Emily, Anne en Branwell met hun vader, dominee Patrick Bronte, woonden. Kijk waar ze zaten en schreven Wuthering Heights, Jane Eyre en The Tennant of Wildfell Hall, en ontdek hoe ze leefden en hoe hun leven was in het industriële Yorkshire, waar de dood constant voor de deur stond en vrijheid op de heide. Dwaal door de hoofdstraat van Haworth, die nauwelijks is veranderd sinds de Bronte's hier 150 jaar geleden liepen. Zie de Black Bull Inn waar Branwell dronk, en de oude apotheek waar hij laudanum kocht. Laat je fantasie de vrije loop, adem de kille heidelucht in en kijk uit over het wilde, dramatische landschap van Wuthering Heights. Ontdek de vrijheden en beperkingen, de successen en mislukkingen, de liefdes en verliezen in de wereld van het Victoriaanse Engeland. Dit was een plek waar de hartstochtelijke, emotionele en tragische levens van 's werelds beroemdste literaire familie vorm kregen.

Schilderachtige rondleiding door het Lake District in de winter

10. Schilderachtige rondleiding door het Lake District in de winter

Begin uw dag met een klim naar de Kirkstone Pass Inn, waar u kunt genieten van het schilderachtige uitzicht op Lake Windermere en Ambleside. Daal vervolgens af naar Kirkstone Pass en naar Brothers Water, langs de kust van Ullswater met een stop voor foto's. Ga naar het noorden en westen richting Castlerigg, waar een natuurlijk plateau een prachtig 360-graden uitzicht biedt over de omliggende heuvels. Een korte wandeling brengt je vervolgens naar de kop van Derwentwater voor de lunch voordat je naar 'Surprise View' reist, een van de mooiste uitzichtpunten in het Lake District. Vanaf daar gaat de weg omhoog naar de Honister Slate Mine aan het begin van de pas. Na een korte stop daal je langzaam af over het pad terwijl het kronkelt en draait naar de Vale of Lorton, een van de weelderigste en mooiste delen van de noordelijke meren. Het spectaculaire landschap gaat verder terwijl we verder gaan naar de Moss Force Waterfall. Het landschap wordt zachter en de heuvels veranderen in heuvels terwijl we afdalen in de Newlands Valley, dan teruggaan naar Keswick en beginnen aan de reis naar beneden richting Ambleside. Onderweg passeren we Thirlmere en dan langs de pittoreske bergpas van Dunmail Raise. We reizen langs het dorp Grasmere langs de oevers van Grasmere. De weg slingert zich langs de kust tot we aankomen bij Rydal Water, het tiende en laatste meer van onze tour.

Sitemap Windermere

Wil je alle activiteiten in Windermere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Windermere

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 687 beoordelingen

Hield van elk beetje ervan. Elke cent waard. Het ophalen en afzetten was perfect. Onze gids houdt absoluut van zijn baan en zijn passie kwam tot uiting tijdens de hele reis waar hij ons vertelde over Lake District en de plaatsen die we bezochten. Hij had een aantal interessante feiten om te delen die de reis nog gedenkwaardiger maakten. We hadden onze lunch in Eskdale in deze door een familie gerunde pub genaamd Holiday Inn en het was absoluut heerlijk. We hadden echt geluk met het weer en hadden de kans om op prachtige foto's te klikken. Ik zou zijn reis ten zeerste aan iedereen aanbevelen.

De gids was een erg aardige heer en gaf zeer nuttige weetjes over alle plaatsen die we bezochten. Helaas omdat het weer te goed was, was er veel verkeer in alle meren, dus we konden niet veel dingen alleen doen. Voor mensen zoals ik die na een dag in Lake District terug naar huis kunnen reizen, was deze tour de beste optie om Lake District te bezoeken.

A wonderful day with a knowledgeable guide touring the Lake District. If you want to see the most of the District in one day, I highly recommend taking this tour.

Beautiful sights and places. Interesting and informative drive. Funny and good driver. Felt at ease the whole trip.

Our guide Duncan entertained us all day with his knowledge about the area. Comfortable coach. Worth every penny.