Kies data

Dingen om te doen Windermere

Windermere: De beste dingen die je niet wil missen

Lake District: dagtocht langs tien meren

1. Lake District: dagtocht langs tien meren

Het Lake District staat bekend als de mooiste hoek van Engeland en dat is ook precies wat deze dagvullende trip je laat zien: een fenomenaal landschap met bergen, valleien en meren van het zuiden tot het noorden. Vanuit de stenencirkel heb je een perfect uitzicht op enkele van de hoogste toppen van het Lake District. Reis over de beroemde passen van Kirkstone en Honister terwijl je geniet van het spectaculaire berglandschap. Van mooie dalen tot watervallen en de traditionele dorpen van Lakeland, er wordt meer dan genoeg gepauzeerd om van het uitzicht te genieten en foto's te maken.  Je luncht in het marktstadje Keswick. Hier kun je een typische publunch proberen of een charmant restaurantje uitzoeken. Bij het schitterende meer van Derwentwater of Ullswater is er nog tijd om de benen te strekken en een boottocht te maken. Zo maak je het merendistrict ook mee vanaf een sereen meer.

Lake District: Beatrix Potter-tour van een halve dag

2. Lake District: Beatrix Potter-tour van een halve dag

Omring jezelf met het landschap dat de betoverende verhalen van Beatrix Potter inspireerde tijdens een tour van een halve dag in het Lake District National Park. Deze tour geeft je de kans om het huis van de auteur te bezoeken en de middeleeuwse Hawkshead en de schilderachtige Tarn Hows te verkennen. De tour begint als je je een weg baant naar Hill Top, het 17e-eeuwse huis dat Beatrix Potter gebruikte als artistiek toevluchtsoord. Wandel door de kleurrijke tuin, de thuisbasis van verschillende bloemen, groenten en kruiden. Als u een rondleiding door de oude 17e-eeuwse boerderij wilt, kan dit na reservering door de lokale leverancier worden geregeld. Het huis en de tuinen blijven zoals ze waren toen Beatrix Potter er zelf woonde. (Hill Top is niet open tussen op vrijdagen of tijdens de wintermaanden wordt er een alternatieve attractie aangeboden). Nadat je het buitengewone huis van Miss Potter hebt verkend, ga je verder naar het middeleeuwse dorp Hawkshead, waar je wat tijd hebt om het fascinerende dorp te verkennen. Je rijdt door de beroemde schoonheidsvlek Tarn Hows. De middag wordt afgesloten met een cruise over het grootste meer van Engeland, Windermere, met een ongeëvenaard uitzicht op de bergen.

Vanuit Manchester: Lake District en Windermere

3. Vanuit Manchester: Lake District en Windermere

Vertrek 's ochtends vanuit Manchester en ga rechtstreeks naar het mooie Lake District. Stop eerst bij Bowness, gelegen aan de oevers van Lake Windermere. Neem wat vrije tijd om langs het meer te wandelen, kies voor een schilderachtige cruise of wandel door de stad en bewonder de sublieme uitzichten. Reis rond de zuidpunt van Windermere richting Coniston Water. Geniet van het uitzicht op dit meer voordat je aankomt in het pittoreske dorpje Hawkshead. Hier ging de dichter William Wordsworth naar het gymnasium. Nadat je het schilderachtige dorpje hebt verkend, neem je de smalle landweggetjes naar het noorden richting Grasmere, een plaats die Wordsworth omschreef als "de mooiste plek die de mens heeft gevonden." Er is vrije tijd om Wordsworth's Dove Cottage te bezoeken, de legendarische peperkoek te proeven of te genieten van de rust en kalmte van de Wordsworth Daffodil Garden aan de rivier de Rothy. Vervolgens genieten we van een spectaculair uitzicht op Ullswater Lake terwijl we over landwegen naar de zuidelijke oever rijden voordat we terugkeren naar Manchester in de vroege avond.

Lake District: Six Lakes-ochtendtour vanuit Windermere

4. Lake District: Six Lakes-ochtendtour vanuit Windermere

Begin met een reis over de beroemde Kirkstone Pass, de hoogste bergweg in de meren, voordat je naar beneden gaat om het prachtige Ullswater in je op te nemen. Je krijgt de kans om je benen te strekken bij Castlerigg Stone Circle en het panoramische uitzicht op de heuvels in je op te nemen. De tour keert terug naar het zuiden langs de uitgestrekte Thirlmere terwijl je alles leert over het interessante verhaal. Er is dan tijd om door het historische dorp Grasmere te dwalen voordat je terugreist naar Windermere. Deze tour van een halve dag is perfect voor diegenen die weinig tijd hebben maar zoveel mogelijk van dit prachtige gebied willen zien.

Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

5. Vanaf Windermere: de steilste passen van het Lake District

Ontdek het prachtige landschap van de westelijke kant van het Lake District op deze avontuurlijke dagtocht. Deze tour neemt je mee de natuur in en laat je het magnifieke landschap van het Lake District ontdekken met haar prachtige bergen en spectaculaire meren. Je gaat over de passen van Wrynose en Hardknott, de steilste passen van Engeland en langs de buitengewone overblijfselen van het Romeinse fort bij Hardknott, op meer dan 300 meter hoogte. Stap aan boord de beroemde miniatuur Ravenglass and Eskdale railway en geniet dan van een lunch in een traditionele taverne. In de middag rijd je verder naar “Groot-Brittannië's favoriete uitzicht” in Wastwater, het diepste en meest spectaculaire meer van Engeland. Je volgende bestemming is het schitterende 14e-eeuwse Muncaster Castle, waar je haar wereldbekende tuinen en World Owl Trust kan verkennen. Deze klassieke tour door het Lake District wordt afgesloten bij de prachtige Coniston Fells en Coniston Water.

Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

6. Vanuit Liverpool: dagexcursie naar het Lake District

De tour vertrekt vanuit Liverpool. Je rijdt vanuit de stad door het weelderige, omliggende platteland. Geniet van het uitzicht terwijl je een reis naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, maakt. Onderweg stop je bij het ondergrondse Rheged Discovery Center. Tijdens de 2 uur durende tour naar het Lake District met gedeeltelijk commentaar, stop je ook bij de beroemde neolithische steencirkel van Castlerigg waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen. Vervolgens ga je verder naar het dorp Grasmere waar je een groot aantal prachtige gebouwen uit de 19e eeuw vindt, evenals het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Daarna kun je je laten leiden door je neus richting Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoetigheden uit de regio kunt proeven. Nadat je je hebt volgestopt met peperkoek is het tijd om het nationale park te verkennen en je een weg te banen door de Langdales, ook bekend als Klein Zwitserland. Al wandelend door het park geniet je van het adembenemende uitzicht op enkele van de meest spectaculaire en diverse landschappen in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de tour maak je genoeg stops in en buiten de bus om het meeste van je tour door het Lake District te maken. Een van de hoogtepunten van de dag is een wandeling rond Blea Tarn en een pauze in Ambleside waar je kunt verdwalen in het doolhof van kronkelende straten of winkelen bij de pittoreske winkels. In Ambleside kun je voor een boottocht van 40 minuten over Lake Windermere kiezen (8 GBP). Daarna stap je weer op de bus voor je terugreis naar Liverpool.

Halve dag tour door het land en de plaatsen van Beatrix Potter

7. Halve dag tour door het land en de plaatsen van Beatrix Potter

Je tour begint met een bezoek aan Wray Castle voor een spectaculair landschap en uitzicht op het meer. Dit is het vakantiehuis waar Beatrix voor het eerst kwam en verliefd werd op het landschap en de cultuur van het Lake District. Je bezoekt dan Near Sawrey. Dit dorp komt voor in veel van haar "kleine boekjes"-illustraties, de Tower Bank Arms is onmiddellijk herkenbaar als de plaats waar Kep, de collie-hond, op zoek gaat naar de twee fox-hound-puppy's om Jemima Puddle-eend te redden. Je zult versteld staan als je het ziet, precies zoals het in het boek staat! Hill Top Farm werd gekocht door Beatrix met de winst van uitgeverij Peter Rabbit. Ze bezocht Hill Top vaak en schreef hier nog veel meer boeken die geïnspireerd waren door de mensen en de plekken om haar heen in dit prachtige deel van Engeland. Toegang tot de tuinen van Hill Top en het huis zijn bij deze tour inbegrepen. William Heelis was een advocaat die Beatrix adviseerde over haar landaankopen. Zijn kantoren waren in het dorp Hawkshead. Tegenwoordig herbergen deze kantoren de Beatrix Potter Gallery waar veel van Beatrix' documenten worden bewaard, inclusief de kopie die ze maakte van haar originele Peter Rabbit-brief. De galerij is niet inbegrepen in de tour. Je gids neemt je mee op een korte rondleiding door het meest pittoreske dorpje in het Lake District. Beatrix kocht veel grond in het Lake District en bezat de prachtige plek Tarn Hows, bekend als een van de mooiste plekken in het Lake District. Je hebt hier een fotomoment en dan, na een korte mooie rit, komt Coniston Water in zicht. Coniston Water is het op twee na grootste meer in het Lake District en is het meest rechte meer. Je zult hier een korte stop maken om het uitzicht te bewonderen en de beroemde val van Coniston Old Man te zien die boven het dorp en het meer uittorent - een prachtig landschap dat Beatrix goed kende. Beatrix bezat ook veel boerderijen in het gebied en terwijl je door de Yewdale Valley terugreist naar Ambleside, zul je Yew Tree Farm zien, beroemd als locatie in de film "Miss Potter".

Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

8. Windermere: The Brontes, Wuthering Heights & Jane Eyre Tour

Deze tour neemt je mee door drie provincies naar het dorp Haworth, waar de Bronte's woonden, gelegen in het sombere heidelandschap van Noord-Yorkshire. Je rijdt door het prachtige landschap van de Yorkshire Dales en stopt in het tijdloze dorp Clapham. Zie de beruchte school waar de Bronte-zussen woonden en die de inspiratie werd voor de Lowood-school in Jane Eyre. In de voetsporen van Charlotte Bronte kunt u een bezoek brengen aan het mooie dorpje Wycoller met zijn ruïneuze hal, het model voor Ferndean Manor in Jane Eyre. Ontdek de plaatsen die de Bronte's kenden en het landschap dat hen inspireerde. Verken daarna de Bronte Parsonage, waar Charlotte, Emily, Anne en Branwell woonden met hun vader, dominee Patrick Bronte. Kijk waar ze zaten en Wuthering Heights, Jane Eyre en The Tennant of Wildfell Hall schreven, en ontdek hoe ze leefden en hoe hun leven eruit zag in het industriële Yorkshire, waar de dood constant voor de deur stond en vrijheid op de heide. Dwaal door de hoofdstraat van Haworth, nauwelijks veranderd sinds de Bronte's hier 150 jaar geleden liepen. Zie de Black Bull Inn waar Branwell dronk, en de oude apotheek waar hij laudanum kocht. Laat je fantasie de vrije loop, adem de kille heidelucht in en kijk uit over het wilde, dramatische landschap van Wuthering Heights. Ontdek de vrijheden en beperkingen, de successen en mislukkingen, de liefdes en verliezen in de wereld van Victoriaans Engeland. Dit was een plek die het hartstochtelijke, emotionele en tragische leven vormde van 's werelds beroemdste literaire familie.

Lake District: middagtour 8 meren van een halve dag

9. Lake District: middagtour 8 meren van een halve dag

Je middag begint met een klim, helemaal naar de Kirkstone Inn, het hoogste bewoonde gebouw in het Lake District, voor een stop om het uitzicht over de vallei in je op te nemen, helemaal tot aan Lake Windermere. Deze eens zo belangrijke koetsiersherberg ligt bijna op de top van de hoogste pas van het Lake District die toegankelijk is voor autoverkeer. Vanaf hier stort de weg behoorlijk naar beneden in de Kirkstone Pass met de valleimuren aan weerszijden steil omhoog naar het uitkijkpunt voor een fotostop van het weglint terwijl het afdaalt naar Brothers Water. De dunne strook weg slingert langs het meer, omlaag naar de Ullswater Valley en verder naar het charmante en populaire dorp Patterdale. Het enige andere dorp in deze vallei is Glenridding en hier krijgt u voor het eerst een glimp van het op een na grootste meer van het Nationaal Park, Ullswater. U volgt de weg langs de westelijke oever van het uitgestrekte en glinsterende meer. Vervolgens gaat u noordwaarts richting Keswick. Je volgende stop is bij een van de meest spectaculair gelegen neolithische steencirkels ter wereld, Castlerigg. Castlerigg Stone Circle staat op een prachtig natuurlijk plateau met een fantastisch uitzicht van 360 graden over de omliggende heuvels. Het bestaat uit 38 vrijstaande stenen, waarvan sommige wel 3 meter hoog zijn. Het is een van de vroegste steencirkels van Groot-Brittannië die dateert uit het Neolithicum, 4000 tot 5000 jaar geleden. Een korte stop hier voordat je verder gaat naar de oevers van Derwentwater. Je reis voert je nu langs de oostelijke oevers van Derwentwater. Als u langs de beboste oever van het meer rijdt, splitst de weg zich plotseling af en u klimt een smal, steil pad op naar de beboste helling. Plots verdwijnen de bomen en je volgende bestemming, Ashness Bridge, verschijnt. Ashness Bridge is de meest gefotografeerde brug in het Lake District. Je wordt dan verder de heuvel op gebracht naar een andere bekende schoonheidsplek, de Surprise View: je hebt een ononderbroken uitzicht over Derwent Water naar Bassenthwaite. Je gaat terug langs de oevers van Derwentwater en begint terug te lopen richting Ambleside. Onderweg passeer je Thirlmere, een door de mens gemaakt stuwmeer. Je gaat dan terug langs de bergpas van Dunmail Raise. Dit is ook de naam van een grote cairn die op de top van de pas staat. Volgens de legende ligt Dunmail, de laatste koning van Cumberland, begraven onder de cairn. Nu daalt de weg gestaag naar beneden vanaf de heuvels en al snel rijd je langs de oevers van Grasmere, je zevende meer. De weg slingert langs de kust tot je bij Rydal Water komt, je achtste en laatste meer.

Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

10. Vanuit Manchester: dagtrip Lake District

De tour vertrekt vanuit Manchester en brengt je vanuit de stad naar het weelderige, omliggende platteland. Geniet van het uitzicht terwijl je een reis naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, het Lake District, maakt. Onderweg stop je bij het ondergrondse  Rheged  Discovery Center. Tijdens de 2 uur durende tour naar het Lake District, met gedeeltelijke uitleg,  stop je ook bij de beroemde neolithische steencirkel van  Castlerigg , waar je oude mythische energie om je heen kunt voelen. Vervolgens ga je verder naar het dorp Grasmere  , waar je een groot aantal prachtige gebouwen uit de 19e eeuw vindt, evenals het graf van de bekende dichter William Wordsworth. Daarna kun je je laten leiden door je neus richting Sarah Nelson's Gingerbread Shop, waar je een selectie van traditionele zoetigheden uit de regio kunt proeven. Nadat je je hebt volgestopt met peperkoek is het tijd om het nationale park te verkennen en je een weg te banen door de  Langdales, ook bekend als “Klein Zwitserland”. Al wandelend door het park geniet je van het adembenemende uitzicht op enkele van de meest spectaculaire en diverse landschappen in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de tour maak je genoeg stops in en buiten de bus om het meeste van je tour door het Lake District te maken. Twee van de hoogtepunten van de dag bestaan uit een wandeling rond Blea Tarn en een stop  in  Ambleside , waar je kunt verdwalen in het labyrint van kronkelende straten, of winkelen in de pittoreske winkels. In Ambleside kun je voor een boottocht van 40 minuten over Lake Windermere kiezen (8 GBP)  om vervolgens weer op de bus te stappen voor de terugreis naar Manchester.

Beschikbare activiteiten

20 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Windermere

Wil je alle activiteiten in Windermere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Windermere

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 773 beoordelingen

Hield van elk beetje ervan. Elke cent waard. Het ophalen en afzetten was perfect. Onze gids houdt absoluut van zijn baan en zijn passie kwam tot uiting tijdens de hele reis waar hij ons vertelde over Lake District en de plaatsen die we bezochten. Hij had een aantal interessante feiten om te delen die de reis nog gedenkwaardiger maakten. We hadden onze lunch in Eskdale in deze door een familie gerunde pub genaamd Holiday Inn en het was absoluut heerlijk. We hadden echt geluk met het weer en hadden de kans om op prachtige foto's te klikken. Ik zou zijn reis ten zeerste aan iedereen aanbevelen.

De gids was een erg aardige heer en gaf zeer nuttige weetjes over alle plaatsen die we bezochten. Helaas omdat het weer te goed was, was er veel verkeer in alle meren, dus we konden niet veel dingen alleen doen. Voor mensen zoals ik die na een dag in Lake District terug naar huis kunnen reizen, was deze tour de beste optie om Lake District te bezoeken.

A wonderful day with a knowledgeable guide touring the Lake District. If you want to see the most of the District in one day, I highly recommend taking this tour.

Beautiful sights and places. Interesting and informative drive. Funny and good driver. Felt at ease the whole trip.

Our guide Duncan entertained us all day with his knowledge about the area. Comfortable coach. Worth every penny.